Reconditionare romcraft 500

Creat de alexdaniell, Mai 08, 2018, 10:36:43 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Mihai-Andrei Manea

Va salut stimati colegi,
Te salut Alex,
Mihai ma numesc si voiam sa te rog, daca nu e cu deranj, sa-mi dai si mie nr tau de tel. Am urmarit cu mare interes postarea ta...esti cam singurul care a postat cate ceva cu desfacerea copastiei la barci gen Romcraft...Blacksea...
Am achizitionat de curand un Blacksea si vreau sa revopsesc...insa nu m-am hotarat daca sa o si desfac sau nu... Nu prea inteleg cum sunt imbinate cele 2 corpuri...m-ar ajuta mult o discutie telefonica cu tine.
Iti multumesc mult!
Mihai Manea 0749070734

Sent from my iPhone using Tapatalk

cristi80

Imbinarea celor 2 corpuri este mascata de cheder.

alexdaniell

Salut Mihai si La multi ani!

Scuze, dar nu am mai intrat pe forum cam demult.
Nr. meu de tel este 0721.25.80.30. Daca esti din Bucuresti iti si arat cum este facuta barca si ce am facut la ea.
Treaba e ca acum e acoperita si nu as mai desface-o pana la primavara. Dar facem cumva....

Mihai-Andrei Manea

Te salut Daniel si iti multumesc mult pentru nr. de tel. si pentru pozele ajutatoare.
Am reusit sa o desfac. [emoji16]
Voi posta detalii si poze pe topicul deschis de mine.
Iti multumumesc mult!

alexdaniell

A venit vremea buna, m-am apucat de treaba.
Dupa ce ca barca a fosty arsa, a avut si o lovitura in chila, pe care am vazut-o abia acum cand amintors barca cu fundul in sus. Fix la mijlocul chilei, o gaura prin care bagi un deget, astupata cu un dopulet de chit. bineinteles ca lemnul este putreb. Nu stiu pe ce lungime este putrezit. O sa intorc barca in pozitie normala, tai fibra ce acopera lemnul chilei si vad pe ce lungime e lemnul afectat. Ma gandesc la 2 variante de reparare:
1. tai portiunea afectata de putregai, ajung la lemnul sanatos, iar bucata lipsa de lemn o inlocuiesc cu rasina amestecata cu fulgi de fibra.
2. tai portiunea de putregai, lemnul sanatos il tai oblic, fac dintr-o scandura de salcam, sau altceva un trapez, si il fixez cu suruburi de chila sanatoasa si cu rasina si cu fibra.

Momentan sunt in stadiul in care imi vine sa-i dau foc. Dar am muncit prea mult la ea ca sa fac asta.

Poze cu minunata gaura:

https://www.flickr.com/photos/151925695@N08/46944892774/in/album-72157696164452224/

cristiantutuianu

Citat din: alexdaniell din Aprilie 23, 2019, 07:53:56 AM

2. tai portiunea de putregai, lemnul sanatos il tai oblic, fac dintr-o scandura de salcam, sau altceva un trapez, si il fixez cu suruburi de chila sanatoasa si cu rasina si cu fibra.

Eu unul prefer sa merg pe varianta 2 .Spor la treaba !

Mihai-Andrei Manea

Salutare Daniel,

Nu te mai necaji deoarece in final va iesi o ''super barca'' :).
Am atasat si eu o propunere de reparatie.
Daca nu ai lemn de esenta tare treci prin Romana la o cafea si sigur gasim ceva :)

Spor!

alexdaniell

Multumesc mult de sfaturi si incurajari!
Mihai, chiar o sa te sun dupa sarbatori si o sa trec pe la tine.

Multumesc mult!

Mihai-Andrei Manea

Te salut Alexdaniell,

Am tot uitat sa te intreb...ce ai de gand sa ''bagi''intre corpuri? Vei folosi tot spuma,sau un alt adeziv...astel incat sa formeze un corp comun si sa nu flambeze paioalele?
Ca si idee si sfat...eu deja am ''raschetat'' bine barca pe bot si incer acum sa ii montez '' o protectie ''.
Cele din comert ( din afara...la noi nu se gasesc ) costa peste 100 euro asa ca voi face o protectie de aluminiu, lipita cu un adeziv epoxidic...sper sa tina...daca nu tine o voi prinde in suruburi de inox...am vazut solutia asta la un Romcraft. Iti va fi mai usor sa modelezi si sa montezi aceasta protectie cu barca rasturnata.

Spor!

alexdaniell

Salut Mihai,

Sub paioale o sa pun mamaligi de spuma poliuretanica, pt ca desi spuma este higroscopica, apa se va scurge printre ele si nu cred ca va fi mare bai.
In ceea ce priveste chila, nu vroiam sa-i pun nicio protectie, dar daca ar fi sa-i pun, as lua de la italinox platbanda de inox, de 4mm grosime si 40mm latime (cat latimea chilei) si as prinde-o cu suruburi; e adevarat ca un profil U ar fi mai protector, dar e greu de facut pe forma chilei.

bbl81

Citat din: alexdaniell din Mai 08, 2019, 11:02:20 AM
Salut Mihai,

Sub paioale o sa pun mamaligi de spuma poliuretanica, pt ca desi spuma este higroscopica, apa se va scurge printre ele si nu cred ca va fi mare bai.
In ceea ce priveste chila, nu vroiam sa-i pun nicio protectie, dar daca ar fi sa-i pun, as lua de la italinox platbanda de inox, de 4mm grosime si 40mm latime (cat latimea chilei) si as prinde-o cu suruburi; e adevarat ca un profil U ar fi mai protector, dar e greu de facut pe forma chilei.

asa este protectia facuta la Romcraft-ul meu. doar ca nu este chiar aat de lata platbanda, chila este mai ascutita.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Mihai-Andrei Manea

...Poze te rugam...cand ai timp :)...este prinsa doar cu adeziv sau si cu suruburi?
Multumim mult! :)

bbl81

sigur si suruburi. fac poze si trimit dupamasa, si de la interior, si de la exterior.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

Mihai-Andrei Manea

Multumim mult pentru poze!

Intersect

Eu folosesc asa ceva https://www.gator-guards.com/keelshield-kevlar-keel-guard/ . Se lipeste de chila si acolo ramane,nu am incercat ca sa o curat.
Dar urc barca pe nisip si pietris frecvent,pana acum nu am avut nicio problema(zgariere rupere,dezlipire) si acopera mai mult din partea de atac.
Born to fish,forced to work!!!