Sfat barca Shetland 535

Creat de bluenote, Februarie 23, 2017, 08:14:18 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bluenote

Imi poate spune si mie cineva daca prezenta unor bule/basici gelatinoase/vascoase pe bordajul unei barci cabinate Shetland, ar trebui sa-mi anuleze intentia de a o cumpara? Basicile alea put a otet, asa imi pare mie. Barca e bine accesorizata, are etrava ciobita putin si trebuie vopsita. E vorba despre un Shetland 535 cu motor Evinrude de 40cp, fara peridoc si pt care proprietarul imi cere in jur de 13 000 RON (mi-a zis ca f putin negociabil). Multumesc celui care va dori sa-mi rasunda.

pelicanul

Daca miros a otet trebuie sa negociezi bine de tot pretul. E sigur osmoza. Se poate repara dar nu prea poti sa stii cit de extinsa e in profunzime. Mai bine nu.

bluenote

Multumesc pt raspuns! Adevarul e ca si eu i-am dat de inteles ca mai caut. Densitatea acelor basici si suprafata pe care sunt prezente, m-au facut sa fiu refractar la elogiul pe care proprietarul il facea barcii.

Vali

Salut, am separat postarile despre carena Shetland-ului 535 in acest topic nou.

Uite aici un topic foarte detaliat despre osmoza, din care se poate invata la ce trebuie sa ne uitam cand vrem sa evitam sa luam o barca "bolnava de osmoza": https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,297.0.html

Si uite si un link dedicat despre osmoza: http://www.yachtsurveys.co.uk/faq_osmosis.htm
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bluenote

Multumesc,Vali pt solicitudine! Am decis sa scriu acolo ca sa nu incarc inutil cu o simpla intrebare.

Vali

Nu-i nici o problema cu deschiderea de noi topicuri, atata vreme cat nu se repeta subiecte discutate deseori. Am separat postarile pentru ca informatia sa nu se dilueze in alt topic cu alt subiect, sper ca n-am deranjat :).

Iar despre barca din topicul de fata, poti sa-i arati vanzatorului topicul din linkul de mai sus, si sa-i spui sa faca reparatia cum scrie acolo daca vrea sa reuseasca sa vanda barca ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bluenote

Vali: sa stii ca topicul legat de osmoza e impresionant! Acolo voi ati prezentat toate etapele necesare reconditionarii unei barci afectate de osmoza. Felicitari!

Alex1958

Citat din: bluenote din Februarie 23, 2017, 08:14:18 PM
Imi poate spune si mie cineva daca prezenta unor bule/basici gelatinoase/vascoase pe bordajul unei barci cabinate Shetland, ar trebui sa-mi anuleze intentia de a o cumpara? Basicile alea put a otet, asa imi pare mie. Barca e bine accesorizata, are etrava ciobita putin si trebuie vopsita. E vorba despre un Shetland 535 cu motor Evinrude de 40cp, fara peridoc si pt care proprietarul imi cere in jur de 13 000 RON (mi-a zis ca f putin negociabil). Multumesc celui care va dori sa-mi rasunda.
Salut,
La banul asta (2850 Euro) e cam scumpa, mai ales daca trebuie sa o tratezi si de osmoza.
Motorul de 40 CP nu te scoate in glisare cu 2 insi....
Mai degraba nu!