Operatiunea Hiroshima

Creat de calin1967, Mai 23, 2017, 08:51:00 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

sebba

Citat din: pelicanul din Mai 25, 2017, 06:48:55 AM
@sebba
Am văzut că ai și poze, lasă textele și bagă!  :)
Pun, pun, stai să îmi revin puțin și să le scot de pe unde le am băgate

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Simulatoare Teste ANR - http://anr.end.ro

calin1967

In general, un hobby trece prin mai multe etape: Primul contact, interes, pasiune, obsesie, ostracizare sociala si familiala, adoptie si protectie de catre un grup social si intr-un final acceptarea si etichetarea de catre societate. In cazul pasiunii pentru barci aceasta evolutie e de obicei foarte rapida. Nici n-ai apucat sa inveti sa faci nodul de tachet ca iti si doresti sa inconjori pamantul solitar cu o barca construita de mainile tale. Astfel ajungi sa iti petreci mai tot timpul liber facand liste cu ce ar trebui sa iei pe barca, studiind curentii din marea Japoniei si socotind cati bani ti-ar trebui pentru toate astea.

O subspecie interesanta de pasionat de barci reprezinta cei care viseaza sa isi cumpere una. Sunt abonati la toate site-urile de anunturi, cunosc in detaliu fiecare tip de velier ce s-a construit vreodata, stiu in ce culori e zugravit si in ce fel clipeste orice obiect care pluteste pe apa. Si ce e definitoriu pentru ei, au pareri de neclintit, si cand se intalnesc, ies niste scandaluri monstru in urma discutiilor despre subiecte de genul care e mai buna, funga metalica sau cea textila. Pentru ei, cea mai mare nenorocire ar fi sa isi cumpere o barca, asta ar insemna sa iasa din comunitatea respectiva, din zona lor de confort si sa se expuna aprobriului fostilor colegi de subspecie, care vor desfiinta decizia respectiva, aducand argumente de necombatut in favoarea alegerii altei barci. E ca si cum ar ramane brusc singuri pe lume. Dar n-ar accepta in ruptul capului acest lucru. Fiecare are o tinta extrem de clara, o anumita barca pe care si-o vor cumpara de indata ce vor avea bani si in apararea careia sunt in stare sa faca moarte de om. Cateodata se intampla ca unul dintre ei sa aibe brusc banii respectivi, ceea ce ii dezorienteaza teribil pe moment, dar se regrupeaza rapid si isi schimba tinta cu alta barca, un pic mai scumpa decat si-ar permite. Daca li se aminteste de vechiul lor vis se uita uluiti la interlocutor si ii explica de ce alegerea respectiva e complet gresita. Altfel, sunt oameni buni la inima, saritori, gata sa isi sacrifice timpul si resursele pentru un aproape in nevoie.

Locul unde acesti oameni simt ca traiesc sunt site-urile de licitatii. Acolo apar diverse barci in licitatii care incep de la 1 euro. La vederea unui astfel de anunt, in sufletul fiecaruia incepe o furtuna de gradul 9 spre 10. Se fac analize, se cauta referinte, se socotesc cheltuielile aferente aducerii si repararii sale, se cauta loc de acostare si se rascoleste internetul in cautarea garniturii de pompa de apa care pare din poze ca a cam imbatranit, dupa care, intr-un moment solemn se plaseaza o licitatie de 1.5 euro. Sigur ca pretul final e de cele mai multe ori cateva zeci de mii de euro, dar asta nu inseamna ca emotiile prin care trec pe parcursul licitatiei sunt de neglijat si adrenalina eliberata de riscul la care se expun e mai putina decat cea generata de o confruntare cu un urs in salbaticie.

Dar, cu toate mijloacele de precautie pe care si le iau, uneori se intampla si accidente. Cateodata, un neamt satul de costurile unei barci pe care o foloseste o data la doi ani si o repara in restul timpului, precum si de cicalelile nevestei pune cu naduf un anunt de genul: "barca in stringenta nevoie de reparatii; nu functioneaza nimic pe ea si costurile de intretinere sunt imense. Daca se gaseste un individ indeajuns de inconstient incat sa o vrea ii dau bonus si un set de cauciucuri de iarna". Ceilalti nemti care si-ar dori o barca de genul ala, si care suna sa afle mai multe, sunt pusi pe fuga de povestile de groaza ale proprietarului, care in adancul sufletului lui nu vrea sa o vanda, si intr-un final prietenul nostru care viseaza cronic sa isi cumpere o barca se trezeste ca a castigat licitatia. Moment in care se simte atat de pierdut si dezorientat incat se roaga sa-i apara o zana buna care sa rezolve totul cu o fluturare de bagheta.

