Constructie Dayboat 4 m

Creat de timberland0910, Aprilie 03, 2017, 05:27:19 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristiantutuianu

Citat din: timberland0910 din Aprilie 03, 2017, 05:27:19 PM
intr-un final vreau sa aduc barca in acest stadiu :
Banuiesc ca te referi la detalii ....copastia de lemn si alte chestiuni care arata super in fotografie.
Eu iti doresc sa iti indeplinesti visul de ati construi un skiff. Ai avut ocazia sa te dai cu modelul achizitionat? Sa nu te superi dar chestile de pe youtube ......no coment
Daca nu ma insel chiar avem pe forum un coleg care are barcaz facut chiar de catre cel care ti-a oferit proiectul .Incearca sa iei legatura cu el si poate dai o tura.

In cazul in care esti interesat de X13 a lui Nessy sa sti ca pe langa toata explicatia oferita de el pe topicul dedicat .Iti pot oferi GRATIS "diagrama" pentru debitare.
Uite o imagine sa iti faci o idee imaginea e fara cote  ;) cu linie albastra sunt foile de placaj cu rosu .....iti dai tu seama

timberland0910

Multumesc tuturor pentru sfaturi si interventii..imi place mult x13 a lui Nessy..Oare ar putea fi facuta la 4 m lungime , 1,6 m latime si 0,6 inaltimea bordului? 

Am mai gasit asta http://www.dinghy.pl/40m_dayboat.htm
Care ar fi mai mult dupa necesitatile mele si adica : plimbari in deplasament pe lacuri de munte si zona deltei tisei...ma intereseaza cel mai mult stabilitatea barcii atat in stationare cat si in mars , sa pot umbla prin barca fara a avea acea senzatie de dezechilibru ...oare se preteaza mai mult o barca cu fund plat cum e cea a polonezului?  Motorizarea va fi 5 cai Mercury nou din cauza de restrictii de putere pe anumite zone unde am intentia sa merg vara asta.

cristiantutuianu

Imi permit sa raspund tot eu  ;)
Citat din: timberland0910 din Aprilie 04, 2017, 09:56:35 AM
Multumesc tuturor pentru sfaturi si interventii..imi place mult x13 a lui Nessy..Oare ar putea fi facuta la 4 m lungime , 1,6 m latime si 0,6 inaltimea bordului? 
In urma unor discutii la o intrunire a Brigazi Constanta am vorbit despre X13 si posibilitatea de a o construi cu alte dimensiunii chiar aveam pregatite niste desene (respectiv ce am postat mai sus)
X13 =3,7m lungime ai de adaugat doar 30 cm
x13 =1,4 m latimea  si daca inalti bordul se lateste oglinda = ajungi la 160 vezi desenul de mai jos

BogdanFerariu

Citat din: timberland0910 din Aprilie 03, 2017, 08:52:19 PM
am mai lucrat anul trecut la canoe cu resoltech 4020 si am fost multumit , la barca asta estimez un consum de 20 litri rasina , aia inseamna 5 kituri de la polidys x 450 ron kitul ...hmmm cam mult totusi pt barcuta asta :|
Salut. Mult succes cu proiectul, arata foarte bine.
Legat de rasina, eu am folosit la Fs14 ceva rasina olandeza si cand s-a terminat, am luat top epoxi.
Eu unul nu vad vreo diferenta, mi s-a parut ca se lucreaza la fel.
Am vorbit la telefon cu vanzatorul rasinii top epoxy si zice ca ei o vand ca rasina de impregnare beton, acesta fiind domeniul lor, dar rasina nu are o singura utilizare, si o vand de ani de zile si pt barci, fara probleme.
Eu am depasit cu mult atat estimarea de rasina, si presupun ca si pe cea de greutate la gata.
Pana la urma ti-ai luat peridoc?

Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk

bbl81

TOP EPOXY AMORSA, si eu am folosit si acum 2 ani, la refacerea completa a oglinzii, cat si anul trecut la diverse reparatii. nu a fost dificil de lucrat cu ea, nu am avut exfolieri, incretiri... o singura data mi s-a aprins rasina in pahar, pentru ca era foarte cald afara si eu am amestecat prea multa rasina cu intaritor.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

timberland0910

Citat din: BogdanFerariu din Aprilie 04, 2017, 01:48:41 PM
Salut.am luat top epoxi.
Eu unul nu vad vreo diferenta, mi s-a parut ca se lucreaza la fel.
Am vorbit la telefon cu vanzatorul rasinii top epoxy si zice ca ei o vand ca rasina de impregnare beton, acesta fiind domeniul lor, dar rasina nu are o singura utilizare, si o vand de ani de zile si pt barci, fara probleme.
Eu am depasit cu mult atat estimarea de rasina, si presupun ca si pe cea de greutate la gata.
Pana la urma ti-ai luat peridoc?

