Sfat alegere elice Yamaha F15CMH 2014

Creat de Alex-BAV, Octombrie 10, 2017, 09:57:40 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Alex-BAV

Va salut stimati colegi de forum,

Am un prieten care a cumparat sh motorul din titlu cu elicea schimbata (asa spune fostul propritar) pe ea e scris 9 1/4 x12 J1.

Intrebarea mea se adreseaza celor care posed un astfel de motor: cu ce pas vin echipate standard astfel de motoare ?

Multumesc.
Do it with passion or not at all !

stefand600

al meu de F20 a venit cu 9. La fel si F15
Stefan D

Alex-BAV

stefand600

12 j merge la o barca usoara si fara incarcatura mare, greutate maxim 200 kg. Eu am incercat una cu pas de 12 si ieseam greu in glisare, cu o greutate totala de 300kg. Merge bine cu pas de 11. Dar motorul meu are 20 HP. Iar diferenta de viteza la fiecare pas este cam de 3 km/h. Cel mai bine este de facut o proba cu barca in conditii reale cu incarcatura maxima pe care credeti ca o sa o aveti de obicei. In functie de incarcatura motorul ar trebui sa ajunga la turatia maxima (5000-5500 rot/min.)
Stefan D

Alex-BAV

Poi am simtit pe pielea noastra "pasul de 12" cu barca incarcata bagaje/lada + apa de ploaie  ;D curent/vant potrivnic, reuseam cu greu sa intram in glisaj, iar motorul parea ca nu se tureaza suficient.

Multumesc inca o data pentru lamuriri !

stefand600

la 15 cai as merge pe una de 10 daca greutatea totala a barcii depaseste 250 kg. In acest fel castigati si 500-600 de ture la motor iar diferenta de viteza este nesemnificativa.
Stefan D