Constructie Dayboat 4 m

Creat de timberland0910, Aprilie 03, 2017, 05:27:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dan roh

Buna asta cu ,, rocket science''. Iti voi urma sfatul. Multumesc inca odata pentru tot suportul acordat.

timberland0910

Citat din: dan roh din Februarie 15, 2018, 10:38:33 PM
Buna asta cu ,, rocket science''. Iti voi urma sfatul. Multumesc inca odata pentru tot suportul acordat.

Cu orice pot si stiu  , te ajut cu mare drag..nu ezita sa intrebi

cristeache

Citat din: timberland0910 din Februarie 14, 2018, 08:49:19 PM
Multumesc frumos pentru ajutor , astept cu nerabdare sa ajungi ..Sa faci o poza te rog ☺

Am fost o fuga pana acolo. Nu pot sa micsorez pozele, sa le pot atasa. Da-mi o adresa de mail si le postezi tu, daca vrei.
Sistemul in cauza a fost pe prima mea barca, nemteasca, si e original. Sper sa fie ce-ti trebuie.

Cristeache
0740.591949

timberland0910

Si daca tot am primit un sistem de directie clasic (multumesc Cristeache)  am zis sa imi fac o timona clasica 😊.Cam asa a iesit

timberland0910

Modificare dayboat in folding trimaran .   https://flic.kr/p/28Pwrrb

https://flic.kr/p/LLbWAW 

Am mai alungit barca cu 1 m si un pic pt a face loc unui motorwell.Pe laterale peste flotoare voi face 2 punti de 2.5 x 1.2 m ..Trimaranul deschis pe apa va avea 3.8 metri , iar adunat 2.18 m pt transport.

timberland0910

timberland0910

Salutare , pana la urma am finalizat barcuta 😊.Dayboat-ul 4.0 are acum 5 metri lungime .Headroom-ul are 1.68 m inaltime . Am fost 7 zile pe Fantanele Belis in teste si spre surprinderea mea barca e  cu mult mai stabila decat anul trecut .toata cabina am realizat-o din abachi si pin nordic , cantarind cu tot cu plafon care e din plop de exterior de 8 mm doar 40  kg . Ce nu imi explic e ca a crescut viteza de deplasament cu 2 km la ora fata de anul trecut cu acelasi motor (yamaha 4hp).Ma asteptam  la o viteza maxima mult mai mica. Este foarte stabila si pe valuri si la vant (am prins furtuna de munte cu gheata si vant puternic).anul acesta va mai primi 2 flotoare cu puntile aferente pt spatiu in plus pt pescuit. Vreau sa montez 2 panouri monocristaline si o baterie gel 150Ah . Un motor 9.9 Yamaha cred ca ar fi binevenit 😊. Atasez si cateva poze

https://flic.kr/s/aHsmscJc7M

drmarius

Wow. Asta da prezenta unica pe apa.

Care este organizarea interioara?
Pare perfecta pentru o tura lunga Dunare - Delta.

timberland0910

Citat din: drmarius din Septembrie 10, 2018, 09:28:19 AM
Wow. Asta da prezenta unica pe apa.

Care este organizarea interioara?
Pare perfecta pentru o tura lunga Dunare - Delta.
La organizarea interioara mai am de lucru si de gandit 😐...momentan avem spatiu pt gatit , o masa care seara intra sub pat , in una din banchetele fata e toaleta porta potti , in alta bateria. In partea de mijloc am facut banchete roata cu spatii de depozitare , care seara se transforma in pat de 2.2m x 1.6m . Iar in partea din spate e motorul , benzina , tot felul de truse de chei , franghii , canistre cu benzina , etc . Partea cu motorul e separata de spatiul locuit prin 2 usi culisante .deci nu zgomot nu mirosuri de carburanti .

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Vali

Ti-a crescut viteza de deplasament fiindca ai crescut lungimea la plutire.

Cu cat barca e mai lunga, cu atat merge mai repede in regim de deplasament. Motivul e ca sistemul de valuri creat de barca (in care aceasta e captiva) e cu atat mai rapid cu cat lungimea valului e mai mare.

Deci barca lunga = distanta mai mare intre crestele sistemului propriu de valuri = viteza mai mare a sistemului de valuri = viteza mai mare a barcii.

Despre cabina, eu nu sunt prea fascinat, pana nu vad un calcul serios de stabilitate, care sa includa si presiunea laterala a vantului, conform normativului ISO. Abia atunci cand barca se va incadra in valori, poti spune ca esti in relativa siguranta pe apa.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

Citat din: Vali din Septembrie 10, 2018, 12:57:05 PM
Ti-a crescut viteza de deplasament fiindca ai crescut lungimea la plutire.

Despre cabina, eu nu sunt prea fascinat, pana nu vad un calcul serios de stabilitate, care sa includa si presiunea laterala a vantului, conform normativului ISO. Abia atunci cand barca se va incadra in valori, poti spune ca esti in relativa siguranta pe apa.

barca va avea cu tot cu flotoare 3.8 m latime pe apa .Daca acum nu am avut probleme la ce vanturi in rafale au fost si ce valuri am luat din lateral , dupa ce vor fi montate si flotoarele chiar nu imi mai fac probleme ..Calcule nu stiu sa fac ca nu is arhitect naval  , ce stiu e ca barca e mai stabila decat anul trecut , merge mai repede si nu mai danseaza cand trece cate un 225 de cai pe langa mine (monstri de motoare au aparut pe Belis anul acesta ) . Chiar nu mi-a dat senzatia de instabilitate deloc .Din cate am citit trimaranul e cam cea mai stabila ambarcatiune , poate gresesc ,dar folding trimaran am in cap , folding trimaran fac . Barca acum cantareste 180 kg cu tot cu motor ,baterie ,toaleta , masa ,pat, si bagaj pe 7 zile ..

BogdanFerariu

Felicitari. Nu ma pricep la calcule, evident ca trebuie sa fii in siguranta pe apa, dar ca parere personala eu cred ca va fi ok odata ce vei instala flotoarele.
In fond, asta e frumusetea constructiei de barci in regie proprie, sa construiesti ceea ce ai nevoie.

Trimis de pe al meu SM-G950F folosind Tapatalk

timberland0910

Citat din: BogdanFerariu din Septembrie 10, 2018, 01:23:59 PM
Felicitari. Nu ma pricep la calcule, evident ca trebuie sa fii in siguranta pe apa, dar ca parere personala eu cred ca va fi ok odata ce vei instala flotoarele.
In fond, asta e frumusetea constructiei de barci in regie proprie, sa construiesti ceea ce ai nevoie.

multumesc Bogdane , tu cum stai cu a ta?

BogdanFerariu

Pauza totala, de la Paste. Ne-am luat o rulota si am mesterit la aia. Revin la barca prin octombrie.

timberland0910

Citat din: BogdanFerariu din Septembrie 10, 2018, 03:08:08 PM
Pauza totala, de la Paste. Ne-am luat o rulota si am mesterit la aia. Revin la barca prin octombrie.

E bine si atunci ..noi n-am mai avut bani de rulota si am construit-o pt apa 😆😂😂😀