Servus ,Bogdane ..peridoc nu am mai luat ,ca barca asta mica o voi duce cu o remorca dublu ax de 4x1.45m ..peridoc voi lua pentru vaporasul in constructie de vreo 6.5 m x 2.20 m ..top epoxy voi folosi si eu ...ce ai facut cu permisul? Eu l-am luat

timberland0910

Citat din: bbl81 din Aprilie 04, 2017, 01:54:12 PM
TOP EPOXY AMORSA, si eu am folosit si acum 2 ani, la refacerea completa a oglinzii, cat si anul trecut la diverse reparatii. nu a fost dificil de lucrat cu ea, nu am avut exfolieri, incretiri... o singura data mi s-a aprins rasina in pahar, pentru ca era foarte cald afara si eu am amestecat prea multa rasina cu intaritor.
De asta voi folosi si eu cu siguranta

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

bbl81

dar ce vaporas ai in constructie?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

BogdanFerariu

Citat din: timberland0910 din Aprilie 04, 2017, 01:57:45 PM
Servus ,Bogdane ..peridoc nu am mai luat ,ca barca asta mica o voi duce cu o remorca dublu ax de 4x1.45m ..peridoc voi lua pentru vaporasul in constructie de vreo 6.5 m x 2.20 m ..top epoxy voi folosi si eu ...ce ai facut cu permisul? Eu l-am luat
L-am luat si eu.
Si eu ma gandesc la un mini cruiser, mie nu stiu de ce da imi plac peoiectrle de pe bateau. Ma gandeam la hm19, glusor sau de deplasament. Da vreau vara asta sa imi fac de cap cu Fs-ul.

timberland0910

Citat din: BogdanFerariu din Aprilie 04, 2017, 03:29:35 PM
L-am luat si eu.
Si eu ma gandesc la un mini cruiser, mie nu stiu de ce da imi plac peoiectrle de pe bateau. Ma gandeam la hm19, glusor sau de deplasament. Da vreau vara asta sa imi fac de cap cu Fs-ul.

M-am uitat si eu tot la hm 19 , da Bo Jestul lui Glen e muuulllt mai spatios  cabina are 196 m inaltime ceea ce imi place mult ca nu tre sa ma cocosez de spate de cate ori intru in cabina

timberland0910

Pana la urma voi construi barcuta asta http://www.dinghy.pl/40m_dayboat.htm
E cea mai apropiata de nevoile mele la 4 m lungine si 1.7 latime: deplasament,pescuit,plimbari la viteze mici pe lacuri montane .Designerul recomanda motor de 4 cai , eu voi lua un 5cai yamaha nou. Ce as dori sa modific la ea sunt bordajele .le vreau putin mai inalte si oglinda as face-o pt cizma lunga .Vreau sa comand tesatura coada de randunica de 280 g pt exterior si 160 g pentru interior .Polidys mi-a dat un pret de 2.5 eur / mp indiferent de gramaj . A mai lucrat cineva cu acest tip de fibra ?cum ase comporta?Merge sa fac benzile pt filete din ea?  Rasina voi folosi de la europlastic .@Vali : te rog sa schimbi titlul topicului.Multumesc

drmarius

Super proiect! Si eu m-am gandit la el, dar pentru alta utilizare am ales alt proiect. E mega pacat sa nu i pui si vela, mai ales ca ceva vant se gaseste la munte.

Spor!

timberland0910

Citat din: drmarius din Aprilie 13, 2017, 12:18:46 PM
Super proiect! Si eu m-am gandit la el, dar pentru alta utilizare am ales alt proiect. E mega pacat sa nu i pui si vela, mai ales ca ceva vant se gaseste la munte.

Spor!
Vela i-as pune dar n-am ''S''-ul

drmarius

S la dimensiunea aceasta nu cred ca este necesar. Asta inseamna ca orice nava cu vela necesita C/D + S, inclusiv cei care practica windsurf ... ???