monofilament crap

Creat de dany, Iunie 21, 2016, 02:25:01 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Am avut tot felul de fire monofilament pt.crap si nu am gasit ceva rezistent cu adevarat la scoica.Unde pescuiesc eu se anunta un an plin de aceasta ''dihanie'',ceea ce e bine pt. crap,dar nu si pt. pescari.Asa ca va rog sa-mi spune-ti daca a-ti descoperit ceva fir castigator in frecarea cu scoica pe piata romaneasca  !multumesc!

mariusm piesenoi111

Citat din: dany din Iunie 21, 2016, 02:25:01 PM
castigator in frecarea cu scoica !
Off topic: Iarta-ma dar nu m-am putut abtine sa nu rad ca prostul la birou.....Delicioasa exprimare!

ziuamarinei

Citat din: dany din Iunie 21, 2016, 02:25:01 PM
Am avut tot felul de fire monofilament pt.crap si nu am gasit ceva rezistent cu adevarat la scoica.Unde pescuiesc eu se anunta un an plin de aceasta ''dihanie'',ceea ce e bine pt. crap,dar nu si pt. pescari.Asa ca va rog sa-mi spune-ti daca a-ti descoperit ceva fir castigator in frecarea cu scoica pe piata romaneasca  !multumesc!

Cred ca pentru situatia de genul celei descrise de tine mai sus un mono gros de 0.6 sau 0,8 sau cativa metri de kevlar de 0,8 sau 1, folosit ca inaitas te poate ajuta.
Dar nu stiu in ce mod ai mai lansa la distanta de pe mal.
Cred ca cel mai bine te adaptezi situatiei pescuind de pe mal plantezi montura cu barca, folosesti un inaintas mai finut si cu plumb pierdut de minim 120 gr sa-ti asigure inteparea pestelui, drilull bineinteles il faci din barca. Tot in situatia asta am folosit niste picheti legati pe niste stufuri mai lungi cu un U in capat prin care treceam firul aerian. Intreparea o facea greutatea plumbului care se desprindea de montura la primele scuturari din cap ale pestelui. Pestele se calma rapid si ramanea prin zona daca nu mai avea agatat de buza plumbul si aveam suficient timp sa ajung la el cu barca.
Metoda a functionat pe lacuri salbatice si mari cu foarte multe agataturi si s-ar putea adapta in situatia ta. E obositoare, recunosc, dar e posibil sa dea rezultate bune.
Sau ma gandesc daca ai acces cu barca de ce nu pescuiesti din barca in imediata apropiere a zonelor cu scoica cu niste monturi culisante, un singur carlig sa eviti agataturile si bineinteles inaintas da mono sau kevlar.

radu andritoiu

salut,
iti recomand un fluorocarbon de o,35 de calitate
nu ti l taie vreo scoica sau piatra
se face nod foarte elegant
eu imi fac inaintas la stiuca si functioneaza super
fdir intins

ziuamarinei

Citat din: radu andritoiu din Iunie 21, 2016, 07:34:27 PM
salut,
iti recomand un fluorocarbon de o,35 de calitate
nu ti l taie vreo scoica sau piatra
se face nod foarte elegant
eu imi fac inaintas la stiuca si functioneaza super
fdir intins

Radu, fara sa starnesc polemici, crede-ma unor praguri cu scoici combinate cu copaci care poarta si ei scoici nu ii rezista nimic. Fluoro e bun de leader la stiuca doar pana il ciupeste prima data sau cedeaza la nod daca nu e bine facut. Oricum rolul lui principal e de a se camufla perfect in apa limpede, are indicele de refractie egal cu al apei. Aici e vorba de metri buni de fir care se freaca pe toata lungimea de scoici si butuci. Eu personal am incercat in situatii ca astea si cu fluoro simplu si camasuit cu textil, si cu leedcore, si cu textil gros. Nu rezista nimic, pierderile sunt destul de mari. cel mai bine a fost cand am pozitionez cat mai aproape de locul de pescuit barca si am folosit cativa metri leader de mono gros, dar trasaturile si drillurie din scurt au fost salbatice si soldate cu multe rupturi si agataturi.
Dar mai asteptam si alte pareri, poate si Dany da mai multe detalii....cum ar fi exact unde e locul, coordonate long lat, :D :D sa mergem si noi sa gaseasca locurile ocupate, glumesc desigur dar de mult vreau sa atac barajele de pe Siret.

radu andritoiu

fluo de 0,60
sta batos si nu se mai agata
daca nici asa nu merge, pusca, iar dupa ce intepi il executi
sa vezi ce vine la barca

dany

Ms.baieti de sfaturi!
Mariuse tata,nu eram eu intr-o dispozitie buna, dar puteam sa fac un ''referat''despre scoica,cu ghilimele sau nu...
Sa traiesti Dragos!Bune idei in privinta plumbului pierdut.Cat despre locatii ,de vrei ajutor anunta-ma daca vii in zona.
Radule draga .Firul fluocarbon l-am incercat.Am avut o rola din Canada,bun cu draci,gros in jur de 0,40 -0,45.Am avut ceva realizari cu el,dar la o partida cu mai multi prieteni rola mi-a disparut din trusa.Multumesc.

radu andritoiu

avem lansete bune, mulinete performante, sonare,
trebuie sa i dam si pestelui o sansa,
face parte din sportivitate
fir intins la maxim

bradutzu

Chiar crezi ca nu are destule sanse cu pescarii sportivi? :-\
Noi sa fim sanatosi.......

HAi ca se limpezeste EA Dunarea si punem iesi si dupa crap!
Sa auzim numai de bine!

Alex1958

Bradutu', ai grija, te rog sa ne anunti si pe noi de limpezirea asta mult asteptata!
Multumiri anticipate!

valyxman

Cam foarte tarziu puntru un raspuns... Dar sper sa fie util pentru 2018 . Incearca PB Products Shield Snag Leader.
E la rola de 80 m ... E foarte moale pt grosimea lui... Mai moale decat multe fire cu mult mai subtiri... Eu printre altelr leg si carligele de somn si inca nu m-a dezamagit.... E drept ca nici balauri nu am prins...