Festivalul RowMania 2011

Creat de Vali, Septembrie 03, 2011, 08:49:56 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Vali

Salutare la barcagii :), datorita urarilor voastre am ajuns ieri cu bine la Tulcea, dupa ce am conversat o gramada de prostii cu golanul meu prieten Skepja :D (asa suntem noi, vorbim tot timpul prostii, bine ca nu facem prostii :P).

Cea mai amuzanta chestie a fost ca exact la urcarea pe bac, a venit un nene garcea, un putzoi de vreo 20 si ceva de ani, si a inceput sa ne scobeasca ce e cu barca, de unde o avem, vrea acte etc. Omusorul se incorda la noi, in timp ce zona misuna de tigani care vindeau telefoane furate. I-a cerut toate actele lui Marian, mi-a cerut si mie buletinu', dupa care cica "nu plecati nicaieri pana nu-mi aduceti acte pentru barca, de unde stiu ca nu e furata". Eu am fost foarte calm si degajat, i-am spus ca n-avem acte fiindca e barca de amatori, facuta prin contributia membrilor asociatiei, si singura chestie care se poate intampla e ca barca nu va ajunge la Row-Mania. Pana la urma l-am convins sa ne lase in plata Domnului, avea toate datele noastre, stia unde sa ne gaseasca la o adica. La plecare i-am spus si lui "sa traiti, n-aveti pentru ce :P", si am pornit la drum prin fascinantul peisaj dobrogean.

Am ajuns cu bine la Tulcea, am luat legatura cu Cristi Mosoia de la Row-Mania, am lasat barca si peridocul la locul indicat, pe malul Dunarii in fata ARBDD, dupa care am inceput sa "ma bag in seama" cu lumea de pe acolo, baieti unu' si unu'. Am cunoscut astfel o gashca foarte misto de caiacisti, al carei lider e un baiat de treaba pe nume Iliuta, care se semna pe Barcaholic cu id-ul Surub, si inchiriaza caiace in Delta. Am discutat apoi cu mai multa lume, printre care si cu legendarul organizator al festivalului, Ivan Pataichin, in timp ce trebaluiam in jurul Lotcii.

Am uitat sa va spun ca atat de-a lungul drumului, cat si la Tulcea, Lotca a fost o aparitie care a atras o multime de lume, de priviri si remarci entuziaste, fiind un fel de vedeta intre barcile de acolo, mai ales cand se auzea ca a fost construita de amatori. Oricum, vedeta incontestabila e Canotca, o barcuta cu adevarat de vis, facuta in strip plank din esente contrastante de lemn, fiind in opinia mea una din cele mai calitative realizari romanesti in domeniu. Din pacate, n-am apucat sa fac poze Canotcii, insa a facut destule poze Marian - mermanos, asa ca le vom posta pe parcursul zilei de azi.

Mai tarziu a inceput sa se adune lumea, m-am gasit cu Marian - mermanos, cu care am stat cel mai mult in gashca, fiind un barcagiu pasionat din aceeasi specie :). O surpriza foarte placuta a fost reintalnirea dupa cativa ani cu bunul meu prieten si mentor Mihai Patrascu din Cluj, proprietarul velierului Allegro, care venise in calitatea lui de realizator TV. Am stat si am discutat multe de-ale noastre si de-ale velelor, urmand sa ne vedem mai pe seara la o bere.

La un moment dat, dupa cateva ore de naduseala naucitoare, s-a dezlantuit in sfarsit iadul, adica o furtuna puternica, noi ne-am adapostit la o pensiune de pe malul Dunarii, unde am mancat si am stat la taclale, constatand ca respectiva pensiune se inunda de la ploaia diluviana :D. Am revenit apoi la barca, am scos un chintal de apa ;D, dupa care am asteptat inceperea oficiala a festivalului.

