Automobile pe apa

Creat de Litcanu Ionel, August 20, 2016, 01:31:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 6 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Litcanu Ionel

Abordez acest subiect cu speranta ca pot atrage persoane pasionate de activitati nautice din Constanta si de indiferent unde,care sa participe activ la un proiect adresat tinerilor cu aptitudini tehnice.Impreuna cu Univeritatea Maritima Constanta,ne propunem sa determinam tinerii, sa renunte (partial) la telefon si la "liniute" pe sosea, si sa umplem lacul Sutghiol cu intreceri de ambarcatiuni construite in echipa.Oricine este binevenit sa participe si la conceptie,executie,sponsorizare si bine-nteles, pilotarea acestor ambarcatiuni cu indeplinirea conditiilor legale (atestate si inmatriculare).
Pentru orice "dumirire", va stau la dispozitie

mariusm piesenoi111

F tare inițiativa....Bravo

cristiantutuianu

Frumoasa initiativa.
De ce nu prezinți și proiectul  .....sa vedem ce și cum ....unde se desfășoară activitatea de construcție a bărcuțelor.
Chiar îmi doresc sa văd un asemenea proiect dus pana la capăt.
Eu unul chiar vreau sa fiu "dumirit"....Poate îmi pot aduce contribuția la acest proiect cu ceva !
Sa auzim de bine.

calin1967

excelenta ideea, dar exista si un plan in spate? Sponsori, facilitati, premii, calendar?

gvincentiu

M-ai pierdut la "atestare si inmatriculare". Aici birocrației trebuie să-i ridici un templu.
Ganduri bune !

Litcanu Ionel

Citat din: gvincentiu din August 21, 2016, 07:39:26 AM
M-ai pierdut la "atestare si inmatriculare". Aici birocrației trebuie să-i ridici un templu.

Da, de acord,dar daca Capitania face un control de rutina si nu ai brevet de barca sau barca nu este inmatriculata,ce faci?  -Ti-o iei !

Litcanu Ionel

Citat din: cristiantutuianu din August 20, 2016, 06:12:52 PM
Frumoasa initiativa.
De ce nu prezinți și proiectul  .....sa vedem ce și cum ....unde se desfășoară activitatea de construcție a bărcuțelor.
Chiar îmi doresc sa văd un asemenea proiect dus pana la capăt.
Eu unul chiar vreau sa fiu "dumirit"....Poate îmi pot aduce contribuția la acest proiect cu ceva !
Sa auzim de bine.

Prezentare succinta:
Am cumparat un BMW 316i 100 CP si l-am usurat de roti ,punti,diferential si inca mai suporta. A ajuns la 900 Kg.
Acestuia i se ataseaza doua flotoare ( catamaran) care sunt in faza finala de proiectare.
Urmeaza achizitia unei elice si un ax pentru ea.
Executie flotoare la baza nautica Universitatea Maritima Constanta.
Si urmeaza transmisia mecanica si altele.......

Litcanu Ionel

Citat din: calin1967 din August 21, 2016, 12:37:28 AM
excelenta ideea, dar exista si un plan in spate? Sponsori, facilitati, premii, calendar?

Deocamdata,planurile se fac de un grup mic, cu initiativa , sub indrumarea unui om cu o mare experienta si probitate profesionala,D-ul Victor Hreniuc.
Managementul proiectului,sponsorizarea si proiectarea componentelor mecanice imi cad mie ,in sarcina.
Dar cel mai important lucru este apelul lansat la deschiderea acestui topic,mai ales pentru tineri,de la care, nu astept sa puna umarul fizic,ca n-us invatati cu munca,dar mintea, impetuozitatea ,dorinta de a acumula cunostinte ,interesul pentru DiY, ar trebui sa fie repere in viata (pentru unii).
Daca folosesc internetul doar pentru fan........... cu atat raman.
In legatura cu facilitatile, sunt cateva ,nu ne plangem,dar se poate mai mult si mai bine.Chiar nu plecam de la 0.
Premii : sa conduci o sageata rapida pe apa, si sa si castigi un concurs...e ceva!
Calendar: Am inceput prost,cu vacanta studentilor,dar la un ritm sustinut,incercam sa ardem etapele cat se poate de repede.

