Probe elice

Creat de cristeache, August 28, 2017, 09:42:20 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

cristeache

Va salut.

Stimati colegi,

Daca doreste cineva din colegii de forum sa testeze o alta elice, pot pune la dispozitie urmatoarele:

- 13 P, - 13 caneluri (286x330)
- 14 P, - 13 caneluri

Daca cineva are o elice de 12P, 13 caneluri si mi-o poate imprumuta pentru proba, as fi recunoscator.

Multumesc,
Cristeache, Bucuresti

ionitzady

Pun si eu in tabel o elice de 10p  13 caneluri

bradutzu

sal
Eu am oo elice de mercury de 12 P dar nu am idee despre caneluri (am avut-o montata pe motorul meu de 40 cp - 2011)
Sa auzim numai de bine!

cristeache

Citat din: bradutzu din August 28, 2017, 04:35:06 PM
sal
Eu am oo elice de mercury de 12 P dar nu am idee despre caneluri (am avut-o montata pe motorul meu de 40 cp - 2011)

Salut,

Sigur(sper) e cu 13 caneluri. M-as bucura sa ma poti ajuta. Imi dai, te rog, un nr. de telefon pe mp, sa te sun?

Multumesc,
Cristeache

bradutzu

0744 667 262 - Cristian
Sa auzim numai de bine!

toni tl

Bun gasit tuturor! Vin si eu cu o rugaminte la posesorii de Yamaha 25 cp 4 timpi din zona orasului Tulcea care au o elice cu pas de 11 sau 12 pentru o proba de cateva minute cu barca mea ( laguna 535 si Yamaha F25 4 timpi). Vreau sa fac o proba cu 2 persoane pentru a cumpara o elice noua. Acum am doua elici ambele fiind de 9 7/8 x 10 1/2. Va multumesc si va urez Plimbari placute!

marian giurea

eu am  una de la solas cu pas de 11 si una de la bs cu pas de 11si 1/4 (care este in buc)
cred ca cea de 11 este in barca iar barca este la nufaru
lasa-ma sa caut si vorbim maine

toni tl

Ok. Aștept. Mulțumesc.

marian giurea

m-am uitat si dpua cealalta elice si am gasit-o acasa
daca ai timp le pot trimite prin curier sau vreun prieten care are drum spre tulcea

toni tl

Ok. Ca sa nu mai umplem topicul cu alte discutii va las numarul de telefon dupa care rezultatele le vom posta pe forum. 0747625087 Toni.  Multumesc.

cristi80

are cineva o elice de Honda/Yamaha cu 8 caneluri și pas de 8 pentru o proba?
Ofer la rândul meu o elice cu pas de 9 (3pale)și una de 10 in 4 pale(Honda) și o elice de 10 1/4 cu 13 caneluri

pilu

Pun aici o intrebare pt un prieten care are un yamaha 20 cp 2015 si care nu e multumit de viteza atinsa. Eu i-am explicat ca e greu sa alegi elice fara un turometru .Ma rugat sa-i comand o elice mai de viteza ca oricum vrea sa aiba o rezerva in caz ca o loveste.M-am uitat la ce are el pe motor acum si e o elice 9.1/4 -12 dupa m-am uitat in manualul service  asta ar fi cam maximul pt acest motor deci nu cred ca are rost sa comand (asta daca exista pt acest motor)una cu pich mai mare mai ales ca omul spune ca i se pare ca motorul nu se tureaza cat ar trebui. barca este cu chila tip catamaran greutate ca.150 kg goala lungime 4-4,3 m.daca aveti acest tip de motor puteti sa-mi spuneti cam ce barca si ce pich aveti la elice?

stefand600

Eu am un trimaran Vega 3,8 m care cantareste 100 kg. La motorul meu Yamaha F20B din 2009 am elice de 9 1/4-11 si merg cu 29-30 km la 5000 rot/min. Turatia maxima la care ajunge motorul, cu pas de 11, este 5800 rot/min si o viteza de 39-40 km/h. In general in barca sunt eu si cu sotia, asta insemnand cam 130 kg amandoi, 25 l de benzina, bere, apa ,mancare , in jur de 350 kg masa totala. Am incercat cu o elice pas 12 dar iesea foarte greu in glisare si consuma cu cel putin 1l de benzina mai mult, iar turatia maxima era de 5400 rot/min.
Daca tii motorul la aceasi turatie de croaziera (5000 rot/min) castigul de viteza pentru elicea de 12 este de doar 2-3 km/h dar cu un consum de carburant mai mare. Viteza maxima va fi mai mica deoarece motorul se tureaza doar la 5400 rot/min. Cred ca la barca lui o elice cu pas 10 ar merita incercat mai ales ca spui ca nu se tureaza suficient motorul.
Stefan D

cristi80

Citat din: pilu din Iulie 12, 2018, 09:09:47 AM
Pun aici o intrebare pt un prieten care are un yamaha 20 cp 2015 si care nu e multumit de viteza
Eu am mers mai repede cu o elice cu pas mai mic, care ajungea la un 5800rpm, decât cu una cu pas mai mare la MAX 4800rpm. Poate soluția prietenului este o elice cu pas mai mic.

toni tl

Nu totdeauna o elice cu pas mai mare genereaza o viteza mai mare. Am un Yamaha de 25 cp 4t din 2007 care are din fabrica elice 9 7/8 x 10 1/2 . Am testat pe el alte 3 elici cu acelasi diametru dar cu pas de 11 1/4  pas de 13 si pas de 14 incercand sa am cam aceiasi greutate in barca. Dupa toate incercarile am ajuns la concluzia ca cea mai buna la ,, general ; este cea cu pas de 10 si 1/2.