In cazul meu pe zana o chema Grigoris

toata povestea aici: http://www.scoala-nautica.ro/operatiunea-hiroshima/

Thor

Cum să dau liche (like-applaud)? După fiecare capitol sau după ce termini cele zece capitole promise? Mai bine, după ce publici zece capitole! După ce citesc toate cele zece capitole (ultimul este lichelichelicheliche), mă întorc si apăs pe ,,applaud". Jur!  Nu mă regăsesc in capitolul 3 dar analiza este chiar liche! Salutări zânului Grigoris!

sebba

A primit deja multe salutări Grigoris asta, cu multe zerouri.
Nu îi mai trimiteți și voi că ce e mult strică și poate i se și apleacă...
:)

calin1967

O data cu barca, l-am primit si pe Grigori, recomandat ca omul care rezolva orice, si caruia i s-a dat oarecum in grija barca. Il sun.

– Hello Grigori, eu sunt Calin, am cumparat barca de la Uwe

– Care barca?

– Un beryll 31 rosu

– A, de la Felix

Hait, o fi vreo teapa...

– Nu, de la Uwe

– A, asociatul lui Felix. Imi pare bine de cunostinta Calin. Ce pot sa fac pentru tine?

Semnal de alarma. Cand te intreaba un mester asta, de fapt vrea sa stie cati bani poate sa ia de la tine. Parez:

– A, nimic, vroiam doar sa ne cunoastem, o sa vin in weekend sa o vad, ai timp sa ne intalnim?

– Calin, o sa fac tot ce pot, dar stii cum e in perioada asta, toata lumea vrea sa isi pregateasca barca pentru sezon, nu imi vad capul de treaba.

Cursul de tehnici de manipulare, legea insuficientei: oamenii isi doresc brusc un lucru atunci cand  e in cantitate limitata sau pe terminate, chiar daca n-au nevoie de el.

– Nici un fel de problema Grigori, doar vroiam sa-l cunosc pe cel despre care mi-a vorbit atat de frumos Kai.

Ia de-aici. Sa te vad!

– Incerc sa imi aranjez programul, poate te iau de la aeroport.

Cursul de tehnici de manipulare, legea reciprocitatii: daca primesti ceva, simti impulsul sa dai altceva in schimb. Nici aici nu m-a prins.

– Grigori, m-as bucura foarte mult, dar sa nu iti neglijezi treaba, ma descurc si singur. Lasa ca vin cu un autobuz.

– Calin, cand ma gandesc ce cale lunga vei bate pana aici, nu e mare lucru sa vin sa te iau. Si stiu cat de mult inseamna pentru tine sa te astepte cineva dupa ce ai batut atata drum.

Cursul de tehnici de manipulare, legea contrastului: un lucru pare mai mic atunci cand e comparat cu unul mai mare. Cum ar fi cateva mii de km din Romania fata de cinci minute cu masina pana la aeroport... sau valoarea notei de plata pentru reparatii comparata cu siguranta vietilor noastre. Grigoris, pana aici te-ai descurcat bine. Hai sa vedem daca poti si in alt registru.

– Grigori, nu e calea atat de lunga, cat sunt de multe si frumoase visele prinse intre straturile de fibra de sticla ale carenei. Daca vrei sa le vezi, trebuie doar sa fii atent pe inserate, cand esti singur de cart, ca ies serpuind usor ca sa vada cum se joaca valurile cu razele de soare. Si daca nu te misti, se apropie usor de tine, te miros curioase ca sa aiba ce discuta intre ele in dupa-amiezile lungi de iarna. E, palicare, sa te vad acum.

– Stiu Calin, si la mine vin visele dizolvate in apa marii cand inot, ma insotesc o vreme ca delfinii, dupa care mi se lipesc de piele, patrund prin ea si imi dau energia de care am nevoie. De asta, la o saptamana, doua, chiar si iarna, fac o baie in mare si las sarea sa se usuce pe mine.

Grigori, esti un maestru. Cursul de tehnici de manipulare, legea simpatiei: oamenii prefera sa aiba de-a face cu cei care seamana cu ei, au aceleasi preocupari, fac parte din aceleasi categorii sociale, se imbraca la fel, au aceeasi cultura, varsta, inaltime... vise.

