Salupa arrow fletcher 4,5m

Creat de dany, August 16, 2017, 01:57:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Salutari.Am in curte o salupa arrow careia ii fac oarece lucrari de intretinere si mici reparatii.A venit fara motor si i-am gasit ''s-o imperechez''cu un Selva 65 2t,comenzi la distanta.Mentionez ca barca are o placuta pe care scrie max.motorizare 75hp.Motorul de 65 merge perfect,arata binisor....numai ca m-ar interesa consumul si viteza de deplasare cu 4 persoane.Daca ave-ti  experienta cu motoarele astea mari in 2t dati-mi de stire va rog,sa stiu la ce ma astept sau sa se astepte viitorul propietar...Multumesc!

teo pes

Citat din: dany din August 16, 2017, 01:57:22 PM
Salutari.Am in curte o salupa arrow careia ii fac oarece lucrari de intretinere si mici reparatii.A venit fara motor si i-am gasit ''s-o imperechez''cu un Selva 65 2t,comenzi la distanta.Mentionez ca barca are o placuta pe care scrie max.motorizare 75hp.Motorul de 65 merge perfect,arata binisor....numai ca m-ar interesa consumul si viteza de deplasare cu 4 persoane.Daca ave-ti  experienta cu motoarele astea mari in 2t dati-mi de stire va rog,sa stiu la ce ma astept sau sa se astepte viitorul propietar...Multumesc!
Cam 10l intre 4000 si 5000 rm ! peste.. ..cat vrea el ;D ! depinde de stare ,ulei ,benzina ...si in primul rand de asezare, incarcatura , inperechere elice cu toate astea !!
Viteza depinde de toate cele de mai sus ...dupa cum au fost si alte discutii dupa montare se fac incercari si se ajunge la diverse compromisuri depinde de multi factori !
Ar trebuii sa alerge binisor cu un 60 in mintile lui !un 40km/h ia sigur !
Viata i grea !!  Dar trece !!

bradutzu

sal.
Eu prind 63 km/h cu motor de 40 cp cu o barca de dimensiuni similare. tu vei trece linistit de 70!
Sa auzim numai de bine!

kama3

60 de cai nu ia 10la ora nici daca-i 4t.
Cu 4 persoane in barca sub 20/h nu cred ca scoate un 2t

sixone

Salut, un calcul grosolan la motoarele 2T e cam de 0.3 x CP, ar insemna cam 18L/h, deci apropiat de ce a spus colegul mai sus. In realitate formula asta de calcul s-a apropiat cam 90% de adevar la ce motoare am testat eu. Deci cam pe acolo ar fi.
La 4T e putin peste jumatatea consumul fata de 2T, deci un 4T de 60cp ar lua cam 10l/h.. asta in mare in conditii ideale, depinde evident de greutate, elice, vant, etc :)

dany

multumesc de raspunsuri!Am reusit sa vorbesc cu fostul prop.al motorului si mi-a zis ca a folosit motorul la ski nautic vreo cateva zile si consumul s-a ridicat la 15 l pe ora cu unul in barca si unul agatat dupa...Asta pe un lac de langa milano[nu ca ar conta asta] :)
Eu voi testa barca cu motorul asta montat pe ea si o sa plece de la mine...deci in curand aviz amatorilor!!!Urmeaza poze in curand.Pe saptamana viitoare cel mai devreme.

AdrianZUZ

Daca tot suntem la ora de ghicitori, zic si eu, proprietarul anterior este corect ... consumul va fi intre 14 si 26 (14 ca o medie optima si 26 sau peste in blana). Motorul are cam 800cmc si este generatie 90'. Partea buna este ca barca ar cam trebui sa zboare pe apa.

25 2t carb - 9 spre 10 medie si 13 WOT
50 2t injectie - 11 optim si 15 wot
90 2t carb - 15 optim si 30 wot

Valori obtinute dupa testare 2 sau mai multe pasuri la elice si mutat motorul mai sus sau mai jos dupa caz. In toate variante motoarele sunt perfecte, compresie, carburatoare curatate, termostate schimbate, pompe apa .... ore de functionare foarte putine, barcile cu incarcatura medie sau scazuta si motorizate cu maximul de caluti admisi.

dany

Multumesc Adriane!Pt. unul ca mine care a avut max.25 cp pe barca conteaza mult sa stiu la ce sa ma astept.U n calcul de consum ca sa stiu cata benzina car cu mine la prima iesire ma ajuta destul de mult.

