Calotca

Creat de x_petrolist, Iulie 23, 2016, 12:58:37 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: Alex1958 din Septembrie 07, 2016, 12:43:28 PM
N-m mai vazut asa harta, cred ca este foarte veche. Canalul Caraorman este doar punctat iar el era facut in anii ''80 . Dati-mi si mie link-ul de unde ati descarcat-o, va rog! Ori o aveti numai pe hartie?
Folositi cu incredere hartile lui Bogdan "Pupezica" de pe Ghidul Deltei Dunarii.
Pe Canalul Lung ati putut merge la rame?
Ce intelegeti prin portaj la Gura Portitei? Ati tras barca de pe mare in lac?
Altfel tura Dvs este foarte frumoasa...si va felicit ca ati dus-o la bun sfarsit!
Toate cele bune!

Pai eu i-am furnizat-o pe graba din preziua plecarii lor :) .
Harta are multe denumiri si canale, inexistente in hartile cumparate de mine in ultimii ani. Evident e lucrata pe o forma mai veche de harta.
E chiar de pe site-ul info-delta.ro  : http://www.info-delta.ro/poze_info/image/harti/Harta_Mare_delta.jpg

I-am mai dat o harta lui Aurelian, care mi-a parut sa aiba ceva update-uri : http://3.bp.blogspot.com/_0P2NRufI24k/Ro4bjNymeBI/AAAAAAAAEY8/pjEY-P-p0-0/s1600-h/harta_delta_dunarii.jpg

Nici unul dintre noi n-a avut timp s-o verifice. Totusi si-a facut treaba, baietii s-au intors veseli si intregi :)

x_petrolist

Citat din: Alex1958 din Septembrie 07, 2016, 12:43:28 PM
N-m mai vazut asa harta, cred ca este foarte veche. Canalul Caraorman este doar punctat iar el era facut in anii ''80 . Dati-mi si mie link-ul de unde ati descarcat-o, va rog! Ori o aveti numai pe hartie?
Folositi cu incredere hartile lui Bogdan "Pupezica" de pe Ghidul Deltei Dunarii.
Pe Canalul Lung ati putut merge la rame?
Ce intelegeti prin portaj la Gura Portitei? Ati tras barca de pe mare in lac?
Altfel tura Dvs este foarte frumoasa...si va felicit ca ati dus-o la bun sfarsit!
Toate cele bune!
Alex, Florio a clarificat intrebarea referitoare la harta. Trebuie sa spun ca nu am folosit-o deoarece am uitat s-o incarc pe telefon. Am avut un set de 3 harti mai recente si harta maritima a deltei si Marii Negre pe care le-am folosit cu un compas rudimentar pentru navigatie. Cea mai folosita a fost o harta primita de la o pensiune din Dunavat in 2013 - Rezervatia Biosferei Delta Dunarii 1:175000, Seria Natura editia 1, editura Olimp.
Pe Canalul Lung sau "analul ung" cum scrie pe indicator : )) am mers la rame desi este chiar strimt. N-am avut decit o portiune de 20m unde am folosit ramele ca pe pagai si am padelat. Am intilnit doar doua barci cu turisti pe acest canal si asta ne-a ajutat sa nu pierdem prea mult timp.
Am folosit termenul de portaj in lipsa de altceva. Cu ajutorul lui Vali (Drosofila) si a politistilor de frontiera am transportat barca din mare in Golovita folosind un trailer si un tractor.
Interesante sint cele 2 canale noi, Mahmudia - Litcov si Magearu - Cardon care nu apar pe nici una dintre hartile folosite de noi. Voi da mai multe detalii despre aceste canale intr-o postare ulterioara.
Multumesc pentru intrebari si aprecieri.

deltasub

Felicitari Aurelian si intregului echipaj pentru escapada pe care a-ti facut-o. Asteptam detalii si foto.

drmarius

Pentru mine tura a fost una perfecta. Am bifat multe pe harta intr-un mod deosebit. Le multumesc capitanilor, Aurelian si Marian (in ordine alfabetica). Am vazut multe, am invatat multe, am intalnit multi oameni saritori. 

Deoarece sunt ceva poze, le-am urcat pe un cont de Flickr aici: https://www.flickr.com/photos/mediatics/sets/72157670392860943/ ... sper sa placa

felicimond

Judecand dupa imagini, a fost o excursie pe cinste. Va felicit pentru plimbare si imi pare rau ca nu am putut veni, desi am discutat cu Marian despre asta. Din pacate, s-a suprapus din nou cu niste probleme ce trebuiau rezolvate la firma. Privind pozele, ma intrebam daca ansamblul meu de doua canoe, care are 3 m latime, ar fi trecut prin locurile cele mai inguste. Marian a sugerat sa ii pun catamaranului meu si vele si judecad dupa excursia voastra, cred ca se cam impune. Deci voi analiza cu el variantele si poate la anu' de-om fi sanatosi, sa maresc si eu flota. Inca o data, ma bucur pentru bucuria voastra.

pelicanul

Excelenta tura, multumim pentru poze!

