Reconditionare romcraft 500

Creat de alexdaniell, Mai 08, 2018, 10:36:43 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

alexdaniell

Da, dar intr-un post de mai devreme Vali mi-a zis sa folosesc epoxi. Pe pagina 1, postul 5, topicul asta.

tox

Epoxy doar la placaj la oglinda, in rest poliesterica.

alexdaniell

kama3

Ideea e sa nu folosesti rasina epoxidica pe stratimat deoarece ancolantul din stratimat nu e compatibil cu rasina epoxidica. Aici vorbim de prima impregnare a tesaturii cu rasina.  Adica nu bati stratimatul cu epoxi. Pt epoxi folosesti tesatura. Daca in schimb vorbim de fibra deja impregnata (cum e cazul unei reparatii) unde stratimatul deja a facut la un moment dat reactie cu rasina poliesterica, atunci nu e nicio problema sa laminezi peste cu epoxi.

cristiantutuianu

Citat din: alexdaniell din Septembrie 04, 2018, 09:54:28 AM
Am inteles!
# Rășină epoxidica merge cu tesatura
# Rășină poliesterica merge cu stratimat si (sau ) tesatura
# #  Sa nu dai cu rășină poliesterica peste rășină epoxidica. Rășină epoxidica peste rășină poliesterice da merge perfect.
Nu uita sa degesezi cu diluant nitro sau acetona suprafețele pe care vrei sa le repari .Când lucrezi umed pe umed nu e necesara degresarea.Înainte de a face operațiuni cu rasinile ,croiește țesătura , stratimatul la dimensiunile necesare .

alexdaniell

Multumesc mult de sfaturi. Romcraftul meu oare cu ce fel de rasina o fi fost facuta? Poli sau epoxi?

cristiantutuianu

Citat din: alexdaniell din Septembrie 05, 2018, 08:16:25 AM
Multumesc mult de sfaturi. Romcraftul meu oare cu ce fel de rasina o fi fost facuta? Poli sau epoxi?
E făcută cu rășină poliesterica 

Uite ce zice producatorul :
"DESCRIERE:
Este o ambarcatiune din rasina poliesterica armata cu fibra de sticla, conceputa pentru pescuit si agrement pe lacurile si raurile interioare."

alexdaniell

Sorry...nici macar nu m-a dus capul sa ma uit la descriere. Nu stiu de ce. Eroare de soft   :D

alexdaniell

Inca o intrebare. Are importanta mare orientarea fibrelor la placajul pt oglinda?

alexdaniell

Cred ca e o intrebare tampita. Placajul  are placile dispuse cu fibrele perpendicular, nu? Adica o foaie cu fibra pe lungime, urmatoarea cu fibra pe latime.

bbl81

Citat din: alexdaniell din Septembrie 06, 2018, 01:45:19 PM
Cred ca e o intrebare tampita. Placajul  are placile dispuse cu fibrele perpendicular, nu? Adica o foaie cu fibra pe lungime, urmatoarea cu fibra pe latime.

da, un strat pe verticala, un strat pe orizontala. deci nu prea conteaza cum pui fibra.
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

alexdaniell

Am mai evoluat putin. Interiorul e aproape curatat. Duminica o separ si pun interiorul cu  fundul in sus. O sa imi fac mana in lucrul cu fibra schimband lemnele tachetilor si punand lemne noi pe unde mai am nevoie. Apoi urmeaza partea de care mi-e cel mai frica: inlocuirea oglinzii. Dar pana acolo mai e oleaca.

https://www.flickr.com/photos/151925695@N08/30780521628/in/dateposted-friend/

alexdaniell

Am ajuns si la faza cea mai delicata. Inlocuirea lemnelor tachetilor si a oglinzii. Toate erau complet putrede.
https://www.flickr.com/photos/151925695@N08/29774021227/in/dateposted-public/
Azi ma duc la Hornbach sa cumpar placaj de 12mm de mesteacan de exterior (BFU100).
Decupez oglinda, fac un sablon din carton dupa decupatura si apoi tai placajul. Urmez apoi sfaturile lui Vali.

Vreau doar sa-mi urati succes.

Multumesc!

scm_ro

Nicolai