Marine romanesti (porturi turistice) la Marea Neagra

Creat de bobinuta, August 30, 2018, 11:15:28 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

bobinuta

Salutare,
Intrucat am vazut ca erau si alti interesati care au tot intrebat si nu am gasit un topic centralizator, m-am gandit sa-l deschid eu pe acesta, avand drept scop postarea informatiilor referitoare la localizarea marinelor romanesti - porturi turistice la Marea Neagra.
Este foarte clar ca pentru cei care le cunosc, topicul nu mai este necesar, dar exista probabil suficient de multi interesati, nou-veniti ca si mine in zona pasiunii pentru ambarcatiunile de agrement, fie motorizate sau cu vele. Asadar, ii rog pe cei "cu state vechi" sa ma sprijine in acest demers, cu completari, corectii, etc.

Mentionez ca o parte dintre materialele colaterale (PDF, liste de tarife pe ani, eventual spreadsheet-uri centralizatoare) le voi hosta pe unul dintre serverele proprii, asadar nu voi ocupa spatiul de stocare al forumului.

Pana in momentul de fata, am identificat urmatoarele marine: Limanu (Life Harbour), Mangalia, Eforie Nord si Tomis Constanta. Am cautat pe Internet informatii aferente acestora, regasind tarife publicate oficial doar pentru marinele Limanu si Eforie Nord. Pentru Tomis (CT) a trebuit sa solicit prin E-mail, iar Mangalia mi s-a parut cea mai putin transparenta din punct de vedere al informatiilor din spatiul public. Pentru Mangalia, am gasit pe "celalalt forum" cartea de vizita a directorului portului, Claudiu Terciu si o lista de preturi fotografiata de unul dintre forumisti, pe care am preluat-o si folosit-o momentan. Am trimis in urma cu o ora un mail prin care am solicitat o oferta de preturi pentru servicii si de la Mangalia, raman in asteptarea raspunsului - daca nu, il voi contacta telefonic pe dl. Terciu, sa vad ce voi obtine  ::)

Pana una alta, iata informatiile obtinute intr-o forma cat de cat mai organizata.

1. Marina LIMANU (LifeHarbour Limanu)
Localizare Google Maps
Website: http://lifeharbour.ro/
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Life-Harbour/386583564734236
Lista servicii portuare si tarife: http://lifeharbour.ro/servicii-portuare
Snapshot pagina servicii aici (29.08.2018)
Contacte:
- Cheiaj: 0753535311 Octavian Padeanu
- Evenimente: 0753535312 Ania Vladescu
- Cazare: 0753535313
- Restaurant: 0758240066
- Email: office@lifeharbour.ro

2. Portul turistic Mangalia
Localizare Google Maps
Website: www.marina.mangalia.ro (inactiv la data acestei postari)
Informatii aditionale: https://www.noonsite.com/Countries/Romania/Mangalia/MarinaMangalia, https://www.noonsite.com/Countries/Romania/Mangalia
Facebook: https://www.facebook.com/pages/Mangalia-Marina/365482046860878 (nu foarte activ!)
Lista servicii portuare si tarife: oficial nepublicata; o lista fotografiata de un alt forumist, aici .
Contact director: Claudiu Terciu, tel:+40241751980, mobil +40748148801, +40753060628,
Fax: +40241752297, E-mail: marina@mangalia.ro (neverificat la data postarii)(carte de vizita aici)

3. Marina Eforie-Nord
Localizare Google Maps
Website: http://www.marina-eforie.ro/ro/
Facebook: https://www.facebook.com/Marina-Eforie-226455054037782/
Lista servicii portuare si tarife: http://www.marina-eforie.ro/ro/cheiaj
Snapshot pagina servicii aici (30.08.2018)
Contact: Tel. +40785282018, Fax. +40374904885, E-mail: office@marina-eforie.ro