Astfel, pe Dunare, in fata zonei de festivitati amenajata pe faleza langa ARBDD, si-a facut aparitia un cortegiu de caiacisti si canoisti sportivi, care au deschis calea a 3 Canotci, cu care au coborat pe Dunare Ivan Pataichin, Toma Simionov, si inca 4 fosti sportivi din ce am inteles. Totul a fost intampinat cu un mare entuziasm si aplauze frenetice, dupa care Ivan Pataichin a urcat pe scena si a inceput prezentarea festivalului.

Programul festivalului Row-mania este foarte interesant, vor fi concursuri de barci cu vasle si se vor expune realizarile in materie ale amatorilor si profesionistilor. Pe lacul Ciuperca, unde a fost instalat un balizaj cu aceasta ocazie, se vor desfasura concursuri de barci de 10 vaslasi din ce am inteles, plus concursuri de Canotci. In plus, pe Dunare (bratul Tulcea) se va desfasura un concurs intre 20 de Canotci, care fiecare va avea echipaj dintr-un anume sat al Deltei :), deci va fi intrecerea intre sate cu Canotca. Oricum, tot festivalul e sub semnul Canotcii (o realizare remarcabila a veteranului marangoz tulcean Paul Vasiliu), si sub semnul promovarii turismului ecologic in Delta.

Pe masura ce reincep activitatile din cadrul Festivalului Row-Mania, am sa continui sa povestesc. Azi avem program de expozitie si explicatii catre public, din pacate in febra pregatirilor n-am apucat sa fac macar un sticker pe care sa scriu Asociatia Raid Romania  :-\, insa lumea interesata va afla la fata locului despre ce e vorba :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Din resedinta multietnica de judet Tulcea transmite din nou un braconier mic, din mijlocul unei atmosfere festive, unde totul graviteaza in jurul fascinantelor creatii numite barci :). Ieri a fost o zi plina, vremea a fost excelenta si favorabila pentru toate manifestarile care s-au desfasurat. In continuare orasul e plin ca de obicei de turisti de toate culorile si care vorbesc toate limbile imaginabile, iar festivalul Row-Mania este cel putin pana acum o reusita absoluta.

Ziua de ieri a inceput cu prezentarea exponatelor de pe cheul din zona sediului ARBDD. Au fost deci expuse mai multe Canotci, caiace, barci, lumea a venit, s-a interesat, si-a manifestat admiratia si entuziasmul. Am observat insa si o anumita obtuzitate a localnicului tipic al Deltei vizavi de barcile din lemn, pe care o voi "diseca" mai tarziu, insa pe ansamblu, se pare ca impactul asupra publicului a fost substantial.

In jur de ora 10 am plecat impreuna cu Marian - mermanos, sa facem niste stickere sa stie lumea ce e cu barca noastra, a asociatiei Raid. Imediat ce am intrat in incinta xerox-ului respectiv, am vazut 2 figuri familiare, care nici nu ma observasera: x-petrolist si homemade :D. Si ei erau acolo tot pentru stickere, plus niste fluturasi de impartit celor interesati. Am pornit noi apoi spre cheul dunarean, telefonul incepuse deja sa-mi sune ca de obicei ca la call-center :P, si am stat cu totii in zona expozitiei, dandu-le informatii celor interesati, de la simpli curiosi pana la ONG-uri si televiziuni.

Cel mai interesant aspect a fost ca am avut ocazia sa conversam cu 2 personalitati de valoare ale lumii barcilor de la noi: Mihai Mihail, patronul firmei Spat din Galati, firma care are cel mai mare procent din barcile in folosinta in Delta Dunarii, si Paul Vasiliu, creatorul Canotcii si patronul Geneza Yachts, ale carui sublime creatii le putem vedea si pe site-ul http://www.barcidinlemn.ro/index.php.

