Transport barca din Italia

Creat de Raul, Decembrie 20, 2016, 11:28:23 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sebba

Gata, l-am expediat

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

Dbr

Mission over!
Barca este in marina Eforie pregatita sa fie data la apa.
De la Arad pana la Eforie drumul a fost un infern! A plouat in continuu, ceata, burnitza, de nu vedeam nimic in spate. Am reusit cu chiu cu vai sa ajung pana dupa Sibiu pe la ora 23.00 unde am innoptat intr-o locatie superba binecunoscuta din alte calatorii.
A doua zi, vremea si mai potrivnica! Ploaie si mai mare , iar pe autostrada spre Cta. un vant superb in rafale, cu perdea de ploaie vizibilitate zero:
- Hai sa ne oprim...imi spune consoarta, speriata la maximum de cum ,,banda'' barca de pe o parte pe alta.
- Stii de ce bate vantul? Pentru ca barcilor de genul Magiei( numele barcii) le place in vant ;) Uite avem vant travers din babord, ce poate fi mai frumos decat sa mergi asa bandat?
L-am sunat pe Pelicanul de la Brigada Constanta sa stabilim aspecte legate de continuarea deplasarii, dpdv meteo,etc. Am cazut de acord impreuna sa continui pentru ca spre Cta vantul se mai domolea.El ma astepta deja in marina.
Am continuat si in sfarsit am ajuns cu bine, slava Domnului.
Sper ca lansarea la apa sa aiba loc in weekendul urmator, cand prognoza va fi ok.
Stima tuturor.

pelicanul

Au fost ceva discutii in legatura cu "macaraua din Limanu", despre care eu stiam ca nu exista. Pina la urma, dupa ce am sunat vreo doi prieteni ( bluewave si Florio) am gasit telefonul unui alt prieten (nea Nicu Homemade) despre care stiam ca se invirte in zona Mangalia - Limanu. Acesta mi-a confirmat ca nu s-a instalat nici o macara noua in Limanu si ca barcile se ridica pe mal in Santierul Naval. Cum la Santier erau slabe sanse sa mai gasesti pe cineva la ora 17:30, barca a ajuns pina la urma in Eforie, asa cum era programat.
Faina barca, vitezista, dar cu un pescaj ceva cam mare pentru iesirea din Eforie. Asta era problema care a generat discutia cu Limanu, dar cred ca se va rezolva in maniera specifica locului, prin bandarea puternica pe babord. :)

ghrt

Raul vrea să aducă barca la Limanu din mai multe motive, unul important fiind şi limita actuală de 1 (un) metru pescaj pentru ieşirea şi marina Eforie.
Pe ghiol sunt 2 şantiere, lansarea la apă se face în cel mic, din interior.

Dbr

Vineri la 10.30 mut barca din Eforie in Limanu. Asa am stabilit cu Raul.
Stima tuturor.

Dbr

Barca a ajuns cu bine si la Limanu. In sfarsit pe apa!
Stima tuturor.

bogdanminitehnicus

ionitzady

Pe apa arata muuuuuuult mai frumoasa , felicitari tuturor pt misiunea indeplinita

Raul

Raul

Am reusit sa pun barca pe apa.
As fi tentat sa zic ca ce a fost greu a trecut insa stiu ca abia acum incep provocarile. Dar nu ma plang, ci privesc cu mult entuziasm inainte.

Nu vreau sa trec insa mai departe fara sa va povestesc din experienta mea legata de transport.

Transportul a fost o provocare de la inceput din prespectiva chilei fixe si a inaltimii barcii. Existau mai multe solutii insa cea mai buna a fost cea de utilizare a unui peridoc cu brate lungi.
Dealtfel Bogdan a gasit un astfel de peridoc in Olanda pe care l-a achizitionat si l-a folosit fara probleme in acest scop.

Planul era sa aducem barca in Bucuresti la Tubal pana la final de martie cand urma sa o transferam pe litoral. Intre timp am discutat cu diverse marine (Limanu, Mangalia si Eforie) si dintre totate ofertele m-am decis asupra Limanu.

Bun, notific italianul ziua cand urmeaza sa ajunga Bogdan sa ia barca. Totul impecabil. In ziua stabilita toata lumea pregatita si barca pleaca cu bine din Italia.

Dupa cateva zile ajunge la Arad la sebba unde aflu ca se schimba planul si ca trebuie sa ramana acolo pana cand se preia o alta barca din Olanda.

Am trecut peste acest aspect insa deja simteam ca ceva s-a schimbat si ca nu mai conteaza parerea mea.

