Barca militara

Creat de Shadowrider, Mai 09, 2017, 01:46:52 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Razvan Evergreen

teo pes

Cum militara !!? :-\ galbena ?!! e de la Vatican !!? :o
Viata i grea !!  Dar trece !!

Shadowrider

Ca un nestiutor in ale barcilor aveam un feeling ca cea cu chila este mai ok cel putin ca si stabilitate.

Dany - ai dreptate, sunt pt varianta gonflabila pentru ca cea din alte materiale au nevoie de peridoc, sunt mai greu de lansat la apa daca nu ai rampa pt peridoc si costa mai mult.

Eu nu sunt pescar, nu ma pricep absolut de loc la asa ceva, am insa alta pasiune: airsoft,  motivul pt care vreau o barca de acest fel este ca sa o folosesc pe lacurile din jurul Bucurestiului pt misiuni de desant si pentru iesiri cu familia. Am unde sa o depozitez pt ca am o casa si curte in afara B..

Multumesc inca odata pentru discutii si sugestii!

Alex1958

Citat din: Razvan Evergreen din Mai 10, 2017, 08:12:56 AM
  Salut, eu mi-am luat anul trecut  asta:

https://www.athleteshop.com/aquaparx-330-inflatable-boat

Vad ca s-a si ieftinit. Am fost cu ea in Egee cu in motor de  6 cp, pe razem cu motor de 2,5 cp si la Topalu, pe Dunare cu 4 cp
Ai mers pe Razelm cu barca aia?
Banuiesc ca era calm plat! Iti place riscul, nu-i asa?
Bine, faci ce vrei, dar nu mai da sfaturi la altii, ca-i ai pe constiinta.

DoiNomazi

@shadowrider Ca posesor si utilizator (rar) de barca pneumatica din PVC motorizata, sunt de acord cu ce a punctat dany in privinta satisfactiilor si dificultatilor intrebuintarii ei.

Stau la bloc, trebuie s-o car impreuna cu motorul de la etaj la masina si inapoi de fiecare data, trebuie spalata bine, uscata, "cremuita" din cand in cand, etc. Orice iesire, cat de scurta, consuma o zi lumina care de multe ori se prelungeste pana dupa lasarea intunericului. Ne place si de abea asteptam s-o scoatem in primavara asta, dar asta nu inseamna ca e confortabil.

Cu motor de 9.9 CP nu am intrat niciodata in glisare si asta din cauza barcii (chila gonflabila rigida), nu din cauza motorului. Motorul impinge si barca oricat de mult aer am pompa, tinde sa flexeze, mai ales cand intra cu prova intr-un val "abrupt".

Am acceptat-o asa cum e si o indragim ca platforma plutitoare ieftina si (oarecum) la indemana, dar nu prea merita ridicata la rangul de barca... :)

@razvan evergreen ma bucur ca ai scos-o pe Razelm si nu ai avut probleme. Cu tot respectul cuvenit complexului lagunar Razelm, ma tem ca a dobandit o faima de "bau-bau", in mare parte nejustificata. Regret ca multzi si-au pierdut viata acolo, dar indraznesc sa cred ca nu datorita ambarcatiunilor, ci datorita felului in care au iesit pe apa. Chiar si din cei cu experienta, se pare ca mulzti nu au fost pregatitzi corespunzator.

Intr-o zi de vara, cu un PFD, oricum ar bate vantul, iesi ud dar teafar la unul din malurile ligheanului litoral numir Razelm. Adancimi mici, curenti neglijabili, apa caldutza vara, destul de circulat, nu are rechini, nu are crocodili sau aligatori, chiar daca ti se dezumfla pneumatica, tot te scoate soarta la (un) mal... :)

Daca voi mai avea vreodata ocazia, sunt gata sa-l traversez nord-sud in U-Boat fara nici o ezitare... Revad cu drag imaginile filmate in 2012... :)
Seasick & Grumpy va invita sa vizionati https://vimeo.com/showcase/2161320

Vali

@DoiNomazi: Pentru mine a ramas in memoria afectiva tura voastra cu U-boat-ul din 2012 :). Incepand de la arinisul Erenciuc si pana la balaceala in Razelm, continuand cu camparea pe plaja la Mamaia (cu cainele ala "na la oi" :D ), a fost o povestire video de exceptie. Chiar am sa caut din nou topicul sa vizionez filmul.

PS: scuze forumistilor pentru off-topic.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Razvan Evergreen

Citat din: Alex1958 din Mai 10, 2017, 11:20:44 AM
Ai mers pe Razelm cu barca aia?
Banuiesc ca era calm plat! Iti place riscul, nu-i asa?
Bine, faci ce vrei, dar nu mai da sfaturi la altii, ca-i ai pe constiinta.

