Cumpar Instalatie Electrica pentru comanda la distanta

Creat de ion78, Ianuarie 21, 2018, 09:42:22 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

ion78

Salutare barcagii,

Cumpar instalatie electrica (cablaj practic) pentru comanda la distanta. Motor Tohatsu MFS 30B, an 2013.
Atasez o diagrama cu piesa in vizor. Am inteles ca ar fi aceeasi la motoarele Mercury.

De asemenea acea legatura intre eche si motor (22 in diagrama).

Telefon 24/7: 0723922900

Ar fi varianta unui cablu cu 10 fire, letcon si papuci. O tin ca si o ultima varianta.

peb5

stefand600

Mercury are  mufa cu 8 pini. Cred ca varianta manufactura este cea mai avantajoasa.
Stefan D

ion78

Eh, tocmai am vorbit cu un mecanic de la reprezentanta Mercury, American Nautics, si spune ca nu se potrivesc!
Cred ca in curand pun letconul la incalzit...... 8)

teo pes

Eu am rezolvat totul in ,,regie proprie ", din comenzi la maner am fost nevoit la distanta ! , totul in bord barca ! bine dimensionate cablurile sa nu fie pierderi si tot inainte !
O singura problema ramane  ;D ...dupa 2-3 ani incep problemele ... nefiind cabluri originale (rigide si mantaua din material inferioare ) se intrerup ! trebuiesc sunate si inlocuite !
Viata i grea !!  Dar trece !!

ion78

AdrianZUZ

1. Mansa + instalatia originala Tohatsu. Gasesti pe ebay.co.uk relativ frecvent.
2. Mansa + instalatie Mercury. 99% se potriveste fara modificari. Trebuiesc identificate culorile. In cel mai rau caz o sa trebuiasca inversat cate un papuc in mufa! Mercury 4t pana la 50cp este 100% Tohatsu.

Eu am pe TLDI mansa de Mercury, dar cum TLDI are ceva diferente la comanda au trebuit inversate 3 fire + inlocuit 2 din anexe. Noua la importator este cam 1000ron.

Calitatea este mai slabuta la mansa Merc, si are kill switch tip"tragaci" nu tip "buton" (asta face diagnoza la Tohatsu un pic mai distractiva)
Evident Mercury are mai multe variante de instalatii, iti trebuie mansa pentru motoare pana in 6ocp 4t injectie.

Cred ca o sa iti trebuieasca si adaptoare pentru cablurile de sens si accelertatie.

peb5

Daca gasesti cablu de la Mercury, culorile sunt in poza atasata.
Aceleasi culori le gasesti si la Johnson; culorile motoarelor americane.

ion78

Multumesc celor ce au dat o mana de ajutor acestui topic, impartasind din experienta lor in domeniu electric la bordul ambarcariunilor mari si mici.

Achizitionat Mansa Honda din anuntul de mai sus, regandim distributia jucariilor pe pupitru de comanda si nu in ultimul rand mesterim la aducerea la un numitor comun a cablajului.

Keep in touch!