Barca OZN

Creat de Florio, Decembrie 16, 2016, 05:53:53 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Vorbeste lumea ca din 2018 va fi disponibila o noua chestiune plutitoare, autonoma energetic si creatoare de placeri nautice.
Pentru amatorii de nonconformisme, de inovatie si de sperante la tehnica de varf, o speranta.
Pentru scepticii (ca mine), un divertisment :)

https://www.youtube.com/watch?v=jG5BAAN8pTg

Haiduc

Dada mai lipseste doar Capitanul Picard si cu el suntem toti

Florio

Trecutul, prezentul și viitorul rămân unite în domeniul nautic, de un singur lucru: simplitatea navigației cu vele.
Da, există propulsii cu combustie, electricitate, ba chiar și noi forme de a capta vântul în cilindri metalici.
Dar tot futurismul acesta pălește în fața poeziei unei vele :) .

Exemplu.
Când ești președinte, dar rămâi fidel unei yole :) : John Fitzgerald Kennedy

pelicanul

Citat din: Florio din Martie 29, 2018, 01:45:02 PM
........................................................
Exemplu.

La prima ochire n-am citit si numele, nu vedeam poza ca nu eram logat si ma speriasem...  ;D

Razvan Evergreen

Eu raman la barca  mea din '72. Are si un panou solar " Tabloul cu mamica". La astea pe rotund e problema mare. Inde-i pupa, unde-i prova?

cristeache

Citat din: Florio din Martie 29, 2018, 01:45:02 PM
Trecutul, prezentul și viitorul rămân unite în domeniul nautic, de un singur lucru: simplitatea navigației cu vele.
Da, există propulsii cu combustie, electricitate, ba chiar și noi forme de a capta vântul în cilindri metalici.
Dar tot futurismul acesta pălește în fața poeziei unei vele :) .

Exemplu.

Va salut,

Florio, bag seama ca esti un pic invidios ca au (proiectat) altii forma perfecta in materie de navigatie.
Acu, zic si eu: fidel esti, cu yola te stii, ia baga mata o candidatura la prezidentiale, sa verificam aplicat cum e cu minoritatea si democratia.  :D
Ma intreb oare la OZN-ul in cauza care e si cum se diferentiaza, babordul de tribord, pupa de prova?
Sau o fi ca-n spatiu, nu mai exista sus si jos, stanga si dreapta?

Florio

Citat din: cristeache din Martie 29, 2018, 06:25:19 PM
Va salut,

Florio, bag seama ca esti un pic invidios ca au (proiectat) altii forma perfecta in materie de navigatie.
Acu, zic si eu: fidel esti, cu yola te stii, ia baga mata o candidatura la prezidentiale, sa verificam aplicat cum e cu minoritatea si democratia.  :D
Ma intreb oare la OZN-ul in cauza care e si cum se diferentiaza, babordul de tribord, pupa de prova?
Sau o fi ca-n spatiu, nu mai exista sus si jos, stanga si dreapta?

:) Ai pus o întrebare bună :)
Unde arborează pavilionul de CURtoazie? Nu-l arborează. E barcă pentru spioni...sau pentru filme XXX :)

Florio

Pentru că azi ne bucurăm să vedem apariția unor moderne și promițătoare bărci cu sistemul "Hydrofoil" de glisare cu vele, e interesant să aflăm că acest sistem nu s-a născut ieri :) .
Primul care a născocit și aplicat asta, a fost arhitectul naval Howard Apollonio, încă din anul 1966!
Howard Apollonio a fost cunoscut ca proiectant a unor motor-yachturi de mari dimensiuni. Lux și opulență, cu mulți cai putere. Puțin s-a știut de pasiunea lui pentru catamarane :)

Asta apropo de poezia velei și transcedența peste trecut, prezent și viitor :)