sonare

Creat de radu andritoiu, Iunie 14, 2017, 08:14:14 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

pauli

paca astia de la Navtron vindeau harta cu 100 de euro (e adevarat era pentru Lowrance)

Alex1958

Huminbird nu merge decat cu Navionics.
Inca nu m-am hotarat sa dau banii pe harti, desi cred ca imi dau destul. Pentru Delta nu merita. Am vazut insa asta vara cum lucreaza o tableta cu Navionics prin Sporade, este super OK.
Daca o duc pe Arielle in Grecia s-ar putea sa iau totusi harta....

pauli

si eu tot pentru Grecia sunt interesat sa cumpar Lowrance-ul.Arielle e cumva la Limanu?...mi-e cunoscut numele

Alex1958

Nu, Arielle e barca cu motor si se da prin delta.

Sosoktm

pentru harta si adancime este suficient ceva cu ecran de 5 inch . Avand in vedere si costul hartilor, cred ca lowrance e solutia cea mai buna, se gasesc inculsiv multe oferte pe sh. Daca vrei pentru pescuit, atunci deranjul la portofel e cu siguranta mai mare (mai putin pt pescuitul la clonc, unde cerintele pt sonar nu sunt asa de mari). Ca idee, pe ultimul sonar am dat mai mult decat m-a costat ultima barca (ce-i drept, doar barca, fara motor si alte accesorii).
Pentru optiuni sh, nu te sfatuiesc sa iei modele mai vechi de 3-4 ani, deoarece "economia" e nesemnificativa dar diferentele tehnice sunt mari.
Spor!

bradutzu

sal
Hartile pe sonar merita atunci cand pescuiesti in deriva (clonc sau vertical - spinning, fireball, etc) si vrei sa notezi anumite trase pe care sa le incerci a II-a zi caci oricum pestii se muta in functie presiunea atmosferica, nivelul si turbiditatea apei, etc
Deasemenea versiunile foarte avansate de sonare (over 1000 euro) se pot imperechea cu motoarele electrice de ultima generatie (over 1500 euro) si in functie de traseele salvate te vor plimba in mod automat tot pe acolo!
In rest......telefonul este sfant si ieftin!
Sa auzim numai de bine!

Sosoktm

hartile sunt utile si in alte situatii, gen navigatie noaptea, pe ceata ori in zone necunoscute. Desigur, te rezolvi si cu telefonul, in masura in care ai semnal, dar ....nu asa de eficient. Am folosit si folosesc ambele variante, insa daca exista buget pentru asta, , experienta utilizarii este mult mai ok pe sonar, pentru navigatie.

crysty

Am folosit mai multe tipuri de sonare unele fiind combo ca cel pe care il folosesc acum. Intr-adevar, cat dai atata face - este scump, poate citi prin cateva interfete toate datele motorului, poate comunica cu radarul, radioul, poate face ceva navigatie. Ceea ce am observat este ca fara acele interfete care nu fac parte din pachetul sonarului, acesta nu prea stie prea multe; dar odata instalate acele interfete devine o jucarie de ultima ora. Vorbesc despre Lowrance 12 HDS balck cu 3d scan. Este o poveste sa vezi in 3d fundul apei iar cu doua chirp-uri ai putea vedea si ceva pesti. Toate acestea vin la pachet cu un GPS care este de generatie noua. Am tot butonat la el toata vara (cand am fost pe apa) si inca nu il stapanesc. Daca as putea sa-l conectez la internet si-ar face toate updateurile si cred ca ar fi si mai tare. Vine ea vara din nou si iar butonez la el. Inca o chestiune - deoarece este destul de mare si gurmand am pus doua baterii pe barca pentru a evita o posibila pana de curent.

sopvalentin

Vin si eu cu o rugaminte pt cei ce detin sonare Lowrence,din Galati.
Am cumparat un Lowrance hds 7 gen 3,fara cablu de alimentare,deci fara sa fie probat,
Rugamintea e sa ma ajute cineva numa sai fac proba sa stiu daca functioneaza,sau il returnez.
Multumesc frumos si o zi buna.

black

Suna ma pe tel 0757281503 . Am eu

sopvalentin

Multumesc frumos black ,pt.timpul pierdut si deranj .
Problema rezolvata  :D