NOR-DAN 16

Creat de stefand600, August 10, 2016, 09:45:53 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

stefand600

Buna ziua,

Sunt proaspatul posesor al barcii din imagini.
Este o barca NOR-DAN 16 fabricata prin anul 1975 in norvegia la santierele Nor-Dan Båtbyggeri AS. In afara de banchete, vopsea, chedere geamuri si cele 2 sparturi nu am gasit altceva care sa nu poata fi remediat. Oglinda, contrar asteptarilor se prezinta foarte bine. Sunt convins ca voi avea de munca si cheltuieli dar doresc sa o fac pentru ca-mi place foarte tare cum arata. Doresc sa repar cele 2 sparturi din coca. A fost o tentativa de reparatie din partea vechiului proprietar dar a fost facuta total neprofesionist. Cea din prova nu pune probleme deosebite si voi face reparatia doar prin exterior, spatiul din prova fiind compartiment etans. Cred ca cea din chila va fi foarte dificil de reparat deoarece nu exista acces din interior. Nu doresc sa decupez nici paiol-ul avand in vedere ca este facut antiderapant. Eventual sa montez o gura de vizitare etansa care sa-mi permita accesul sub paiol. Daca puteti sa-mi dati ceva sfaturi, va multumesc anticipat.

Stefan D

Vali

S-o stapanesti sanatos :).

Acum plec la treaba, dar dupa amiaza am sa revin cu un post detaliat despre reparatii. Nu e greu, dar e nevoie de meticulozitate pentru a obtine o reparatie longeviva.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefand600

Multumesc Vali, unde as putea sa gasesc cheder pentru geamuri.
Stefan D

bradutzu

sa o stapanesti sanatos. si eu am cochetat cu o astfel de barca la un moment dat!
ceva date despre ea? greutate, latime, etc?
Sa auzim numai de bine!

black

0733885573 d ul Chiroiu pentru cheder cauciuc. E un o super. Cere cheder de 5x6 mm cu inima

black

Este cheder tip B2 de 5x6 mm cu pana cheder . Eu am cumparat de la ei e f bun si ptr tinela barca

stefand600

Barca are 4.9 lungime si 1,8 latime. Greutatea este de 300 kg, am scos banchetele laterale care sunt din tego de 20 mm si cantaresc minim 30 kg. Voi face banchetele din Okume de 10 mm laminate cu epoxi. Mai avea si 2 scaune cu armatura metalica care aveau 30-35 Kg. Incerc sa o usurez cat mai mult. Multumesc si astept in continuare idei si sfaturi.
Stefan D

cristiantutuianu

Sa o stapanesti sanatos stefand600
Citat din: stefand600 din August 12, 2016, 07:45:52 AM
am scos banchetele laterale care sunt din tego de 20 mm si cantaresc minim 30 kg. Voi face banchetele din Okume de 10 mm laminate cu epoxi.
De ce faci bancutele din Okume ? nu le tapitezi?  Sincer imi par bani aruncati pe fereastra .Daca le faci din placaj de 10 mm sa le imbraci cu tesatura (de 300g/mp)pe ambele fete ,recomand sa dai bani pe un burete cu pori deschisi (adica sa nu tina apa ) .Banchetele iti recomand sa le intaresti cu niste straifuri ! nu uita cand se urca cineva in barca o sa puna piciorul pe bancuta!

Vezi jpg-ul atasat referitor la intarituri

Citat din: black din August 11, 2016, 07:04:02 PM
0733885573 d ul Chiroiu pentru cheder cauciuc. E un o super. Cere cheder de 5x6 mm cu inima
Domnul are o pagina web unde se pot vedea produsele? Respectiv chederul in sectiune? Multumesc!

stefand600

Multumesc pentru sfaturi si idei! Asa este, le voi face din placaj, oricum vor fi tapisate. Este suficient de gros placajul de 10 mm ranforsat cu ceva stinghii ?
Stefan D

Vali

Despre reparatia chilei si etravei:

- La chila trebuie polizat ce e rau, cu flex cu disc de smirghel. Trebuie indepartat inclusiv gelcoatul alb din zonele unde se va aplica fibra de reparatie, fiindca rasina poliesterica nu face priza pe gelcoat, ci exclusiv pe fibra veche de dedesubt.

- Dupa polizare, daca e nevoie ar trebui incarcata gaura aia care se vede cu niste chit din rasina plus talc sau pilitura de fibra.  Asta ca sa aducem chila la o forma continua, fara denivelari.

- Dupa chituire si apoi slefuirea zonei, se aplica fibra si rasina, incepand cu o dimensiune mai mica si pana la dimensiunea maxima a zonei de acoperit. Ar trebui minim 4 straturi, si poate fi inclusiv tesatura intercalata intre stratimat. Important e sa fie rotunjite muchiile ca sa se aseze bine.

- Aceeasi reparate e si la etrava, aici cred ca nu e nevoie de chituit, ci doar de polizat, curatat cu nitrodiluant, laminat fibra, apoi slefuit si chituit pana obtinem suprafata dorita. Dupa care vopseaua.

Despre banchetele din placaj: decat okoume, mai bine placaj de plop de 10 mm de la Welde. E de 3 ori mai ieftin, iar la calitati e cam la fel. Daca are laminata tesatura de 300 cu epoxy pe ambele parti, nici nu cred ca mai are nevoie de intarituri, decat cel mult 2 sau 3 sipci transversale.

Spor la treaba si asteptam poze.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefand600

Multumesc, si o sa fac poze. Deocamdata sunt la revizie peridoc ca trebuie sa merg la RAR sa-i fac carte. Daca mai aveti sugestii nu ezitati, puteti sa spuneti si cum v-ar placea voua sa fie.
Am sunat la domnul Chiroiu pentru cheder. Este pentru geam pana la 5mm si se poate aplica pe grosimi de rama de pana la 2,5 mm, latimea este de 27,5 mm si cantareste aprox. 400 g pe ml. Pretul este de 21 lei KG plus inima aceia de fixare care este ieftina. Omul este foarte amabil.
Stefan D

black

Ptr cheder .firmaeste vm company stefanesti. Ai poze acolo

stefand600

Sambata am curatat zona in care era reparata etrava. Iata ce am gasit.
Nu este nimic deosebit. Nici macar perforata. Nu inteleg dece se apuca unii "meseriasi" de lucruri care-i depasesc. Au mazgalit cat un format A4 pentru nimic.
Stefan D

stefand600

La Holver au 3 feluri de placaj BFU 100, mesteacan, fag si pin. Care este cel mai indicat sa fac banchetele?
Stefan D

dany

mesteacan.Nu e greu ca fagul si mai tare ca pinul :)Am folosit si eu....