Cand am ajuns la Heraklion, Grigoris ne astepta. Imbracat cu haine de trekking, cu pantofi de escalada in picioare, cu un zambet placut si o strangere de mana ferma, am simtit de la inceput ca intre noi va fi o relatie speciala. Nu m-am inselat. Dar ca si in viata, se intampla exact lucrurile la care te astepti, intr-un fel in care nu te astepti. Pana la urma asta e frumusetea ei, ca altfel, prea ar avea tot timpul dreptate soacrele.

Desi era jumatatea lui februarie, primavara venise deja in Creta. Mirosul de copaci infloriti, apasat de legendele din muntele unde e si acum Cnossos, curgea spre mare prin strazile inguste si se intalnea pe faleza cu sunetele si aromele marii. Parca o auzeam pe Mariana Zaharescu la Teleenciclopedia. Cum o fi povestit oare legenda  minotaurului pe unicul post de televiziune, cand toata suflarea romaneasca era cu ochii si urechile pe ea? De la politrucii care trebuiau sa raporteze orice derapaj de la morala comunista, pana la puradeii bagati cu forta in casa de la joaca, si care atat ar fi asteptat sa auda, ca sa isi chinuie parintii cu intrebari. Ca ma-sii minotaurului ii picase cu tronc un bou n-ar fi fost nimic, dar cum explici ca a si nascut, dupa ce l-ai bagat in ceata pe saracul preadolescent cu tot felul de paralele despre pasarele, veverite sau ce te-a dus si pe tine capul la momentul respectiv, ca nu exista internet sa transeze lucrurile. Probabil de asta, din emisiunile respective imi aduc aminte doar de pietre si tevi de canalizare.

– Ajungem imediat. O sa vezi, doar cateva lucruri sunt importante, restul sunt maruntisuri.

Revin cu picioarele pe pamant: Aha, primul pas al vanzarii, sa linistesti victima ca sa lase garda jos. Nu trebuia sa te chinui prea tare Grigori, eram deja linistit, dar iti admir stilul. Ajungem la o bariera unde o doamna grasa si blonda se rasteste la noi de la adapostul unui ghiseu, dar nu sunt singura victima a farmecului lui Grigori. Dupa cateva replici in care disting doar tzitziritzi si captain, bariera se ridica. Inaintam incet pe langa niste siluete care par corabii de pirati, si intr-un final, in lumina farurilor, apare insasi ea... la care am visat atata.

Toata povestea aici: http://www.scoala-nautica.ro/operatiunea-hiroshima/

Florio

Dumnezeule, Căline....ce analize psiho-para-pupu, ce horă de idei, ce dans al cocoșului de munte în jurul găinușei de stepă! :D M-am amuzat teribil cu ipotezele despre ce spune Grigori și ce gândește Grigori :D
Frate, e bine cu atenția sporită, dar nici să nu o luăm pe urmele lui conu" Leonida față cu reacțiunea :) . "Că o dată intră omul la o idee, cum e nevricos. Apoi a intrat la o idee? Fandacsia e gata; Ei! și după aia din fandacsie cade în ipohondrie. "
Am un prieten care e mândru de "paranoia" lui, trebuie să te luăm neapărat să bem ceva împreună. O să fie niște povești frumoase :)

P.S.
  Cu mine n-ar fi de folos metoda aplicată la Grigori. Dacă îți spun "Ce pot sa fac pentru tine?", mă gândesc la ce aș putea face să-ți fiu de folos. :) Simplu

sebba

Daca ar fi analizat la fel de meticulos și partea tehnica ar fi fost aiurea că nu as mai fi putut boteza barca cu un nume atât de fosforescent

Florio

Citat din: sebba din Iunie 15, 2017, 05:48:17 PM
Daca ar fi analizat la fel de meticulos și partea tehnica ar fi fost aiurea că nu as mai fi putut boteza barca cu un nume atât de fosforescent

La partea tehnică a fost poet :) .
Ăștia-s oamenii care împletesc o viața frumoasă: un Călin poet și-un Sebba tehnic

