Un posibil scenariu pentru viitorul utilizarii autovehiculelor?

Creat de DoiNomazi, Noiembrie 07, 2017, 05:50:35 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Florio

Citat din: DoiNomazi din Noiembrie 07, 2017, 05:50:35 PM
http://www.autonews.com/article/20171105/INDUSTRY_REDESIGNED/171109944/bob-lutz%3a-kiss-the-good-times-goodbye

Apăi faptul că suntem sufocați de numărul de mașini, dă frâu liber imaginației tuturor, pentru rezolvări futuristice.
Dacă transportul este discuția, rezolvarea poate fi folosirea la comun a unor vehicule care merg singurele. Iar folosirea la comun e o idee cât se poate de comunistă :) . Nu zic că-i rău și nici că-i bine.
Sigur că lumea evoluează spre înlocuirea muncii umane, cu cea robotizată.  De aici derivă faptul că marea masă a oamenilor nu va munci (va primi așa, o sumă de întreținere), iar proprietarii de fabrici vor fi taxați pe numărul de roboți deținuți. Acum dezvolt un raționament, ca să vedem unde duce.
Așadar ne apropiem de filmele vechi SF, care ne arată oamenii viitorului îmbrăcați la fel, în costume argintii sau albe. Dacă punem remunerarea identică și folosirea la comun a diverselor, rezultă din nou cel mai cristalin comunism :) .
Allons enfants de la patriiie,
Le jour de gloire est arrivé ! :D

Alex1958

Salut,
In completarea celor scrise de Florio citesc despre ideile unui olandez de la London School of Economics despre "Venitul de Baza Universal".
Ma consolez cu ideea ca n-apucam noi sa vedem d'astea....

Don Basilio

Florio, te situeizi in paradigma pre-tofleriana. Azi peste 85% di salariati NU lucreaza in fabrici. p.s. sau si arhitectii pot fi inlocuiti de roboti?

cristizz

Eu mi-as dori ca unii functionari publici sa fie inlocuiti de roboti. Macar 5 ani.
Si in acest timp sa-i vad lucrand in privat.
Dupa aia dam robotii la casat si-i reangajam pe vechile posturi.

Florio

Citat din: Alex1958 din Noiembrie 08, 2017, 08:32:38 AM
Salut,
In completarea celor scrise de Florio citesc despre ideile unui olandez de la London School of Economics despre "Venitul de Baza Universal".
Ma consolez cu ideea ca n-apucam noi sa vedem d'astea....

Alex dragă, mă tem că ideile SF ne-au ajuns deja din urmă. Faptul deja de notorietate că se lucrează în domeniul AI, aduce vestea recentă că gigantul Google investește masiv în AI-uri care să dezvolte AI-uri :) . Așadar bre oameni buni, timpurile când se va vorbi cu cyborgul, nu sunt chiar așa îndepărtate.
Deși par.
Pentru cine e sceptic, recomand melodia "Nebunul cu ochii închiși" - Phoenix. Veche dar bună :)

Citat din: Don Basilio din Noiembrie 08, 2017, 06:11:28 PM
Florio, te situeizi in paradigma pre-tofleriana. Azi peste 85% di salariati NU lucreaza in fabrici. p.s. sau si arhitectii pot fi inlocuiti de roboti?

Alvin Toffler a fost bun, a prevăzut multe, dar e deja depășit de realitatea imediată.  Și nu era singurul care vedea schimbările viitorului încă din anii "70-"80.
Personal nu sunt genul încastrat în paradigme, cu atât mai puțin în ideile premergătoare lui Toffler :)
Ca să răspund direct, DA. Arhitecții pot fi supliniți cu brio de noile organisme A.I. Pentru că inteligența artificială nu mai înseamnă "roboți" în sensul clasic al cuvântului. Este vorba de mașini care nu se mai bazează doar pe o bază de date pe care o procesează, ci unele care acumulează permanent informație și o procesează, învățând.
Dacă suprapunem asta peste legea lui Moore, care s-a respectat surprinzător de bine pentru ultimii 47 de ani, rezultatele viitorului apropiat au să fie destul de uimitoare :)

Am zis "viitorul apropiat", Alex :)
Deși suntem oameni crescuți în perioade de maxime schimbări, e posibil ca senectutea (dac-o apucăm), să ne prindă ca pe bunicii nostri uimiți în fața tranzistorului care le cânta din perete.

ghrt

Staţi liniştiţi la locurili voastre! Vor găsi roboţii (au AI superioară) la ce să ne pună la muncă...

Florio

Citat din: ghrt din Noiembrie 09, 2017, 11:17:40 AM
Staţi liniştiţi la locurili voastre! Vor găsi roboţii (au AI superioară) la ce să ne pună la muncă...

Asta mă gândeam și eu :)
Mattrix!

radu_d

Cumva, legea lui Moore, a fost modificata ieri prin Ordonanta de Urgenta de Guvernul Romaniei?
Scuze, incerc sa-mi aduc aminte...aici, la englezi unde suntem nu prea avem acces la informatii

Nicolai

Daca vom prinde vremea robotilor, vom "roboti" pentru ei.
Viata e splendida si are un simt al umorului foarte rafinat..
Bucurie-n suflet va doresc.

Florio

Citat din: Nicolai din Noiembrie 09, 2017, 07:05:06 PM
Daca vom prinde vremea robotilor, vom "roboti" pentru ei.
Viata e splendida si are un simt al umorului foarte rafinat..
Bucurie-n suflet va doresc.

Bucuria-n suflet ne-o creăm singuri-singurei, noi ăștia care găsim legătura cu natura :) . Bucurii or fi multe pe lumea asta, unele reale, altele false, unele palpabile, altele virtuale.
Eu unul cred că fiind parte din natura terestră, bucuriile autentice vor veni din conexiunea mea cu mediul din care provin. 
Ca un exemplu, uite aici o bucurie reală care s-a desfășurat în fața ochilor mei, pe la 4.30 dimineața, în largul mării , către coasta muntelui Athos. :)
Robotica, vax!

bluewave

"No Whistling on Board"

Razvan Evergreen

pelicanul

Inainte de folosirea la comun a vehiculelor mai avem de lucrat la crearea omului nou. Comunismul a esuat pentru ca folosea metode prea brutale. Se poate incerca si cu ceva "soft": https://pressone.ro/sectiuni/china-introduce-ratingul-persoanei/

pelicanul