sisteme securitate

Creat de gabarea, Iulie 06, 2018, 12:38:09 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

gabarea

Am avut 2 tentative de furt motoare la ambarcatiunea mea, iar la ultima tentativa au reusit sa-mi dea jos motorul taindu-mi cablurile de guvernare, hidraulica, ce mai, mi-au taiat tot.

Singura masura de securitate care am reusit sa o pun in aplicare a fost sa sudez piulitele sa nu le mai permita sa le desfaca cu cheia.

Dispun de un panou solar de 200w iar in urma discutiilor cu o persoana ce monteaza camere mi-a spus ca panoul e prea mic ca sa sustina si camera si dvr-ul. Voi ce spuneti?

Ce masuri de securitate ati ales pentru motoare? Daca se poate sa dati si linkuri la sistemele alese de voi.. ar fi perfect.
Multumesc

Vali

La mine motorul a fost cel mai in siguranta atunci cand a stat 2 luni pe fundul canalului Sontea :D. Nu s-a atins nimeni de el, n-a stiut nici bau-bau in afara de mine unde mi-e motorul :P. Si daca mai spun ca dupa ce l-am desfacut si curatat merge mai bine ca inainte...

Acum trecand la treburi serioase, am patit si eu sa-mi taie cablurile si sa gasesc motorul aproape dat jos de pe barca, in prima noapte pe peridoc in fata portii. Am vorbit atunci cu lumea despre gps etc, dar nu cred ca e o solutie potrivita la hotii de la noi.

Am inteles ca inclusiv daca gps-ul e cu alimentare proprie, au baietii un detector cu care-l gasesc si-l indeparteaza imediat, si pana sa ajungi tu, motorul a fost vandut deja de 3 ori prin Ucraina...

La mine solutia cea mai sanatoasa e sa tin motorul acasa, si cand e pe barca sa fie montat si securizat intr-un putz la pupa, unde nu se vede absolut deloc, deci nu tenteaza. La tine la trimaran asa ceva e greu de realizat, dar nu cred ca imposibil. Oricum, daca te stiu gagiii din zona ta, greu sa-i mai dezveti sa jinduiasca la motor...

Concluzia: la noi la romani singura protectie relativ eficienta e sa faci motorul outboard una cu barca, si sa-l faci complet invizibil, sa creada lumea ca ai inboard, sa nu stie nimic de motorul tau. Nu am incredere in metode de protectie de "afara", cand stiu ce specimene avem in baltile noastre.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

alexdaniell

Daca am avea legi adevarate si care sa si fie aplicate, nici prin gand nu ne-ar trece ca un motor ar putea fi furat. Mie mi-era frica ca-mi fura motorul si cand dormeam pe barca.

cristiantutuianu

Citat din: gabarea din Iulie 06, 2018, 12:38:09 AM
Singura masura de securitate care am reusit sa o pun in aplicare a fost sa sudez piulitele sa nu le mai permita sa le desfaca cu cheia.
Nu vreau sa dau solutii la hoti dar am auzit ca uni au ramas fara motor si fara o bucata din oglinda. Nu mai vorbim ca au aparut pe piata flexuri cu acumulatori la preturi accesibile (chiar chituri bormasina,circular +flex ). Deci solutile de a da jos un motor sunt aproape identice cu cele ,care vei fi nevoit sa le folosesti chiar tu ca propietar sa il dai jos cand ai piulitele sudate......NASPA . Poate sa devina intimidat de multitudinea de operatiuni care le are de facut atunci cand :sa zicem are si o platbanda care e sudata peste piulite sa il incurce la taiat sau sa fie nevoit sa taie de paispe ori sa ajunga la prezoane.Adica o gramada de timp nu 5 minute

Citat din: gabarea din Iulie 06, 2018, 12:38:09 AM
Dispun de un panou solar de 200w iar in urma discutiilor cu o persoana ce monteaza camere mi-a spus ca panoul e prea mic ca sa sustina si camera si dvr-ul. Voi ce spuneti?
E clar ca e un consumator serios .