acig

Din ce ai prezentat, rezulta daca inteleg bine ca acest proiect v-a conduce la obtinerea unei ambarcatiuni tip ,,cabinata" cu aspect si interior de BMW ?
Daca nu gresesc cu ani in urma la aceiasi institutie nu s-a mai realizat ca proiect de diploma o Dacia 1310 amfibie ? 
,,Lumea este un loc periculos...   Nu atat din cauza celor care fac rau, cat mai ales a celor care privesc si-i lasa sa faca rau !" Albert Einsten

Betto

Odata am avut un gand..., ce l-am pus la naftalina !.

drmarius

Orice initiativa este bine venita, dar cred ca abordarea este putin gresita. In primul rand, din ce am mai vazut prin tari putin mai adulte, proiectele sunt unele usor realizabile si placute privirii. "|BMW-uri pe apa", din punctul meu de vedere nu are nicio legatura cu frumosul, respectul fata de natura, etc., cel mult cu o stire la TV.

In al doilea rand cred ca este bine sa spuneti ce inseamna tineri. Deoarece cu usurinta se poate intelege ca tinerii din ziua de astazi nu muncesc, fac liniute, folosesc internetul doar pentru fan, etc.

Imi cer scuze mii de scuze ca postarea este putin mai mult pe langa subiect. Deasemenea este doar o parere personala.

Cu respect,
Marius Draghici

Litcanu Ionel

Citat din: acig din August 21, 2016, 06:18:05 PM
Din ce ai prezentat, rezulta daca inteleg bine ca acest proiect v-a conduce la obtinerea unei ambarcatiuni tip ,,cabinata" cu aspect si interior de BMW ?
Daca nu gresesc cu ani in urma la aceiasi institutie nu s-a mai realizat ca proiect de diploma o Dacia 1310 amfibie ?

Da,aveti drepate, si mai inainte a fost un alt proiect la universitatea Ovidius ,dar cu zbaturi.
Lumea evolueaza.....

Litcanu Ionel

Citat din: drmarius din August 21, 2016, 07:50:51 PM
Orice initiativa este bine venita, dar cred ca abordarea este putin gresita. In primul rand, din ce am mai vazut prin tari putin mai adulte, proiectele sunt unele usor realizabile si placute privirii. "|BMW-uri pe apa", din punctul meu de vedere nu are nicio legatura cu frumosul, respectul fata de natura, etc., cel mult cu o stire la TV.

In al doilea rand cred ca este bine sa spuneti ce inseamna tineri. Deoarece cu usurinta se poate intelege ca tinerii din ziua de astazi nu muncesc, fac liniute, folosesc internetul doar pentru fan, etc.

Poate noi ca tara, suntem mai inapoiati, dar am cel putin cateva sute de poze cu realizarile acestor adulti, care, incepand cu era pioneratului in auto, au pus pe apa toate ( sau mare parte ) din modelele produse.
O simpla cautare pe net , este elocventa. Acest proiect este inceputul si dupa ce capatam experienta vor urma si altele.
Pot asigura forumistii ,ca la finalul etapei, totul va  arata foarte bine.BMW este o coaja care poate pierde sau nu imaginea,dupa finisare.
Nu prezinta interes pentru noi " stirile la TV. " . Cu toate ca se poarta "MANDRIA NATIONALA"
Daca numarati ambarcatiunile de pe lacul Sutghiol, va ajung degetele de la maini, si e pacat de atat de multa liniste si dulce "FAR NIENTE"
In privinta tinerilor, este o provocare pentru Dumneavoastra.
Va rugam sa-i scoateti in fata pe cei capabili ( in aceasta provocare ) si va ramanem recunoscatori. Altfel......doar vorbe despre patriotism,inteligenta,implicare,bla-bla....

Litcanu Ionel

Citat din: Betto din August 21, 2016, 07:46:21 PM
Odata am avut un gand..., ce l-am pus la naftalina !.

Vorba unui cunoscut ganditor francez,Brunetier (parca-i zicea ): " Gandul ne spus este un gand pierdut "

Scuze, cu mare respect, va salut !

Thor

Citat din: Litcanu Ionel din August 21, 2016, 09:23:04 PM
Da,aveti drepate, si mai inainte a fost un alt proiect la universitatea Ovidius ,dar cu zbaturi.
Lumea evolueaza.....

4 X 4 ! Zbaturi! Nu prea inteleg de ce ar trebui pusa o caroserie auto pe flotoare. Masina amfibie stiam ca inseamna altceva. Pe Forum s-a mai discutat despre marinizarea motoarelor auto care de asemenea inseamna  altceva.Dar la urma urmei poate sa fie orice pe flotoare. Scuze pentru off topic. Poate ca nu ma vede Vali...