Reparatie paiol

Creat de stefand600, Noiembrie 20, 2015, 03:55:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Epoxi patrunde in placaj,creind corp comun cu acesta,pe cand poliesterica pe placaj face aderenta,dar de moment caci pe parcurs se desprinde[daca curbezi un placaj dat cu poliesterica,se despride cu usurinta stratul de rasina. pe cand cel cu epoxi il indoi mult mai greu si nici nu se  desprinde tesatura imbibata cu rasina].Vezi la ''emex.ro'' top amorsa epoxi.La 2 kituri economisesti peste 100 lei.Da ,este mai scump,dar intra mai putin material,iese mai usoara[barca],rezistenta la impact,la apa,etc...Strangi cureaua un pic si o faci....Vezi postarile unde baietii sau mai lovit de treburile astea[la constructii barci,metoda stich&glue,reparatii oglizi].....ai de unde citi.I-ti trebuie atelier incalzit acum la timpul asta.Eu la asta lucrez acum....la o soba ;)
MASCA SI MANUSI!!!!!!!!!!

renata

Salut stelfand 600 ! daca tot ai rasina poliesterica si trebue sa nu mai dai alti bani  iata sfatul meu: scoate paiolu in bucati cit mai mari aseazal ca un pazal peste placajul ce urmeaza a fi croit pt paiol traseaza la marcar decupeazal si sus cu el pe barca unde ne asiguram ca-l vom pune cat se poate de etans continuind sa slefuim marginile pina se va potrivi manusa. apoi i-a un spiral de doi si gaireste-l ca o sita cam cu 5 gauri pe 10cm p apoi trage doua straturi de poliesterica pe partea interioara a paiolului si in timp ce se polimerizeaza curata bine osatura de scnduri pe care sta paiolul sterge cu diluant si apoi ornezi cu chitul recomandat de DANY toata structura lemnoasa  pe care deja ai curatato inclusiv marginile unde se imbina paiolul cu coca, dupa toata aciasta operatiune aseaza paiolul pe pozitie pune ceva greutat pe toata suprafata si lasal sa polimerizeze macar 24 h. dupa aciasta slefuim eventualele margini de chit care au iesit la imbinarea cu coca degresam si trecem la baterea stratimatuliu in cel putin 3-4 runduri in functie de grosimea stratimatului , si aici ne intoarcem sa explicam cat de bine se va nitui rasina prin acele gaurele care vor forma niste ace de nituri de rasina pe toata suprafata  te asigur ca nu se va mai esfoia  nici cu cel mai destept spaclu. spor la treaba!

stefand600

mltumesc renata, este o solutie de luat in calcul. Nu am rasina dar diferenta de 500 Ron intre epoxi si poli este de luat in calcul.
Stefan D

stefand600

Citat din: dany din Noiembrie 25, 2015, 05:39:38 PM
Epoxi patrunde in placaj,creind corp comun cu acesta,pe cand poliesterica pe placaj face aderenta,dar de moment caci pe parcurs se desprinde[daca curbezi un placaj dat cu poliesterica,se despride cu usurinta stratul de rasina. pe cand cel cu epoxi il indoi mult mai greu si nici nu se  desprinde tesatura imbibata cu rasina].Vezi la ''emex.ro'' top amorsa epoxi.La 2 kituri economisesti peste 100 lei.Da ,este mai scump,dar intra mai putin material,iese mai usoara[barca],rezistenta la impact,la apa,etc...Strangi cureaua un pic si o faci....Vezi postarile unde baietii sau mai lovit de treburile astea[la constructii barci,metoda stich&glue,reparatii oglizi].....ai de unde citi.I-ti trebuie atelier incalzit acum la timpul asta.Eu la asta lucrez acum....la o soba ;)
MASCA SI MANUSI!!!!!!!!!!
Multumesc Dany, Daca dau cu amorsa de la Emex spui ca intra mai putina rasina epoxi? Asta sa inteleg? Ce ar trebui sa fac, sa amorsez prima data placajul cu grund de la Emex pana la saturatie si dupa sa dau cu rasina si tesatura? Ar fi OK metoda si nu ar mai trebui sa iau 2 kit-uri de epoxi. Pe stratul de amorsa se prinde bine tesatura cu epoxi?
Stefan D

stefand600

Pentru renata,
Avand in vedere ca placajul il voi imbraca cu fibra si rasina pe ambele fete, cred ca vvoi face gauri cu freza de 30/40 mm pe fiecre 20 cm patrati si astfel fibra de pe fata va fi legata cu fibra de pe spate foarte bine. Dupa montare voi bate si 2 straturi de tesatura pe fata. Astept si alte pareri.
Stefan D

renata

Citat din: stefand600 din Noiembrie 25, 2015, 06:29:22 PM
Pentru renata,
Avand in vedere ca placajul il voi imbraca cu fibra si rasina pe ambele fete, cred ca vvoi face gauri cu freza de 30/40 mm pe fiecre 20 cm patrati si astfel fibra de pe fata va fi legata cu fibra de pe spate foarte bine. Dupa montare voi bate si 2 straturi de tesatura pe fata. Astept si alte pareri.
prima datra am crezut ca  rasina e de doua feluri si am luato pe cia mai ieftina fara sa stiu ca se esfoliaza insa pina ma-m apucat de treaba am aflat si aceste informatii ca poliesterica nu face priza si apoi am luat tot felu de informatii care mai de care mai home decat made si am reusit sa fac un paiol de dansezi cu tocuri cui si numi pasa  e mai mult de cit ma-m asteptat a iesit ceva foarte durabil