Deci cu ce te ajuta camerele si dvr-ul? Daca nu este conectat dvr-ul la o retea de internet sa iti trimita atentionare pe net sau pe telefon.Banuiesc ca nu ai un router de la providerul de internet pe barca. O sa fie posibil atunci cand reteaua 5G va deveni realitate in toate zonele.(acum e in teste la Floresti  langa Cluj).
Megem pe ideea ca filmeaza si inregistreaza toata operatiunea dusa de talhari pe propietatea ta .....si consideri ca te ajuta ,sanse foarte mici si iti spun de ce. Am un vecin pe strada care are firma de instalat sisteme de securitate,cand intri la el in curte zici ca intri in Area 51 camere senzori si cine stie ce panarame mai are pe acolo .Nu a facut nici un rahat cu toate filmarile si a ramas si cu paguba dupa ce au trecut meseriasi pe la el....trist.

Ok ce am povestit pana acum nu ajuta prea mult sa nu se fure motoarele de pe barca. Hai sa gasim solutii care sa functioneze .
Bun acum intrebari pentu toti cei interesati de acest aspect
La ce distanta te afli de barca?
In cat timp poti sa ajungi la ea?
Ai contract cu o firma de paza si protectie ? (pentru protectia locuintei , sediu firma ....)
Barca ta e open e cabinata ai panouri solare pe ea?

scm_ro

Pt o camera care are cartela gsm in ea iti ajung 200W , dar trebuie si o baterie pentru noapte sau cand e inorat. Dar sa stii ca nu te ajuta.
Am lucrat cu sisteme de securitate profi si sunt zero daca omul are o sapca sau o cagula.

Eu zic ca daca vor sa il fure nu prea avem solutii decat sa ne tinem barcile in spatii pazite. La mine cel de 60cp are aproape 100kg, cred ca s-ar chinui ceva sa il dea jos pe apa.

bbl81

cred ca:
-cat mai multa paza reduce sansele hotilor-camere video-alarma-GPS-locatie pazita.

din pacate, nici toate acesta s-ar putea sa nu ajunga. am auzit de oglinzi de barca decupate cu drujba pentru a nu piesrde timp, deci motorul taiat repede jos. am auzit de motoare foarte grele furate u ajutorul vestelor de salvare....imbracat in vesta, si dat drumul de pe barca....poate fi tras incet pe distante lungi, fara galagie...
"O zi proasta de pescuit este mai buna decat o zi buna la munca"

peb5

Se poate instala un dispozitiv GPS cu transmitere prin reteaua GSM.
Am vazut ca sunt multe tipuri de echipamente si toate fac cam acelasi lucru.
Sunt mici, putin mai mari fata de o cutie de chibrituri, si pot fi ascunde sub galeria de admisie, prin carcasa inferioara sau alte locuri putin accesibile
Au acumulator incorporat si raman alimentate la deconectarea bateriei si transmit acest lucru. Deci la taierea cablurilor de la baterie deja esti informat ca cineva a intrat in operatie, iar dispozitivul continua sa transmita pozitia cateva ore bune.
Enumar cateva echipamente care le-am gasit la o prima cautare:
http://weblocator.eu/
https://www.furat.ro/
http://weblocator.eu/oferta-preturi/magazin/localizator-gps-pentru-vehicule-tk116/
https://allwinner.allshops.ro/produs/7874437/Tracker+Moto+si+Bicicleta+in+timp+real+GPS+GPRS+GSM+SMS.html
http://localizareauto.com/localizator_personal_LG-300i.html

gabarea

Citat din: alexdaniell din Iulie 06, 2018, 08:02:24 AM
Daca am avea legi adevarate si care sa si fie aplicate, nici prin gand nu ne-ar trece ca un motor ar putea fi furat. Mie mi-era frica ca-mi fura motorul si cand dormeam pe barca.
Foarte adevarat!
La prima tentativa de furt, domnul politist mi-a sugerat sa nu sun la 112 :) :) :) :) :) :) :) .... ceea ce exact am si facut :) :) :)
Au venit cei de la criminalistica de au luat amprente (nu au gasit nimic suspect) insa in acea zi vopsisem cu gelcoat toata puntea interioara (deci era totul proaspat) si hotul si-a lasat urma de la adidas pe podea (urma la care am poza facuta) iar domnii politisti nici macar nu au luat-o in seama. Ma gandesc ca daca intr-adevar erau interesati sa prinda hotul verificau adidasii la toti presupusii hoti din localitate. Ca o lista cu toti cleptomanii sigur au si prea multi nu sunt si poate poate dadeau de o pista. Dar stiu, o sa spuneti si voi ca fabulez; dar asa ne-am obisnuit sa nu faca nimeni nimic in tara asta ce a luat drumul declinului. Nu au facut nici o pista, nici un scenariu nimiiic. Ma gandesc ca acum sa cer o copie dupa dosarul meu ca au trecut 2 ani si n-am primit nici cel mai mic raspuns. Se enerveaza tare cand ceri copie dupa dosar, stiati asta?

