Cum se naste o barca

Creat de Vali, Iulie 11, 2011, 08:53:56 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

iulian_cioclin

Iar Delta?  Radule, nu mergi cam apupat?

Vali

Cred ca a uitat unde e butonul de trim ;). Oricum, in poza a 2-a asieta e normala.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

radu andritoiu

O iesire pe snagov, de vreo ora , seara tarziu
La plimbare cu cele doua an uri
N am uitat de trim, incetinisem
so, keep floating for pleasure

cristiv

in cautarea barcii perfecte am studiat forumul si majoritatea recomanda barca AN pentru ceea ce am eu nevoie. Eu imi propun sa iau o barca de abia la anu din cauza restrictiilor de timp de anu asta ( bebelus ), asa ca studiez in detaliu. Domeniu e chiar fascinant, imi propuns acitesc si cateva carti pentru a intelege mai bine.

As avea cateva intrebari:
1. Vali se mai ocupa de productia de barci? Am vazut ca la un moment dat a facut cateva comentarii legate de sanatate. Sanatatea e inainte de toate.

2. Barca An 5.1 are din cate am inteles 2 variante, una de deplasament si una de glisare. La cea de glisare latimea din mijlocul barcii spre pupa ramane constanta sau se ingusteaza?

3. Daca ati putea sa imi dati dimensiunile interioare a barcii, spatiu liber. As vrea sa vad cum s-ar potrivi pentru ce am eu in cap.

Vali

Salut @cristiv si multumesc de interes.

1. Treaba merge in continuare, chiar mai bine decat inainte, deoarece am rarit-o tare cu forumul si ma concentrez strict pe chestii concrete. Cu sanatatea mi-am revenit destul de bine, ca dovada atasez mai jos o poza facuta ieri.

2. Variantele actuale sunt cele 2 modele de glisare - de 5,10 si 4,30. Latimea si volumetria imersa sunt aceleasi de la cuplul maestru pana la pupa, la fel ca la orice barca glisoare.

3. O sa discutam pe privat, eventual iti trimit un desen cu dimensiuni etc, cu conditia sa nu fiu presat, grabit etc. Din experienta mea se poate amenaja interiorul intr-o multitudine de variante, dovada fiind amenajarile deja existente.

Ramane sa tinem legatura, si e bine ca te gandesti deja pentru la anul, fiindca anul asta e cam ocupat :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Thor

Citat din: Vali din Martie 18, 2018, 08:44:58 PM
Salut @cristiv si multumesc de interes.

1.  (...)  am rarit-o tare cu forumul si ma concentrez strict pe chestii concrete.

Am mai văzut asta și  Dincolo. Ca și Acolo, mă bucur că lucrurile evoluează bine. Dar... Smokey după concentrare are A-ul și navighează... TU după concentrare îți dezvolți afacerea "strict pe chestii  concrete". Mă bucur pentru voi! Asta înseamnă că cele două Forum-uri rămân de...? Dincolo este un Forum stins. Un forum stins urmează și aici? După concentrare... 

Vali

@Thor: Cand (si daca!) voi mai avea putere, voi reveni. Mai bine de 10 ani am dat tot ce a fost posibil sa dau.

Nu pot sa compar cu "dincolo", fiindca eu nu am spus nimanui niciodata "mars si faceti revolutie pe facebook, ca rolul vostru pe forum s-a terminat, si forumul merge si singur", cum a spus cel de care ai amintit.

Nu cred vreodata ca si aici se va stinge, fiindca nu sta forumul intr-un om. Puterea vine de la comunitate in ansamblu, si de la spiritul pe care i l-am insuflat in anii in care am avut puterea sa ma implic. Iar asta se vede clar azi pe capcompas.ro.

Ce va urma doar Domnul stie. Daca fiecare se va implica macar a mia parte din cat m-am implicat eu, forumul va inflori in continuare ca si pana acum. Si cu asta gata si cu off-topicul ;).