dany

Folosesti numai produsul de la emex.Este o rasina epoxidica.Cauti nr.de tel.de la agentul de pe zona ta si te v-a lamuri.Sunt niste tipi ok.Sa ma uit dupa nr.tipului care m-a servit pe mine si ti-l trimit.Pe el mi l-a recomandat cristian tutuianu,colegul nostru.
Pui tesatura pe placaj lasand tesatura un pic peste[0,5-1 cm],faci amestecul intre cele doua componente cu grija cantarite si dai cu o spatula de chituit auto,din aia elastica[cea mai elastica],intinzand bine rasina.Te uiti bine sa fie uniforma rasina si sa nu ramana locuri unde placajul e uscat si tesatura neimbibata,doamne fere....Fiind o suprafata plana nu ai nevoie de alte scule.Faci cate putin[200-300gr] sa poti intinde in timp optim,vezi cum i-ti merge si poti pune si mai mult.Polizezi marginile[a doua zi],si e gata.
Pe mine m-au invatat colegii chestiile astea,dar vazand ca ei nu au timp sa-ti raspunda,o fac eu...asa se da mai departe...sper ca o fac bine :)
Cand m-am inscris eu aici,adminul scria pagini intregi pe zi....ohoooo.Nu mai stiu,la o intalnire,sau tot aici a zis :Ba ,mai scrieti si voi fratilor si raspunde-ti la baieti,ca si voi a-ti avut parte de ajutor.....asa ca ma conformez,dar parca o fac cu teama sa nu gresesc si mi-o iau peste ochi :D.Salut
Dupa postare am vazut ca ti-a raspuns renata.E bine cand sunt si alte pareri.Intreb:cate maini de rasina poliesterica ,si cat stratimat,si ce greutate v-a avea dupa?

dany

Asa cum ai zis tu stefand,600,cu gaurile cu freza,dat si pe dedesubt si pe deasupra unde iesi?Nu mai are rost placajul.Pui pe o placa de pal laminat,lucios bine si torni o placa de poliesterica,folosind,stratimat si tesatura intercalat pana ajungi la 5-6mm ,o croiesti dupa sablonul facut mai devreme si o tai,o lipesti ,sigilezi  ,slefuiesti,mai tragi o banda la borduri si pa.....
Sa ai cam 6 kg rasina pe m2,plus n metri de tesatura si n metri de stratimat.
PALUL laminat il folosesti ca suport de turnare[sticla ar fi mai buna,da de unde asa placa]

Bogdan ion

Salut, este mai bine sa dai prima oara o mana de rasina pe placaj, dupa ce polimerizeaza poti sa pui tesatura si sa-i dai cu rasina, asa esti sigur ca placajul nu suge rasina din tesatura.
Spor la treaba.

cristiantutuianu

"Folosesti numai produsul de la emex.Este o rasina epoxidica.Cauti nr.de tel.de la agentul de pe zona ta si te v-a lamuri.Sunt niste tipi ok.Sa ma uit dupa nr.tipului care m-a servit pe mine si ti-l trimit.Pe el mi l-a recomandat cristian tutuianu,colegul nostru."

Ha emex? nu am persoana de contact acolo
Dani eu am zis de cei de la :

http://www.europlastic.ro

Tipul ala OK ! Adica Cristian Militaru la numarul asta il gasiti Tel:+40.722.620.616
Spuneti ce "doare " si va ajuta !

dany

Asa este.Mii de scuze de confuzia creata.Este vorba de Europlastic,da...

stefand600

Am terminat de reparat paiol-ul. A iesit foarte bine dar nu foarte estetic.

Am vopsit si barca cu aceasta ocazie.

Cu ce sa dau pe paiol pentru a fi antiderapant? Am vazut ca cineva a folosit nisip in stratul de rasina epoxi dar pentru mine este tarziu. Am vopsit deja paiol-ul.
Stefan D

byteworks

Gasesti benzi antiderapante cu adeziv la magazinele de specialitate, sunt solide si rezista si la apa.

blue marlin

Citat din: stefand600 din Decembrie 17, 2015, 01:52:13 PM
Cu ce sa dau pe paiol pentru a fi antiderapant? Am vazut ca cineva a folosit nisip in stratul de rasina epoxi dar pentru mine este tarziu. Am vopsit deja paiol-ul.
Nu este necesar sa inglobezi nisipul in rasina.
Metoda care se aplica in industria navala:
1. Un strat de vopsea intins cat mai uniform (de tipul ultimului strat aplicat pe barca); daca vrei cu model aplici banda adeziva de hartie unde vrei sa nu ai antislip;
2. Nisip bine uscat, de granulatia potrivita, aruncat din belsug pe acesta vopsea proaspata;
3. Dupa uscare se matura nisipul si eventual se corecteaza posibilele defecte de repartizare a nisipului; se indeparteaza banda de hartie
4. Inca un strat pentru fixarea definitiva a antislipului. Daca vrei sa fie mai putin "smirghel" mai aplica inca un strat de nisip.
Foarte importanta este pregatirea suprafetei inainte de aplicarea primului strat de vopsea; daca a trecut perioada de reacoperire e posibil sa fie necesar ca inafara de asperizarea suprafetei sa fie necesar si un strat de legatura.
Nothing is impossible...

stefand600

Am intrebat la Emex daca vand rasina epoxidica, raspunsul a fost ca da la pretul de 32 ron Kg. Intaritorul este tot in jur de 32 ron kg. Kit-ul este de 4 kg rasina si 2 kg intaritor. Este undeva la 200 ron/kit. Jumatate de pret fata de Polydis.  Rasina epoxi pe care o comercializeaza este Epilox® T 19-38/700. Ce parere aveti, merge la impregnat si la laminare tesatura din fibra de sticla? A folosit cineva?
Stefan D