MONTARE INCARCARE YAMAHA 20 CP 4T

Creat de bbl81, Mai 05, 2017, 09:41:38 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bbl81

Salutare tuturor,

cu ocazia reviziei de primavara, am motat si sisetm de incarcare la acest motor.(mecanicul, nu eu). astfel, voi avea incarcare pentru acumulatorul folosit la :
sonar,
proiector,
alti consumatori...etc.

intrebarea este: cat de mare trebuie sa fie siguranta pe care sa o montez pe borna+ care iese din motor, si merge catre acumulator?
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

solpet

Citat din: bbl81 din Mai 05, 2017, 09:41:38 AM
intrebarea este: cat de mare trebuie sa fie siguranta pe care sa o montez pe borna+ care iese din motor, si merge catre acumulator?

10A este aproape de optim.
Este mai mult decat suficient pt. consumatori + curentul de incarcare,
si suficient de mic ca sa nu iasa fum din cabluri in caz de un scurtcircuit accidental

bbl81

10 Amperi vor fi suficienti si pentri a incarca in paralel?
alta intrebare  :)   

incarcarea imi arata aproape 19 V daca nu este montat acumulator. daca conectez si acumulqtorul, se stabileste pe la 13 V. este in regula?

multumesc.

Florio

Citat din: bbl81 din Mai 05, 2017, 11:49:29 AM
10 Amperi vor fi suficienti si pentri a incarca in paralel?
alta intrebare  :)   

incarcarea imi arata aproape 19 V daca nu este montat acumulator. daca conectez si acumulqtorul, se stabileste pe la 13 V. este in regula?

multumesc.

Ar trebui stabilizat curentul de incarcare, în marja scrisă pe acumulator. 19V este prea mult.

bbl81

Citat din: Florio din Mai 05, 2017, 01:47:15 PM
Ar trebui stabilizat curentul de incarcare, în marja scrisă pe acumulator. 19V este prea mult.

pai cica asta ii varianta stabilizata. pe borne fara acumulator conectat. dupa conectare acumulator, nu mai depaseste 13 V. ii ok asa sau nu are voie nici fara acumulator sa depaseasca 13-14 V  ?

ionitzady

Atentie !!!  Intre borna plus si motor nu exista nici-o siguranta . Siguranta se pune pe firul subtire intre motor si panoul de bord ( consumatorii).

costinium6

Intre baterie si motor se poate pune siguranta, un mpr de 250A  ;D
Exista si incarcatoare destepte care fara baterie se comporta ca o sarma iar conectate la baterie incep incarcarea monitorizat, depinde ce a montat mecanicul, daca a pus o simpla punte atunci caderea de tensiune este prea mare de la 19 la 13v si implica doua riscuri, arderea alternatorului sau fierberea bateriei cand nivelul tensiunii trece de 15v

Intersect

Foarte ușor calculul unei siguranțe:
  P(watt)=V(voltaj)*I(curent în A ).
I (A) = P (watt) ÷ V (Voltaj).
Să nu uiți indiferent de valoarea pe care o ai instalează o siguranță puțin mai mare.
Born to fish,forced to work!!!

bbl81

bbl81

o schema pentru instalatia electrica aveti careva?? :)  de la incarcare motor-->acumulator-->panou comanda pentru diversi consumatori(proiector, lumini interior, stalp luminos, sonar, etc).
ar merge si o priza de bricheta montata?

multumesc anticipat.

peb5

Ai atasat instalatia electrica pentru Yamaha F9.9-15 si F20-25 in 4 timpi. Sunt extrase din manualele de reparatie.

bbl81

Citat din: peb5 din Mai 09, 2017, 09:44:05 AM
Ai atasat instalatia electrica pentru Yamaha F9.9-15 si F20-25 in 4 timpi. Sunt extrase din manualele de reparatie.

Multumesc. ai manualul de reparatie?

bbl81

iesirea din motor catre acumulator este facuta. Ceea ce nu stiu, este schema pentru conectarea a 3-4 accesorii la acest acumulator. (lumini navigatie, sonar, proiector, lumina 'cabina' ). ma poate ajuta cineva cu o schema...din creion???

peb5

Treci firul "+" care vine de la acumulator catre consumatori printr-o siguranta generala (o siguranta pe cablu dupa conectorul la borna) care sa fie mai mare decat suma consumatorilor.
Apoi ajungi intr-un tablou de sigurante si legi acest fir la unul din capetele fiecarei sigurante.
La capatul ramas liber al fiecarei sigurante legi cate un comutator, si din comutator la cate un consumator.

bbl81

deci o sa am ca o siguranta generala,
si cate o siguranta mai mica pentru fiecare echipament separat.(toate pe bornele +).comutatorii vor avea borna negativa comuna?