Eastport pram

Creat de Bogdan ion, Octombrie 31, 2015, 10:14:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Bogdan ion

In februarie 2011 am cumparat de la CLCBoats planurile pe hartie pentru un dinghy, mai precis Eastport Pram.
In toamna mi-am facut curaj si m-am apucat de treaba, am cumparat doua foi de placaj de plop de 6mm si o foaie de 10 mm, placaj cu rezistenta la apa WBP 100, am trasat planul de linii si le-am taiat.
Pentru ca este o barca in clinuri a trebuit sa frezez partea inferioara a fiecarei file de bordaj, apoi a urmat gaurirea si coaserea.

Pozele sunt facute cu telefonul, calitatea nu este foarte buna.

Deasupra filetului de rasina cu rumegus am pus hartie cerata pe care am netezit-o cu degetul pana la uniformizarea cordonului de rasina, dupa ce se intareste suprafata este fina si nu mai necesita slefuire.

Vela am primit-o de la Mario38 acum doi-trei ani si am pastrat-o pt aceasta ocazie, vela a fost taiata aproximativ conform planului, si de aceia am avut cateva probleme mai tarziu.
Catargul este o mana curenta de brad cu lungimea de 3m si ghiul din sipca de 2/4cm, au fost acoperite cu doua starturi de rasina si apoi vopsite alb.

Multumesc clubului de yachting din Herastrau pentru ca mi-au dat voie sa lansez barca din curtea lor.

Si un filmulet:

https://vimeo.com/144232220

home made

bravo!sa te plimbi cu ea cit doresti si sa fii sanatos !

Thor

Excelent! Felicitari.
Aici avem si buton de like si l-am folosit.

Dbr

Excelent!
Am avut ocazia sa o vad live chiar inaintea lansarii.
Jos palaria pentru barca si respect pentru constructor.

Florio

Bravo Bogdane, deci despre asta vorbeam noi ieri la telefon :) ! Vezi ca vantul nu a fost deloc tare ?
Barca arata excelent, sper sa o incerc si eu la urmatoarea atingere de apa :)

pelicanul

Simpatica barcuta! O sa ai parte de multa distractie cu ea! :)

MBG

Felicitari pentru realizare!
Poate se mai gasesc inca cativa entziasti sa mai constriasca modelul si se lasa cu "amicale" :)
Care este greutatea maxima pe care o poate sustine?
LIfe is to short to stay on the dock!

Bogdan ion

170kg incarcatura maxima.

MBG

Citat din: Bogdan ion din Noiembrie 03, 2015, 01:20:01 PM
170kg incarcatura maxima.
Multumesc frumos pentru raspuns.
Foarte frumosa si potrivita pt un saling solo pe lac sau pe ape linistite.

Bogdan ion

Cu placere, cred ca mai incerc o plimbare duminica.

MBG

Citat din: Bogdan ion din Noiembrie 03, 2015, 05:24:00 PM
Cu placere, cred ca mai incerc o plimbare duminica.
Dati un semn in caz de iesire cu ora si locatia si poate ne si "vedem la culoare"

Bogdan ion

Salut, pt ca duminica trebuia sa ajung cu baiatul meu la meditatii in zona Crangasi am pus barca pe masina si am ajuns cu ea pe lacul Morii.
Am incercat sa ajung la insula dar accesul din strada Dudului nu mai este posibil, au facut niste diguri de pamant.
Am cautat un loc pe mal cu taluzul cat mai lin pe care l-am gasit chiar in capul lacului, pe Calea Crangasi.
Am pus barcuta pe apa si i-am dat drumul la distractie, a fot minunat, abia astept sa vina primavara.
Diseara o sa pun si un mic filmulet pe care l-a facut Mihnea dupa mal.

Bogdan ion