Astfel, nea Misu Mihail, mic, energic, amuzant, ne-a povestit cum in 1990 a ratat colaborarea cu un italian caruia ii vanduse cateva barci si urma sa-i onoreze o comanda substantiala: "A venit macaronaru in iunii 90 cu maimuţa lângî el, intr-o Alfa 156 roşii aprinsî, cari abia si lansasi, şi a stat câteva zili la Athene Palace. Exact atunci a început scandalu' cu piaţa Universităţii şi minerii, au venit minerii la Ateneu, i-au văzut maşina, şi au ciomăgit-o di n-a mai rămas nimic bun din ea  :D. Di atunci a zis macaronaru, cu ochii în lacrimi, cî nu mai vrea sî audî vreodatî di România. La fel, undeva in Ardeal erau toati utilajili di făcut o fabricî di vatî mineralî, dupî mineriadî le-au luat broscarii şi le-au dus în Ungaria."

In continuare nea Misu ne-a povestit cum s-a apucat el in adolescenta sa-si faca prima barca, de a ajuns apoi sa faca din asta cariera vietii: "Aveam 16 ani, şi mergeam la baltî la Cătuşa sî facim baii. Acolu era un moş, nea Culiţî, cari ni îmbârliga sî ni plimbii cu barca. Treceam pisti Cătuşa, şi moşu ni punea sî băbăm mâinili în nişti tuburi di azbociment, cicî staţi cu mâinili acolu cât puteţi, şi li scoteam di acolu ciorchini di lipitori  :o. Moşu vindea lipitorili la frizeri, cari li puneau pi ceafî la oamenii cari viniau sî si tundî. Atunci am spus noi haidi bă mai bini sî ni facim barca noastrî, cî prea ni chinui moşu :)". Dupa care nea Misu ne-a povestit cum a facut el prima barca, pe care a dat nenumarate straturi de ulei de in, de a iesit o barca grea ca un cosciug, si cum a continuat cu barcile pana s-a apucat sa lucreze profesionist, imediat dupa revolutie.

Intalnirea cu Paul Vasiliu a fost exact in momentul cand hotarasem impreuna cu Aurelian si Nicu sa-i telefonam ca sa-i facem o vizita la atelier. In acel moment l-am observat pe cheu, si ne-am dus sa vorbim cu el. Am avut astfel ocazia sa cunoastem un om foarte pregatit, dar si foarte entuziast, care a fost foarte incantat sa vada barca noastra de amatori expusa pe cheul dunarean. A fost o placere deosebita sa discutam cu domnul Vasiliu, iar cand Aurelian i-a spus " parerea mea e ca lotca romaneasca are origini scandinave", d-l Vasiliu i-a intins imediat mana, in semn de consens si apreciere :). Discutia s-a intins pe mai multe subiecte, iar d-l Vasiliu ne-a spus ca e incantat ca mai sunt oameni in tara care construiesc in lemn si incearca sa continue acest mestesug aproape uitat. Pe ansamblu, cred ca a fost cea mai placuta intalnire pe care am avut-o cu ocazia Row-Mania, mai ales ca d-l Vasiliu ne-a spus ca e deschis oricarei comunicari in domeniu, pentru a contribui la cresterea numarului si calitatii barcilor din lemn.

In continuare, ne-am intregit brigada asociatiei Raid odata cu aparitia lui Paul navigatorul, care ne-a spus sa mergem sa participam la concursul de vaslit in canoea de 10+1 pe lacul Ciuperca. Am mers deci la locul de start, unde deja se lua startul intre 3 echipaje, cel al penitenciarului Tulcea, cel al jandarmilor, si cel al ziaristilor. Dupa aceasta prima runda, castigata de echipajul penitenciarului (n-am inteles daca erau detinutii sau gardienii :D), urma sa participe si alte echipe, ale Row-Mania, ale ONG-urilor, unde urma sa intram si noi, insa treaba s-a miscat destul de lent, si la un moment dat am zis impreuna cu Paul "hai mai bine sa-i lasam, ca isi completeaza ei echipajul, si sa mergem sa mancam impreuna cu Aurelian si Nicu".