x_petrolist

Citat din: felicimond din Septembrie 13, 2016, 10:46:56 AM
Judecand dupa imagini, a fost o excursie pe cinste. Va felicit pentru plimbare si imi pare rau ca nu am putut veni, desi am discutat cu Marian despre asta. Din pacate, s-a suprapus din nou cu niste probleme ce trebuiau rezolvate la firma. Privind pozele, ma intrebam daca ansamblul meu de doua canoe, care are 3 m latime, ar fi trecut prin locurile cele mai inguste. Marian a sugerat sa ii pun catamaranului meu si vele si judecad dupa excursia voastra, cred ca se cam impune. Deci voi analiza cu el variantele si poate la anu' de-om fi sanatosi, sa maresc si eu flota. Inca o data, ma bucur pentru bucuria voastra.
Dragos, repet ceea ce am discutat deunazi in persoana. Ambarcatiunea ta ar fi putut trece prin mai toate locurile parcurse dar cu ceva dificultati la intilnirea cu barcile motorizate. Vislitul in 2 personane, una in fiecare canoe, cu pagai ar putea deveni obositor pe distante mai mari sau cu vintul si curentul din prova. Pe lacurile mai mari la vinturi mai tari si valuri exista posibilitatea ca una sau ammbele canoe sa ia apa. Recomand acoperirea lor pentru a asigura etanseitatea. Un greement tip Grabner, derivor si crime retractabile iti vor conferi eficienta la mersul cu vele in toaate aliurile. Doua banci laterale care sa te fereasca de contactul permanent cu apa vor oferi un plus de confort.
Anul viitor la inceputul lui Septembrie intentionez sa organizez o tura mai scurta ca distanta in Lacurile Golovita - Razim si canalele din jur. Aceasta ne va permite sa aducem si familiile care sa se bucure de frumusetile locului alaturi de noi.

x_petrolist

Citat din: pelicanul din Septembrie 13, 2016, 11:22:55 AM
Excelenta tura, multumim pentru poze!
si noi multumim pentru aprecieri

gvincentiu

Sa vedem cum potrivim concediul pt.,tura viitoare.... Merge la cele?
Ganduri bune !

x_petrolist

Citat din: gvincentiu din Septembrie 17, 2016, 09:23:25 AM
Sa vedem cum potrivim concediul pt.,tura viitoare.... Merge la cele?
cele sau vele?

gvincentiu

La vele.... Urăsc sa scriu de pe telefon...
Ganduri bune !

x_petrolist

Citat din: gvincentiu din Septembrie 18, 2016, 06:10:26 PM
La vele.... Urăsc sa scriu de pe telefon...
Vincentiu, planificam sa mergem la vele cam 80% din traseu. Intentionam sa avem si o ambarcatiune motorizata care sa asigure transportul echipamentului si sa confere siguranta expeditiei. Cazarea se va face la cort sau pensiuni, in functie de optiunea participantilor.

x_petrolist

Citat din: x_petrolist din Septembrie 16, 2016, 10:49:59 AM
Dragos, repet ceea ce am discutat deunazi in persoana. Ambarcatiunea ta ar fi putut trece prin mai toate locurile parcurse dar cu ceva dificultati la intilnirea cu barcile motorizate. Vislitul in 2 personane, una in fiecare canoe, cu pagai ar putea deveni obositor pe distante mai mari sau cu vintul si curentul din prova. Pe lacurile mai mari la vinturi mai tari si valuri exista posibilitatea ca una sau ammbele canoe sa ia apa. Recomand acoperirea lor pentru a asigura etanseitatea. Un greement tip Grabner, derivor si crime retractabile iti vor conferi eficienta la mersul cu vele in toaate aliurile. Doua banci laterale care sa te fereasca de contactul permanent cu apa vor oferi un plus de confort.
Anul viitor la inceputul lui Septembrie intentionez sa organizez o tura mai scurta ca distanta in Lacurile Golovita - Razim si canalele din jur. Aceasta ne va permite sa aducem si familiile care sa se bucure de frumusetile locului alaturi de noi.

Dragos, in atasament sint fotografii cu banchetele de care pomeneam mai sus.

felicimond

Da, am inteles... arata bine si par si solide. Dar in acest caz lucrurile au fost bine gandite dintr-un inceput. La canoele mele nu cred ca pot pune prea simplu astfel de banchete in exterior si nici nu vad de ce le-as ancora solid, ca barcutzele sunt destul de fragile (am vrut totusi sa fie usoare). Daca gasesc impreuna.cu Marian o solutie pentru vele, o sa ne dam seama daca sunt vitale banchetele astea.

x_petrolist

Salut.
Expeditia Calotca 2017 este programata intre 26 August - 2 Septembrie.
Traseul nu este definitivat dar va include in mod cert etape pe Lacul Razim si Marea Neagra.
Ii invit pe cei dornici sa participle sa ma informeze ce tip de ambarcatiuni detin si citi membri au in echipaj.
Regula ramine aceeasi, se va merge doar la rame si vele. O singura ambarcatiune motorizata (prima inscrisa) va fi acceptata.