Ateliere de construit barci

Creat de Vali, Noiembrie 20, 2017, 12:19:48 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Alex1958

Salut,
Ma bag in discutie, desi nu sunt deloc in bransa, pe executie.
Doua chestii am de zis.
Instalatiile de ridicat trebuie autorizate /omologate -daravera mare. Sa va dea Dumnezeu sa le folositi cu folos si placere pe cele artizanale, dar si sa va fereasca sa aveti vre-un accident, caci e belea mare.
A doua chestie, cu aceaste ateliere, este legata tot de hartii -deformatie profesionala. Ca sa nu fiti amendati de primariile locale sau Doamne fereste de ISC la reclamatiia vreunui vecin nemultumit, obtineti autorizatie de constructie sau asigurativa ca puteti dovedi ca este vorba de o constructie temporara.  Cred ca Florio stie bine lectia asta!

scm_ro

Cum se poate dovedi ca este o constructie temporara? Ce face diferenta intre ele?

Florio

Citat din: scm_ro din Noiembrie 21, 2017, 05:24:07 PM
Cum se poate dovedi ca este o constructie temporara? Ce face diferenta intre ele?

Este demontabilă.
Dar nu cred că mai există demult noțiunea asta cu privire la autorizări. Exista odată "autorizația provizorie", care se referea la construcțiile provizorii. Dar o știu depășită încă de pe vremea când s-a instaurat la Primăria Capitalei, domnul cu șuviță :) .
În rest, despre autorizări și necesitatea lor am scris mai la început.
Cu privire la instalațiile de ridicare (pod rulant, macara mobilă sau altceva) sigur că atenția pe care o atrage Alex este firească. Dacă ai un atelier de producție, e nevoie de omologările respective.
Dacă meșterești în regie proprie, nu te mai afli sub incidența acestor legi ce pretind omologarea.

Vali

Citat din: Florio din Noiembrie 21, 2017, 05:44:49 PM
Dacă meșterești în regie proprie, nu te mai afli sub incidența acestor legi ce pretind omologarea.

Sa te apuci sa omologhezi o scula de ridicat facuta in regie proprie, pentru folosinta personala, mi se pare la fel ca in bancul ala:

Se duc 2 betivi la bordel: "- Vrem sa f_tem si noi ceva".
"- Da' bani aveti?" intreaba matroana.
"- Avem, avem, o suta de mii de lei vechi !"
"- Ei, de banii astia mergeti amandoi in boschetu' ala si ardeti-va in bostan unu' pe altu' ;)".

Dupa juma' de ora bat betivii la usa bardacului.
Matroana: "- Ce mai vreti, panaramelor?"
"- Pai am venit sa platim !".
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

byteworks

Iata un atelier din 2009, pe cand Vali construia Lynx-ul, in "Galati sat"  ;D
Sper sa faca placere constructorului!

Vali

Multumesc Cosmin pentru poze :). Acum atelierul respectiv e mult mai mare si complet echipat.

Oricum, urmeaza altul (altele), undeva aproape de Galati. Pentru asta imi fac temele acum.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

timberland0910

Citat din: Florio din Noiembrie 21, 2017, 05:44:49 PM
Este demontabilă.
Dar nu cred că mai există demult noțiunea asta cu privire la autorizări. Exista odată "autorizația provizorie", care se referea la construcțiile provizorii. Dar o știu depășită încă de pe vremea când s-a instaurat la Primăria Capitalei, domnul cu șuviță :) .
În rest, despre autorizări și necesitatea lor am scris mai la început.
Cu privire la instalațiile de ridicare (pod rulant, macara mobilă sau altceva) sigur că atenția pe care o atrage Alex este firească. Dacă ai un atelier de producție, e nevoie de omologările respective.
Demontabile sunt si halele din panou sandwich cu am facut eu si teoretic trebuie proiect si autorizatie..dar la munte merge pe ritul vechi ..o declari dupa un an si o "inmatriculeaza" la primarie cu plata impozitului retroactiv de la data de cand declari tu ca ai facut-o 😆