Citat din: cristiantutuianu din Iulie 06, 2018, 09:07:05 AM
Nu vreau sa dau solutii la hoti dar am auzit ca uni au ramas fara motor si fara o bucata din oglinda. Nu mai vorbim ca au aparut pe piata flexuri cu acumulatori la preturi accesibile (chiar chituri bormasina,circular +flex ). Deci solutile de a da jos un motor sunt aproape identice cu cele ,care vei fi nevoit sa le folosesti chiar tu ca propietar sa il dai jos cand ai piulitele sudate......NASPA . Poate sa devina intimidat de multitudinea de operatiuni care le are de facut atunci cand :sa zicem are si o platbanda care e sudata peste piulite sa il incurce la taiat sau sa fie nevoit sa taie de paispe ori sa ajunga la prezoane.Adica o gramada de timp nu 5 minute

E clar ca e un consumator serios .

Deci cu ce te ajuta camerele si dvr-ul? Daca nu este conectat dvr-ul la o retea de internet sa iti trimita atentionare pe net sau pe telefon.Banuiesc ca nu ai un router de la providerul de internet pe barca. O sa fie posibil atunci cand reteaua 5G va deveni realitate in toate zonele.(acum e in teste la Floresti  langa Cluj).
Megem pe ideea ca filmeaza si inregistreaza toata operatiunea dusa de talhari pe propietatea ta .....si consideri ca te ajuta ,sanse foarte mici si iti spun de ce. Am un vecin pe strada care are firma de instalat sisteme de securitate,cand intri la el in curte zici ca intri in Area 51 camere senzori si cine stie ce panarame mai are pe acolo .Nu a facut nici un rahat cu toate filmarile si a ramas si cu paguba dupa ce au trecut meseriasi pe la el....trist.

Ok ce am povestit pana acum nu ajuta prea mult sa nu se fure motoarele de pe barca. Hai sa gasim solutii care sa functioneze .
Bun acum intrebari pentu toti cei interesati de acest aspect
La ce distanta te afli de barca?
In cat timp poti sa ajungi la ea?
Ai contract cu o firma de paza si protectie ? (pentru protectia locuintei , sediu firma ....)
Barca ta e open e cabinata ai panouri solare pe ea?
Distanta e de aproximativ 2km si pot ajunge in mai putin de 2 minute si desi e o firma de paza si protectie la noi nu stiu daca as rezolva mare lucru sa fac un contract cu ei deoarece in ultima vreme lucreaza un fost hot :))
Panoul solar inca nu l-am montat, dar am tot kitul pe care il pot monta oricand.

La fiecare tentativa de furt lunile alese de hoti au fost iulie si august (deci ma astept ca in perioada imediat urmatoare sa am iar vizitatori chiar daca am piulitele sudate si aftuite) si mereu in weekend. Baietii stiau ca sunt iesit la baut (cineva sigur ma urmarea, cineva cu care chiar cred ca dau si noroc) iar in timpul asta ei actionau. Nu-mi vine nici o idee cum sa fac sa creez o pista. Am tot zis ca-mi notez pe o tabla multe detalii de la fiecare tentativa, poze, zi, ora, suspecti si sa incep sa ma joc cu detaliile ca in jocul Broken Sword :)) Ma mai gandesc ca daca actioneaza doar in iulie/august si doar in weekend e posibil sa fie acelasi hot penal.

Si DA, trebuie aplicate varii "sisteme de securitate home made" ca sa-i ingreunezi treaba hotului. Ca o idee ce mi-a venit acum la nevoie: la mine motoarele sunt prinse pe niste extensii, ca un fel de cutii, de unde am acces din interior la suruburile care tin pe pozitie partea de jos a motorului. De acolo ei sunt nevoiti sa tina contra cu o cheie ca sa poata desface piulita ce se afla in apa. Ca sa-l tin un timp mai indelungat in treaba lui si sa nu mai aiba el acces asa facil la acele piulite/suruburi, acesti suporti de motor ii voi umple cu spuma poliuretanica in care voi arunca lame de barbierit si sarma ghimpata tip NATO, iar capacele extensiilor de motor le voi sigila si pe ele cu un silicon ca pana acum erau scoase. In prima faza ii va lua cateva secunde bune sa scoata acel capac, ba chiar va fi nevoit sa-l sparga (deci va face o mica galagie) iar dupa asta va incerca, cu mare incredere, sa rupa cu mana acea spuma plina de lame (deja mi se face mila de el). Mizez pe faptul ca se va foarte taia la mana ceea ce sper ca voi gasi mici pete de sange pe undeva astfel incat sa-si lase ADN-ul imprastiat pe acolo. Cateva secunde pierdute de hot vor fi in favoarea mea.