Confirmarea a aparut lunea trecuta cand primesc un telefon si aflu de la Bogdan ca este deja la Brasov cu barca in spate in drum spre Eforie.

Am ramas interzis.

Ce sa va povestesc ... un lung sir de discutii din care indiferent ce spuneam legat de faptul ca ma asteptam ca barca sa ajunga mai intai in Bucuresti si apoi sa o transferam la Limanu, Bogdan nu vroia decat la Eforie unde aranjase el cu baietii.
Pur si simplu m-am trezit cu barca in marina din Eforie fara sa-mi fi dorit acest lucru.

Pana la urma am stabilit sa o punem la apa vineri in santierul din Mangalia unde am rezervat macaraua si unde lucrurile au decurs fara probleme. Sau aproape fara probleme intrucat la final, dupa ce totul era rezolvat, m-am trezit ca nu am benzina in rezervor :)

Ma bucur ca barca a ajuns cu bine pe apa acolo unde am vrut de la inceput insa am ramas cu amaraciunea si tensiunea ultimelor zile cand comunicarea mea cu Bogdan s-a taiat brusc si cand a trebuit sa ma lupt ca sa pot sa obtin ceea ce am platit si mi-am dorit.

bluewave

Ce om si italianul asta ...sa nu.ti lase el putina benzina in rezervor ...

Sent from my iPad using Tapatalk
"No Whistling on Board"

pelicanul

Imi pare rau sa aud ca au existat neintelegeri, dar pina la urma e important ca barca a ajuns cu bine pe apa.
E o barca vitezista, super-sportiva si sint sigur ca o sa ai parte de multa distractie cu ea. S-o stapinesti sanatos si eventual sa mai pui poze sau filme din timpul unei iesiri pe un vint de travers forta 4, sa vedem si noi cum "zboara" :) Bafta!  8)

dorely

Hai ca povestea cu benzina e misto. Nu stiu ce neintelegeri au fost, dar eu sunt sigur ca Bogdan a ales solutiile cele mai bune ( si eu fiind beneficiarul unui transport din Olanda care a decurs f bine). Cred ca unii nu realizeaza chinul prin care trece Bogdan la un asemenea transport... Bogdane, altadata verifica (pedigriul) beneficiarului. Oricum Raul sa o stapanesti sanatos si sa te bucuri de ea.

Vali

Eu cred ca problema e ca s-au inmultit clientii :). Anul trecut in perioada asta a fost numai Doru, cu Shetland-ul 640, pe cand in iarna asta au fost si Mihai doctoras cu Albinul, si Pauli cu motocruiserul, si Raul cu italianca de curse.

Important e ca s-a terminat totul cu bine, si barca e la apa. S-a mai intamplat in trecut sa apara discutii si neintelegeri de la diverse combinatii. Numai eu stiu cate am inghitit la randul meu din intamplari de acest gen. Am ramas insa in relatii bune cu toata lumea (mai putin cu nasoii autentici :D ).

Sunt cateva conditii ca relatia sa decurga bine, pe care personal le-am invatat in timp:
- Nu promite mai mult decat stii ca poti. Beneficiarul oricum va cere si luna de pe cer, important e sa-i spui de la inceput care sunt limitele intre care va miscati. Cu alte cuvinte, prieteniile bune se tin cu socoteli clare.
- Pastreaza continuu comunicarea, indiferent de probleme sau neintelegeri. Unui beneficiar nemultumit ii cresc frustrarile in avalansa odata ce "i s-a pus pata", si e greu de revenit la o stare normala odata ce s-a instalat tensiunea intre parti.
- Nu-ti spala rufele in public, indferent ca esti beneficiar sau executant. Din aceste treburi nu iese nimic bun, pentru nici una din parti. Amintiti-va de scandalurile de pe celalalt forum, in care s-a incercat (fara succes) patarea reputatiei unor oameni valorosi. Acum 3-4 ani il injurau continuu pe Constantin, acum doar datorita lui Constantin mai au si ei ce sa scrie.
- Nu uita ca toti suntem oameni si deci suntem supusi greselii. Nu uita ca e iarna, conditiile de drum sunt asa cum sunt, si oricum nu ai nevoie de barca pana nu da cu adevarat caldura. Lasa-ti loc de buna ziua indiferent de chestiile prin care ati trecut.

Eu sper sa va rezolvati problemele cu bine intre voi, si sa va bucurati de ceea ce va pasioneaza.
Iar barca e intr-adevar o bijuterie, si ii doresc lui Raul sa se bucure de ea la intregul potential.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Florio