Braconaj piscicol in Delta Dunarii si nu numai.

Creat de Intersect, Iulie 26, 2016, 06:41:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Intersect

Va salut,

Am decis sa deschid un nou topic pentru ca sunt socat din cauza experientei traite azi.

Azi de dimineata am iesit la pescuit sa testez un bat de feeder si sa imi iau revansa pentru rateurile din zilele precedente.
Iar rateuri si unele capturi toate bune si frumoase pana la ora 10:30 cand deodata sa oprit tot adica nu tu o trasatura nimic.
Mai sa fie ma gandeam,ei asta este , strang tot si merg spre casa.
In timp ce meditam la ce greseli am facut si cum imbunatatesc tehnica pe care incercam sa o stapanesc,trec pe langa mine 2 baieti intr-o barca Black Sea.
Unul dintre ei purta un sort de macelar albastru si avea un minciog in mana,initial nu le-am dat atentie eu aveam probleme existentiale de rezolvat.
La o privire mai atenta am observat ca incep sa scoata peste cu minciogul,somotel la cateva kile.
Eu socat ma uit la ceas 10 45,nu se poate sa bage astia curent la ora asta,ba uite ca se poate.
Ziua in amiaza mare la cativa metri de pontonul politiei de frontiera in comuna Sfantu Gheorghe se pescuia la curent.
Nu,nu am avut timp sa fac poze cu telefonul.
Am strans si m-am indreptat spe pontonul politiei le-am explicat ce si cum.
Baietii au spus ca iau mai prins si trimis in judecata dar eu fost achitati pe motiv ca au pescuit de foame.
Plus le-a pus foc la gospodarie si altele...
Tot dansii mi-au mai spus ca acum cateva zile un baiat de la servicii pescuia la km 20 cand a vazut 2 baieti care pescuiau si ei la curent.Initial a tipat la ei dar normal ca a fost injurat.
Ce a facut,si-a lasat sotia pe mal si sa dus dupa ei intrand efectiv cu barca in ei.
Barca braconierilor sa rupt in doua unul dintre ei a fost fugarit pana in balta.(Nu a fost prins)
Dar chestia asta este cam tentativa de omor si nu prea se face chit ca merita nenorocitii dracului.
Ca o concluzie bratul Sfantu Gheorghe a fost si ramane cel mai braconat brat din Delta Dunarii.
Acest text nu este impotriva baietilor de la Politia de Frontiera sau poate este.
Atasez poza cu locatia.
A da era sa uit le doresc sa moara in chinuri.

Born to fish,forced to work!!!

dan_rotaru

Niste animale. Astia trebuie filmati si aratati la toata lumea, poate li se face la cineva mila de ei si le rupe macar vreo doua picioare. Asta cu achitarea pe motiv de foame, daca este adevarata, inseamna ca si judecatorul este ori braconier  ori idiot, pentru ca daca ai bani de barca, generator de curent si combustibil inseamna ca nu mori de foame. Barca trebuia oricum confiscata.

Florio

O rea vointa impletita cu ticalosie. Oamenii stiu ca distrug pestele prin metoda asta, dar e mai simplu de adunat decat de pescuit, asa ca "trai neneaca" !
Desigur, motivatia braconatului electric pe motiv de foame este puerila. Nu stiu cine ar crede-o.
Acel peste poate fi prins clasic, fara socuri electrice. Sau cumva socurile tin mai bine de foame ?
Le doresc o inversiune pe cabluri, sa simta in propria fiinta socurile destinate pestelui!

Intersect

O inversiune au avut cica unul a bagat mana in apa cand corentau si a stat in spital .Eu le doresc sa moara.
Chestia de azi a fost picatura care a umplut paharul,setci bagate pe Buhaz Zaton,lungi nu treaba de amatori.
Un altul care ma intreba daca vreau peste si imi da numarul lui de telefon dar ma atentioneaza ca sa ii cer kaizer la telefon :).
Nu in cele din urma bravii nostri politisti de frontiera se dau cu atv urile institutiei `in interes de serviciu`,doua atv uri Yamaha inscriptionate MAI (dar au pastrat numerele de inmatriculare doar in prima zi,unul mai destept ia atentionat sa le scoata,acum circula fara numere) si un beach buggy care il transporta pe `DL Sef`.
Discutie la plaja :
- Sefu da ce bine ar fi daca ar trage astia curent aci (unul dintre carmacii de ATV)
-Cum sa puna ma curent iti dai seama ,stalpi ,cablu,ridicator de tensiune...(Al doilea conducator de ATV pupa putin pe `DL Sef` in cur).
-Las ma ca le sti tu pe toate...(Primul conducator de ATV) :)
-Ba baieti lasati hai sa mergem..(`DL Sef)
-Unde ,unde Domn Sef.(Cel cu pupatul in cur)
-Cum unde mah,la nudisti inainte..

Nevasta-mea mi-a sugerat sa ii trag in poze dar eu nu,lasa-i bre ca sunt si ei in vacanta.
Replica vine imediat,In vacanta pe banii nostri pentru ca circula fara numere.
  Avea dreptate

Florio

Citat din: Intersect din Iulie 26, 2016, 11:27:00 PM

-Ba baieti lasati hai sa mergem..(`DL Sef)
-Unde ,unde Domn Sef.(Cel cu pupatul in cur)
-Cum unde mah,la nudisti inainte..

