Construiesc primul dinghy pe metoda Lapstrake

Creat de silvian2009, Ianuarie 28, 2016, 09:15:28 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

silvian2009

Salutare tuturor!
Gata, e oficial, peste maxim 2 saptamani incep constructia a doua barcute mici, de vreo 7-8', gen dinghy pe metoda lapstrake.
E o reala provocare, care insa ma încântă maxim. De f mult r mp am visat sa realizez asa ceva, insa nu a fost sa fie pana acum.
Modelul exact inca nu l-am stabilit, va trebui sa gasesc cea mai convenabilă si detaliată varianta de plan de cumparat, si apoi sa incep sa-mi cumpăr materialele.
Asadar, cum nu am mai intrat de mult pe forum , ma gandesc ca poate primesc o mana de ajutor in sensul asta, cu informatii noi, actualizate despre furnizorii existentei pe piata.
In privinta lemnului natural nu am probleme, il gasesc aici, acasă.
Ma intereseaza insa surse si preturi pt placaj okume, răsină epoxi de calitate( as folosi altceva decat cea de la europlastic ), cuie si holsuruburi din cupru si cam tot ce ati mai citit si voi ca e necesar.
Va voi tine la curent cu evolutia, urmand ca PANA in cursul lunii aprilie, bărcile sa fie gata.
Stima tuturor!
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

MBG

LIfe is to short to stay on the dock!

Vali

1. Daca nu te deranjeaza prova taiata de tip "pram", uite niste variante interesante:
- barcuta facuta de colegul Bogdan Ion (Nanok), prezentata aici: http://forum.capcompas.ro/index.php/topic,1826.msg30548.html#msg30548 .
- acelasi tip de barcuta pram in clinuri, dar de la Whisstock: http://www.whisstock.com/page_02.php?page=02&page_id=2.02&design=38&PHPSESSID=61028b696eb7b8c674d38b9db01de271

2. Daca doresti o barcuta cu prova ascutita, uite cel mai simpatic plan complet si gratuit la aceste dimensiuni, de la francezi: http://www.bateaubois.com/articles.php?lng=fr&pg=3609 .

Despre Tiknot ne-a informat pentru prima data colegul Gigi Tolan, cu ocazia craciunului 2008, cand ne-a pus cadou pe abia infiintatul barcaholic.ro vreo 3 planuri, printre care si al acestei barcute. Multumim Gigi inca o data :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

silvian2009

Multumesc, Vali.
La tiknot m-am orientat si eu azi. L-am gasit postat de tine in celalalt topic. Mi se pare o bijuterie de barcuta si se potriveste perfect dimensiunilor solicitate.
Acum sa ma pun să-mi fac calcule pt materiale.
De unde as putea cumpăra răsună west systems din Ro, are cineva idee?
Vreau sa fac o comparatie intre cea de la polydis si asta si daca imi convine pretul, sa folosesc asa ceva.
"Gandesc ca perfectiunea e urata. In lucrurile facute de oameni vreau sa vad semne, esecuri, dezordine, deformare".
Yohji Yamamoto

Bogdan ion

Iti dau eu maine o adresa de email, o am la serviciu, daca cauti a mai fost postata.

kmbh69

Citat din: silvian2009 din Ianuarie 28, 2016, 06:44:28 PM
De unde as putea cumpăra răsună west systems din Ro, are cineva idee?
Nu știu dacă se găsește în România, dar poți încerca să cumperi prin internet de pe amazon.de, au disponibil toată gama de rășini. Pentru ca să te decizi asupra tipului de rășina, vezi că am postat de curând în topicul "Resurse teoretice - epoxi" cam tot ce te-ar interesa (fiecare tip de epoxi de la West Systems, ce destinație exactă are, în plus e acolo o carte destul de detaliată despre construcția de bărci din lemn sau placaj cu epoxi). Un alt avantaj e că cei de la West Systems livrează și pompele dozatoare, pentru rășina și pentru întăritor .

silvian2009

Multumesc. Foarte clare informatiile de pe saitul lor. Stiu macar ce caut si inteleg ca rasina cu intaritorul 205 sunt ceea ce+mi trebuie, tinand cont de temperaturile mici din perioada asta.

Legat de barca asta, tiknot, nu am reusit sa-mi dau seama din manual, de cate voi de placaj am nevoie.. deh, nu stiu franceza decat pana la genunchiul broastei,
Vali, daca ma poti ajuta in sensul asta, te rog mult, fa-o!
Yohji Yamamoto

Bogdan ion

Preturile sunt de anul trecut si pt o "ocazie speciala"

Buna ziua domnule Bogdan.
Pentru a putea fundamenta o oferta competitiva, va recomand produse aflate in stoc, care asigura o calitate similara celor solicitate de dvs.
Intrucat ne-ati contactat la RIBS, vom lua in considerare si discountul acordat pe timpul expozitiei, preturile fiind cele de mai jos:

- Fibra sticla 200 g/mp 5 m x 1000 mm                                                                2x141,10 Ron = 282.20 Ron
- B Pack rasina 105 - 5 kg + intaritor 205 - 1 kg                                                                               598,00 Ron
- peel ply  0,5 m latime  - 20 m.l.                                                                             20 x 4,00 Ron =    80,00 Ron
- Set dozatoare (pt. B Pack)                                                                                                                  78,95 Ron
- Vas etalonat amestecare rasina si intaritor                                                            4 x  5,15 Ron = 20,60 Ron
- Set amestecatoare lemn 5 buc                                                                               2 x 23,50 Ron= 47,00 Ron                       - Unelte refolosibile din plastic, set 8 buc                                                                                            18,20 Ron                                                 
-  Port trafalet   7 inch                                                                                                                              17,35 Ron
-  element aplicare trafalet set 6 buc 7 inch                                                            2 x 84,25 Ron= 168,50 Ron
-  tava trafalet                                                                                                                                           10,05 Ron
-  set raclete plastic 2 buc                                                                                         2 x 19,75 Ron =  39,50 Ron

Pentru orice informatii si suport va stam la dispozitie.

Cu stima,

Dipl. eng. Cornel Lache - Technical Representative
Nature Colours S.R.L
Decebal Blvd., No. 1
B1.H2, SC.4, AP 86-90
Bucharest-3, Romania
Tel: +40 21 320 44 70
Fax: +40 21 320 17 75
mobile phone:+40 0725.933.616
Email: office@naturecolours.ro

cristiantutuianu

Salutare
A zis si Bogdan ion
naturecolors.ro
Spor la treaba silvian2009 si te rog ....poze

silvian2009

Multumesc pt informatii.
Te salut, Cristi.

Poate stiti, ma încadrez în 3 foi de okume de 6mm si una de 9mm pt o barca?
Yohji Yamamoto

Bogdan ion

Eu am folosit 3 foi de 6mm si una de 10mm, la rasina nu am tinut cont. 10mm la prova, pupa si banchete, 6mm la bordaj si fund, cutia derivorului, derivorul din 2 buc de 6mm.

silvian2009

Hopa si rasina...Ma rog, o parte din ea. Miercuri vine si placajul.
Yohji Yamamoto

silvian2009

Astazi, cadrul pt forme e aproape gata.
Cu vin fiert cu tot. V-as invita pe toti dar sunteti departe. 😀😀😀
Yohji Yamamoto