Motorizare

Creat de stefanstnc, Ianuarie 05, 2017, 07:08:40 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

stefanstnc

Salut Radu,

O voi folosi la pescuit si plimbare cu familia pe Dunare si in Delta si poate pe Snagov, dar vreu sa profit din plin ca si plimbari nu aventuri extreme. Ma gandesc si la echipare cu motor de 5cp sau pana la limita inmatriculari.
deocamdata nu posed certificat de conducator ambarcatiune dar voi urma un curs.

Cu Respect

radu andritoiu

blasfemie curata, cum sa motorizezi asa ceva cu un rahitic de 5 cai,
pana cand iti iei barca ai timp suficient sa inveti ptr a da examenul, iar ptr asta iti uram succes
cu 20 cai pe cea de 4,3 faci o mica racheta
so, keep floating for pleasure

Thor

Blasfemie - blasfemie... Ia citește ce blasfemie a facut Vali... și nu cred că îi este rușine. Ar trebui? A facut o barca - AN 4,3 ,,și pentru săraci și pentru bogați"... și pentru cei care au permisul de barcagii si pentru cei care aspiră la el. Eu am C, D și S și Certificat LRC dar știu că nu l-aș supăra pe Prof. Antonov dacă aș ieși cu AN 4,3, cu 5 C.P.

,,monica.lidia
Jr. Member
**

Mesaje postate: 89
[applaud] [smite]
Vezi Profilul
Mesaj Personal (Offline)

Re: Cum se naste o barca

« Răspuns #264 : Septembrie 19, 2014, 11:09:24 am »

Citat

"Thor:Despre ce barca de 4,3 m. vorbim? Este un proiect nou? Ce am mai putea afla despre barca de 4,3 m.?"
Buna ziua,
O sa dau eu un raspuns scurt, urmand sa primiti mai multe informatii de la impricinat:
este corect, noua barcuta are 4.3 m si este o versiune (pre)scurtata a celei iniatiale. A fost motorizata pentru aceasta iesire cu un motor de 2.5CP. La acest nivel de motorizare am mers numai in deplasament, iar in regimul de deplasament sectiunea de drum Mahmudia-Sfantu Gheorghe a fost realizata in cca 5h cu un consum total de 3 l combustibil. Ca sa nu credeti ca e vreo confuzie, consumul a fost de 3 l pe 50 km.
O zi frumoasa!

Nu plange pentru ca s-a terminat, bucura-te pentru ca s-a intamplat."

radu andritoiu

salut,
treaba asta cu frumusetea de 4,3 si motorul de 2,5 lesinati de cai, e ca si cum ti ai lua o nevasta frumoasa si pasionala, numai ca ai o puta mica, pacat de dansa
la mine logica asta nu tine
asa i si cu barcile, trebuie echilibrate cu un motor pe masura
daca vrei 5 cai ia ti un lighian sau eventual o postava, oricum scapi mai ieftin

deja am un kinky dream ce implica barca de 5,1  cu modificarile din visul meu, plus un tldi de 70  armasari
kinky, nu

Thor

Sigur ca nu intru in polemici. Vali are 15 C.P. pe AN 4,3 si zice ca este "puța"  optimă.
,,daca vrei 5 cai ia ti un lighian sau eventual o postava, oricum scapi mai ieftin" dar aici nu a fost vorba de bani. Omul @stefanstnc spunea ca nu are certificat de barcagiu (5 C.P. pentru cine nu știe, este maxim de motorizare făra carnet) nu ca are "puța" mică. Dacă tie ti-a crescut puța dupa ce te-ai dat in troca Pictorului eu cred ca poți sa-i lași pe alții să se dea cu o barcă adevarata, nu cu o trocă si să o motorizeze optim după ce au toate autorizarile. Sigur ca este dreptul tau sa ai păreri despre neveste, puțe, armăsari si troace. Noi vorbeam despre barci si motoare. De aceea spuneam  ca  nu intru in polemici. Asta-i tot.

radu andritoiu

Citat din: Thor din Ianuarie 05, 2017, 10:11:02 PM
Sigur ca nu intru in polemici. Vali are 15 C.P. pe AN 4,3 si zice ca este "puța"  optimă.
,,daca vrei 5 cai ia ti un lighian sau eventual o postava, oricum scapi mai ieftin" dar aici nu a fost vorba de bani. Omul @stefanstnc spunea ca nu are certificat de barcagiu (5 C.P. pentru cine nu știe, este maxim de motorizare făra carnet) nu ca are "puța" mică. Dacă tie ti-a crescut puța dupa ce te-ai dat in troca Pictorului eu cred ca poți sa-i lași pe alții să se dea cu o barcă adevarata, nu cu o trocă si să o motorizeze optim după ce au toate autorizarile. Sigur ca este dreptul tau sa ai păreri despre neveste, puțe, armăsari si troace. Noi vorbeam despre barci si motoare. De aceea spuneam  ca  nu intru in polemici. Asta-i tot.

