Cartopper cu motor electric

Creat de Vali, Octombrie 20, 2015, 09:48:40 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

La rugamintea distinsului nostru coleg nea Nicu - Homemade, am postat in continuare povestea creatiei acestei barci de catre dumnealui, asa cum e descrisa in mailul pe care mi l-a trimis. Urmeaza ca nea Nicu sa raspunda pe topic intrebarilor celor curiosi.

Dupa barca mare,mijlocie si 'normala'...etc, m-am gindit sa fac si una mica,cit mai simpla si sa aiba urmatoarele caracteristici:
-sa fie cit mai usoara,rezistenta totusi.
-sa poata fi transportata pe orice tip de masina,sus pe portbagaj sau pe ceva asemanator,care sa tina undeva la 30 de kg
-sa poata dormi in ea un om cu inaltimea pina la 1,9(se poate trage o prelata,plastic,plasa tintari,pe deasupra,adaugind 3 tije de cort arcuite,fixate in borduri.)
-sa nu fie greu de intretinut,eventual o vopsea la citiva ani .
..si sa poata fi manevrata cu rame,vele,motor electric........etc.
asadar sa va prezint citeva poze de la proba cu motor electric,cind o sa pun vele,alte poze or sa fie.rabdareeeee !
-motor electric 670 W
-baterie de 55A/ora incarcata,baterie aproape noua
-viteza maxima,8km/ora,masurata pr GPS.
-am mers 2 persoane primele 10 minute, restul pina la o 1 ora si 10 minute numai o persoana de aprox 90 kg,spre final bateria mai avea ceva wati in ea sa poti reveni la mal.cineva trebuia sa faca si niste poze,altfel primeam reprosuri ca ar fi secret......:)
si pentru ca Radu_d era prin preajma,(asa-i trebuie ! :) ) a devenit skipper cit a tinut bateria....!
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

cristiantutuianu

Frumoasa realizare "colegul nea Nicu - Homemade"
Ceva despre lungime latime ?ce placaj?ce rasina? ce soft ai folosit sau ...hartie si creion .
Multumesc anticipat !

home made

2,8m lungime totala,1,27 latime la cuplul maestru,epoxi d'ala de amorsa,placaj de 4mm,2 straturi de tesatura de 450g/m2,fasii din acelasi material la imbinari.in rest sipci din lemn de tei,absoarbe foarte bine epoxy-ul si nu crapa in timp,plus ca-i foarte usor si se slefuieste bine.nu am cintarit-o inca,oricum poate fi manevrata de un om,adica sa poata fi cocotata pe masina,ca asta-i oful la multi!......!multumit? :)

Rumpi

Nea Nicu da cea-o facusi asa blindata, iti prisosea fibra prin batatura? Sau planuiesti sa o tragi peste niscaiva corali? :) :o

lipan

Eu aştept, ca la boxeri, proba cântarului.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

home made

apai eu construiesc dupa principiul:mai bine sa fie,decit sa n'ajunga! :)

lipan

Citat din: home made din Octombrie 24, 2015, 09:15:06 PM
apai eu construiesc dupa principiul:mai bine sa fie,decit sa n'ajunga! :)

Apăi dacă-i aşa, aştept proba velei.
Să vă țină Dumnezeu obiceiul!

radu_d

mariusm piesenoi111

Pai.....eu am impresia ca in linkul asta tocmai panzele lipsesc,nu?