Calotca

Creat de x_petrolist, Iulie 23, 2016, 12:58:37 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

x_petrolist

Expeditie cu lotca (Calotca) 31 August - 7 Septembrie 2016. Traseul este: Murighol, Padurea Letea, Golful Musura, Sahalin, Gura Portitei, Constanta (Portul Tomis). Doar la vele si rame (fara exceptii).

DoiNomazi

Salut Aurelian,

Va fi o tura exceptionala. De invidiat din punctul nostru de vedere datorita nostalgiilor.. :)

Succes si asteptam poze, filme.
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

ionpescarul

Face bine la silueta ,cred ca e cel mai bun medicament ,acum vreo 3 ani intr-o toamna tarzie am fost pe Musura si m-am deplasat pe plan local cu un motor de 3,5 cp Hangkai ,din 4 zile a functionat  doar o zi ,in rest am dat la vasle ,am slabit sigur 10 kg si parca intinerisem cu 10 ani ,A fost super pentru sanatate.

deltasub

x_petrolist

Multumesc pentru comentarii. Acum ne ocupam de confectionarea unui al 2-lea set de rame, o vela mica de furtuna, echiparea cu lumini pentru navigatie de noapte, definitivarea traseului si a logisticii transportului lotcii la locul de lansare si recuperarea din Tomis. Pentru cei interesati, mai este un loc liber in echipaj.Un minim de experienta este binevenit dar nu neaparat necesar. Transportul va fi asigurat pentru cei din Bucuresti, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea. Cei din afara zonei mentionate pot face jonctiunea cu noi pe traseu.

drmarius

Super inițiativa. Nu stiu ce înseamnă un minim de experiență... Dar maxim as vrea sa bifez minim o astfel de experinta!

x_petrolist

ai mai fost cu obiecte plutitoare pe apa? te vezi in stare sa petreci 10-12 ore intr-o barca de 6.2m L, 1,2m latime in soare, vint sau ploaie plina de echipament si provizii impreuna cu alte doua persone tragind la rame sau manevrind scote si cirma?
prima parte este mai lejera si ofera posibilitatea unui antrenament din mers. eventualul rau de mare se poate preveni intr-o oarecare masura cu medicamente si ceaiuri.
ca sa-ti faci o parere despre ce-i vorba uite aici un film facut de Florio: https://www.youtube.com/watch?v=0c6i4URQ-k4
ps
ca se vede in film este o conditie la polul malign dar savuros pe care-l prevedem (si la care speram).
mai degraba va fi cum se vede in poza : )

ionpescarul

Citat din: x_petrolist din Iulie 23, 2016, 07:45:23 PM
ai mai fost cu obiecte plutitoare pe apa? te vezi in stare sa petreci 10-12 ore intr-o barca de 6.2m L, 1,2m latime in soare, vint sau ploaie plina de echipament si provizii impreuna cu alte doua persone tragind la rame sau manevrind scote si cirma?
prima parte este mai lejera si ofera posibilitatea unui antrenament din mers. eventualul rau de mare se poate preveni intr-o oarecare masura cu medicamente si ceaiuri.
ca sa-ti faci o parere despre ce-i vorba uite aici un film facut de Florio: https://www.youtube.com/watch?v=0c6i4URQ-k4
ps
ca se vede in film este o conditie la polul malign dar savuros pe care-l prevedem (si la care speram).
mai degraba va fi cum se vede in poza : )

Calatorie placuta va doresc

drmarius

Am stat pe apa, delta, Dunare, munti, deal cu si fără cort. Am prins vreme rea si foarte rea. Am echipament complet pentru iesit in natura. Daca doriti deoarece inteleg nivelul de implicare putem sa vorbim si la telefon sau sa ne întâlnim.

x_petrolist

x_petrolist

echipa este completa. Peter si-a anuntat dorinta sa participe si el cu barca lui.

x_petrolist

Excursia in Delta s-a incheiat ieri. Din motive de logistica si timp traseul initial a fost schimbat. Multumesc tuturor celor care ne-au ajutat precum si coechipierilor Marian si Marius.

1- MAHMUDIA - Canalul Nou #1 – Canalul Litcov – Canalul Lung (pe unele harti apare cu denumirea Ceamurlia) - Bratul Sulina - CRISAN - Dunarea Veche
2- Dunarea Veche, Canal Magearu - LETEA

3- LETEA – Canal Mageaaru - Canalul Nou #2 - CARDON - Canal Cardon - Golf Musura – Canal Girla Pescarilor – SULINA – Brat. Sulina – Bazinul Mic

4- SULINA – Bazinul Mic - Brat Sulina (iesire prin digul de sud la Capcana) - M. Neagra – Brat. Sf. Gheorghe - SF. GHEORGHE

5- SF. GHERGHE - Brat Sf. Gherghe - Canal Girla Turceasca - Golf Sacalin - M. Neagra – plaja 7km Sud de Gura Portitei

6- Gura Portitei – Portaj in Lacul Golovita – Portul Turistic JURILOVCA

Alex1958

Canalul Lung nu este identic cu Ceamurlia.
Pe Canalul Lung iesi din litcov in Bratul Sulina in spatele peninsulei (fosta insula) inainte de Crisan - este foarte ingust si nu e practicabil pe ape mici. Pe Ceamurlia (care incepe din Litcov in doua locuri-un fel de Y) iesi in Canalul Caraorman iar Ceamurlia se continua in spatele Crisan-ului.

x_petrolist

Eu aici l-am vazut dar pe multe alte harti Canalul lung nu apare sau apare fara denumire.
Multumesc pentru clarificare.

Alex1958

N-m mai vazut asa harta, cred ca este foarte veche. Canalul Caraorman este doar punctat iar el era facut in anii ''80 . Dati-mi si mie link-ul de unde ati descarcat-o, va rog! Ori o aveti numai pe hartie?
Folositi cu incredere hartile lui Bogdan "Pupezica" de pe Ghidul Deltei Dunarii.
Pe Canalul Lung ati putut merge la rame?
Ce intelegeti prin portaj la Gura Portitei? Ati tras barca de pe mare in lac?
Altfel tura Dvs este foarte frumoasa...si va felicit ca ati dus-o la bun sfarsit!
Toate cele bune!