Am stat noi la terasa de langa autogara, am mancat, am baut, dupa care m-am despartit de cei 3 prieteni, care au plecat spre Jurilovca, pentru a lua dreuca, ghionderul si parusul lui Paul, urmand sa le puna duminica dimineata pe Legenda Dunarii la Luncavita, si sa-si faca intrarea in Tulcea cu parusul in bataia vantului :).

In continuare, eu mi-am continuat periplul in zona standurilor unde expuneau ONG-urile, stand de vorba cu mai multe persoane implicate in proiecte care vizeaza Delta si dezvoltarea sa durabila. O initiativa interesanta a fost cea prin care unul din ONG-uri (din pacate spre rusinea mea nu- mai retin numele) a montat pe asfalt niste stickere in forma de sageti, pe care era scris "degustare sturion proaspat din Dunare". Cand ajungea insa la destinatia indicata, amatorul de sturion gasea un mesaj care-l trezea din reverie: "Chiar credeati ca puteti degusta un peste pe cale de disparitie pe cursul Dunarii si in Delta?".

Asemenea mesaje cred ca au impact asupra oamenilor, mai putin asupra localnicului Deltei, care in continuare, asa cum spunea si Paul Vasiliu, este motivat exclusiv de castigul imediat, prin orice mijloace, neacordand vreo importanta ecologiei sau exploatarii sustenabile a ecosistemului Deltei.
Concluzia la care am ajuns in urma discutiilor cu atatia oameni implicati in conservarea Deltei si specificului ei este ca treaba se va imbunatati in Delta doar in urma unor masuri foarte dure, vizavi atat de localnici, cat si de turisti sau diversi operatori comerciali.

Am avut bucuria in acelasi timp sa vad standul Parcului National Muntii Macin, l-am cunoscut pe directorul parcului Viorel Rosca, si am discutat impreuna despre aceasta bijuterie a patrimoniului biodiversitatii de la noi din tara. Parerea pe care i-am transmis-o d-lui Rosca e ca ar trebui interzis cu desavarsire accesul motorizat in Parcul Muntii Macin, din cauza ca de la an la an se inmultesc cei care tulbura linistea si ecosistemul zonei cu motociclete de teren, atv-uri sau masini off-road. Astfel, una din cele mai ferite zone a tarii de asaltul turismului agresiv devine incet-incet o destinatie infestata de "amatorii de adrenalina" motorizati. Oricum, directia pe care se doreste dezvoltarea accesului turistic este exact turismul neinvaziv, adica drumetia, alpinismul, mountain-biking-ul, turismul hipic. Ma bucur inca o data ca am intalnit reprezentantii Parcului National Muntii Macin, si sper ca pe viitor aceasta perla a Romaniei sa fie valorificata corect si eficient.

In continuare, am stat alaturi de barca si am explicat oamenilor despre initiativa Raid Romania, fiind o bucurie ca pot impartasi si altora din pasiunea si entuziasmul nostru. Oamenii veneau, admirau barcuta construita la Slobozia, continuata la tabara din Jurilovca, si finisata partial la Galati, marea majoritate intreband cat costa :). Oricum, am discutat cu multi oameni care mi-au spus ca au barci de agrement din fibra, dar tare si-ar dori o asemenea barca din lemn, pentru a se bucura de plimbarile in Delta cu viteza mica, avand timp sa admire peisajul, si incadrandu-se si ei in peisaj la bordul unei barci din lemn natur :). Asa ca la ora 11 seara m-a retras la "cuibar", pe parcursul zilei de azi urmand sa ne continuam activitatile in cadrul festivalului Row-Mania, o initiativa cu adevarat frumoasa a lui Iavn Pataichin si a colaboratorilor sai :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Salutare, exact in acest moment predau cazarea si fug la Dunare sa ma gasesc cu Marian, luam barca si fugim la Galati. Azi a fost o zi de pomina, am intampinat impreuna cu Nicu homemade toata gashca de la TID, am facut o gramada de poze, m-am regasit cu Legendaru si toata brigada :). Am sa scriu totul insa cand voi ajunge (sper cu bine) la Galati. A fost un weekend de pomina, care promite ca anii viitori sa fie cea mai frumoasa manifestare nautica de la noi din Ro :). Multe salutari de la poarta Deltei, frumosul si tihnitul oras Tulcea :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Vali