Din fericire nu am patit nimic. :)
Chiar mai mult, m-am simtit in deplina siguranta.
Nu stiu unde ai vazut ca dau sfaturi, eu am spus ce am facut cu acel tip de barca.
Cum a spus si DoiNomazi fiecare e responsabil de felul in care iese pe apa.
In fine, nu vreau sa am pe constiinta pe nimeni. Nu iesiti pe Razelm cu gonflabila de 330 galbena.

DoiNomazi

Citat din: Vali din Mai 10, 2017, 06:17:33 PM
@DoiNomazi: Pentru mine a ramas in memoria afectiva tura voastra cu U-boat-ul din 2012 :). Incepand de la arinisul Erenciuc si pana la balaceala in Razelm, continuand cu camparea pe plaja la Mamaia (cu cainele ala "na la oi" :D ), a fost o povestire video de exceptie. Chiar am sa caut din nou topicul sa vizionez filmul.

PS: scuze forumistilor pentru off-topic.

iesirea din Dunvatz spre Popina... cum am iesit din canal, ne-a luat in primire un nord est in rafale care ne-a umflat vela pana la Popina si apoi pana la Sarichioi. U-Boat-ul intra prin val, nu-l incaleca pentru ca era foarte greu, lestat cu 40 de litri de apa potabila pe chila si tot bagajul de campare... :) A fost frumos, intr-adevar...

Greu de crezut ca au trecut deja cinci ani de atunci... parca nici n-a fost.

https://vimeo.com/50826642

@razvan evergreen poate suna putzin "crud" dar iesirea pe apa reinvigoreaza selectzia naturala... esti pregatit si iti este scris sa te intorci pe mal, te intorci... daca iti este scris sa nu te mai intorci, te poti imbarca si intr-o cabina de lux pe "un Titanic", ca tot statistica devii... asta e...

pelicanul

Avem si poze de pe Razim (de fapt Golovita :) ). https://forum.capcompas.ro/index.php?action=dlattach;topic=2079.0;attach=25976;image
Bineinteles ca trebuie sa fii atent la vreme si, intr-o asemenea barca, sa porti tot timpul vesta de salvare. Nu iese nimeni pe valuri de doi metri, nu trebuie sa o cauti cu luminarea. Dar in rest, nici o problema. :)
De fapt, si initiatorul topicului s-a orientat pina la urma spre ceva asemanator.

DoiNomazi

Citat din: pelicanul din Mai 10, 2017, 06:49:46 PM
Avem si poze de pe Razim (de fapt Golovita :) ). https://forum.capcompas.ro/index.php?action=dlattach;topic=2079.0;attach=25976;image
Bineinteles ca trebuie sa fii atent la vreme si, intr-o asemenea barca, sa porti tot timpul vesta de salvare. Nu iese nimeni pe valuri de doi metri, nu trebuie sa o cauti cu luminarea. Dar in rest, nici o problema. :)
De fapt, si initiatorul topicului s-a orientat pina la urma spre ceva asemanator.

@pelicanul Persoana din poza esti tu?

Intorcandu-ne la gonflabila de PVC, valurile sunt intr-adevar o problema pentru ca incaleca foarte usor bordurile si "se aduna" in barca. Cand iesim pe "Razelm-ul local", care dincolo de dimensiuni se aseamana foarte mult cu Razelm-ul de la Marea Neagra, suplimentar PFD-urilor, una din uneltele de baza la bord este pompa de apa. Acum in primavara, vom iesi cu doua pompe manuale de apa daca sunt valuri ca sa avem mai mult spor la evacuat apa.

pelicanul

Citat din: DoiNomazi din Mai 10, 2017, 06:58:10 PM
@pelicanul Persoana din poza esti tu?

.....................................

Nu, nu sint eu. E proprietarul Galbioarei :) Parca am mai facut o data prezentarile in topicul de unde am luat si poza. :)

pelicanul

Uite inca o poza de pe Alionte, dupa ce am traversat Dunarea de la Topalu. O observatie in legatura cu vislele. Nu sint chiar asa eficiente, pe Dunare nu ai nici o sansa contra curentului daca ti se strica motorul. Dar te ajuta totusi sa iesi la mal inainte de Sulina. :) Noua nu ni s-a stricat motorul dar am experimentat putin si trasul la rame. :)
In poza sint eu (cu vesta rosie) si Razvan. Poza e facuta de bluewave care, apropos, a traversat Dunarea intr-un caiac gonflabil (Sevylor Hudson de la Decathlon), ca si Florio de altfel. Numai cu vesta, valuri de maxim 20 cm si cu doua barci cu motor in asistenta, dar nu a fost nevoie sa intervina.

