Vopsire kaiac hand-made

Creat de bogdanbuciu, Iulie 27, 2011, 08:08:50 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bogdanbuciu

salut barcagii,
am intervenit la kaiacul meu la punte si as dori sa il vopsesc acum, pentru ca nefiind din okume nu am ce arata.
Am primit pomana niste vopsea poliuretanica(parca) exact culorile cu care vreau eu sa dau puntea, dar v-as intreba cum se pregateste suprafata pentru vopsea pentru a arata intr-un mare fel?
(ma gandesc la grund, ma gandesc la chit auto, ceva care se slefuieste foarte usor)
Va astept.
De ce oamenii îşi pierd timpul cu lucruri care nu le folosesc după moarte?

gvincentiu

Nu stiu daca te-ai uitat la al meu, dar eu am dat vopsea direct peste epoxy. E naspa: se zgaraie usor fiindca in comparatie cu epoxy e slaba ca rezistenta la abraziuni, in schimb se repara la fel de usor. Din ce mi-a zis Vali: peste epoxy se da sprit chit auto (sa fie de calitate, nu SINTO din ala de se intareste repede), apoi se slefuieste cu 100, 120, se mai da in locurile cu defecte inca o mana, apoi iar se smirgheluieste cu smirghel de 180, grund (optional) si apoi vopsesti. Acum cred ca chitul tine loc si baza pentru vopsea (de aia am zis ca e optional grundul). Dar chiar si vopseaua de masini se zgaraie usor daca nu are un lac la suprafata.
Eu zic ca cel mai bine e gelcoatul alb, marin etc. Dar e scump al naibii....
Ganduri bune !

Vali

Salutare coach, ca sa iasa ce vrei tu, aplica punctele 1, 2 si 5 de la mesajul pe care ti l-am scris aici:
http://forum.capcompas.ro/index.php?topic=237.msg1701#msg1701
Vizavi de gelcoat, e o problema: gelcoatul polimerizeaza anaerob in matrita, si trebuie amestecat cu stiren-parafina daca se da pe exterior (suprafata caiacului). Plus ca nu iese cum trebuie la trafalet sau pensula, iar pentru pulverizat trebuie un pistol special.
Poliuretanica e buna, cu rezistenta mecanica rezonabila, insa initial suprafata trebuie chituita, slefuita, verificata cu spritz-chit, si de la capat,  daca vrei sa iti iasa o suprafata care sa arate "intr-un mare fel" :)
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bogdanbuciu

ia uite bah, m-a lasat memoria. Am mai intrebat odata acelasi lucru.
Multumesc Vali si Vince.

gvincentiu

Inca o idee: daca o aduci la drept din slefuire+epoxy si iar slefuire+epoxy, nu poti sa-i pui autocolant? Am vazut ca ala galbene de pe taxiuri tine meser, chiar si iarna. Asa poti jongla cu ce culori si desene vrei tu.
Ganduri bune !

Vali

Sincer, n-as folosi autocolant la un caiac. Daca incepe sa se exfolieze (frecarea operei vii de fundul apei etc), va trebui jupuit tot, apoi curatat tot adezivul autocolantului. Cred ca solutia cea mai buna ramane vopsirea.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

bogdanbuciu

tampitu revine:

trebuie sa iau lac pentru 4 kaiace din okume, de aia pot apela la niste firme care vand mai en-gros.
Nu stiu ce sa iau intre lac poliuretanic si lac epoxidic

http://www.emex.ro/vopsea-poliuretanica.html

http://www.varosil.ro/ro/prod/p/lac-poliuretanic-pentru-medii-cu-umiditate-ridicata

http://www.kober.ro/vopsele-industriale-si-marine/index.html

si multi altii

iar in legatura cu autocolantul:
BLEAHH
azi zicea un nene de tesatura decorata pentru laminat pe placaj, poate asa, dar tot BLEAH

Vali

Ultimul link se refera exclusiv la vopsele marine pentru constructia de nave mari din metal, deci nu se potriveste cu ce avem noi nevoie.
Celelalte 2 linkuri au ceea ce ne trebuie. Acum sa vedem si pretul, fiindca in industria asta sunt multi care revand acelasi produs, sub denumirile lor. Cere-le un pret celor de la Emex (pentru vopseaua necolorata) si Varosil, pentru lac, si spune-ne si noua aici pe forum ;). Cei de la Emex mi se par profesionisti, despre Varosil (inca) nu stiu prea multe.

