Barca noua pentru Yamaha 13.5CP 2t

Creat de drmarius, Noiembrie 14, 2016, 09:03:12 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ziuamarinei

Citat din: Sosoktm din Februarie 07, 2017, 01:00:41 PM
scriu aici pentru ca observ interes pe subiect la mai multi colegi pentru cort, cu siguranta vor iesi idei bune. Pentru o barca la care "podina" pleaca din prova, are 205 cm lungime si se lateste pana la 160 cm, am decis sa merg pe un cort stil coviltir, cumva ca si cum as pune invers zona respectiva a corpului barcii. Eu am vrut sa poata dormi 1 adult+1 copil decent, fara pozitii de yoga.Bete de cort flexibile&demontabile se gasesc, urmeaza sa caut un material de cort impermeabil dar respirabil, eventual chiar de la un cort "decedat". Fermoare se pot coase, o plasa de insecte se poate atasa usor ca sa se poata aerisi bine in noptile calduroase si eventual pazi lansetele.  Pentru barci in stilul AN cred ca un minicort de crapar e cea mai simpla solutie, dar ramane problema cu acumularea apei la popou. Daca vine torentiala la miezul noptii, nu prea e de plecat la pensiune :)

Salut Sorine,
Referitor la spatiul de dormit eu vad doua variante:
Am inteles ca barcii vrei sa-i confectionezi un castdeck tu pescuind preponderent la rapitor. De aici trag concluzia ca ai nevoie ca spatiul din prova sa fie liber pe perioada pescuitului.
Prima varianta ar fi modelul de cort sau softtop, asemanator cu cel de pe barca mea, sau cum vor colegii sa-l boteze.
Avantaje: se intinde perfect peste copastie, nu ai nici o picatura de apa de la ploaie la interior, poate fi utilizat tot spatiul pt dormit pt doua pesoane normale ca inaltime si greutate si pt mici bagaje puse pe langa copastie, ai acces in permaneneta la bagajele de sub castdeck chiar daca este intins.
Dezavantaje: costul destul de ridicat (in regie proprie ma costat in jur de 250 Euro plus), timp pierdut cu adunarea materialelor la preturi umane nu aberatii de genul 2000 ron plus, pt un cadru de inox in doua arce si o prelata croita in ateliere "specializate", in fiecare dimineata trebuie strans si mai sare cate o capsa ori un dinte de la fermoare etc, e cam inestetic modul de strangere, te incomodeaza la prova in eventualitatea montarii pe viitor a unui electric sau unui winch.
electric.
A doua varianta pt care eu as opta ar fi un cort de doua persoane de la Decathlon http://www.decathlon.ro/p/8347885_cort-2-seconds-easy-2-persoane-albastru.html?search_query=cort&results=67#/17-235-_.
Avantaje: avand castdeckul nu vei dormi direct pe paiol, apa de ploaie avand unde sa se scurga, am un cort similar in garaj de trei persoane si garantat dureaza doua secunde la intindere si strangere fata de 15 min in varianta de mai sus. Cortul are o zona pe care calci si o sfoara de care tragi, apoi cortul se strange practic singur avand un sistem de ghidare a structurii interioare, forma buna de depozitare, greutate mult mai mica decat varianta de mai sus, e mult mai ieftin si eviti timpul pierdut cu confectionarea celui de mai sus. O sa poti utiliza pt pescuit la spinning toata suprafata din prova, materiale bune durabile (il folosesc de cinci ani si e ca nou), are aerisiri si eviti condensul plus plase de tantari.
Dezvantajele: dupa ce intinzi cortul nu prea mai ai acces la bagajele de sub castdeck, nu vei utiliza 100% spatiul din prova si e cam incomod de dormit pt cei mai corpolenti sau care dorm in pozitii de yoga (cazul meu).

