Croaziera de iarna

Creat de Don Basilio, Februarie 18, 2017, 04:47:00 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Don Basilio

Dragi prieteni virtuali si reali (uneori au ambele calitati) imi cer scuze pentru indelungata absenta dar am fost putin plecat intr-o croaziera marina pe traseul: Salonic, Neos Marmaras, Skopelos, Chalkis, Pireu, Korinth, Patras, Roccela Ionica (Italia), intoarcere Patras, Korinth, Pireu, Chalkis, Skyathos, Salonic. Peste 2500 km pe mare, 24 de zile de navigatie. O reala recunostinta coechipierilor mei a caror contributie la reusita croazierei o depaseste cu mult pe a mea. Voi reveni cu amanunte si fotografii.

Don Basilio

Și ce dacă eram în mijlocul Mării Ionice, la peste 150 km de orice uscat nu eram chiar așa de rupți de lume. Într-o unanimitate demnă de nobila indignare care ne-a cupins i-am transmis marelui hoțoman (pardon, politician) următoarele:

Dragnea,
Cu ale tale ordonanțe,
S-a văzut că nu ai ouă,
Îți dorim să ai din față,
Val și vânt de forța nouă.

Dragnea,
Ale tale indexări,
Mă lasă cu totul rece,
Îți dorim în politică
Val și vânt de forța zece.

Iar aceste dulci cuvinte.
Ce le-aude și Chirică
Au fost și aici strigate
Chiar în Marea lui Ionică

Într-o furtunoasă noapte,
Eram zguduiți pe ape
Printre icnete și șoapte,
Ați ghicit,
Aveam din prova
Val și vânt de forța șapte

p.s. Pe scala vâtului elaborată de Sir Francis Beaufort, forța 10 înseamnă vânt de 89-102 km/h, valuri de 9-12,5 metri înălțime, adică valuri foarte mari, cu crestele suspendate în aer. bucăți mari de spumă smulse de pe crestele valurilor care dau mării un aspect alb, rostogolirea considerabilă de valuri cu impact foarte puternic. cantități mari de apă pulverizată din aer reduc vizibilitatea. Copacii sunt rupți sau dezrădăcinați, clădirile pot suferi daune structurale.

pelicanul

Avem poezie noua, traiasca marele bard! :)

PS PS-ul face toti banii, sintem profesionisti, ce mama dracului!  ;)

Captan

Maiii,oameni buni, am clasa "A" la certif de conducator ambarcatiune. Sa intors ANR-ul cu sus in jos !
Si inca ceva ! Sunt colaborator la o firma care executa cursuri teorie-practica de conducatori ambarcatiuni vele+salupe+scufundari !