In Cautarea unui Peridoc

Creat de ion78, Noiembrie 17, 2017, 03:11:48 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

ion78

Pentru ca Barca se aproapie de finalizare, ANTONOV 5.10, ma vad "nevoit " sa trec la urmatorul pas si anume un Peridoc cu sine, preferabil inmatriculat sau macar inmatriculabil, sarcina max 750kg. Daca detineti unul sau persoane din anturajul dumeavoastra si va prisoseste, va rog sa-mi dati de stire.
Stima.

momaul

Salut.Atentie cand cumperi peridocul,daca este fara sistem de franare la ce sarcina are voie sa tracteze automobilul dumneavoastra.Daca in noile taloane nu mai scrie masa maxima tractabila fara dispozitiv de franare in cartea de indentitate scrie si daca te opreste RAR ai probleme.

cristi80

si pe mine m-a intrebat inginerul de la RAR de cat sa imi faca peridocul,ca si sarcina maxima. i-am spus ca 750kg(de atat era puntea)si apoi m-a intrebat cu ce masina voi tracta peridocul. a intrat in baza de date a RAR si mi-a zis ca masina mea, un opel astra g break, poate tracta max 600kg,asa am facut peridocul.
omul de la RaR mi-a spus ca in mod normal nu ar fi probleme, doar in cazul unui control a unui echipaj RAR, aia stiu cu ce se mananca.

12iuli34

Nu cred ca poate sa-ti dea amenda dacă peridocul  este cu sarcina maximă mai mare admisă, decât dacă depășești acea sarcina admisă la remorcare pentru masina ta. Iar acest lucru ti-l  poate demonstra doar pe cântar. Deci dacă ansamblul remorca+încărcătură nu depășește capacitatea de tractare a mașinii, Nu cred să fie probleme. Ex: peridoc sarcina max. 750kg are masa proprie undeva max. 200kg,  iat barca spre exemplu a mea undeva la 150kg cu tot cu motor. Total mult sub sarcina.

cristizz

Politistul face constatarea doar dupa ce scrie in certificatele de inregistrare. Nu are nevoie de niciun cantar.
In opinia mea prioritar este Codul Rutier dar la care se aplica conditionarile de natura tehnica, specificate in documentele vehiculelor.
Daca in talonul autovehicolului scrie ca poti tracta o remorca fara sistem de franare cu MMA de 600 kg si veti tracta o remorca cu MMA mai mare, chiar si goala, sunteti penalizabil.
Parerea mea.

kama3

In general astfel de controale sunt facute de politie +RAR, iar la un astfel de control se fac verificari mai ample in ceea ce priveste detaliile tehnice.
Insa, la un moment dat si eu am fost in situatia de a tracta un peridoc cu MMA mai mare decat cea suportata de masina (aceeasi speta peridoc 200 kg, barca vreo 140 kg) si am cautat in legislatie sa vad ce risc. Nu am gasit niciun articol de lege care sa sanctioneze a astfel de fapta.
Poate mi-o fi scapat ceva mie, daca cineva stie la ce se s-ar incadra respectiva fapta si ce articol de lege o sanctioneaza il rog sa scrie sa stim toti cum sta treaba.

cristizz

Cel mai la indemana ar fi:
Articolul 102 (Codul Rutier 2017. OUG 195/2002, actualizata 2017)
(1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a IV-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice:
1. conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al carui termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat;

Tehnic, autoturismul poate tracta cel mult o remorca fara sistem de franare avand MMA 600 kg. Mai mult de atat inseamna nerespectarea conditiilor tehnice inscrise in talon.

kama3

Pai eu nu prea vad de ce s-ar incadra acolo. E prea fortata incadrarea. Pe acelasi rationament daca in masina cu 5 locuri bag 7 oameni  m-as incadra tot acolo?
Prin atasarea unei remorci mai mari nu-i schimb caracteristicile tehnice. Ea tot aceiasi sarcina tractabila o sa aiba.
Fie vorba intre noi, atunci intrebasem si un politist despre speta si a dat-o cotita. Bine , daca unul bajbaie nu inseamna ca bajbaie toti, deci de asta ar trebui sa stim exact la ce se incadreaza.
Oricum, bine ar fi sa nu le dam prea multe motive de gandire si sa fim un regula.
Daca masina cu care tragem are MMA atat, atat ar fi bine sa aiba si peridocul ca oricum nu tragem iahturi cu ele.

timberland0910

Majoritatea remorcilor de 4-5 m lungime au 750kg minus masa remorcii , deci undeva la 550 -600 kg util ..Majoritatea masinilor cu capacitate mai mica de 2000 cmc au trecut in carte 500 kg fara dispozitiv de franare ( eu am in curte 2 masini o honda si un fiat doblo , ambele trag 500 kg in carte) asta inseamna ca sunt in ilegalitate dupa mintea lor , desi eu pe remorca nu pun mai mult de 400 kg...Interesanta mentalitate 😊

cristizz

Pai si atunci ce rost mai au datele tehnice inscrise in talon sau in cartea de identitate?
Nu au nici o legatura cu siguranta in exploatare?

Fiecare face cum crede ...

cristizz

Citat din: kama3 din Noiembrie 18, 2017, 11:05:50 AM
Pai eu nu prea vad de ce s-ar incadra acolo. E prea fortata incadrarea. Pe acelasi rationament daca in masina cu 5 locuri bag 7 oameni  m-as incadra tot acolo? ...

Art. 148 din Regulamentul de aplicare a O.U. nr. 195/2002
Se interzice conducatorului de autovehicul sau de tramvai:
....
2. sa transporte in autovehicul sau tramvai mai multe persoane decat numarul de locuri stabilite in certificatul de inmatriculare sau de inregistrare;

cristi80

Eu am povestit ce mi s-a spus la RAR. Omul putea sa treacă liniștit 750kg, dar faptul ca mi-a spus ca ar fi bine...ca poliția nu știe, dar in cazul unui control al RAR-ului...eu zic ca ar trebui ținut cont, mai ales ca barca lui Vali e ușoară,iar peridocul va fi cumpărat pentru ea.Acum poate ion78 are o mașina ce poate tracta mai mult și facem discutii :)

kama3

Deci pt nr de persoane legea prevede.
Dar daca am mma 1500kg, masina are 1000 kg si eu bag 700kg de cartofi in ea?
Nu sunt carcotas, eu am cautat dar n-am gasit prevederea, iar incadrarea la parametrii tehnici parca nu as vedea o

cristizz

De la Codul Rutier citire:
Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
37. încălcarea obligaţiilor referitoare la circulaţia pe drumurile publice a vehiculelor care transportă produsesau mărfuri periculoase ori a vehiculelor cu masa şi/sau gabaritul depăşit.

Sunt valabile ambele cazuri de constatare a contraventiei:
1 - situatia in care politistul constata la simpla citire din certificatele de inmatriculare ca:
   a) autoturismul are in talon o masa maxima tractabila mai mica decat cea specificata in talonul remorcii
   b) suma maselor maxime din taloane depaseste maximul legal, chiar daca nu ai si incarcatura efectiva in ele (pot fi si goale)
2 - situatia in care la un control RAR esti gasit la cantar ca ai depasit MMA la oricare din vehiculele ansamblului

Si nu mai aduc in discutie Doamne fereste, sa nu ai permis corespunzator categoriei = infractiune

kama3

Aici ar putea fi , dar: 1, in talon nu scrie cat poti sa tractezi, si 2, in cazul cantaririi nu depasesti masa maxima.
Teoretic cantarul e pentru a verifica efectiv cat transporti nu cat ai voie.
Si atunci?