C&R in Delta Dunarii in 2018

Creat de tox, Noiembrie 03, 2017, 04:33:17 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

tox

Salut,
Acum 10 min am auzit la radio o stire interesanta:
In 2018 in DD, pescuitul sportiv la speciile crap, somn, salau si stiuca se va face numai in regim C&R.
Stie cineva ceva?
La pescuitul industrial s-au bagat restrictii?

bbl81

ar fi o masura grozava, vreo 2 ani de zile..
greu de implementat fara controale dese si foarte riguroase.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

tox

radu andritoiu

buna ziua,
daca asta e marea realizare a guvernarii dlui malin musatescu, atunci e un fsss;
o sa i prindem, pupam si fotografiem 2 ani, dupa care cu ei la tigaie;
n are curajul sa se ia la tranta cu marii agricultori din delta;
incintele respective trebuie redate pestilor;
de fapt nici nu trebuie sa se lupte cu ei, singurul lucru este sa propuna o lege care sa taie ajutoarele ptr agricultura si sa dea ptr piscicultura;
incintele respective erau incubatoare ptr puiet;
nici cu renuntarea la pescuitul comercial nu cred ca e o solutie;
bucati din dunare pot fi concesionate unor pescari, care in fiecare am sa aiba obligatia sa repopuleze;
asa vor aparea si cei care cresc peste, nu va mai fi importat din bulgaria;
lacurile incet dar sigur se colmateaza;
nu stiu de unde ideea asta sa nu se taie stuful, care ocupa din ce in ce mai mult lacurile;
ar trebui canale care sa aduca apa proaspata din dunare;
dar s a ales varianta cea mai simpla, sa se interzica
bvreti crap, solutia e simpla;
in cateva lacuri pot fi deversate din toamna cereale , iar in toamna urmatoare o sa fie de o sa sara singur in barca
so, keep floating for pleasure

Haiduc

Daca asa se va da legea dar nu cred dnul Malin este de ...icre, la noi era problema mergem de 3-4 ori pe an in delta si saracim dd.Cred ca fiecare dintre noi la o partida prinde 3-4 tone de peste si cum noi suntem multi ce o fi zis omul, hai pe astia ca electricienii sunt ca tiparii ne curenteaza nu avem ce sa le facem ca daca ne luam de ei cine stie poate ma dau astia jos si aici, de bine de rau ia un salariu bunicel si cel mai important lucru dau vina pe altii.
Mai bine ar angaja niste ong-uri straine sa ne controleze ca dnul Malin nici nu stie cum arata gunoaiele la varsare decat de la tv.Vai mama noastra......

Intersect

Citat din: radu andritoiu din Noiembrie 03, 2017, 05:49:02 PM
buna ziua,
daca asta e marea realizare a guvernarii dlui malin musatescu, atunci e un fsss;
o sa i prindem, pupam si fotografiem 2 ani, dupa care cu ei la tigaie;
n are curajul sa se ia la tranta cu marii agricultori din delta;
incintele respective trebuie redate pestilor;
de fapt nici nu trebuie sa se lupte cu ei, singurul lucru este sa propuna o lege care sa taie ajutoarele ptr agricultura si sa dea ptr piscicultura;
incintele respective erau incubatoare ptr puiet;
nici cu renuntarea la pescuitul comercial nu cred ca e o solutie;
bucati din dunare pot fi concesionate unor pescari, care in fiecare am sa aiba obligatia sa repopuleze;
asa vor aparea si cei care cresc peste, nu va mai fi importat din bulgaria;
lacurile incet dar sigur se colmateaza;
nu stiu de unde ideea asta sa nu se taie stuful, care ocupa din ce in ce mai mult lacurile;
ar trebui canale care sa aduca apa proaspata din dunare;
dar s a ales varianta cea mai simpla, sa se interzica
bvreti crap, solutia e simpla;
in cateva lacuri pot fi deversate din toamna cereale , iar in toamna urmatoare o sa fie de o sa sara singur in barca

Ai dreptatate nu se fac decolmatari multe canale se infunda puietul ramane blocat si moare. Agricultura in DD sa dovedit ca nu este rentabila prin multitudinea de proiecte pentru fezabilitate plus ca sa facut mai mult rau prin indiguire si poluare cu nitriti si alte chimicale. Alt guvern se lauda ca o sa redea zonele pentru pescuit dintre care multe acum sunt parloaga.. In fine.