La nudisti inainte, pana ramane toata delta in curul gol. Si n-o sa mai fie peste nici pentru subzistenta celor mai defavorizati dintre locuitori.
Pai sa nu-ti iei lumea-n cap ?

Alex1958

Salut,
Trebuia sa-ti inregistrezi plangerea la 112, iar daca faceai poze (discret ca sa nu-i asmuti pe tine) era si mai bine.
Politia (inclusiv cea de frontiera) are o filozofie gen: nu e plangere oficiala = nu s-a intamplat, ce sa ne batem noi capul/pingelele/coatele!
Daca se inregistreaza plangere (cei care fac apel la 112 se inregistreaza automat) trebuie sa faca/respectiv mimeze ceva actiune...
Deasemenea setcile de pe Buhaz-Zatoane trebuie fotografiate si trimise la ARBDD. Au si un nr de telefon informare /antibraconaj -cu convorbiri inregistrate 0800827233 sau pe site. Daca ii sesizezi nu pot ignora sesizarea.
E adevarat ca tu nu ai satisfactia sa-i execute pe aia in fata ta dar cu metoda asta (picatura chinezeasca) cel putin vad ca spiritul civic lucreaza si capata si ei nitica jena.
Fire intinse!

Intersect

Am găsit băieții,plus normele de pescuit în rezervație. Cică este cam interzis și se pescuiește numai în anumite sectoare. Să vedem ce se întâmplă

tudy

Daca nu ii denunti la 112, sesizări scrise etc., Daca nu luăm atitudine, mai ales cei care observă în direct, peste un an sau doi o să ne minunam la fel ca si acum...... Personal cred că dacă nu faci nimic....mai ales când îi vezi în ,,fapt,, .....esti ,,complice,,.  Cei de la Poliția de Frontieră cu care ai vorbit... afară.....Strigător  la cer.... ...

tudy

Clar băieții de la frontieră ,,mănâncă,, si gura lor...sau e mai bine la umbra ...decât să alergi după,,branconieri,, , totuși daia sunt acolo....să-i prindă.... restul sunt povesti .....judecatori...procurori...etc...  E clar că nimeni nu o să facă  pușcărie pentru braconaj piscicol ....în orice mod ar fi făcut el....plase..curent ...etc...poate dacă s-ar face cu bomba...!!!! Doamne fereste !!! Dar să te lamentezi ca si polițist și  si sa spui ca nu le face nimeni nimic și că din cauza asta tu nu te miști să i prinzi .... Dacă asa au stat lucrurile ....ffff grav. Sunt programe care se instalează pe telefon, si care permit filmare si înregistrarea audio fără pre multa afișare ... nu te vede nimeni .... si simt sigur că dacă prinzi astfel de momente vei găsi alti polițiști ....funcționari care să ia măsuri...totul pleaca de la noi ... 

mariusm piesenoi111

Salutare...hai sa va povestesc si eu una scurta.
Acum cca o luna scoteam barca din apa la Murighiol ( cei care au fost acolo stiu ca e o zona f linistita si e ca un canal care inconjoara o limba de pamant).
De abia urcasem barca pe peridoc ca aud dinspre Dunare vuiet tare de motoare mari turate in blana.....ce sa vezi...doi nemernici cu o Laguna parca dar cu minim 70-80 cai pe ea ( nu aveau carcasa la motor) in blana trec pe langa rampa si ocolesc limba de pamant urmati indeaproape de o salupa a PF-ului.
Jegosii ocolesc limba si se intorc din nou (ca in joaca aia de cand eram mici si ne alergam in jurul mesei) dar chiar in punctul unde cei de la PF nu aveau vizibilitate arunca aparatul cu fire cu tot in apa.
Trece si politia dupa ei si dupa colt( feriti de privirile neavenite) motoarele tac( si probabil portofelele vorbesc).
Dupa nici 15 min ( cat am stat sa leg barca) jegurile erau in apa cu cangile cautand aparatul aruncat si PF-ul nicaieri.
Atat.

ionitzady

Oameni buni ... , voi credeti ca viata este ca in filme .  Dupa orele de program cine il apara pe militianul ala parlit  , cine il opreste pe electricianul braconier sa scuipe si sa-i dea un sut in cur militianului de frontieta in timpul liber .   Credeti ca baietii din sistem sunt ca Vandame  : :'( :'(  .  Nu zic ca nu se poate mai mult , dar pana sistemul nu v-a fi in asa fel incat sa se faca ordine ... nu prea poti mare lucru . Voi nu vedeti cu padurile ...  tu nu mergi cu barca fara acte si eu merg in coloana cu busteni . Adica la intamplare , nu  ;D

Nakasone

carpe diem

gvincentiu

Ganduri bune !

Intersect

ionpescarul

Furam tot ce misca ,de ce se intampla asta  ? Retragetiva din problema si priviti tot ansamblul ,,societatea romaneasca ( nu iau apararea nimanui ,doar constat ) furaciunile de dupa revolutie ,( ma refer la astia mici ,hoti mici ,astea sunt efectele unor transformari ,cauzele care au provocat aceste efecte sunt altele .O boala se vindeca ,tratand cauzele ,nu efectele .Rezolvare pasnica ,educationala nu vad ,Singura rezolvare care o vad ,o bomba atomica ,sa ne curete pe toti.