Realizare hardtop DIY

Creat de sixone, Mai 15, 2017, 05:43:34 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 3 Vizitatori vizualizează acest subiect.

sixone

Salutare

As vrea sa-mi fac un gen de hardtop deasupra unei portiuni din cabina/parbrizului, ceva in genul astuia din foto, pe care sa montez un panou solar:

Acum nu stiu exact ce materiale sa folosesc, initial m-am gandit la lemn de brad si apoi fibra, mi s-a parut cel mai simplu si accesibil, dar din ce poze am vazut pe net, multe sunt facute pe un cadru de inox. Problema la inox e ca nu am aparat de sudura pt inox, nici nu pot indoi tevile, e mai complicat, cu lemnul as fi lucrat mai usor.
O sa fie ceva relativ mic, cam 2m lungime cu 0.6 latime.

Intrebarea este cum e mai bine sa-l fac si ce materiale sa folosec?

Din pacate nu am poze cu barca mea momentan, mai pun cateva imagini de pe net, cam cum as vrea sa arate:

timberland0910

Asa ceva  voi face pentru barca pe care o am in constructie ..va fi de 2.2 m x 1.8 m ..va fi demontabil si pe structura 100% din lemn iar hardtopul va fi din placaj de plop de 4 mm imbracat in fibra de 100 g /m  la exterior si 3 maini de epoxy la interior...structura o voi face din lemn pt ca am gandit sa pot inchide lateralele si fata spate cu tesatura acrilica impermeabila pe timp de vreme rea si noaptea pentru dormit

sixone

Da, la lemn m-am gandit si eu, e vreo problema daca folosesc brad, avand in vedere ca va fi invelit in fibra? Inca o intrebare, cum sa ii fac prinderea de barca cel mai bine?

timberland0910

nu are nimic daca folosesti brad . Eu voi face partea de jos a cadrului mai lata de vreo 20 cm cam ca si in prima poza postata de tine  si va fi prins cu cate 2 suruburi de copastia interioara .Suruburi pt ca il vreau neaparat demontabil

sixone

Da, spre spate merge prins.. Insa spre fata cum se vede si in poza ei au folosit inox.. Inca nu imi dau seama cum sa pun lemn si acolo.. Ca arata cam aiurea un stalp mai gros in fata geamului.

timberland0910

La mine merge prins si in fata tot cu lemn pt ca hardtopul copiaza forma barcii pe toata lungimea lui.. La tine avand doar 60 cm cred ca tot la inox vei ajunge in partea din fata

sorinc

Citat din: timberland0910 din Mai 15, 2017, 09:20:33 PM
Asa ceva  voi face pentru barca pe care o am in constructie ..va fi de 2.2 m x 1.8 m ..va fi demontabil si pe structura 100% din lemn iar hardtopul va fi din placaj de plop de 4 mm imbracat in fibra de 100 g /m  la exterior si 3 maini de epoxy la interior...structura o voi face din lemn pt ca am gandit sa pot inchide lateralele si fata spate cu tesatura acrilica impermeabila pe timp de vreme rea si noaptea pentru dormit
Salut Timberland,
Ce tesatura acrilica ai gasit? Unde? Eu as vrea sa-mi amenajez un coviltir demontabil pe structura de arcade de bete de fibra de sticla (de cort) dintr-o copastie in alta. Ma intereseaza un material usor, eventual relativ impermeabil, dar sa nu faca mare efect de sera sub el, sa umbreasca bine. Ar fi bun un material cum se foloseste la umbrelele de soare de terasa, dar sa nu depaseasca 200 gr/mp.
Imi poti da ceva sugestii legate de acest subiect?
Multumesc.

timberland0910

Citat din: sorinc din Iulie 25, 2017, 04:13:34 PM
Salut Timberland,
Ce tesatura acrilica ai gasit? Unde? Eu as vrea sa-mi amenajez un coviltir demontabil pe structura de arcade de bete de fibra de sticla (de cort) dintr-o copastie in alta. Ma intereseaza un material usor, eventual relativ impermeabil, dar sa nu faca mare efect de sera sub el, sa umbreasca bine. Ar fi bun un material cum se foloseste la umbrelele de soare de terasa, dar sa nu depaseasca 200 gr/mp.
Imi poti da ceva sugestii legate de acest subiect?
Multumesc.
Eu foloaesc goretex .de pe olx l-am luat..am tinut apa pe el o saptama a si nu trece prin el ..e tratat si uv ..30 ron ml pe 160 latine 😉

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

timberland0910

Tot la coviltir tziganesc am recurs si eu ..ca m-au speriat baietii ca daca pun hardtop ma rastorn

ionpescarul

Citat din: timberland0910 din Iulie 25, 2017, 04:45:59 PM
Tot la coviltir tziganesc am recurs si eu ..ca m-au speriat baietii ca daca pun hardtop ma rastorn

Sa inteleg ca am lansat o moda?

timberland0910

Citat din: ionpescarul din Iulie 25, 2017, 08:14:01 PM
Da Ioane..se pare ca da...acuma sa vad cum il gandesc pt ca as vrea sa fie cumva sa ii pot ridica si cobora lateralele in functie de necesitati..ai ceva poze cu al tau?

Haiduc

Citat din: ionpescarul din Iulie 25, 2017, 08:14:01 PM
Nea Ioane fa repede o marca inregistrata ca de beri te-ai asigurat de multa vreme de acum incolo

Citat din: timberland0910 din Iulie 25, 2017, 09:29:20 PM
...acuma sa vad cum il gandesc pt ca as vrea sa fie cumva sa ii pot ridica si cobora lateralele in functie de necesitati..ai ceva poze cu al tau?

referitor la laterale prinde-le cu fermoare si le poti rula in sus atunci cand ai nevoie de vizibilitate si aerisiri dar nu uita sa pui si plase de tantari sunt indispensabile(prinderea sus o faci cu arici ori cu snur eu iti recomand arici e mai practic)

timberland0910

Citat din: Haiduc din Iulie 26, 2017, 10:18:39 AM
Nea Ioane fa repede o marca inregistrata ca de beri te-ai asigurat de multa vreme de acum incolo

referitor la laterale prinde-le cu fermoare si le poti rula in sus atunci cand ai nevoie de vizibilitate si aerisiri dar nu uita sa pui si plase de tantari sunt indispensabile(prinderea sus o faci cu arici ori cu snur eu iti recomand arici e mai practic)
Mersi de sfaturi Haiduc ..eu ma gandeam sa fac niste buzunare prin care trec betele in fata si spate si goretexul sa il tensionez la pupa si prova cu cordeline elastice legate de tacheti