DoiNomazi

Citat din: pelicanul din Mai 10, 2017, 07:44:44 PM
Uite inca o poza de pe Alionte, dupa ce am traversat Dunarea de la Topalu. O observatie in legatura cu vislele. Nu sint chiar asa eficiente, pe Dunare nu ai nici o sansa contra curentului daca ti se strica motorul. Dar te ajuta totusi sa iesi la mal inainte de Sulina. :) Noua nu ni s-a stricat motorul dar am experimentat putin si trasul la rame. :)
In poza sint eu (cu vesta rosie) si Razvan. Poza e facuta de bluewave care, apropos, a traversat Dunarea intr-un caiac gonflabil (Sevylor Hudson de la Decathlon), ca si Florio de altfel. Numai cu vesta, valuri de maxim 20 cm si cu doua barci cu motor in asistenta, dar nu a fost nevoie sa intervina.

Ma tem ca speriem putzin oamenii si le ingradim visele si dorinta de a iesi pe apa... :) De acord 100% cu necesitatea utilizarii PFD-ului (vesta de salvare), care nu e nici moft, nici o dovada a lipsei curajului, e o necesitate, pur si simplu. Dar daca exista PFD-ul si apa nu e prea rece si imbracamintea este potrivita temperaturiii apei (nu a aerului!), oamenii doritori ar trebui sa iasa, pe Dunare, pe Razelm, pe mare, oriunde ii indeamna chemarea, cu sau fara asistentza.

Pe mine m-ar deranja foarte mult asistentza si cam orice alta prezentza, chiar si la catziva kilometri. De preferat cel putin cateva sute de km distantza intre barca si posibila asistentza... :)))

Nu ma omor dupa reguli, dar asa, la o vorba, cam ca atunci cand bei o bere transpirata pe o terasa incinsa de vara, as aminti:

1 - nu consuma alcool mai mult decat "poti sa duci" inainte sa iesi pe apa. De preferat ar fi sa astepti si sa desfaci sticla, sau sticlele, cand te intorci la mal.
2 - intereseaza-te de buletinul meteo in zona in care te afli (tabelele de flux nu se aplica pe Dunare/Razelm/mare, dar acolo unde exista diferente si curentzii aferentzi, sunt strict necesare)
3 - imbraca-te potrivit temperaturii apei si poarta PFD-ul dupa ce te-ai asigurat ca are flotabilitatea potrivita greutatii tale
4 - din cand in cand imagineaza-ti spre care mal ai inota in caz ca trebuie sa abandonezi "nava".
5 - tzine un telefon in ceva impermeabil in buzunarul vestei si macar o bara de ciocolata
6 - pune baterie noua in GoPro... :)
7 - bucura-te cat poti de fiecare iesire ca fiecare clipa cand faci ce-ti place este extrem de pretioasa si irepetabila.

pelicanul

100% de acord cu toate punctele.
Noi am avut asistenta pentru ca apa era cam rece si nu aveam costume de neopren si, in afara de asta, oricum la Topalu a fost multa lume la cel mai misto chef de deschiderea sezonului. :) Plimbarea pe Dunare si Alionte a fost pe linga gratare, saramura, cintat la chitara, povesti cu barci si alte alea, "tot ce are judetul nostru mai reprezentativ" :)

PS In privinta alcoolului pe apa, 0,00% Abia dupa ce ai acostat si ai asigurat barca, merge un paharel cu prietenii.

DoiNomazi

Citat din: pelicanul din Mai 10, 2017, 09:09:31 PM
100% de acord cu toate punctele.
Noi am avut asistenta pentru ca apa era cam rece si nu aveam costume de neopren si, in afara de asta, oricum la Topalu a fost multa lume la cel mai misto chef de deschiderea sezonului. :) Plimbarea pe Dunare si Alionte a fost pe linga gratare, saramura, cintat la chitara, povesti cu barci si alte alea, "tot ce are judetul nostru mai reprezentativ" :)

PS In privinta alcoolului pe apa, 0,00% Abia dupa ce ai acostat si ai asigurat barca, merge un paharel cu prietenii.

Si eu sunt de acord ca e de preferat 0.00% alcool inainte de orice iesire pe apa, dar stiu ca in realitate foarte multzi barcagii, de pe toate meridianele si paralelele, mai adauga un strop de te miri ce la micul dejun, mai ales in ape mai friguroase... :) Nu sustzin ca e benefic, nu recomand nimanui, dar stiu sigur din ce am vazut chiar si pe vase de pescuit comercial ca, vorba aia, se mai intampla.