4. Portul turistic TOMIS Constanta
Localizare Google Maps
Website: http://www.portultomis.ro/ (in constructie la data postarii)
Informatii aditionale
Lista servicii portuare si tarife: oficial nepublicata; lista primita prin E-mail, aici (neschimbata fata de cea din 2013)
S.C. Tomis Marina Management SRL, Str.Lebedei nr.1,(C1, Birou nr.2) Etaj P,
Tel. +40241483020, Fax: +40241483020,
E-mail: office@portultomis.ro

Articole si resurse diverse pe tema marinelor (porturilor turistice) romanesti

1. Marinele romanesti devin puncte de atractie turistica
2. Asociatia nautica Portul Tomis (Facebook)

In speranta ca informatiile postate mai sus vor fi de un real folos celor interesati, va urez ape linistite si toate cele bune!
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

draken

Agonizez.
Cand ceva romanesc e bun, e bun. In rest, poti sa pui 1001 carpe tricolore una peste alta.
Cauta contact Cristi Baisan. Foarte entuziast :))
Si, mult mai dificil, cauta-i si p-aia care s-au ales cu un Swan cazut pe cheu in Tomis, plin de gheata. Mi-e lene sa caut pozele, mai ales ca-s tulburatoare.
Marine romanesti = contradictie in termeni. Doar niste incapatanati platitori le tin in viata, nu c-ar merita efortul.
Viziteaza si tu o marina adevarata (si nu-i foarte departe). Nu-i tot aia cu niste incropeli de docuri si o tona de spelunci aglomerate pe langa.

bobinuta

Citat din: draken din August 30, 2018, 06:57:26 PMAgonizez.
OK. Take it easy!

Citat din: draken din August 30, 2018, 06:57:26 PMCand ceva romanesc e bun, e bun. In rest, poti sa pui 1001 carpe tricolore una peste alta. Marine romanesti = contradictie in termeni. Doar niste incapatanati platitori le tin in viata, nu c-ar merita efortul.
Viziteaza si tu o marina adevarata (si nu-i foarte departe). Nu-i tot aia cu niste incropeli de docuri si o tona de spelunci aglomerate pe langa.
Draken, in ceea ce ma priveste, sunt la inceput de drum si nu am de gand sa critic. Desigur, am gasit pe Internet o groaza de articole despre diversele mafii care controleaza subiectul, dar am preferat sa fac un rezumat strict informativ a "marinelor" respective. Iti inteleg partial si intuitiv reactiile sugerate de stilul in care ai postat, dar atat si nimic mai mult.

Citat din: draken din August 30, 2018, 06:57:26 PMSi, mult mai dificil, cauta-i si p-aia care s-au ales cu un Swan cazut pe cheu in Tomis, plin de gheata. Mi-e lene sa caut pozele, mai ales ca-s tulburatoare. [...] Cauta contact Cristi Baisan. Foarte entuziast :))
"Cauta, ... cauta" . E cam imperativ. Daca tie ti-e lene, ce interes as avea eu ca sa ... "caut" ?
Ce-am vrut sa caut (informatii despre porturile turistice) am cautat si dupa cum se vede, le-am postat si pentru altii care poate n-au avut chef sa sape dupa ele.  Pentru mine, ca nou venit in zona ambarcatiunilor si a can-can-urilor insotitoare, esti putin cam criptic, asa ca poate ar fi util ca printr-un efort minim sa fii putin mai clar, pentru cei care nu-s atat de implicati ca tine. Nu ma intelege gresit, nu incerc sa te "ciupesc" in vreun fel, dar daca tot arunci niste pastile, e mai fair sa asterni in clar totul, daca vrei ca povestea sa fie (re)citita si de altii.

Cat despre velierul de care ai pomenit, este cumva vorba de iahtul "Laura" ?
Am gasit urmatoarele materiale pe net. Le postez aici just for the record, pentru mine nu-s atat de emotionale .