Eu am gandit barca initial pentru stationar in ideea ca intind azi cortul si-l strang dupa trei zile dar acum in ultimii ani pescuind 90% la rapitor si in reprize scurte si dese il folosesc numai in Delta cand plec la crap.
Trebuie sa masori cu atentie barca si spatiul din prova sa poti lua si a doua varianta in calcul. Eu daca reusesc sa imi rezolv niste probleme administrative si o sa am timp si fonduri pt bricolat a doua barca, o tabla de 4,30m cu un suzuki de 20 HP lean burn, puntata in stilul bassboat-urilor prova si pupa am sa optez pt cortul de mai sus.
Am avut in vedere in trecut si varianta de cort de crap cu pat incorporat dar mi se pare greu de strans si e si destul de greu ca ansamblu plus spatiu mare de depozitare in barca. La aceasta concluzie am ajuns dupa ce am folosit timp de sase ani un cort de mal de la Senzor Navigator II plus pat si fotoliu, bune, calitative si comode dar cam voluminoase, grele si pierdeam timp cu stransul sau intinsul. Nu mai zic ca ma apuca dracii cand era vorba sa ma reloc cu pescuitul in alta zona
Ca sa nu fiu inteles gresit , ce am scris mai sus este doar parerea mea rezultata din timpul petrecut la pescuit si nu sunt solutii finale. Fiecare adopta solutia buna pentru el, am vrut numai sa prezint cu avantaje si dezavantaje ambele solutii.

ionpescarul

@ ziuamarinei

Cortul de pe barca dvs.dupa parerea mea e  varianta cea mai complexa de cort pentru o barca ,din cate am vazut prin preajma ,un cort care inchide complet barca ,se pliaza complet si se desparte in 2 ,e al dracu de sofisticat si de complex ,l-am admirat ,m-am gandit cum ar fi sa fac si eu ,apoi am ales o varianta mult mai usoara.

ionpescarul

M indreptam catre delta cu barca pe peridoc si cortul montat pe ea si ma tot gandeam ,ca daca va veni o ploaie ,va intra apa pe la cusaturi garantat ,am dat cu un spray de etansare cusaturi ,dar am realizat ca e apa de ploaie ,si ce i-mi vine in minte ? am cumparat un tub de silicon sanitar cu un pistol de la materiale de constructi ,iar in parcarea magazinului am dat o dara subtire de  silicon pe la toate cusaturile ,in urma darei am trecut si cu degetul pentru a netezi adezivul.A fost o idee beton ,nu a intrat apa pe la nici-o cusatura ,tubul de silicon e in barca ,daca vor aparea probleme la cusaturi  il folosesc.

drmarius

Cortul de la Decathlon care se monteaza  '"singur" are un raport foarte buna calitate/pret. Plus ca sta foarte bine in vant.

Eu cum il montez pe paiol am problema latimii spre prova. Cortul cu 2 bete banal are posibilitatea de a strange putin fara sa fie afectat mult ... 10 cm. La vara fac probe cu tot ce gasesc. De ploaie multa nu imi este frica. In cel mai rau caz o pun de o mare udatura si o tura pana la prima pensiune pentru uscare si reorganizare.

Acum ninge puternic si am ajuns sa visez si la o udatura zdravana in vara ... asta sa fie problema :)

Sosoktm

@ziuamarinei... multumesc pentru raspunsul detaliat. Ca posesor de
http://www.decathlon.ro/p/8357352_cort-2-seconds-easy-2-freshblack-2-persoane-verde.html#/2123-206-2_locuri
am studiat si varianta asta iar capacele de acces din deck-ul frova le-am dimensionat corespunzator sa incapa obiectul strans :). Insa forma deck ului e oarecum triunghiulara, nu permite asezarea unui cort de tipul asta. M-am gandit inclusiv sa iau inca un cort pe care sa il "mutilez" si sa il transform in donator pentru proiectul meu, atat ca membrane cat si pentru betele flexibile. Inca studiez, dar nu prea imi rezulta. Sunt constient ca solutia eleganta este un cort in genul celui de pe fibra ta, sustinut de bimini in 2(3)arce. Totusi, ma tenteaza un "burlan" in stilul celui mesterit de Nea Ion, pentru ca vad necesara o structura destul de modesta la sustinerea lui pe copastie, dar mai ales, betele "fractionabile" de cort si prelata in sine le voi putea strange peste zi intr-un pachetel minuscul ce dispare f usor in cambuze. Ma ajuta ca fostul posesor (italian) mi-a dat si pernele pe care la facuse pentru "prendisoli" , pe care le pot folosi la fix in loc de gonflabila, sub sacul de dormit. Daca merg pe varianta bimini....la revedere incaputul in "sifonier". Geamuri nu imi trebuie ca nu stiu sa merg incet si nu cred ca face pata cortul bazat pe bimini la biteze de glisare. Nu imi e teama de vant pentru ca nu urmaresc pescuitul la stationar, scopul cortului este sa gust si mai profund din frumusetea deltei, cand linistea serii coboara peste ape. Nu ma doare motorul sa ma infig undeva in stuf sau sa ma ascund in japse, ca pe canale nu dorm, n-am chef sa imi intre in dormitor cine stie ce zevzeci beti ori braconieri :D
Cu adevarat poate fi o problema impermeabililizarea cusaturilor, insa exista solutii la indemana. Nu, nu ma refer la silicon sanitar, chiar daca e o gaselnita cool :))
p.s. electrica e gata, peridocul e gata, zilele astea fixez final placajul pe structura si sper ca in we sa ies in probe pe apa. Raman de finalizat capacele (inca nu mi-au ajuns broastele) , cortul si in primavara acoperire cu poliureea. Urmeaza  cat de curand topicul