Dbr

Citesc si ma sparg de ras! :) Cunoscandu-i pe amandoi, si pe Sebba si pe Calin, ma gandesc ce duo iese ! Sebba din zece cuvinte ,noua sunte legate de tehnica, el oricarui shurubel putand sa ii dea destinatii inimaginabile, iar Calin un negociator perfect, care te intoarce calm pe toate partile,cu tehnicile lui de manipulare. Am avut ocazia sa negociez zilele trecute cu Calin o suma relativ derizorie, dar mi-a placut negocierea cu el. Mai ales ca l-am enervat de la inceput prin faptul ca el venise la mine cu masina ,si m-am gandit ca ar fi bine sa il invit la o bere( stiind ca nu poate sa bea din cauza volanului) iar eu ca sa il scot din minti, am desfacut una ,,faaasss'' in fata lui, cu broboane pe ea. Si apoi alta, si alta spunand de fiecare data ca  imi pare rau ca este cu masina...
Ii citeam gandurile negre la adresa mea. Iar eu distragandu-i atentia cu berea rece, care ii incetzosa gandirea si il facea sa se gandeasca numai la ea, l-am facut in final sa plateasca pretul mai mult decat credea el ca pot sa scad eu! ;)
Deci trece la lista inca o tehnica de manipulare: Berea rece vara pe 30 grade cand nu trebuie sa vii cu masina la negocieri! ;)

bbl81

Citat din: Dbr din Iunie 16, 2017, 08:17:33 AM
Citesc si ma sparg de ras! :) Cunoscandu-i pe amandoi, si pe Sebba si pe Calin, ma gandesc ce duo iese ! Sebba din zece cuvinte ,noua sunte legate de tehnica, el oricarui shurubel putand sa ii dea destinatii inimaginabile, iar Calin un negociator perfect, care te intoarce calm pe toate partile,cu tehnicile lui de manipulare. Am avut ocazia sa negociez zilele trecute cu Calin o suma relativ derizorie, dar mi-a placut negocierea cu el. Mai ales ca l-am enervat de la inceput prin faptul ca el venise la mine cu masina ,si m-am gandit ca ar fi bine sa il invit la o bere( stiind ca nu poate sa bea din cauza volanului) iar eu ca sa il scot din minti, am desfacut una ,,faaasss'' in fata lui, cu broboane pe ea. Si apoi alta, si alta spunand de fiecare data ca  imi pare rau ca este cu masina...
Ii citeam gandurile negre la adresa mea. Iar eu distragandu-i atentia cu berea rece, care ii incetzosa gandirea si il facea sa se gandeasca numai la ea, l-am facut in final sa plateasca pretul mai mult decat credea el ca pot sa scad eu! ;)
Deci trece la lista inca o tehnica de manipulare: Berea rece vara pe 30 grade cand nu trebuie sa vii cu masina la negocieri! ;)

e, cica nici negocierile incepute in urma berilor nu is cine stie ce....  asa am auzit. de la un prieten al uniui prieten      ;D
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Florio

Citat din: Dbr din Iunie 16, 2017, 08:17:33 AM
.............. Am avut ocazia sa negociez zilele trecute cu Calin o suma relativ derizorie, dar mi-a placut negocierea cu el. Mai ales ca l-am enervat de la inceput prin faptul ca el venise la mine cu masina ,si m-am gandit ca ar fi bine sa il invit la o bere( stiind ca nu poate sa bea din cauza volanului) iar eu ca sa il scot din minti, am desfacut una ,,faaasss'' in fata lui, cu broboane pe ea. Si apoi alta, si alta spunand de fiecare data ca  imi pare rau ca este cu masina...

De-aia s-a stricat lumea asta!
Fi-v-ar berea, de negociatori, duceți-vă frate în Israel, să vă simțiți ca acasă :)
Am auzit că in aeroport la Tel Aviv, scrie mare, sus: "Mai veniți și frumoși, că  deștepți avem destui" :)

Dbr

Tehnici de manipulare: invidia

sebba

Bă... Ce dracu... Sunt cam departe de voi și vă faceți de cap!
Trebuie sa ajung la Ora Exactă și să ne manipulăm berile, cat mai curând...
Și dacă nu vine Mohamed la munte trebuie să veniți voi la Arad.
DBR-ule, când mai pleci după bărci? Adu gașca la Arad la o palincă (găsim și cabernet, știe el cine)

Florio

Citat din: sebba din Iunie 16, 2017, 06:00:42 PM
..................găsim și cabernet, știe el cine

Subsemnatul vine cu materialul clientului :) . Dar zău că decât în Arad, mai bine bem la Alexandropolis. De la mine din curte sunt 520 km :) .
Acum să ne mai zică omul ăsta ceva cu Hiroshima, că publicul cere!

Dbr

# rezista Caline! Sa nu scrii !# rezista!