recomandari concediu gura portitei

Creat de pilu, Mai 06, 2015, 07:19:07 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

TOPOGRAF

Ma bag si eu in seama...vad ca esti din Deva.....incearca  LACUL TISA .Daca vrei sa te plimbi in liniste, sa mananci la preturi decente.......Adevarat este mult mai mica doar 127 km2...merita incercat macar pentru 3-4 zile.Debarcadere sunt vreo12..cu toate conditiile.

x_petrolist

cine iti poate spune ce poti duce cu tine in barca ta? in 2012 am golit palinca chiar la debarcader cind am acostat si am luat citeva beri de la ei ca sa ne treaca setea. Florio a dormit pe barca lui daca nu ma insel iar Bogdan Buciu si-a instalat un cort cit casa pe concesiune (contra cost). unii dintre noi au ales zona libera de mercantilism si ne-am simtit foarte bine la cort dincolo de gard. dupa aceea au urmat guvidul proaspat recomandat de Vali (Musca), sef la gratar (la restaurant), o vodka (duty free) cu suc de rosii (tot contrabanda) noaptea ca sa-i treaca ametelile lui Romeo si baie in Mare la 6:30 a doua zi dimineata. priceless. aaaa ... si ne-am dus cu barca nemotorizata : )).
frumusetea locului depaseste orice compromis.

Alex1958

Eu eram numai cu doamna mea si mai obisnuiam cate un gin tonic dupa amiaza pe terasa.
Desi stiam, am plecat in graba de acasa si n-am luat apa tonica. Imi tineam barca in Murighiol si aveam cale lunga de navigat.
Credeti-ma n-a facut fata cat a facut ata!
Pe vremea aia -in 2007-era cu mic dejun inclus, iar eu sunt pescar. N-am ajuns la nici o intelegere cu tipii sa ne dea la pachet caci atunci cand deschideau ei taraba eu eram de mult pe bete.
Ne-am simtit jumuliti si n-am mai dat pe acolo! 
Dar locul e frumos si linistit!
Din acelasi gen de vacante mare-delta iti recomand Sulina, Sf. Gheorghe sau ceva salbatic- Perisoru!
Bafta!

alyon

Ma bate gandul sa plec cu barca catre Gura Portitei de la Galati-tulcea-Murighiol,Dunavat,GP si vreau sa aflu de la cei care au fost si au informatii urmatoarele lamuriri:
-am loc unde sa acostez barca?se plateste sau este la mica intelegere cu localnicii?
-camparare o fac haiduceste fie dorm in cabina barcii fie la cort.Te deranjeaza cineva (cei de la biosfera)daca pui cortul mai in salbaticie?pentru ca de obicei autoritatile apara interesele celor de acolo invocand legea ca sa te duci la patronii de acolo care profita si incarca nota.Gp este cunoscuta ca fiind o zona scumpa si exclusivista.
-am pe barca un frigider de 62 l cu compresor pe 12 v si panou solar de 150 W care imi asigura teoretic o autonomie continua si am vinul meu de acasa si micul dejun asigurat.Se poate manca la restaurantele de pe acolo daca nu esi cazat la bodegile lor?sau macar daca sunt localnici amatori care sa iti faca un peste prajit sau o ciorba.
-as forta un pic lucrurile si as intra cu barca pe sinoe si as campa intre periboina si gp pe grind si am si marea si lacul pentru pescuit.A facut cineva asa ceva?
-se merita drumul asta pana la gp? pentru ca locuri linistite si salbatice sunt destule si cu barca ai o libertate mare de miscare.

Florio

Citat din: alyon din Iunie 16, 2015, 11:02:32 PM
Ma bate gandul sa plec cu barca catre Gura Portitei de la Galati-tulcea-Murighiol,Dunavat,GP si vreau sa aflu de la cei care au fost si au informatii urmatoarele lamuriri:
-am loc unde sa acostez barca?se plateste sau este la mica intelegere cu localnicii?
-camparare o fac haiduceste fie dorm in cabina barcii fie la cort.Te deranjeaza cineva (cei de la biosfera)daca pui cortul mai in salbaticie?pentru ca de obicei autoritatile apara interesele celor de acolo invocand legea ca sa te duci la patronii de acolo care profita si incarca nota.Gp este cunoscuta ca fiind o zona scumpa si exclusivista.
-am pe barca un frigider de 62 l cu compresor pe 12 v si panou solar de 150 W care imi asigura teoretic o autonomie continua si am vinul meu de acasa si micul dejun asigurat.Se poate manca la restaurantele de pe acolo daca nu esi cazat la bodegile lor?sau macar daca sunt localnici amatori care sa iti faca un peste prajit sau o ciorba.
-as forta un pic lucrurile si as intra cu barca pe sinoe si as campa intre periboina si gp pe grind si am si marea si lacul pentru pescuit.A facut cineva asa ceva?
-se merita drumul asta pana la gp? pentru ca locuri linistite si salbatice sunt destule si cu barca ai o libertate mare de miscare.

Salut.
Intrebarile sunt multe si ca sa nu le incurcam, incerc un raspuns in aceeasi ordine :

1. Galati-tulcea-Murighiol,Dunavat,GP- Locuri de acostat se gasesc pe tot acest parcurs, ba in locuri dedicate, ba in zone salbatice daca iubesti natura. In general este dupa cum te descurci si ce iti ofera clipa (dupa traficul de moment). Adica Tulcea are port,  Murighiol  "marina" pazita si pontoane private, Dunavat are iarasi o multitudine de pontoane private si o cherhana, Gura Portitei are pontoane si cheu, la care platesti oficial 10 lei/zi. Administratia s-a schimbat pentru a "n"-a oara, asa ca tariful poate sa fi suferit o schimbare, n-am fost vara asta.
2. Daca dormi in barca e ok. Daca dormi in salbaticie la cort, in principiu e ilegal. In fapt am facut-o si anul trecut, au facut-o amicii mei caiacisti si anul asta, daca esti om si arati asta prin comportament si aspect al taberei (fara gunoaie aruncate) nu se intampla nimic rau. Punctez inca o data, vorbind strict legal e interzis. Intelegi insa, nuantele. :)
3. Daca ai autonomia ta in barca, nu te deranjeaza nimeni. Eu am petrecut acolo sezoane intregi, weekend de weekend si chiar saptamani intregi deodata. N-am comandat la restaurant decat cand am vrut ceva special. Poti comanda la restaurant sau terasa, indiferent daca esti cazat sau nu. Localnici amatori sa-ti gateasca nu exista, locul e ca o insula cu o comunitate bine definita: turisti si personal. Dar ai aragaz in barca si iti gatesti fain dupa pofta inimii :)
4. Am mers eu pe Sinoe, catre insula Ceataplace si in imprejurimi. Nu e foarte indicat, din cauza colmatarii lacului. Apa este foarte mica, vara vegetatia e abundenta si incurca elicea, dar daca ai pescaj mic si tenacitate, iti poti incerca norocul. Daca doresti sa mergi la Periboina, la iesirea din Canalul 5 in Sinoe mergi catre centrul lacului pana ajungi in travers de ecluza, apoi schimbi directia si ajungi fara riscuri.
5.Da, drumul catre Gura Portitei merita, dar asta numai din punctul meu de vedere :) . Intr-adevar locuri salbatice sunt destule, iar Gura Portitei odata cu mediatizarea puternica a ultimului an, poate tinde sa fie altceva decat o stiam pana de curand. 

Una peste alta iti doresc vacanta frumoasa !