reamenajare cabina

Creat de calin1967, Ianuarie 31, 2018, 04:49:09 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

timberland0910

Citat din: bbl81 din Februarie 05, 2018, 08:40:54 AM
cred ca degradare accelerata apare daca scoti placajul la aer, dupa care iara se uda...etc. daca este sub apa, se conserva mai bine.

Am incercat si asta , dupa ce mi-a zis un coleg sa il fierb apoi sa il usuc brusc...nici o treaba ..se rasuceste putin dar nu se exfoliaza , nu se delamineaza straturile de furnir..is curios ce adeziv folosesc

timberland0910

Citat din: drmarius din Februarie 05, 2018, 09:26:38 AM
Cu placajul de plop am lucrat la canoe si postul unui AN. Avantajul este ca absoarbe foarte multa rasina doar in straturile exterioare si implicit rezulta o protectie mai buna. Partea negativa este greutatea finala.

Barca mea de 4 m x 1.7 m cantareste cam 100-120 kg ..nu mi se pare mult avand in vedere ca am folosit pkacaj de plop de 10 mm si tesatura biaxiala de 300g/mp...sau e grea barca ???

drmarius

Eu am comparat cu informatii gasite pe forumuri in afara unde se foloseste placajul marin. Poate doar este o impresie gresita  ???

Am vrut sa incep si eu proiectul dupa care ai facut barca dar m-am ales cu planule pentru Goat Island Skiff. La 470 cu 160 trebuie sa ajunga la aprox. 70 kg cu placaj marin.

radu andritoiu

daca canoea de aproape 5x09 are intre 30-40 kile
clar skiff ul capresc o sa aiba 70
so, keep floating for pleasure

calin1967

Multumesc tuturor pentru sfaturi. Ultima varianta ar fi asa:

- pereti din placaj Welde mesteacan grosime 15 acoperit cu bait si duralac
- strat de epoxy in baie si in partile de jos ale peretilor
- pereti imbinati cu chit epoxy de corpul din fibra si ranforsati cu o banda de 10 cm de fibra
- bumbi de lemn pe post de manere de usi si magneti neodymium pe post de incuietoare
- dus cu clapeta https://www.aliexpress.com/item/Xueqin-Free-Shipping-Hand-Held-Bathroom-Toilet-Bidet-Spray-Shower-Head-Water-Nozzle-Sprayer-Body-Butt/32790965415.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.sa8wR1

- robinet cu senzor la bucatarie https://www.aliexpress.com/item/E3F-DS30C4-optoelectronic-switch-photoelectric-sensor-NPN-Three-line-dc-normally-open-Diffuse-reflection-type-free/32677744064.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.sa8wR1

Am citit mai multe articole in care se sustine ca peretii ar trebui montati pe un strat de spuma, ca sa nu fractureze fibra in cazul eforturilor (de ex: http://wavetrain.net/boats-a-gear/275-fiberglass-boatbuilding-internal-hull-structures).

Pareri?

12iuli34

Buna seara. Pentru bumbi cu închidere și alte cele da un ochi pe motor home magazinul de piese pentru rulote. Am văzut acolo unii cu 5 ron buc.

George563

Salut Calin. Pentru mobilierul velierului ai nevoie de pendular.  Ai prea putine zone ce vor fi drepte , restul cu forme neregulate. Tai placajul cu pendularul cat poti de drept iar dupa rectifici cu un disc circular cu scai si panze de smirghel montat pe o autofiletanta sau pe flex. Ai nevoie si de o freza pentru a rotunji toate marginile. Eu acum reamenajez complet un velier si i-ti pot trimite poze. Eu nu as folosi prea mult bradul. Eu pentru ranforsarile ce sustin paturile am cumparat plinta de fag de la leroy merlin 25 lei bagheta de 200/6/2,5 cm. Placajul de plop este usor dar absoarbe repede umiditatea, eu folosesc de fag bb.

calin1967

Am comandat unii de lemn...

felicitari George, auzisem ceva :) trimite-mi poze. De unde ai luat placaj de fag cu incleiere de exterior?

Nu stie nimeni cum se prind peretii de corp - direct sau cu un tampon de spuma sau balsa?

ghrt

La prinderea pereţilor, atenţie că se deformează coca în funcţie de tensionarea straiurilor şi ulterior în funcţie de sarcină (valuri şi vânt). Dacă vrei ceva flexibil va trebui să foloseşti cauciuc de o duritate calculată.

timberland0910

Citat din: calin1967 din Februarie 09, 2018, 02:48:50 PM
Am comandat unii de lemn...

felicitari George, auzisem ceva :) trimite-mi poze. De unde ai luat placaj de fag cu incleiere de exterior?

Nu stie nimeni cum se prind peretii de corp - direct sau cu un tampon de spuma sau balsa?

toate tipurile de placaj cu incleiere de exterior le gasesti la WELDE..tot ce au in oferta au cu 2 tipuri de incleiere int si ext