Recomandare barca pneumatica concediu Croatia

Creat de alesis28, Februarie 09, 2016, 07:51:39 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alesis28

Multumesc tuturor care ati scris dar si celor ce ati citit.
Revin in curand si mai astept si alte pareri.

peb5

tudy

Salutare!Am fost în 2009 în Muntenegru iar in Croatia  doar în excursii. În Muntenegru am închiriat o barca gonflabilă destul de ieftin. Deși am aratat permisul de conducător ambarcațiune agrement nu a interesat pe nimeni, băieții foarte lejeri. Daca tot nu ai experienta, dacă permiți un sfat, de ce nu închiriezi ceva la față locului și  scapi de tot disconfortul de a căra tot până în Croatia. Eu aș închiria ceva la fata locului, eventual cu tot cu conducător. Chiar dacă vrei să mergi doar 500 m, s-ar putea să dorești la fața locului mai mult....insulițe, plaje...etc...si atunci....Dacă permiți un sfat, aș opta pentru ceva din fibra, mai mare și cred ca sunt destule bărci de închiriat. Iar dacă ai deja microbul, acasă poți opta în cunoștință de cauza, după probă, pentru barcă care îți convine. Concediu plăcut!

ghrt

Prima dată ar fi bine să închiriezi, scapi de multe griji şi nici nu dai banii pe ceva ce esenţial nu cunoşti dacă îţi trebuie sau nu. Plus că va fi pe mal cineva care va avea tot interesul să te recupereze.
Nu eşti numai tu, soţia s-ar putea să nu mai dorească alte plimbări etc. Plus că poţi să iei o barcă mai mare care va fi mai confortabilă.

În RO pe mare îţi trebuie permis indiferent de puterea motorului, chestia cu 5cp fără permis este pentru apele interioare.

Alex1958

Salut,
Asta vara am fost in Croatia pe o insula din ultimul sir- Lastovo- se ajungea dupa doua traversari cu feriboturi. Cautam liniste si izolare si le-am gasit.
Am fost cu masina si n-a fost vreo zi din cele 9 petrecute acolo fara sa regret ca nu mi-am luat barca. Spre deosebire de Muntenegru, Croatia e in alta liga de preturi, chiar si in aceste locuri izolate, ce sa mai vorbim de zona de Riviera dinspre Slovenia.
Il inteleg pe prietenul nostru ca vrea sa vina cu jucariile de acasa si poate in secundar isi doreste sa ramana cu ele iar vacanta in Croatia e doar pretextul! ;)

sebba

Citat din: alesis28 din Februarie 10, 2016, 02:54:39 PM
Deci in privinta permisului, nici nu ma gandesc sa merd fara el in Croatia. Azi am fost la Capitania Timisoara si am depus actele. In 26 feb se dau examenele in Timisoara.
Cat de sigura e data examinarii?
Eu din august tot astept sa se organizeze ceva la Timisoara...

mobile...

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

alesis28

Citat din: sebba din Februarie 16, 2016, 08:22:52 AM
Cat de sigura e data examinarii?
Eu din august tot astept sa se organizeze ceva la Timisoara...

mobile...
Sunati la dl. Barboi de la Capitania Timisoara care se ocupa de dosare. 0722.884 777

sebba

da, stiu, am nr d-lui Barboi, am deja dosarul depus
insa de anul trecut toate asa-zisele programari la Timisoara s-au tot amanat si d-aia intrebam cat de sigura e data
speram sa vina confirmarea si din alta sursa
tnx anyway si scuze de offtopic

AdrianZUZ

Orice ai face in Croatia sa NU dai barca la apa inainte sa te duci cu kuna in mana la Capitania cea mai apropiata!

Legat de barca, nu merita sa arunci bani pe o barca mare care sa impinga apa cu un motor mic... si este si periculos. Un rib-ulet de 350-380 cm cu 15cp sau 400-420 cu un 25cp iti va aduce satisfactii infinit mai mari!

alesis28

Citat din: AdrianZUZ din Februarie 16, 2016, 06:29:54 PM
Orice ai face in Croatia sa NU dai barca la apa inainte sa te duci cu kuna in mana la Capitania cea mai apropiata!

Legat de barca, nu merita sa arunci bani pe o barca mare care sa impinga apa cu un motor mic... si este si periculos. Un rib-ulet de 350-380 cm cu 15cp sau 400-420 cu un 25cp iti va aduce satisfactii infinit mai mari!

Multumesc Adrian pentru recomandari.

alesis28

Buna.
Sunt fericit si simt nevoia sa  va impartasesc si voua din bucuria mea.
Astazi 26 februarie 2016 am dat examenul pt. cat. D la Timisoara si am fost ADMIS cu 24 din 26 de puncte. Au fost destul de multi participanti (aprox.30). Din ce am aflat la fata locului, au picat destul de multi, nu stiu exact dar dupa aproximarile mele cam 50% au fost admisi.
Testele au fost destul de grele dar tinand cont ca am apucat sa citesc si eu odata ,,RND - Partea 1,,  si odata ,,Manualul conducatorului de ambarcatiuni cu motor pt agrement,, scris de Mihai Ghiba, eu zic ca nu e imposibil daca mintea e cu tine atunci cand citesti. Mentionez ca nu am mai avut deloc nici un contact sau vreo tangenta pana acum cu barcile, deci tot ce am citit in 2 zile, m-a ajutat sa iau examenul.
Intram cate 10 persoane in sala, erau montate 4 camere si erau 3 supravegetori care nu au fost prea exigenti dar nici nu ne-au ajutat deloc daca am avut intrebari referiror la vreun raspuns corect la vreo intrebare. Ne-am mai sfatuit un pic intre noi (vecinii de banca) asa cu juma, de gura.
Pe viitor o sa dau si pt cat. C. Inca nu stiu unde si cand se v-a tine.
O sa ma decid si ce barca sa-mi iau si va tin la curent.
Numai bine tuturor!

alesis28

Citat din: sebba din Februarie 16, 2016, 05:26:56 PM
da, stiu, am nr d-lui Barboi, am deja dosarul depus
insa de anul trecut toate asa-zisele programari la Timisoara s-au tot amanat si d-aia intrebam cat de sigura e data
speram sa vina confirmarea si din alta sursa
tnx anyway si scuze de offtopic
Ai reusit sa dai de permis?
Am inteles ca la sfarsitul lunii martie va fi din nou examenul la Tm.
Eu vreau sa merg sa dau si pentru C.

sebba

Da, am fost pe 26, am scapat, am luat si C si D

mobile...

sebba

Unde ai stat la examen? La ce comp? Eu am fost la 1

mobile...

alesis28

Citat din: sebba din Martie 01, 2016, 08:18:23 AM
Unde ai stat la examen? La ce comp? Eu am fost la 1

mobile...
Salut.
Eu la 6. Dar nu am intrat in prima tura, dupa a doua tura a mai chemat 3 persoane care iesisera mai devreme si am intrat si eu.
Felicitari! Eu nu am avut curajul sa dau amandoua ca nu eram pregatit.