Motorizare Shetland 536

Creat de gabriel.c, Septembrie 16, 2018, 01:16:10 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

Vali

La anul de fabricatie al barcii cred ca nu scapi de schimbat miezul oglinzii. Daca faci oglinda bine, poti sa pui motor greu fara probleme.

Cel mai bine faci oglinda din placaj incleiat in mai multe straturi, pana ajungi la grosime. Poti folosi mesteacan sau chiar plop, incleiere de exterior, de la Welde. Lipirea placajelor intre ele si apoi lipirea oglinzii pe barca se face cel mai bine cu epoxy.

Daca vrei sa pui motor mare, de 90-100, vezi cum te descurci cu actele barcii, sa nu-ti puna piedici la inmatriculare. Ca sa scapi de asta, si ca sa nu scapi bani la dragnea, cel mai bine inscrii barca in Belgia, ai topic pe forum.

Motoarele in 4T fiind grele, si unghiul oglinzii prea drept, barca se va apupa si va intra greu in glisare daca nu are putere sanatoasa la elice. Din cauza asta m-am si gandit la 90 cai, sa o scoti repede in glisare, si sa reduci apoi, pastrand o rezerva suficienta de putere pentru situatii neprevazute.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Alex1958

Salut,
Shetland a scos de pe site referintele la barcile vechi inca de anul trecut.
Doar daca au baietii ceva arhiva....
Am vazut si m-am dat cu un 536 cu 115 HP Suzuki in 4T. Aveam senzatia ca stau calare pe motor...
Poate n-ar strica niste trim-tab-uri care sa ajute intrarea in glisare si in caz de purpoising. In orice caz motorul ales trebuie sa fie cat mai usor posibil.

gabriel.c

Salut,aveți idee cine poate să-mi schimbe miezul oglinzii ?
Iar in legătura cu trim taburile ma gândisem deja sa le montez o pereche smart Tab .
  Chiar nu știe nimeni o persoana capabilă să-mi modifice oglinda pentru un motor de 90cp 4T?

gabriel.c

Salut, chiar nu știți pe nimeni care să-mi modifice oglinda? As vrea sa pun un motor de90 cp 4T
Mulțumesc.

dany

vino la mine si vorbim.Am datele de contact a persoanei ce ne poate aduce placajul de la Welde  si restul e parfum!!! ;)
daca ai si motorul ar fi perfect...facem oglinda cat este nevoie dupa motor.

teo pes

Visul meu ar fi un Evinrude cu 4inV ! 2t!, cea mai mica putere este la 90cp,daca refaci oglinda pui in functie de cat intaresti pupa !
Viata i grea !!  Dar trece !!

gabriel.c

Adică ..poate fi și mai mare sau 90 cp ar fi de-ajuns ?
Întreb pentru ca sunt aproape cu achiziția unui etec 90  second.

mariusm piesenoi111

Ai mare grijă cand cumperi un ETEC second-hand
Daca nu ai acte originale și nu te înscrii pe site-ul lor nu poți cumpăra niciun șurub
De aia nici nu se prea fura
Că nu se pot repara fara acte 😀

gabriel.c

Eu cred ca nu e furat.E din afara și proprietarul mi-a trimis deja foto cu actele motorului.Dar tot îmi pun întrebări despre service in Ro .Colegii de pe forum zic ca nu prea se pricepe nimeni la reparat e-tecuri.

teo pes

Citat din: gabriel.c din Octombrie 01, 2018, 10:52:57 PM
Eu cred ca nu e furat.E din afara și proprietarul mi-a trimis deja foto cu actele motorului.Dar tot îmi pun întrebări despre service in Ro .Colegii de pe forum zic ca nu prea se pricepe nimeni la reparat e-tecuri.
Ce dracu sa repari la e-tec!? totul se schimba! dai jos si pui nou! ;D
Viata i grea !!  Dar trece !!