Dbr

Frumos cand vezi ca Oamenii fac din mainile lor niste lucruri minunate. Probabil ca multi dintre voi stiti ca atelierul meu este la parterul casei. Cand am hotarat sa supraetajez casa , acum vreo 20 de ani, la o cafea in curte,discutia cu consoarta a fost in felul urmator:
Eu: Sa stii ca m-am hotarat sa fac etaj1 + mansarda in sus pe casa existenta.
Ea: De ce? Nu e suficient spatiu? Camere destule,etc...
Eu: Stiu dar vreau sa fac in jumatate de casa la parter un atelier.
Ea:  :o >:(
Intr-un final m-am apucat de treaba. Ce a urmat este usor de intuit: proiecte, urbanism,etc etc. De multe ori clacam efectiv si nu vroiam sa mai continui constructia. Dar apoi tot eu reveneam, si in sado-masochismul meu parca eram mai motivat sa termin ce am inceput. Ba din contra, am mai sapat si curtea toata( cu ocazia schimbarii unor conducte) de unde mi-a venit ideea geniala, daca tot devenisem un mini escavator la cazma( utilaje nu aveau acces) sa mai fac si o rampa betonata( 6 m lungime), acoperita etc. Si daca tot am facut si garaj , a trebuit sa fac alte porti( glisante), si uite asa am tinut-o din ,,hora in brauletz" de nici pana in ziua de azi nu am terminat ce am inceput acum 20 ani. Nuuuu, dar nu renunt. In fiecare zi mai pun mana pe scule si continui. Vorba unui prieten de-al meu, care scoate numai maxime: Ce batran sunt si cata treaba mai am...
Bineinteles ca au existat si momente de neuitat, in care am solicitat ajutorul prietenilor, carora le multumesc foarte mult, si poate fara de care nu m-as fi descurcat.
Si apropos de instalatii de ridicat si alte dispozitive, a trebuit sa construiesc in atelier doua ferme unde urma sa montez palane sau alte instalatii de ridicat. Imi fac eu calculele, si le prezint tatalui meu( inginer mecanic pensionat cu o vasta experienta in diverse fabrici). Se uita el peste proiect si isi pune ,,viza".
El: Cate tone trebuie sa sustina fiecare ferma?
Eu: Tone??? :o \nuuu, cred ca vreo 600 kg per bucata...
El: Aaaa asa putin? Atunci e bine ;) Dai drumul la debitat si sudat...
Dupa ce le-am facut, vopsit, montat in tavan, a venit sa inspecteze lucrarea si zice: ,,Am vazut de la inceput ca gresisei calculele, dar te-am lasat in pace". Eu plin de nervi cu multe ,,bip-uri" ...mamaaa ce era la gura mea, la gandul ca tata nu putea fi asa o bruta sa ma lase necorectat. Zice el in final ca la nu stiu ce transformare din newtoni la puterea nu stiu cat am gresit, dar am gresit in bine, pentru ca fermele sustineau/rezistau in realitate la 6 tone si nu la 600 kg asa cum vroiam eu initial. Imi pareau mie cam monstruoase :)
Asa ca Oameni Buni, bravo voua pentru realizarile voastre. Stiu foarte bine ce inseamna sa construiesti ceva si mai stiu ca satisfactia finala este maxima, acel moment in care ti-ai demonstrat tie insuti ca poti :)
Stima tuturor.

bogdanminitehnicus

hai sa zic si eu 2 vorbe despre garajul de lucrari.
Eu nu am garaj propriu, norocul a fost ca bunicul s-a gandit in vremea lui sa uneasca magaziile si sa faca un atelier mare. Pe vremea cand garajul se inalta maiestuos eram prea mic sa ajut la constructia lui si prea neinsemnat ca sa-mi dau seama ce importanta va avea noua constructie pentru mine. Acolo pe la 7 ani bunicul mi-a pus prima data ciocanul in mana si mi-a zis: azi e prima lectie, vei invata sa indrepti cuie. Am avut o mana de cuie pe care m-am chinuit sa le ciocanesc cu toata cunoasterea mea de atunci, apoi vazand ca ma descurc mi-a adus o lada plina de cuie ce-si asteptau indreptarea.
Timpul a trecut, iar "tataie" s-a mutat la atelierul de Sus, asa ca aveam sa-mi intru in drepturi in garaj dupa unchiu si tatal meu care aveau intaietate.
In cele din urma prin perioada liceului satul de atatea cazaturi cu bicicleta am decis sa ma apuc de ceva mai linistit asa ca m-am inscris la cursurile de aeromodelism de la palatul copiilor, apoi la cele de navomodelism.
Ulterior am devenit cam mare pentru palat asa ca mi-am mutat lucrarile in acelasi garaj din copilarie. Era perioada in care toti pescarii vroiau navomodele de plantat asa ca am inceput sa invat lucrul cu fibra de sticla si sa-mi fac banuti pentru proiectele mele. Acum 3 ani prin 2014 satul de atata joaca cu navomodelele ma hotarasc ca ar trebuie sa incerc sa ma distrez si eu pe apa, nu doar cu statia de radiocomanda pe mal, uitandu-ma la barcuta cum se lupta cu valurile. In cele din urma am ajuns la proiectul catamaranului solar, de care acum ma laud dar sunt foarte mandru. Acum flotoarele sunt la iernat legate de tavan si momenta cred ca va fi cam ultimul proiect de mari dimensiuni pe care mi l-am propus, probabil cand voi fi mare voi avea si eu garajul meu si probabil si un alt proiect la orizont, momentan ma multumesc cu ce am :)