Interzicem ok o facem si pe asta dar cum reglam treaba cu localnicii,unii dintre ei bagabonti si hoti si electricieni si nemernici dar mai sunt unii pentru care ratia de peste este esentiala(vorbesc in cunostinta de cauza) anul asta cand sa inchis din cauza apei scazute erau disperati.Trebuie sa ajutam oamenii cumva,delta nu se invarte in jurul nevoilor noastre de oraseni,oamenii de acolo respira delta.

Citat din: Haiduc din Noiembrie 03, 2017, 07:43:50 PM
Daca asa se va da legea dar nu cred dnul Malin este de ...icre, la noi era problema mergem de 3-4 ori pe an in delta si saracim dd.Cred ca fiecare dintre noi la o partida prinde 3-4 tone de peste si cum noi suntem multi ce o fi zis omul, hai pe astia ca electricienii sunt ca tiparii ne curenteaza nu avem ce sa le facem ca daca ne luam de ei cine stie poate ma dau astia jos si aici, de bine de rau ia un salariu bunicel si cel mai important lucru dau vina pe altii.
Mai bine ar angaja niste ong-uri straine sa ne controleze ca dnul Malin nici nu stie cum arata gunoaiele la varsare decat de la tv.Vai mama noastra......

Haiduc ai fi surprins ,acum o saptamana cand am fost in balta singurii care aveau peste erau astia ca noi de weekend ,profesionistii nimic,cherhanaua nimic... Daca ai sti cati vin in delta numai sa isi scoata parleala si iau de la" totosei la 43" nu o sa iti vina sa crezi,oameni care pleaca cu suta de kile de peste si ii pare rau ca nu a mai stat ca mergea. Sau telefoane peste telefoane sa afle unde sa prinda si cat mai mult. Asta cu c&r poate copii nostri o sa o practice.
Personal in cateva zile pe care le-am petrecut am luat 3 stiuci peste medie ca sa isi faca copii pofta ,atat. Nu aveam nevoie de mai mult sau sa dau pe la neamuri ,vecini si altele.

Sanctiunile sunt bune si le respect dar trebuie sa ne gandim si la cine chiar sufera dupa urma lor.
Born to fish,forced to work!!!

radu andritoiu

cu aia bagabonti si hoti cum ii numesti tu e simplu de adus pe calea cea dreapta, numai sa se vrea
cu ceilalti e o problema intr adevar
bine punctat latura umana
insa daca nasti proiecte : decolmatari, taieri de stuf, pepiniere de puiet[ sigur se numesc altfel ], repopulari, turism, pescuit, ghizi de pescuit, cresterea de vite - sunt o sumedenie de idei, le poti da o paine buna
sa avem in lacuri niste stiuci de 1,5 m si aeroport la tl, toata europa ar fi in delta

Intersect

Citat din: radu andritoiu din Noiembrie 03, 2017, 10:50:39 PM
cu aia bagabonti si hoti cum ii numesti tu e simplu de adus pe calea cea dreapta, numai sa se vrea
cu ceilalti e o problema intr adevar
bine punctat latura umana
insa daca nasti proiecte : decolmatari, taieri de stuf, pepiniere de puiet[ sigur se numesc altfel ], repopulari, turism, pescuit, ghizi de pescuit, cresterea de vite - sunt o sumedenie de idei, le poti da o paine buna
sa avem in lacuri niste stiuci de 1,5 m si aeroport la tl, toata europa ar fi in delta

Radu este ușor să vorbim dar când a fost ultima oară când ai vorbit cu un primar al unei localități din Deltă?  Eu am vorbit acum câteva zile cu un primar care a fost ales câteva mandate  și îți pot spune că nu există viziune,nu există un nivel intelectual ca să conceapă proiecte care să ajute comunitatea în viitor. Viziunea nu există. Am mai încercat acum un an să găsesc curse pe aeroportul deschis cu Tam Tam de la Tulcea nu am găsit. Infrastructura trebuie realizată mai apoi restul de măsuri.
Born to fish,forced to work!!!