13.06.2013: Un velier german a eşuat în portul Tomis (VIDEO, in care apare si Constantin Lascu)
13.06.2013: GALERIE FOTO SPECTACULOASĂ / UN IAHT A EŞUAT ÎN PORTUL TOMIS!
14.06.2013: Velier german, eşuat la intrare în portul Tomis

Referitor la ce ai sugerat (Cristi Baisan), banuiesc ca ai in vedere can-can-uri ale mafiei politice. Am vazut cine e si ce hram poarta, dar urasc politica, o prostituata jegoasa care distruge oameni, prietenii, familii si nu in ultimul rand, vieti. Nu vreau sa amestec porcariile politice intr-o lista care se vrea strict obiectiva. Ca unul de la un partid politic sau altul e implicat in afacerile din porturi, asta e cunoscut de toata lumea, dar pe forum au existat intrebari din partea unor colegi care aveau nevoie de informatii concentrate concret despre obiectivele denumite in mod generic "marine" - fie ele bune sau rele.

Daca tot ai deschis "cutia Pandorei", poate n-ar strica sa oferi si o comparatie intre ceea ce exista la noi si marinele "adevarate" pe care ai avut sansa de a le vedea (si pentru care te felicit sincer).
Eu, si probabil multi altii, nu am avut inca parte de o astfel de experienta.

Ar fi OK asa?

Regards,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

pelicanul

Citat din: bobinuta din August 30, 2018, 09:33:05 PM
................................
"Cauta, ... cauta" . E cam imperativ. Daca tie ti-e lene, ce interes as avea eu ca sa ... "caut" ?
..............................................

Hai, ca nu e asa de greu! :)

Despre neamtul esuat s-a discutat aici: https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,812.0.html si aici: http://www.eurosail.ro/forum/viewtopic.php?f=24&t=37&start=230

Cel care a cazut pe cheu cu barca plina de gheata era un irlandez, vezi aici: https://www.barcaholic.ro/showthread.php?t=3588&highlight=abandonate unde mai poti gasi inca o barca esuata in Tomis si o discutie intreaga despre contracte.

E chiar interesant sa rasfoiesti un pic arhivele.  :)

Florio

E adevărat, marinele românești nu sunt toate bine protejate (excepție Mangalia și Limanu), iar personalul și contractul nu garantează că vei lăsa acolo barca, în deplină siguranță. Au fost situații dramatice pentru proprietari, și altele decât cele mediatizate de mai sus. Faptul că nu s-au scufundat bărci serioase, se datorează unor oameni care au pus umărul la greu, când personalul marinei nu se implica deloc.

Dincolo de asta, demersul lui Cezar de a face o listă cu marinele românești, este unul bun, care poate continua ca o actualizare (pentru că o listă s-a mai făcut, nu numai cu marinele românești, ci cu toate marinele de la Sulina până la Bosfor ). Oricum, lista începe rapid și se termină brusc fiindcă multe nu-s :) .

Eu mai făcusem o listă cu locurile de popas sau mai ales refugiu, pe litoralul Mării Negre. Mi s-a părut de interes, fiindcă navigam pe tot litoralul cu intreaga familie la bord și am trecut prin toate situațiile posibile, cele mai tensionante necesitând refugiu.

bluewave

cat despre  "când personalul marinei nu se implica deloc."... avem colegi pe aici care au "racait betonul" cu barca sau si-au amestecat "vopseaua" cu barca vecina , in .... marina ....
"No Whistling on Board"

un alt Paul

Oke!

Incep prin a multumi lui Bobinuta ca a facut acest topic.