CrocodiluDiluDilu

Citat din: bogdanbuciu din Iulie 27, 2011, 08:08:50 PM
salut barcagii,
am intervenit la kaiacul meu la punte si as dori sa il vopsesc acum, pentru ca nefiind din okume nu am ce arata.
Am primit pomana niste vopsea poliuretanica(parca) exact culorile cu care vreau eu sa dau puntea, dar v-as intreba cum se pregateste suprafata pentru vopsea pentru a arata intr-un mare fel?
(ma gandesc la grund, ma gandesc la chit auto, ceva care se slefuieste foarte usor)
Va astept.

Stai un pic: nu e okume, sa-i fie de bine. dar de ce sa-l vopsesti? De ce nu-l lasi "natur"? Ce inseamna ca ai intervenit la punte? A iesit ceva nasol si trebuie sa acoperi?
Life in color!

bogdanbuciu

il vopsesc ca e din plop, si arata alb ca o coala de hartie, ma dor ochii.
am intervenit la punte sa-i fac catarg, sa ii inlocuiesc modul de acoperire al hatchurilor si cu ocazia asta i-am inlaturat tot lacul de pe punte.

CrocodiluDiluDilu

Citat din: bogdanbuciu din Iulie 31, 2011, 12:03:17 PM
il vopsesc ca e din plop, si arata alb ca o coala de hartie, ma dor ochii.
am intervenit la punte sa-i fac catarg, sa ii inlocuiesc modul de acoperire al hatchurilor si cu ocazia asta i-am inlaturat tot lacul de pe punte.

Am inteles. Dar, parca il dadusesi cu lac colorat, ma rog, sti tu, nu insist. Zici de modul de acoperire a hatchurilor. E vreo problema cu hatchurile astea? Ca si Guzi se plangea de ele ... Te intreb fiindca si eu am un Shearewater in plan.
Life in color!

bogdanbuciu

lacul ala l-am dat jos cand am mesterit la punte. La hatchuri nu e nicio problema daca esti mai zen, dar pe unii ii deranjeaza daca le intra apa in barca. Eu am avut vreo 2 variante de hatch pana acum si m-am hotarat sa o fac pe cea de la clc, ca or sti ei ce-or sti.
Va mitraliez eu cu poze, ca pana acum :))

Am o veste buna de la Camelia de la Polydis:
rasina epoxidica epiphen nu mai are nevoie de lac sau vopsea, ea fiind aditivata pentru rezistenta UV si factori de mediu.

Acu o veste proasta:
eu am rasina de la europlastic, si as fi vrut sa pun niste lac epoxidic peste de la policolor, dar m-au linistit, e circa 580RON kitul de 4kg lac + 8kg intaritor

gvincentiu

Deci te pregatesti de TID, dom' profesor ;D. Tot de la Calarasi? Parca vad ca il aduc pe Guzi pachet, ca si el de cand mestereste la SW17-ele lui. Are niste hatch-uri si un dor de duca de numa' numa'.
Acum si tandemul meu are puntea lasata cu doua straturi de epoxy si dupa cat a stat in soare, nu da semne de oboseala. În afara catorva zgârieturi fine inca se ține domnisoară.
Ganduri bune !

iliviu

Cei de la Emex au si ei un lac pentru ambarcatiuni din lemn dar e destul de scump. ~ 45 lei /kg.
Schulze Surfrider 15-115hp

bogdanbuciu

s-a rezolvat, si mai scump
clientii au luat de la policolor cu 588RON 4+8 litri de lac epoxidic. Acum eu trebuie sa caut cumparatori pentru cantitati varsate.