BogdanFerariu

Eu voi avea nevoie cat de curand de o instalatie de ridicat. Structura mea fiind din lemn, osb, m-am gandit de la inceput sa fac ceva independent de structura atelierului.
Deoarece am inceput cu barca inainte sa mai apuc sa torn o sapa, am diferente de cativa cm, deci un podulet rulant cam pica.
Ori fac doua cadre fixe, ori fac un chef cu gratare mici beri si in toiul chefului chem invitatii la ultima distractie: intorsul barcii[emoji123]

Trimis de pe al meu SM-G920F folosind Tapatalk

bbl81

Citat din: BogdanFerariu din Noiembrie 28, 2017, 07:34:23 PM
Eu voi avea nevoie cat de curand de o instalatie de ridicat. Structura mea fiind din lemn, osb, m-am gandit de la inceput sa fac ceva independent de structura atelierului.
Deoarece am inceput cu barca inainte sa mai apuc sa torn o sapa, am diferente de cativa cm, deci un podulet rulant cam pica.
Ori fac doua cadre fixe, ori fac un chef cu gratare mici beri si in toiul chefului chem invitatii la ultima distractie: intorsul barcii[emoji123]

am vazut pe undeva , nu mai stiu exact, cadru fix pentru sustinerea barcii in timpul lucrarii, dar de la mijloc se putea roti, ..si nu parea greu de executat.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

timberland0910

Citat din: BogdanFerariu din Noiembrie 28, 2017, 07:34:23 PM

Asa ceva ? Nu e greu de facut numai ca tre sa il faci mai inalt

https://youtu.be/R6yLoDdbWcA

bbl81

exact, ceva de genul, desigur adaptat la forma si dimensiunile barcii tale.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Spinoza

Citesc, ma minunez si va invidiez (in sensul bun!) de cat poate face omul priceput!
In ce ma priveste, trebuie sa recunosc ca sunt atehnic si cand vine vorba de clesti, patenti, ciocane, m-a daruit natura cu doua maini stangi, dar nu-i pe lumea asta profesor si antrenament mai bun decat nevoia.
In primavara a trebuit sa-mi repar barca, iar cel mai mult am resimtit lipsa unui spatiu inchis, cand zilele mele libere se nimereau a fi ploioase ori la fel de nepotrivite, asadar, volens-nolens, pun-te Spinoza si rezolva.
Sincer, mi-e cam jena sa ma afisez pe langa domniile voastre, insa ar fi un indemn si o speranta pentru cei asemenea mie, in sensul ca daca eu, ultimul dintre cei chemati, am reusit, oricare altul o poate face.
Pe scurt, m-am apucat, initial, sa fac un fel de foisor, doar stalpi si acoperis, insa Dumnezeu a vrut asa, anume ca un nepot avea un geam, unui coleg ii ramasesera cateva bucati de policarbonat, la Dedeman a fost o promotie de osb, chestii d-astea.
Ca dimensiuni: 5,20/2,10, plus un mic intrand 1,30/1,20.
O luna si jumatate de munca in weekenduri.
Cost: aproximativ 2 500 de lei.
Acum l-am dat cu ulei de in sicativat si sper ca anul viitor sa-l vopsesc.

L.E. Nu e un atelier de construit barci, insa, cine stie?... poate o sa devina, ca am un flacau caruia ii place pescuitul, ii plac si barcile.
Om trai si om vedea.

"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt

BogdanFerariu

Pai toti le facem ca ne impinge nevoia.
Cel mai bun atelier e cel care satisface nevoile pt care a fost construit.
Mie nu mi se pare nimic atehnic la atelierul ala.
Si oricum, conteaza barcile[emoji106]