Si a fost RowMania :). Prima editie a festivalului a avut ca de obicei mici stangacii, insa pe ansamblu a fost o manifestare foarte reusita. La aceasta au contribuit atat locatia - tihnitul oras Tulcea, cu Dunarea, faleza ei, Lacul Ciuperca si parcurile cu fantani arteziene, cat mai ales oamenii, incepand de la organizatori - Ivan Pataichin si echipa Row-Mania, pana la tot restul de participanti - expozanti, concurenti, sponsori, plus marea masa a publicului larg (localnici si turisti), care a avut parte de un weekend excelent. Cireasa de pe tort a fost sosirea "escadrei" de caiace a TID-ului, primul roman care a ajuns in Tulcea fiind tocmai LEGENDARU :).

Dar sa incepem relatarea cronoligica a ultimei zile a festivalului:
Se stia ca pentru duminica e programata intrecerea intre cele 20 de Canotci, care fiecare reprezenta unul din satele Deltei. Pe o vreme superba de inceput de toamna, echipajele au inceput sa apara, s-au strans pe pontonul RowMania, au primit ultimele instructiuni, dupa care au inceput lansarea barcilor:



In scurt timp, bratul Tulcea al Dunarii s-a umplut de Canotci:





Dupa care Canotcile au plecat spre aval, de unde urma sa se dea startul competitiei. Dupa aproximativ jumatate de ora, au aparut in dreptul cotului bratului Tulcea din avalul satului Tudor Vladimirescu primele Canotci, in uralele si incurajarile publicului. In scurt timp, au inceput sa treaca linia de sosire primii clasati.

Sosirea castigatorilor locului 1, echipajul municipiului Tulcea:



Urmeaza pe locul 2 echipajul comunei Somova:



Pe locul 3 ajunge echipajul din Jurilovca:



Dupa care Canotcile incep sa se retraga la mal:





A urmat perioada de pauza si siesta duminicala din jurul orei pranzului, dupa care unul cate unul au inceput sa apara mult-asteptatele caiace participante la TID:









Dupa care si-a facut aparitia, in aclamatiile putinilor martori prezenti, cel mai iubit dintre barcagii :D:









Au sosit apoi si alte caiace ale participantilor romani, incepand cu badea Bucius (pe care din pacate n-am reusit sa-l prind in poza cu velele ridicate, fiindca am ajutat niste concitadini la o barca):



Ovidiu din Timisoara (pe care de la distanta l-am confundat cu Alaskanul :)):



Mihai doctoras, bunul meu prieten, alaturi de fiica lui adolescenta Andra:





Maestrul neintrecut al ceremoniilor si veseliilor Florio, alaturi de "cocuta" lui adolescenta :):



Au mai venit in timp mai multe echipaje, printre care Radu hoinaru', Costin Iatan, Delafluviu Guzi, Seba din Galati, plus cativa caiacisti pe care nu-i cunosteam, carora n-am apucat sa le fotografiez sosirea. In acest timp, Ivan Pataichin se plimba cu Canotca pe Dunare, in intampinarea noilor sositi:



Iar dragul nostru Razvan Legendaru incepuse deja sa fie asaltat de televiziuni, reporteri si toata lumea curioasa despre el:



A urmat apoi un moment cu adevarat memorabil, intrarea fastuoasa in portul tulcean a lotcii Legenda Dunarii, la vela, avandu-i ca echipaj pe Razvan capitanul - Ada Kaleh, Aurelian petrolistul, plus un sarb despre care nea Nicu homemade a spus ca e Isus din Nazareth :D:













A urmat apoi o veselie generalizata, prilejuita de reintalnirea atator amici din specia barcagiilor, dupa care echipa TID  a plecat spre masa festiva care ii fusese pregatita de Primaria Tulcea si Festivalul RowMania. Eu la randul meu m-am regasit cu vechiul meu amic Marian Skepja, mi-am luat ramas bun de la brigada de barcagii, si am pornit spre Galati impreuna cu Lotca Asociatiei Raid, cu gandul la acest eveniment frumos, care mi-a oferit una din cele mai placute mini-vacante din acest an :). Ramane pentru la anul sa ne gandim sa participam poate mai bine pregatiti, mai ales ca, in afara de Canotcile lui Paul Vasiliu si cateva caiace de plastic ale echipei incaiac.ro, Lotca Asociatiei Raid a fost singurul exponat prezentat de constructorii amatori  ::)...

RowMania, multumim pentru ospitalitate si frumoasele actiuni, si ne revedem la anul :).
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

menestras

Bai astia care ati fost pe acolo.... bagati poze taticu.

Vali

Nu stiu ce s-a intamplat cand am sectionat topicul Raid si am facut topicul despre RowMania: era un post al lui Thor care continea si niste poze, si vad ca la noul topic despre RowMania nu mai apare  ???...
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Florio

Salutari, Vali !
Cand te-am revazut, la Tulcea, eram numai intre prieteni :) ! O atmosfera extraordinara !
SI aparitia lotcii cu vela a fost cireasa de pe tort...ziceai ca e o corabie vikinga.
Multumesc pentru documentarul de mai sus, un articol in sine, cu insertii foto :) . Asa mi-am dat si eu seama de    anvergura evenimentului, inaintea sosirii noastre pe Dunare.
Fa barci si scrie carti, Vali ! Ai talent la ambele.

Vali

#7
Citat din: Florio din Septembrie 08, 2011, 01:40:01 PM
Fa barci si scrie carti, Vali ! Ai talent la ambele.
Spasiba confrate de pasiune, nu-s totusi chiar asa talentos :P. Stai sa ma auzi cum cant ;D.

Cat despre faptul ca am avut ocazia sa relatez pe scurt cum a fost la RowMania, as vrea sa le multumesc urmatorilor confrati de pasiune:
- toti colegii care au participat la constructia Lotcii (in frunte cu nea Nicu homemade :)), care Lotca a fost o aparitie foarte apreciata la RowMania
- Razvan Capitanu' - pentru ca a adus Lotca la Galati si am putut sa lucram la ea pe indelete
- Vali menestras, pentru ca a furnizat rasina necesara finisajului Lotcii
- Vince si Vali - blue marlin, pentru ajutorul dat la finisat Lotca
- Marian - tudy, pentru ca ne-a imprumutat peridocul pe care am transportat Lotca
- Marian skepja, pentru ca a dus si a adus Lotca de la Tulcea, fara sa ceara nimic in schimb, facand un simplu gest prietenesc
- Marian - mermanos, pentru ca a fost gazda tulceana alaturi de care am bantuit orasul tot timpul, m-a ajutat cu masina, si a facut si cinste :D.
- toata brigada de la RowMania, din Asociatia Raid Romania si de la TID, prezenta "pe baricade" la Tulcea, alaturi de care ne-am simtit acasa intre jucariile plutitoare si oamenii din aceeasi specie

