Motorul trage intr-o parte

Creat de siad, Mai 28, 2016, 11:19:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

siad

Salutare
Am o barca Temerar500 cu un Yamaha 15hp 4t care-mi da febra musculara la fiecare iesire.Trage barca spre dreapta de nu mai stiu ce sa-i fac.Vreau sa-i scot anodul de pe placa anticavitatie.
Ma va ajuta sau il scot degeaba?
Ce trebuie sa-i fac?

Am mai pus intrebarea pe un alt forum,dar va rog sa raspundeti si aici pentru cei ce au aceeasi problema si nu gasesc raspunsul.

Multumesc.

pava

Am avut o problema similara . La menghina motorului , sunt cele doua suruburi de fixare care se termina cu saibe, la randul lor saibele de fixeaza de surub prin intermediul unui alt surub ,cu dimensiune mai mica , care se infileteaza in surubul principal al menghinei prin saiba . Era slabit unul din partea dinspre tribord , inclinand motorul cu cateva grade in plan orizontal .
  Barca tragea puternic dreapta . Motorul era un Mercury 15 Cp . Se poate sa aibe acelasi sistem de prindere .

siad

Am sa verific si aceste suruburi de care spui si de care nu aveam habar.Din cate stiu Yamaha al meu din 2006 se facea in aceeasi fabrica cu Mercury deci e posibil sa fie sistemul de prindere identic.

Stiu ca parca trebuie sa traga putin intr-o parte din constructie dar nu asa tare.
Plus ca am avut un Honda BF15 care mergea perfect drept.Oare sa fi intervenit fostul proprietar la el?

pava

Nu cred , suruburile se mai desfac in timp !

pilu

eu cred ca e prost reglat anodul ,vezi in ce parte este reglata acea "aripioara" incearca sa o reglezi in partea opusa de cum este ea acum ,daca e prost reglata si o scoti de tot probabil se va atenua acel tras in dreapta dar nu va disparea

pava

La motorul Mercury 15 CP nu aveam aripioara , anodul era fix , nu stiu cum e la Yamaha  ::)

siad

Citat din: pilu din Mai 30, 2016, 09:12:09 AM
eu cred ca e prost reglat anodul ,vezi in ce parte este reglata acea "aripioara" incearca sa o reglezi in partea opusa de cum este ea acum ,daca e prost reglata si o scoti de tot probabil se va atenua acel tras in dreapta dar nu va disparea
Pai daca tocmai reglajul il face sa traga intr-o parte,ma gandeam ca daca-l scot,rezolv problema.Am vazut multe motoare fara pintenul ala pe placa anticavitatie si nici unul nu tragea.

Citat din: pava din Mai 30, 2016, 12:49:40 PM
La motorul Mercury 15 CP nu aveam aripioara , anodul era fix , nu stiu cum e la Yamaha  ::)

E prins in doua suruburi.Nu cred sa fie fix.Posibil sa ma insel.

siad

Revin cu cateva poze pentru ca nu pot sa-mi dau seama cum il pot regla stanga-dreapta avand prinderea asta.
Idei?

mariusm piesenoi111

Ai încercat sa slăbești șuruburile....mie îmi pare strâmb și asta poate însemna că e la maxim .....poate are aripioara un ghidaj,o degajare......

pilu

vad ca ai montate si hidrofoil ,poate e de acolo ai incercat fara ele?

siad

Este stramb, nu ti se pare.Nu am incercat sa slabesc suruburile de frica sa nu il stramb mai rau.Ma gandeam ca a mai umblat cineva la un motor asemanator si stie exact.O sa incerc sa le si slabesc dar sa fiu aproape de casa  ;)

Nu este de la hidrofoil ca anul trecut nu-l aveam si tot asa mergea.Doar ca acum nu mai se apupeaza.

mariusm piesenoi111

Curaj cu slabitul suruburilor ca nu ai ce sa strici
Eventual poti ramane cu un singur surub si asa vei putea face si reglajul......
Trial&error e metoda

siad

Salutare,

Spre rusinea mea,tocmai astazi am avut timp (si curaj) sa testez toate posibilitatile.
Rezultatele sunt dupa cum urmeaza:

1.Testare degajare pinten - are o degajare dar nu suficienta incat sa rezolve problema.
2.Inlaturare unul din cele doua suruburi care fixeaza pintenul - se poate fixa exact pe centru dar fara nici un rezultat.
3.Inlaturare definitiva pinten - l-am scos si am pus suruburile la loc sa nu las gauri in placa anticavitatie.Se cunoaste o imbunatatire semnificativa dar tot are tendinta sa ma orienteze spre tribord.Momentan l-am lasat asa

Vreau sa-l vand sau sa-l schimb in toamna cu 20hp dar nu vreau sa ma injure nimeni.
Unde pot sa mai umblu ca sa fie OK? ???

ionitzady

Poti scoate suruburile de tot ca nu se duce motorul la fund , iar pt vanzare astupa gaurile cu chit de aluminiu , il gasesti la magazine de auto si se foloseste la jante . Chitul are Al in el si se face beeeton .

mariusm piesenoi111

Dar ai încercat sa te folosești de degajarea găsită?Sa știi ca ai nevoie de doar câteva grade ca sa se schimbe radical treaba.Exact cat ai acolo.Nu renunța la el ca nu e degeaba acolo.