prietene thor n ai inteles o iota,
omul se gandea la un motor de 5 cai, dar ne spunea ca vrea sa faca plimbari cu familia
in situatii limita motorul nu i de prea mare ajutor  sa le traversezi; era doar o recomandare sa se gandeasca la un motor mai mare, cum de altfel ne si povestea ca are totusi in plan
nu i esti de prea mare ajutor sa i recomanzi un motor de 2,5 cai, s ar putea sa ti dea crezare si sa faca o cheltuiala inutila
mai bine ii spunem omului care i motorul optim ptr barcuta
nu exclud ca barca merge si cu un cal, insa sunt de parere ca orice barca trebuie echipata cu un motor pe masura
esti nitel lipsit de imaginatie si nici nu prea dai dovada ca ti place sa glumesti, amesteci fara sens neveste, puțe, armăsari si troace, cand eu faceam o gluma
exista si alta modalitate de exprimare decat seaca spre saracacioasa;   umorul este, daca nu un semn al inteligentei, macar al unei firi vesele
cat despre olteni sa stii ca au ..la, puta i poate pe la tine pe acolo, iar in alta ordine de idei,  din nastere sunt cu ea si cu inteligenta mare si le mai si creste pe parcurs
marele  avantaj al comunitatii este ca experientele noastre sunt de folos si altora

drmarius

Se vede ca suntem in extrasezon si avem bărcile la iernat ... legat de cele de mai sus. ;D

Ștefan, când vrei după dezgheț poți vezi ambele variante cu diferite motorizări aproape de tine pe Snagov. Fie ca sunt 5 cai sau 15, important este sa utilizezi barca in funcție de nevoile tale. Anul trecut am fost in delta de câteva ori si in funcție de nevoie a fost perfect sa merg fără motor, cu motor încet si cu motor mai repede.

Legat de vânătoare, vânezi in ph?

Vali

Salutare, am separat postarile despre motorizare din topicul de bun venit.

Eu zic sa n-o luam asa categoric, si mai ales sa nu ne intepam inutil intre noi :). Sa nu uitam ca pana la revolutie erai norocos la maxim daca aveai posibilitatea sa gasesti un Veterok de 8 cai. Iar visul suprem (si deseori irealizabil) al unui barcagiu in acea perioada era Vihr-ul rusesc de 30 de cai.

Fiecare isi stie nevoile si posibilitatile, asa ca nu cred ca are rost sa fim categorici ca e obligatoriu cutare motor.
Eu am fost in anii 80-90 sezoane intregi la pescuit profesionist pe Dunare, de cele mai multe ori fara motor, numai la lopeti, si a trebuit sa ma descurc asa in orice situatie, ceea ce am si facut.

Pe de alta parte, in noiembrie 2013 am mers 2 saptamani in Insula Mica a Brailei, in echipa de 4 oameni si un morman de bagaje, cu un Honda de 5 cai pe barca de 5,10 a colegului GionyGL. La fel, n-am avut probleme nici pe cea mai mare vijelie.

Iar in septembrie 2014 am mers in concediu cu 2,5 cai fiindca aveam probleme cu motorul de 10, si n-am avut incredere sa plec cu el pe balta. Chiar daca am avut barca plina inclusiv cu bagajele a 2 familii, n-am avut nici o problema cu barca propulsata de doar 2 cai jumate.

Cred totusi ca e importanta si experienta pe apa, care experienta se poate dobandi si cu un motor mai mic la inceput. Eu asa m-am invatat sa merg pe ape, si abia acum cativa ani am inceput sa folosesc si motoare mai mari. Nu din cauza ca nu-mi permiteam sau ca nu aveam certificat de conducator, ci din cauza ca pe ape prefer intotdeauna sa ma bucur de o plimbare linistita, nu sa ma zdruncin continuu in glisare.

In 2016 am ales totusi un motor de 15 cai din motive de lipsa de timp si nevoia de a ma plimba cu familia pe distante lungi. Asta nu ma impiedica insa sa merg cat pot de mult in deplasament, cu viteza economica si cu impact minim asupra mediului, plus cu satisfactii maxime dpmdv. Bineinteles ca asta e totusi optiunea mea personala, si nu voi decreta vreodata ca e cea mai buna.

Asa ca solutia pentru colegul Stefan este sa faca probe si sa vada care motorizare i se pare cea mai potrivita, iar in timp isi poate lua certificat de conducator si implicit un motor mai mare. Importanta e deprinderea experientei si sigurantei necesare pe ape, iar acestea nu sunt conditionate de un motor neaparat mare.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stefanstnc

Va multumesc pentru sfaturi si sper sa acumulez cat mai multe cunostinte despre barci cu ajutorul dumneavoastra.
Multumesc colegului Marius pentru invitatia facuta si cu siguranta voi veni sa vad barcile la Snagov, despre vanatoare vanez la AJVPS Prahova pe fondul 39Plopu.

Cu Respect.

drmarius

Poate ne vedem duminica la grupa si vorbim.

Thor

Citat din: Thor din Ianuarie 05, 2017, 10:11:02 PM

Dicționar: Puță = Motor cu puterea exprimată în cai putere (C.P.)

stefanstnc

Citat din: drmarius din Ianuarie 06, 2017, 09:21:46 AM
Poate ne vedem duminica la grupa si vorbim.

Imi pare rau mu pot iesi duminica  :) Il sarbatorim pe sf Ion
Urmatoarea iesire vin.

momaul

Salut. A folosit cineva asa ceva?Ma batea gandul sa iau unul de rezarva.

Betto

"Sunt prea sarac sa cumpar lucruri ieftine". Pinioanele din grup nu sunt din plastic de unica folosinta ? Cauta pe Amazon, Ebay, ect,... comentariile celor care au cumparat. Olx-ul, internetul, sunt intoxicate cu astfel de chinazarii.

radu andritoiu

eu am vazut unul in delta vara asta, initial am crezut ca a plecat cu motocoasa la plimbare
n am prea mare incredere in asa ceva, mai degraba un electric