Iar azi fiind marea sarbatoare a Sfintei Marii, daca tot avem atatia Mariani pe aici, sa le uram toate cele bune, plus traditionalul "Sa traiti cu numele" :D.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

stavride

Fata lui Florin (cel putin) este Maria :). Si fata lui Buciu cred. Sa le traiasca, si altii pe langa :).
Dacă vrei să construieşti un vapor, să nu începi prin a-i trimite pe oameni după lemne, cuie, unelte, sfori şi alte materiale. Învaţă-i întâi să tânjească după marea îndepărtată, nesfârşită.

menestras

#9
Si neica Aurelian Coca, si Peter. Tocmai p'astia ii uitasi?

mermanos

#10
Salutare si urari de bine tuturor aniversatilor zilei de azi!!!-Marini , Mariani, Marii,Marioare ,Mariane,Marinele, Marilene -desi sunt mai putine prin prezenta lor pe forum  :)
Cat priveste cinstea ,  Vali, cred ca am ramas dator cu o parjoala sau o placinta ceva! da o scoatem noi la capat ;D.
Acu ma scuzati da ma asteapta fii-mea care-i si ea Maria si vrea sa stau cu ea ca e aniversata desi are doar 2 ani si 3 luni :-*

x_petrolist

Citat din: menestras din Septembrie 07, 2011, 09:22:08 PM
Bai astia care ati fost pe acolo.... bagati poze taticu.
scuzati intirzierea conashule ....

Pozele sint facute Simbata, 3 Septembrie la Tulcea. Canotcile, desi nu au vele iar eu nu am habar ce calitati sau defecte au pe apa sint niste barci frumoase, cu un finisaj excelent si construite din mai multe soiuri de lemn (probabil de acolo vine si diferenta de pret 1500-2500 Euro din cite am auzit). Mi-as fi dorit sa incerc una dar programul extrem de strict m-a impiedicat. Sint convins ca vor apare si alte ocazii in viitor.
Din discutiile cu Dl. Mihail de la firma Spat, pe linga povestirile picante relatate de Vali as adauga inca una:
Dl. Mihail - barcile sint un hobby, ca femeile si jocurile de noroc.
A. - Dar Domnule Mihail, femeile si jocurile de noroc sint vicii
Dl. Mihail - Asa o fi (zimbind)
In afara de glume, am remarcat un scepticism mare din parte unui producator de barci de fibra referitor  la incapsularea materialului lemnos. Ne-a dat ca exemplu lemnul de tec impregnat cu ulei care decora barca expusa de Spat si care arata extrem de bine (fiind o savoniera cu motor nu a avut loc pe camera). Acum cind relatez, imi pare rau ca nu am o marturie vizuala.

Discutia cu Dl. Paul Vasiliu o voi posta pe alt thread, avind de-a face mai mult cu comentarii referitoare la constructia de lotci  in general si a "Calotca" in particular. De ce "Calotca"? Ii place Domnului menestras la nebunie acest nume si m-a rugat sa-l intreb pe Dl. Patzaichin daca l-ar deranja daca-i dam barcii aceast nume. Raspunsul a fost afirmativ, asa ca las comunitatea sa dezbata.

x_petrolist

Citat din: Florio din Septembrie 08, 2011, 01:40:01 PM
Salutari, Vali !
Cand te-am revazut, la Tulcea, eram numai intre prieteni :) ! O atmosfera extraordinara !
SI aparitia lotcii cu vela a fost cireasa de pe tort...ziceai ca e o corabie vikinga.
Multumesc pentru documentarul de mai sus, un articol in sine, cu insertii foto :) . Asa mi-am dat si eu seama de    anvergura evenimentului, inaintea sosirii noastre pe Dunare.
Fa barci si scrie carti, Vali ! Ai talent la ambele.
Salut Florio si multumesc pentru singura zi cu vele pe Mare din anul acesta pe care mi-ai oferit-o.

Florio

#13
Cu multa placere !
Ia uite ce a gasit subsemnatul prin aparatul foto :) .
Vikingii pe Dunare :)

Florio

#14
Si o brigada de zambaretzi :)