Clasa S - permis

Creat de bluenote, Ianuarie 04, 2018, 07:23:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

kama3

Pai si atunci sa inteleg ca art 7 se refera,cumulativ, la permisele emise anterior ordinului si care au pe ele perioada de valabilitate? Oricum alea de carton nu mai erau valabile.
Permisul actula il am din 2012 (urmare a preschimbarii celui tip carnet) , iar pe el nu e trecuta nicio perioada de valabilitate.
Dar, lipsa valabilitatii mentionate pe permis nu exonereaza de o obligatie(de preschimbare) generata de un act normativ.
Dar, daca actul nu prevede si o perioada de preschimbare teoretic cele emise anterior dunt in continuare valabile.
Tipic romanesc de acte emise azi si normele peste 7 ani..

drmarius

Legat de obtinere B, intelegerea mea este ca se aplica si vechimea D.  :-\

II. Clasa B
1. Certificatul internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement clasa B se poate obţine prin examen de către orice candidat care deţine certificatul internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement clasa C sau D de minimum 2 ani şi a absolvit o formă de pregătire aprobată corespunzătoare clasei B.

Jethro

Ma intereseaza si pe mine cat.B. E cineva care a dat de curand si ma poate lamuri exact care sunt probele de examen si daca exista pe undeva chestionare pt. B? eventual si costul cursului?
Multumesc!

Alex1958

Alta intrebare! ...Pentru Clasa S si B se conditioneaza eliberarea permisului de autorizarea pentru operator radio?

drmarius

Pentru S trebuie doar scoala de vele si cu diploma se adauga S-ul. In practica, este necesar ca un membru al echipajului sa detina certificatul.

La B, cand am facut scoala si m-am interesat , nu era nimic specificat. Dar autoritatea nu prea are treaba cu ordinul si ei fac legea dupa cum le suna mai bine.

Eu am vorbit la mai multe capitanii legate de B si la o problema mi-au spus ca nu respecta ordinul deoarece este redactat eronat  :-\

Pentru cine este interesat de radio  recomand http://www.rya.org.uk/shop/Pages/products.aspx?product=rya-handy-guide-to-marine-radio-inc-gmdss-ebook.