ziuamarinei

Da din pacate o 100 de barci nici una nu seamana cu alta, solutiile seamana intre ele dar rezultatul e acelasi. Mie era sa mi intre un mistret noaptea in barca. A fost frumos.

Sosoktm

ma da-l la tigaie de porc, asa obraznic? sau poate sforaiai de a crezut jivina ca e un confrate la ananghie ?:))))

ziuamarinei

E pe bune si cu martori. Am tras barca cu prova in stuf pt a inopta si bineinteles ca am tras-o intr-o carare de animale.  Pe la unu noaptea am auzit un mistret grohaind si alergand ca bezmeucul prin stufuri. Pana sa ies din scutece a dat direct in barca mea o lovitura puternica apoi s-a dus in barca vecinului la vreo zece metri de mine dupa care in canal a inotat si si-a vazut de drum pe celalalt mal. Ma gandeam ca nu aveam la mine decat un sac de dormit, trebuia sa-l impart daca vreia sa doarma la mine in noaptea aia.

Alex1958

Citat din: Sosoktm din Februarie 14, 2017, 10:02:38 AM
Insa forma deck ului e oarecum triunghiulara, nu permite asezarea unui cort de tipul asta. M-am gandit inclusiv sa iau inca un cort pe care sa il "mutilez" si sa il transform in donator pentru proiectul meu, atat ca membrane cat si pentru betele flexibile.
Nu e nevoie sa iei un cort pentru bêtele de fibra- gasesti la Decatlon 5m (10 buc X0.5 m) cu mufe cu tot. Daca vrei am un set in plus.
Eu le-am folosit pentru prelata de stationare.
Daca gasesti o solutie ca sa tragi o foaie de cort- croita conform sfaturilor lui nea Ion- peste schelet, poate sluji si ca un cort peste noapte.
Toate cele bune!

drmarius

Alex ai o poza cu prelata de stationare?

Mai vreau sa rezolv o problema cu capacul motorului. Am reusit performanta din poze. Din cauza vibratiilor imi este frica sa nu plece mai mult. Rezolv cu un adeziv sau cu un pistol de lipit?   :(

Alex1958

M-ati rupt Flickr ala.
Nu-mi ia pozele. Incerc sa pun una cu prelate barcii aici.

Alex1958

Sosoktm

Multumesc alex, daca esti din bucuresti si nu iti mai trebuie, o rezolvam usor:). Am vazut ca la dechatlon au bete segmentate, la alea ma gandeam si eu. Pentru ancorarea pe laterale am o idee similara cu cea a lui nea Ion, sa prind niste "purici" de plastic pe brdaj iar prelata sa aiba pe marine un "tub" facut prin coaserea tivului, prin care sa trec o sforicica. Usor de agatat in carligele alea si functional. Singura teama este insa ca se vor sparge carligele cand barca sta pe sulina si o lovesc valurile de ponton.
Am luat in calcul sa iau un cort nu pt bete, cat mai ales pentru membrana impermeabila si compartimentul interior din plasa de tantari. Ma gandeam ca il masor si il duc .a croitor. Material de cort la metru sau firme ce ar face un cort "custom" nu am gasit. Piesele de imbinare pentru tije le ai facut tu?
@ziuamarinei....cred ca a fost un subiect bun de conversatie cu partenerii de pescuiala patania:)))
@drmarius....uita de pistolul de lipit, incearca sa fibrezi pe interior zona si aia e. Daca mai pleaca spartura, un capac sh e singura solutie mai prietenoasa.

drmarius

Sosoktm, dar sa gasesc un atelier care repara carene moto sa il repare si apoi sa il vopseasca, nu e o solutie mai buna?