Capul rautatilor sunt eu si imi asum raspunderea pentru postarea mea pe topicul cu Achizitie velier / Initiere in sailing, unde ma miram, lenes fiind, sa caut mai multe informatii despre " marinele" romanesti si nu numai . Deci a facut el toata " munca " asta de sapat pe net si apreciez in mod deosebit.
Recunosc ca am avut o agenda ascunsa, mizind tocmai pe aspectele informative " laterale" pe care voi,frecindu-va de aceste marine le cunoasteti, iar noi ce noi inca nu, tocmai pentru a avea o vedere reala asupra lor , in fond asta este rolul acestui forum sa ne informam reciproc ( mai ales " cei noi" ca mine, spre a nu repeta gresilile costisitoare a veteranilor si aici citez efectiv din Bobinuta care se vede clar cum a evoluat in etapele din aceasta vara, dupa "realitatea" cursului cu vele,chiar din sfaturile date mie in topicul sus mentionat ).
Asa ca de la distanta si inca "blocat" pe uscat, eu urmaresc cu curiozitate si incerc sa asimiliez cit mai multe cunostiinte despre starea " reala" a marinelor romanesti si a " bazarului " relatiilor sociale din jurul lor.
Va rog chiar sa ne impartasiti si despre aspectele intilnite si in Grecia sau, aiurea pe unde aveti " barcutzele " parcate si multumesc anticipat.
              "Vinovat"  ... cititorul vostru fidel, Paul

pelicanul

Am (re)gasit o galerie de imagini cu dezastrul din Portul Tomis din februarie 2012.

http://www.eurosail.ro/galerii/Dezastru in Portul Tomis/1.ph

Au fost "conditii grele de orientare si clima", care nu se repeta prea des, si intre timp au mai fost construite niste diguri pe acolo, dar anumite semne de intrebare persista. Tot Grecia e mai mishto! :)

Florio

Citat din: pelicanul din Septembrie 03, 2018, 08:43:14 AM
Am (re)gasit o galerie de imagini cu dezastrul din Portul Tomis din februarie 2012.

http://www.eurosail.ro/galerii/Dezastru in Portul Tomis/1.ph

Au fost "conditii grele de orientare si clima", care nu se repeta prea des, si intre timp au mai fost construite niste diguri pe acolo, dar anumite semne de intrebare persista. Tot Grecia e mai mishto! :)
Link-ul nu e ok, îl repet aici :)
http://www.eurosail.ro/galerii/Dezastru%20in%20Portul%20Tomis/1.php

draken

Nici vorba de imperativ. Mai degraba retoric.
Pe scurt: un simplu loc de ancoraj, fie el si bordat de betoane si stabilopozi, e doar atat. Puzderia de carciumi care dubleaza bordajul n-ajuta la mare lucru.
Cand personalul se rezuma la cei pe care-i gasesti intr-un birou si care te pot ajuta doar la forma de plata ... Barca ta si voia sortii.
Rampa? Macarale? Personal de asistenta la sosire / manevre / legaturi la cheu? Personal de supraveghere? (fraiere, vezi ca-ti rupe gheata barca mai ceva ca-n oceanul Arctic ...)
Atelier cu scule, materiale si personal de intretinere/reparatii? (ignorati....aici chiar exagerez). Mai o antivegetativa, mai un motor de winterizat, o vela de cusut, un vinci de uns? Sau tre' sa m-apuc sa-mi diversific portofoliul profesional si s-o dau un DIY ?
Nu-s VIP in port la Monte Carlo. Si nici n-am ajuns in nuj cate marine. Dar cateva lucruri acolo....mi se par la bunul simt. Poate ca lucrurile stau mai bine decat le percep eu. Daca-i asa, de-abia astept sa aflu.
Am copilarit in Tomis, visand cu ochii deschisi si zgaindu-ma indelung la fiecare barca-n parte. De atunci, de deja foarte demult, tot ce vad in plus e o cantitate aproape sufocanta de carciumi. Poate-asa trebuie sa fie si sunt eu razna.