O alta metoda a fost sa-mi vopsesc capul motor si interiorul capacului cu vopsele de diferite culori astfel incat sa se gandeasca ca unui posibil client ii va fi teama sa-l cumpere stiind ca e furat. Poate pare o solutie mai copilareasca dar ma leg de orice numai sa ii tin la distanta, indiferent ca pare mai naiva sau nu. Dupa prima tentativa, la un motor am ramas fara capac (stiti un capac de Yamaha de 60cp de vanzare?). Evident ca la cel cu capacul pe el nu se vedea ca e plin de vopsea si l-au ales, normal, pe cel cu capac. Acum ca l-au ales ca avea capac, ca le era mai usor sau ca au fost descurajati de motorul vopsit, nu mai stiu.

Citat din: bbl81 din Iulie 06, 2018, 11:57:39 AM
cred ca:
-cat mai multa paza reduce sansele hotilor-camere video-alarma-GPS-locatie pazita.

din pacate, nici toate acesta s-ar putea sa nu ajunga. am auzit de oglinzi de barca decupate cu drujba pentru a nu piesrde timp, deci motorul taiat repede jos. am auzit de motoare foarte grele furate u ajutorul vestelor de salvare....imbracat in vesta, si dat drumul de pe barca....poate fi tras incet pe distante lungi, fara galagie...

Nu cred, si sper, ca se pune problema sa-mi taie capacele de motor ca drujba nu cred ca poate taia sub apa.

Citat din: peb5 din Iulie 06, 2018, 11:56:26 PM
Se poate instala un dispozitiv GPS cu transmitere prin reteaua GSM.
Am vazut ca sunt multe tipuri de echipamente si toate fac cam acelasi lucru.
Sunt mici, putin mai mari fata de o cutie de chibrituri, si pot fi ascunde sub galeria de admisie, prin carcasa inferioara sau alte locuri putin accesibile
Au acumulator incorporat si raman alimentate la deconectarea bateriei si transmit acest lucru. Deci la taierea cablurilor de la baterie deja esti informat ca cineva a intrat in operatie, iar dispozitivul continua sa transmita pozitia cateva ore bune.
Enumar cateva echipamente care le-am gasit la o prima cautare:
http://weblocator.eu/
https://www.furat.ro/
http://weblocator.eu/oferta-preturi/magazin/localizator-gps-pentru-vehicule-tk116/
https://allwinner.allshops.ro/produs/7874437/Tracker+Moto+si+Bicicleta+in+timp+real+GPS+GPRS+GSM+SMS.html
http://localizareauto.com/localizator_personal_LG-300i.html

Multumesc pentru linkuri. Clar trebuie sa aleg un GPS care sa ma informeze atunci cand sunt cablurile taiate.

peb5

Cum am mai scris si in celalalt topic, mai este si solutia unui buzzer (alarma) actionat atunci cand se intrerupe un circuit, in cazul nostru un fir pe langa motor care-l smulge sau il taie ca-l incurca in desfasurarea activitatii. Aceasta alarma sa fie amplasata undeva ascunsa in barca si alimentata de la un acumulator suplimentar. 
In acelasi mod se poate asigura si perimetrul din jurul barcii. Se inconjoara barca cu un cablu si la intreruperea circuitului poate declansa o alarma care va fi pe mal. Acest cablu poate fi trecut si prin elementele de prindere a motorului de barca astfel incat sa nu poata lua motorul fara ruperea acestui cablu.

timberland0910

Cel mai simplu e cu o alarma viper cu telecomanda cu display .Am avut pe una din masini si imi arata pe display daca se umbla la portbagaj , usa , geam spart ..etc se poate sera sa nu sune ci doar sa iti arate pe display in ce parte a barcii se umbla , asta pt a putea hotul sa lucreze in liniste si tu sa poti ajunge cu maceta in timp util pt amputare