Thor

Citat din: Vali din Martie 19, 2018, 06:38:04 AM

Nu cred vreodata ca si aici se va stinge, fiindca nu sta forumul intr-un om. Puterea vine de la comunitate in ansamblu, si de la spiritul pe care i l-am insuflat in anii in care am avut puterea sa ma implic. Iar asta se vede clar azi pe capcompas.ro.

,,Ochiul stăpânului îngrașă vita" spune Biblia. Dacă tu nu te mai implici... chiar va fi... off-forum.

cristiv

Vali ma bucur sa vad ca esti ok cu sanatatea. Tinem legatura pe privat cu dimensiunile interioare.

Eu as dori o combinatie intre barca din topicul "Barca din vis" si cea a lui ziuamarinei. Varful barcii sa fie inchis cu o platforma de spinning, dotata cu motor electric. Sub ea sa fie un spatiu de depozitare, 2 banchete pe lateralele barcii si ele cu spatii de depozitare. Un capac pentru rezervor si baterie care va servi si ca si sezut in stanga si dreapta motorului. Motorul il vreau la eche, asa m-am obisnuit. Si f important un bimini top care sa se inchida in toate partile ca si cel de pe barca detinuta de ziuamarinei. Daca este posibil sa aiba si inaltimea de 2 m sa stau linistit in picioare. Spatiu inchis va fi de la platforma de spinning pana la pupa.

Barca va fi folosita in principal pe lacul de munte Belis cu familia, asa ca am nevoie de confort (banchete tapitate, etc). Ca si motor imi voi lua probabil unu de 20 de cai.

Superb ar fi sa pot sa ma deplasez si cu cel pe care il am deja Torqueedo 1003, dar nu stiu daca are suficienta putere, poate in tandem cu motorul electric din fata. Linistea din zona atunci cand nu sunt bezmetici pe lac cadreaza mult mai bine cu electricul.

Nici nu vreau multe asa-i? ;D Orice sfat sugestie de la useri e apreciat.

cristi80

Eu zic ca bateria și rezervorul sa fie in chesoane separate.Ai mult de munca+cunoștințe(bani), sa îți realizezi visul.Tot ce ai scris e custom(nu am găsit alt termen),iar customul costa mult.

cristiv

Dar este vreuna din parti in contradictie cu alta? Ca si asieta ma gandesc ca greutatea va fi chiar bine distribuita. Cu bimini topul acela nu is sigur daca se poate face asa inalt si lung. Am vazut in general mult mai joase cele realizate pe alte barci.

Da stiu ca va fi scump ( sper sa ma ajutati si voi cu sfaturi, astfel incat sa fie cat mai reduse costurile ), dar barca este pentru familie. Pentru pescuitul meu era perfecta gonflabila mea Achilles de 330. Era asa de stabila ca dadeam din picioare ca de pe mal.

Vali

Cea mai importanta chestie: eu nu mai fac nimic custom, ci doar barca "cheala". Cine vrea si-o modifica si customizeaza dupa plac.
Tot ce inseamna customizare ulterioara ramane de discutat pe forum impreuna cu cei experimentati.

bbl81

Cam asa mi-am imaginat-o de la inceput, softtop vara si hardtop (cabina detasabila) in sezonul rece. Mai trebuie sa definitivez odata treaba cu hardtopul, sper sa-mi gasesc timp. Mai jos am atasat un grafic de viteze pe care mi l-a trimis Dragos pe mail:

@VAli,
ai mai facut ceva legat de Hard top-ul demontabil? sau se anunta vreo cabinata de la tine pe viitorul apropiat?
[/quote]
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Vali

Am mai multe planuri despre partea de cabina, problema e ca de obicei timpul. Nu am facut inca vreo cabina tip hard-top, fiindca baietii care au vrut spatiu de dormit au ramas la amenajarea cu cort, sunt mai multe barci de acest tip.

Am mai multe de povestit, dar daca vrei, propun sa discutam la telefon. Nu e secret, dar e la modul prea incipient pentru a avea ce scrie aici pe topic.

mariusm piesenoi111