Reparatie paiol

Creat de stefand600, Noiembrie 20, 2015, 03:55:24 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

stefand600

Buna ziua,

Ma apuc de reparatia paiol-ului in aceasta iarna si am nevoie de cateva sfaturi. Va intreb daca sub paiol este bine sa pun polistiren extrudat sau altceva. Daca placajul WBP de 4 mm de la Holver acoperit cu rasina epoxidica si tesatura de fibra de 250-300 g/m2 este suficient. Unde pot gasi o consola de pilotat micuta?Multumesc.
Stefan D

gvincentiu

Ceva poze cu barca si cum vine paiolul, ce greutati apasa pe el etc. Daca trebuie sa calci pe el un 6 mm ar fi mai potrivit
Ganduri bune !

costinium6

Va salut.
Si eu ma apuc de schimbarea paiolului in iarna asta, voi pune poze dupa ce o va face initiatorul. In cazul meu paiolul sta pe peretii barcii si pe doua traverse longitudinale, intre ele daca se calca este moale. In 30 de iesiri l-am distrus, avea 3mm grosime si cand calca maimuta cu toc sau scapam cate o piatra de ancorare se ciuruia treptat, treptat.
Daca tot il scot, m-am gandit sa pun intarituri transversale, ceea ce e simplu, DAR apare problema lipirii paiolului de noua structura.
Vreau sa il construiesc progresiv din fasii de laminat din fibra lipite intre ele ca la discurile evantai de flex.
In mare stiu ce e de facut dar sfaturile sunt pretioase.

dany

Ar fi util sa va aruncati ochii pe ''barca mea papuc''semnat ''DANY''.Nu spun ca a fost facuta perfect barca aia,dar cititi sfaturile primite acolo de la admin si de la altii.Atunci,eu am ales solutia mai ieftina si anume osb-ul pe care l-am imbracat in fibra pe ambele parti[poliesterica],dar nu as mai face la fel.Placajul de 6 este cel mai bun,dar dat cu epoxi si pe partea din interior,fara tesatura.Sigilat bine de peretii barcii si nu-l mai gauriti .

costinium6

Dany pun pariu cu tine ca daca sare maimuta cu tocuri de pe cheu strapunge orice, mai si rade dupa asta.
In conceptia mea constructia lamelara imi da posibilitatea de a lipi si vizualiza 30-40 de etape. peste asta obtin o structura multiunghiulara.
Mai fac o iesire-doua si ma apuc de taiat.

stefand600

Incerc sa pun cateva poze cu ce am gasit sub paiol.

Fibra a fost foarte subtire si pusa peste un placaj care nu a avut nici un fel de protectie pe fata de jos.
Scandurile acelea longitudinale sunt bine imbracate cu fibra si umiditatea nu a ajuns la ele.
Pana la urma (am citit postarea lui Dany) m-am hotarat sa pun placaj sau osb de la Holver deoarece rasina (poliesterica) si stratimatul le am deja  si nu as mai cumpara rasina epoxidica.
Ce este mai bine sa folosesc, osb sau placaj WBP? Care merge mai bine cu rasina poliesterica?

Stefan D

gvincentiu

Ganduri bune !

Rumpi

Nici un lemn nu merge cu poliesterica (ma rog, balsa eventual). Lemn cu epoxi, poliesterica cu spuma PVC. OSB e pentru case. Nu fi scump la tarate si ieftin la faina.

dany

Invata din greselile altora ,mai bine.Dupa cum ti-am zis mai devreme,foloseste placaj de 6mm dat cu  epoxi pe dedesubt si epoxi pe exterior cu tesatura.Traseaza cu atentie placajul,dai cu epoxi pe dedesubt,lasa-l sa se usuce si inainte de a-l aseza pe structura de lemn si pe lateralele barcii,traseaza unde sunt suprafetele de contact si fa niste chit de lemn cu epoxi  pe care il aplici pe suprafata de contact.Preseaza placajul pe pozitie cu niste greutati si lasa-l sa-si faca treaba 24 de ore.Chituieste bordurile cu acelasi chit de lemn cu epoxi,slefuieste,degreseaza si dupa aia pune tesatura cu epoxi.Foloseste masca,manusi si combinezon.Eu m-am umflat la fata si ochi de la epoxi.....Daca ti se pare moale placajul[paiolul]mai da-i o mana de epoxi cu tesatura de 80-120 si v-a rezista la ''maimutele cu tocuri''.Se v-a ingreuna un pic barca la un strat in plus dar faci cum vrei .Daca pui consola,lipeste cu chit si fasii de tesatura cu epoxi,nu da gauri.Rog colegii mai priceputi si cu experienta,sa ma corecteze daca am gresit .

stefand600

Multumesc, voi face cum spuneti voi. Voi folosi rasina epoxidica cu tesatura EWR de 300 si placaj Holver de 9 mm. Sper ca este suficient ca grosime. Eu am 80 kg. De unde pot procura o consola micuta gen Boston W. Barca are deja o cosola dar este prea mare si ocupa spatiu mult. O puteti vedea aici http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,616.0.html  Daca are cineva ceva mai mic, cumpar sau fac schimb sau macar sa-mi spuneti unde pot gasi.
Stefan D

cristiantutuianu

Salutare
stefand600 daca tot o sa lucrezi cu placaj ,epoxidica, samd de ce nu iti construiesti singur o consola ,asa cum iti doreste inima. ;)

cristiantutuianu

cateva imagini pentru ...consola homemade

cristiantutuianu

Asa arata

stefand600

Ar trebui, dar nu sunt chiar atat de dibaci! Pot face unele operatiuni cum au fost reparatia oglinzii, montarea guvernarii, cum va fi reparatia paiol-ului, corecte din punct de vedere functional si tehnic, chestii care pana la urma nu au mare importanta din punct de vedere estetic. Cu consola este altceva, trebuie sa fie si frumoasa.
Stefan D

stefand600

Poate sa-mi explice si mie cineva de ce nu se utilizeaza rasina poliesterica la placaj? Am vorbit cu cei de la Polydis si au zis ca se poate utiliza si rasina poliesterica dar ca aspectul si rezistenta la epoxi sunt mai bune.
Va intreb daca poliesterica are priza la lemn sau se exfoliaza de pe suportul de lemn dupa uscare. Diferenta de pret este foarte mare. Kit-ul de epoxi de 4,3 Kg costa 320 RON si nu-mi ajunge pentru toata lucrarea, iar Kit-ul de poliesterica costa 95 RON si este de 5,5 Kg.In plus, nu mai vand decat la kit-uri si ar trebui sa cumpar 2 kit-uri.
Stefan D