bobinuta

Citat din: draken din Septembrie 04, 2018, 01:09:13 AM
Nici vorba de imperativ. Mai degraba retoric.
Pe scurt: un simplu loc de ancoraj, fie el si bordat de betoane si stabilopozi, e doar atat. Puzderia de carciumi care dubleaza bordajul n-ajuta la mare lucru.
Cand personalul se rezuma la cei pe care-i gasesti intr-un birou si care te pot ajuta doar la forma de plata ... Barca ta si voia sortii.
[..........]
Am copilarit in Tomis, visand cu ochii deschisi si zgaindu-ma indelung la fiecare barca-n parte. De atunci, de deja foarte demult, tot ce vad in plus e o cantitate aproape sufocanta de carciumi. Poate-asa trebuie sa fie si sunt eu razna.
Salut Draken,
Asa ai vorbit mai pe intelesul unuia care abia ia contact cu lumea asta. Ai spus lucrurilor pe nume si apreciez acest lucru.
Venind tot dintr-o zona tehnica, inteleg foaaaarte bine ce vrei sa spui. Nu luasem in calcul serviciile de care ai povestit, precum si alte aspecte secundare. Foarte chirurgicala expunerea ta, pe de alta parte mi se pare foarte realista, dar care evoca si o tristete incomensurabila. Probabil si un soi de furie neputincioasa in fata autoritatilor incompentente si lenese, dar si a mafiilor care controleaza astfel de afaceri.

Sper sa mai discutam si sa mai inteleg unele lucruri. Daca stiam ca esti din Constanta, te-as fi cautat cat am stat pe acolo in concediu, mi-ar fi placut sa ne cunoastem !

Toate cele bune,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

draken

In opinia mea, primul criteriu intr-o marina e atitudinea oamenilor de acolo si "politica firmei", chiar.
Nu-i divinizez pe cei din Leros, dar (dincolo de curtoazie), uite un exemplu de mail care spune ceva despre o asemenea atitudine si nu e foarte departe de realitatea de la fata locului:

Leros Marina, Evros S.A.
Aug 8
to me
Dear Mr L__,
Good morning from Leros Marina.

Thank you for your kind message.
Truth is for us every boat is special and we never underestimate the feelings an owner has for her!
Once again thank you for your wishes, from all of us here in Leros Marina all the best too!

Remaining at your disposal.

Best regards,
Harry PAVLIDIS
Secretary

Zodiac

Nu sunt sigur ca am postat exact unde trebuie dar nu vreau sa deschid alt topic .
De vreo 10 ani , pentru mine ''la mare'' in Romania , insemna plaja salbatica Vadu .
Si cu barca si fara barca .
De la an la an a crescut aglomeratia si au inceput sa vina si cei care inteleg gresit democratia .
Chiar si asa tot acolo m-as fi dus si anul acesta . Pentru mine cu 2 caini mari era cea mai buna solutie . Din pacate am inteles ca din acest an se va putea parca doar in zona celor 2 cherhanale si instala cortul doar la minim 150 m de mare . Asta inseamna dincolo de drum , in boscheti cu ''vedere'' la dambul plin de boscheti si ra..ti de langa apa . Adica insuportabil !
Am cautat o solutie si am decis sa caut cazare in zona 2 Mai . Am gasit ceva interesant dar nu pot oferi informatii pentru ca inca nu am discutat daca ma primeste cu cateii . Multi , cand spun ''primim cu animale de companie'' se refera la Chihuahua , hamsteri sau pasarele .
Si acum , la subiect . Daca tot ma duc pe asfalt , am decis sa iau RIB-ul .
In apropiere de 2 Mai se afla Marina Limanu si Marina Mangalia . Vreau rampa de lansare si sa las barca la ponton cu paza .
Unde credeti ca ar fi mai bine , ma intereseaza preturile si detaliile pe care nu le pot gasi pe net !
Recomandari ?

pelicanul

Din cîte știu, Marina Limanu nu are rampă de lansare. Dar presupun că se poate lansa din Mangalia și apoi se poate duce barca pe apă în Limanu.  :)

Zodiac

Multumesc pentru raspuns . Nu am fost cu barca niciodata in aceste zone .