ionpescarul

Citez pe nu mai stiu cine ,
Intretinem o armata de asistati social,ce mai conteaza 27.000 de locuitori ai deltei ,care au 0 venituri
Sa dea 2000 lei de persoana  majora,ajutor pentru zona defavorizata.(si astia ii vor vota mereu pe aia care le da bani astia)
Iar in contrapartida ,braconajul se pedepsesta cu puscarie directa de la 7 ani la 14 ani.
Adica , te protejez ,dar si te ard ,daca devi hot !!!!

pelicanul

Citat din: ionpescarul din Noiembrie 05, 2017, 10:20:55 AM
Intretinem o armata de asistati social,ce mai conteaza 27.000 de locuitori ai deltei ,care au 0 venituri
Sa dea 2000 lei de persoana  majora,ajutor pentru zona defavorizata.(si astia ii vor vota mereu pe aia care le da bani astia)
Iar in contrapartida ,braconajul se pedepsesta cu puscarie directa de la 7 ani la 14 ani.
Da, asta e cea mai buna pe care am auzit-o pina acum.

dan_rotaru

Citat din: ionpescarul din Noiembrie 05, 2017, 10:20:55 AM
asa o sa apara alt fenomen...isi fac toti buletin de Caraorman mai ceva ca buletin de Bucuresti, ca pe vremuri.....:)))

radduu

Nu mai au braconierii ce prinde la curent si s-a gandit cineva si la asta pana la urma. Ideea cu C&R in Delta pt pescarii sportivi era de mult discutata in sedinte, datorita faptului ca -citez-  " pescarii sportivi sunt cei mai daunatori Deltei Dunarii".

kama3

Subscriu ideii de aj. social si pedepse drastice.
Cu doua mentiuni. Minim pe economie le ajunge, iar de banii astia ore de munca in folosul comunitatii.

radu andritoiu

personal imi pare de neinteles, in loc sa pui in opera niste idei care sa dezvolte delta si sa asigure venituri locuitorilor deltei , sa incurajam patura asistatilor social
lamuriti ma va rog, care i schepsisul ?

pelicanul

@radu andritoiu

Ideea e simpla: limitarea sau chiar interzicerea tuturor activitatilor economice plus control extrem de strict si pedepse foarte mari pentru cei care incalca legea (braconieri, poluare etc), totul la schimb cu ajutoare sociale maricele pentru cei care traiesc in zona si pina acum "pescuiau numai pentru mincare"  ;)
Asta include limitarea numarului de turisti, a numarului de pensiuni, de barci etc prin taxe din ce in ce mai mari care vor finanta supravegherea zonei. De asemenea un control drastic al evacuarii apelor uzate si al gunoaielor. Si, bineinteles, limitarea sau interzicerea pescuitului de orice fel in toata Delta. Si ma opresc aici cu masurile  astea groaznice pentru ca e un topic despre C&R...   ;D
Bineinteles, nimic din toate astea nu se va intimpla pentru ca traim in Romania, nu?  :o
Delta oricum este sufocata deja, chiar si numai cu activitatea turistica actuala. Daca adaugam poluarea si braconajul deja e pe punctul de a fi distrusa iremediabil.

PS "Renaturarea" prin dragarea si desfundarea canalelor despre care se tot vorbeste in ultimul timp mi se pare cea mai ipocrita masura cu putinta. Daca natura lasata de capul ei a infundat acele canale, ce treaba ai tu sa vii sa le "renaturezi" ?
Toata treaba cu saparea si dragarea canalelor perfect drepte, trase cu rigla, a fost studiata si pusa in practica de Antipa si apoi continuata de comunisti pentru pastrarea salinitatii si oxigenarii  optime a apei pentru cresterea productiei de peste. Nu sint in nici un caz naturale si nu au cum sa fie "renaturate".  :o