”Anglia-Grecia, delivery Bavaria 46 cruiser” :) by Florio

Creat de radu_d, Februarie 20, 2018, 12:38:08 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

bluewave

si eu sunt de parere, ca pe un asemenea "pasaj" , mai ales ca proprietarul se afla la bord, viata baietilor si barca primeaza ... restul e can-can.
"No Whistling on Board"

radu_d

Update:   Am in ajuns in La Rochelle.
Upgradarea echipajului nu s a intamplat din cauza unui fin :)  Sac!  care a venit la barca si s-a speriat cand s-a urcat in barca pe canalul  portuar Sable D:Olon unde eram amarati.
Asa ca dimineata am plecat mai departe in La RochelLe
Traseu total nefavorabil pentru directia curentilor oceanului si a vantului:  din fata
Am incercat 10 volte pe traseu tot inapoi ne impingeau.
La o adancime a tarmului de 8, 10, 12, 18 , 20 m forta valurilor ne copleseau si ne impingeau la loc.
Cu greu am ajuns in fata primei peninsule dupa care am mers NUMAI la motor si in atare conditii a trebuit sa facem volte pt ca efectiv nu se putea merge..un cosmar de ore bune pana am intrat in protectia golfului. Valuri scurte, inalte de  2-3 m, dese ca sa-ti nu-ti mai doresti sa fii pe mare. Slava domnului ca nu avem rau de mare, inca...
30 de mile nautice in 10 ore.

Si ca sa raspund la intrebare folosim setup-ul foc plus motor pentru a nu parasi puntea.
Puntea e cea mai sigura zona pe valurile din Biscaya.
Folosim furlerul din zona puntii plus motorul.
Catargul are 18.6 m   estimez focul pe bordul de atac la minim 17 m, suficient pt ce facem in doi insi.
Suntem legati cu corzi de siguranta tot timpul nu din placerea de a ne vedea in poze in acest format.
Revin cu poze.

radu_d

Si ca sa fiu mai explicit: sa cazi in apa cand ridici sau cobori randa inseamna moarte sigura la 6 grade sau cat are apa
Nu merita riscul.
Nu pleaca nimeni din punte decat pentru urgente.

Apropos de cazut in apa :   este atat de frig pe punte dupa ore si ore de stat in cart ca nu ne trebuie o experienta de frig in plus.
Prognozele de temperatura nu s-au potrivit in nicio zi cu ce a fost pe ocean

Florio

Citat din: radu_d din Martie 09, 2018, 11:36:36 PM
............................................
Traseu total nefavorabil pentru directia curentilor oceanului si a vantului:  din fata
Am incercat 10 volte pe traseu tot inapoi ne impingeau.
La o adancime a tarmului de 8, 10, 12, 18 , 20 m forta valurilor ne copleseau si ne impingeau la loc.
Cu greu am ajuns in fata primei peninsule dupa care am mers NUMAI la motor si in atare conditii a trebuit sa facem volte pt ca efectiv nu se putea merge..un cosmar de ore bune pana am intrat in protectia golfului. Valuri scurte, inalte de  2-3 m, dese ca sa-ti nu-ti mai doresti sa fii pe mare. Slava domnului ca nu avem rau de mare, inca...
30 de mile nautice in 10 ore.
..............................................

Acesta e motivul pentru care îndemnam acum 2 săptămâni la traversarea golfului prin larg :) . Desigur, au fost cauze obiective care v-au ținut în port când fereastra de vreme bună permitea traversarea, iar ulterior vremea a devenit instabilă. Acum e la fel.
Traversarea golfului prin larg (când e posibil) are numai avantaje:
1. Brest-Coruna sunt cam 340 mile direct, față de  620-650 mile costier.
2. Curenții de coastă (iarna) sunt un fel de Gică-contra. Cei de larg ajută.
3. Meteo. Pentru traversada de larg e nevoie de o "fereastră" de vreme bună, de 2-3 zile. Pentru cea costieră, Dumnezeu cu mila :) . Biscaya nu e vestit pentru stabilitatea prognozelor.

Oricum, important e să ajungeți ok la destinație. Mult mai important decât orice altceva. 

Florio

Cu părere de rău, vă comunic o veste grea.
Radu a plecat dintre noi, astăzi, făcând un atac de cord.
S-a întâmplat în port Medoc, la ora prânzului. Chiar la o jumătate de oră după ce eu i-am trimis prognozele pe zilele următoare iar el mi-a trimis o poză cu barca.
E un o veste cumplită și un lucru greu de imaginat.

pelicanul

Citat din: Florio din Martie 14, 2018, 07:36:25 PM
Cu părere de rău, vă comunic o veste grea.
Radu a plecat dintre noi, astăzi, făcând un atac de cord.
S-a întâmplat în port Medoc, la ora prânzului. Chiar la o jumătate de oră după ce eu i-am trimis prognozele pe zilele următoare iar el mi-a trimis o poză cu barca.
E un o veste cumplită și un lucru greu de imaginat.
Sper sa nu fie adevarat, poate mai ceri o confirmare de la cei care erau cu el. Ar fi ceva groaznic.

cristizz

Absolut naucitor! Trebuie sa recunosc ca vestea m-a afectat, desi nu as fi crezut.
Dumnezeu sa-l odihneasca in pace iar pe cei apropiati sa-i intareasca.

bluewave

"No Whistling on Board"

Florio

Citat din: pelicanul din Martie 14, 2018, 10:35:06 PM
Sper sa nu fie adevarat, poate mai ceri o confirmare de la cei care erau cu el. Ar fi ceva groaznic.

Din nefericire e adevărat, am vorbit pe telefonul lui, după plecarea paramedicilor, cu Cristi, coechipierul cu care adusese barca până în Medoc.
Nici mie nu mi-a venit să cred, pentru că așa ceva nu e de crezut.

Dbr

Aseara am citit . Nu am putut sa mai inchid ochii toata noaptea. Ce pot sa mai zic...Dumnezeu sa il odihneasca in pace.

pelicanul

Urita treaba! Nici nu mai stiu ce sa zic. Odihneasca-se in pace!

letuvio

Dumnezeu sa- l ierte si sa- l odihneasaca in pace.

Alex1958

Vali

Intr-adevar o veste teribila. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace  :'(.

Pentru cine nu l-a cunoscut pe Radu Dobrescu, aici e o poza de la bairam la Mihai Pictoru in noiembrie 2013.
Radu e in mijloc, in negru, cu bratele incrucisate.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dany

Multumesc Vali de poza!Daca aveam o mica indoiala, acuma mi-ai  spulberat-o...Nu eram sigur ca el este....Un tip fain ce-si v-a continua calatoria si o v-a duce la bun sfarsit!V-a  ajunge cu bine la Domnul .D-zeu sa-l odihneasca!