Vali

Consumul specific la 2T e de 0,37 - 0,38 litri / cal putere / ora, la "blana". Sursa - motolodka.ru. Bineinteles ca e vorba de motoare " in toate mintile", bine reglate, fara uzuri mari, cu compresie buna etc.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bbl81

Citat din: Vali din August 17, 2017, 02:31:59 PM
Consumul specific la 2T e de 0,37 - 0,38 litri / cal putere / ora, la "blana". Sursa - motolodka.ru. Bineinteles ca e vorba de motoare " in toate mintile", bine reglate, fara uzuri mari, cu compresie buna etc.

un calcul de referinta, la care adaugi sau scazi o mica marja de eroare..si sti ca esti pe aproape. Foarte util.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

dany

Referitor la comentariul lui Bradutu cu 70 la ora :
Doua mamici cu fetele:Tu fata,nu te supara dar mi se pare ca fica-ta are un suras pe buze permanent,cam tamp.....se simte bine?!
Da,..vad si eu......,s-ar putea sa-i fi legat coditele cam strans!!

Asa voi arata eu dupa o tura cu arrow ;D

toni tl

Am condus o perioada o barca Vega Pioneer 410 cu motor Selva Madeira 50 cp 2 timpi din 2001 acesta fiind nou  Cu doua persoane in barca mergea cu 30 mile /h . Niciodata nu am consumat mai putin de 25 litri/h. Selva de 65 cp e posibil sa consume mai mult.

dany

Ooooooooooops.....Oare o sa-mi dispara zambetul!!!
Multumesc pt.raspunsurile date,chiar daca unele i-mi dau de gandit.Asta e bine!

dany

Tinand cont ca maine pe la pranz ar trebui sa iau motorul ,nu am somn.Cam asa ar rezuma treaba:consum de peste 25 l la ora ,doi insi si 30l la ora doi insi plus bagaj.Aspectul ''+'' ar fi viteza care sigur ar depasi 50 la ora la varianta doi plus bagaj.
Nasol ca motorul nu are trim electric.Are un arc puternic care in momentul deblocarii te ajuta sa-l ridici[ceva de genul].Motorul are mansa cu cabluri si barca are deja timonerie pentru motorizare mai mare.Nu vreau sa supar dar dupa voi cat ar valora un astfel de motor cu tot cu mansa si cabluri,luand in considerare ca functioneaza bine,este reglat de meseriasi si arata binisor?Va intreb pt. ca vreau sa nu ma pacalesc prea tare cu el.Multumesc!

Vali

Nu stiu cat ar valora motorul de care spui, dar cred ca e prea mare pentru barca si necesitatile tale de transport. Motorul asta consuma mult si daca barca e incarcata, si daca e goala. In plus, odata ce l-ai cumparat, vei scapa foarte greu de el, fiindca lumea evita motoarele 2T de puteri si consumuri mari.

Daca vrei viteza de peste 50 la ora cu consum rezonabil, cauti in primul rand o barca usoara si cu hidrodinamica buna. Dupa ce ai barca, testezi pe ea motoare pana gasesti varianta optima si la viteza, si la consum, si la valoarea de revanzare.

Parerea mea e ca pentru 2 persoane si bagaj nu ai nevoie de mai mult de 30 de cai, iar daca nu vrei neaparat viteze mari de glisare, iti ajung si 20-25. Viteza de 50 la ora pe apa e un prag care se atinge si depaseste cu sacrificii mari, si nu stiu daca se merita un consum cel putin dublu fata de viteza de 35-40/ora.

Eu cred ca te-ai incantat la motorul asta de 65, si vrei ca de obicei sa-ti spunem de bine :). Cred ca motorul e bun, dar inca o data cred ca e nejustificat de mare pentru nevoile tale. Mai departe tu decizi ce si cum. Orice alegere ai face, iti doresc succes ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau