Karma forum

Creat de iulian_cioclin, Decembrie 21, 2017, 10:09:46 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

iulian_cioclin

Salutare tuturor,

Deschid acest topic in urma unei mari nedumeriri.
Asa cum spune si titlul, ma refer la punctele de karma ce le poti dobandi pe acest forum si care apar imediat sub poza de profil.

MAREA NEDUMERIRE este ca ieri aveam 16 puncte la karma si azi m-am trezit cu -4. Cum este posibil acest lucru avand in vedere ca nu am mai postat nimic de ceva vreme, nu vorbesc in necunostiinta de cauza si nici nu am intrat in polemici cu nimeni ?(exceptie facand ,,glumitele'' cu Radu Andritoiu). Intotdeauna am incercat sa fiu un user civilizat, sa am un limbaj adecvat, sa nu postez doar de dragul de a posta fara sa fiu convins ca ceea ce afirm este si corect. Poate am eu o parere prea buna despre mine....

Eu chiar puneam valoare pe aceasta karma si eu o folosesc cu alti useri de cate ori am de apreciat ceva sau din contra. Karma, spun eu, ca spune mult despre userul respectiv si NU numarul de postari.

Sunt aproape convins ca un ,,prieten'' s-a tinut zilele astea sa imi dea minus la karma ca asa au vrut muchii lui, fara sa se tina cond intr-adevar cand trebuie sa dai un minus la Karma.

Nu ma consider un user foarte important pe acest forum, sunt constient de cunostintele mele, dar sa iti dispara 20 de puncte de karma intr-o zi.... ce pot sa spun? Sunt profund dezamagit!

Stima tuturor!

cristi80

Dacă e doar un ,,prieten'' are mult timp liber. Am vrut sa îți dau câteva plusuri la karma și nu m-a lăsat, cică tre sa aștept o ora pt încă un + la karma ;D

iulian_cioclin

Citat din: cristi80 din Decembrie 21, 2017, 11:34:31 PM
Dacă e doar un ,,prieten'' are mult timp liber. Am vrut sa îți dau câteva plusuri la karma și nu m-a lăsat, cică tre sa aștept o ora pt încă un + la karma ;D
Pai asta ma mira si pe mine, trebuie sa fie tare inversunat pe mine, avand in vedere ca trebuie sa astepti 1 ora pt a putea schimba Karma. Mai este posibil sa fi luat acesti minus in 2,3 zile si nu am bagat eu de seama pana in seara asta.
    Cristi, a nu se intelege ca cersesc punte la karma, punctele trebuiesc dobandite si nu cersite. Cred ca ar trebuii sa fiu mai atent cu cine ,,interactionez'' pe forum...

Vali

Imi pare rau Iulian de problema aparuta. Au mai fost si in trecut asemenea nemultumiri, si chiar am vrut atunci sa scoatem complet treaba asta cu karma. E o chestie care a venit odata cu softul forumului, si am zis s-o lasam, ca sa stie omul cata baza sa puna pe sfaturile unui anume user.

Desi sunt pe dinafara cu web-ul (eu ma pricep doar la barci :) ), am sa vorbesc cu Gupi, sa vedem daca se inregistreaza undeva userul (userii) care dau plusuri sau minusuri. Din ce stiu, pe forum treaba e total anonima, tocmai pentru a nu se crea animozitati. Deci nici eu nu am nici un control (si nici nu vreau) asupra acestei chestiuni.

Singura problema e ca nu vreau sa deschidem vreo cutie a Pandorei cu aceasta cautare a individului care da minusuri degeaba. E ultima treaba de care am timp si chef, anume sa fac pe detectivul pe forum pentru useri nemultumiti. Vom rezolva (daca se poate) treaba cu Iulian, apoi vom vedea ce avem de facut mai departe, astfel ca asemenea probleme sa nu se repete.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Am vorbit deja cu Gupi, o sa intre si el cu un raspuns "profi". Pana atunci, eu am sa-i dau plusuri la karma lui Iulian cat de des pot, si va rog si pe voi sa-l ajutam cu plusuri, ca doar oricum vine Craciunul :). Sa vedem daca ala care da minusuri are atata putere sa se puna cu un forum intreg ;).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

iulian_cioclin

Vali, eu am o banuiala cine a facut lucru asta, nu stiu daca a mai practicat lucru asta si cu alti useri. Daca mi se confirma suspiciunea, dezamagirea imi va fi foarte mare.

Alex1958

Cum se face exact chestia asta (ca sa-i sporeasca unuia karma?)?

Vali

Citat din: Alex1958 din Decembrie 22, 2017, 10:00:21 AM

Sub poza de profil sunt 2 linkuri: applaud, adica plus la karma, si smite, adica minus la karma.

iulian_cioclin

Citat din: Alex1958 din Decembrie 22, 2017, 10:00:21 AM
Sub poza de profil a fiecarui user(mai putin sub poza propriului profil), ai doua ferestre active. Una  APPLAUD  si una    SMITE. Cand dai applaud ii creste respectivului un punct la Karma, cand dai smite, ii scade un puct la karma. Numai ca acest lucru trebuie facut cand intr-adevar apreciezi ceva la un anumit user in urma unei postari sau invers. Nu trebuie sa devina o manie sa urmaresti un anumit user si de cate ori il vezi sa ii umblii la karma.

Alex1958

Habar n-am avut!
Dar de acum....

radu andritoiu

acelasi lucru l am patit si eu
si eu banuiesc vreo doi din zona
oricum pe mine m a distrat situatia
cui ii pasa de karma asta ?
so, keep floating for pleasure

Haiduc

Iulica nu te panica stiu ca e deranjant si ai perfecta dreptate, trebuie sa fie si ceva <venerici> pe aici dar cine te stie te apreciaza ca om si cu si fara karma asa ca noi sa fim sanatosi ca de prosti nu scapam niciodata si nici nu vom duce lipsa.Sper sa lamureasca Gupi treaba sa vedem cu cine avem de-a face, in rest poate ne mai intalnim ca data trecuta nu sa potrivit.
Sa auzim numai de bine si +1

cristi80

gupi

Buna ziua tuturor

mecanismul Karma de pe acest forum este - până la urmă - doar o unealtă.
Prin intermediul lui poti spune mulțumesc unui coleg ce te-a ajutat cu un sfat sau alte informații.
De asemenea, poți să-ti exprimi dezacordul față de o anumită opinie sau față de atitudinea generală a unui utilizator.

Ca orice unealtă însă, mecanismul Karma poate fi abuzat sau folosit în alte scopuri decât cele destinate, cu urmări mai mult sau mai putin plăcute, ca și în cazul de față. După părerea mea, soluția aici e simplă: punem persoanele față în față și clarificăm situația.

Ca să nu mai lungim povestea, nu a fost foarte complicat să găsim cine a abuzat mecanismul.
Dacă persoana respectivă are suficientă tărie de caracter, va ieși aici și va recunoaste.

Mulțumesc.

Tu îți protejezi calculatorul cu o soluție de backup?

drmarius

Eu am fost informat de catre un coleg ca la o Karma de -10, respectivul este eliminat din forum.   :(