Top gonflabile HYPALON

Creat de Zodiac, Septembrie 30, 2018, 01:29:06 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.

Zodiac

Care ar fi un top al barcilor gonflabile de categoria C sa zicem la o lungime de 4 metri din Hypalon ?
Sa spunem un top 5 macar .

Zodiac

Deoarece sunt sigur ca topul va mai dura , am sa spun varianta prescurtata :
Gasesc ceva mai bun in Romania sau ...livrabil in Romania mai bun ca Quicksilver/Mercury 415 Heavy Duty Hypalon ??
https://www.bootscenter-kiel.de/shopsystem_details.php?id=579&artikelkat=8-14-0&kat=1

crysty

La cat costa barca dorita de tine iti cumperi un Blacksea nou si mai ramane ceva si pt motor. Iar fibra nu se compara cu gonflabila. Mai analizeaza putin preturile si apoi ia o hotarare.

Zodiac

Multumesc pentru raspuns dar nu vreau peridoc si consum de spatiu . Decizia e luata deja . Preturile le stiu . Vreau cea mai buna gonflabila Hypalon pe care o pot cumpara cu un buget de maxim 5000 de euro , de 4,15 - 4,30 metri !
Asa cum mi-au fost date multe sfaturi vreau barca repede , nu mai astept inca 1 an pentru un mini-yacht de 4,5-5,5 metri .
Vreau sa vad intai cat de mare e microbul...cat de "barcagiu" sunt si daca e...puternic , atunci in 2 - 3 ani trec direct la un Merry Fisher de 7 metri . Daca nu...nu investesc o gramada de bani in ceva care s-ar putea sa nu imi placa sau sa folosesc doar de cateva ori pe an .
Daca cineva poate sa-mi raspunda la obiect , il rog sa o faca !

bluewave

de ce sa ... "nu mai astept inca 1 an pentru un mini-yacht de 4,5-5,5 metri "... poti sa dai un ochi pe acest anunt ... "https://forum.capcompas.ro/index.php/topic,2068.0.html"
"No Whistling on Board"

Zodiac

Multumesc dar nu . Tocmai ce am citit cateva carti despre marinarie generala iar conducerea unor barci cu vele ... ma SPERIE RAU ! Mai putin , dar tot m-a speriat conducerea unor barci mari si grele fara experienta , din acest motiv m-am hotarat sa incep...cu inceputul , sa capat experienta si apoi POATE vreau o barca mai mare ...doar cu motor , cu tot respectul pentru ce pot sa faca conducatorii de veliere , toata admiratia pentru ei dar eu nu cred ca sunt in stare de asa ceva !

Vali

Daca nu primesti raspunsul asteptat, este din cauza ca la noi in tara segmentul asta nu are asa mare cautare. Deci nici informatii detaliate nu sunt disponibile, comparativ de exemplu cu barcile de fibra, cele mai raspandite si cautate la noi.

Ce poti sa faci e ori sa sapi netul pe forumuri straine, ori sa cauti sa faci proba cu unele din barcile care te intereseaza. Poti incerca si pe celelalte platforme de comunicare online despre barci, anume barcaholic.ro sau grupurile de facebook (nici nu mai stiu cate sunt, eu m-am trezit adaugat ca membru in vreo 10 :) ).

La cat esti de determinat pe segmentul asta al pneumaticelor de 4 metri, cred ca ai putea sa fii chiar tu cel care in timp va centraliza informatii si va alcatui un top. Asta am facut eu mai demult despre barcile de fibra disponibile la noi, si desi intre timp oferta s-a mai diversificat. multe informatii sunt la fel de actuale si azi.

Asteptam deci cu interes orice contributie, a ta sau a colegilor. Imi cer scuze anticipat, dar eu mai putin, fiindca fug de gonflabile, incepand cu barcile si terminand cu femeile :P.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Zodiac

Multumesc Vali pentru raspuns . Ca de obicei sunt de acord cu tine in majoritatea afirmatiilor  .
Am sa citez la modul prescurtat sfaturile de 1000 de puncte pe care le-am invatat eu de pe acest forum :
"Nu mai sta sa strangi bani , viata trece , ia-ti o barca si experimenteaza , cea mai buna experienta o faci ...pe barca !"
Asta fac acum .
"Degeaba vrei o barca medie...de genul Quicksilver 505 , nu vei obtine nici mare viteza , nu vei putea merge pe toate canalele din Delta , nu poti opri oriunde vrei , nu poti lansa/scoate barca decat pe rampe amenajate , pe mare nu ai mare siguranta si nici nu vei avea un confort mare pentru dormit" .
Asta fac acum , am mers , am intrat in cabina unui Quicksilver 510 , nu se poate dormi onorabil decat dupa o naveta de bere consumata si am renuntat la barci multifunctionale .
"Nu poti avea o barca si usoara si mare , mare si portabila , mare cu motor mic , una mica si sigura , mica in care dormi , etc.!"
Asta fac acum , ma raportez la ce imi trebuie pentru inceput .
"Gonflabilele de firma din Hypalon sunt folosite in toata lumea , in toate conditiile pentru scopuri profesionale ."(Merci @intersect)
Asta fac acum .
"Nu investi multi bani in ceva de care nu esti extrem de sigur ca vei folosi des , mai bine inchiriezi barci daca iesi de putine ori pe apa !"
Asta fac acum , ma asigur ca toata familia vrea...de multe ori pe apa asa incat sa merite investitii mari .
Multe altele !
In alta ordine de idei am avut in ultima perioada multe discutii cu familia despre ce ne dorim de la o barca MOMENTAN .
Au reiesit urmatoarele :
- riscuri minime
- nu dorim sa dormim noaptea pe barca
- nu dorim calatorii mai mari de o zi , deci preferabil mers cu masina si mers cu barca pe langa un punct fix
- dorim ca plimbarile cu barca sa fie conexe cu alte activitati , incluse in cateva zile la munte pe lacuri , plimbari de cateva ore cat suntem la plaja la mare , la pescuit/plantat pe lacuri , deci portabilitate MAXIMA fara peridoc ci doar o remorcuta
- turismul care se face acum in Delta ne oripileaza , nu vrem sa ne cazam niciunde acolo
- nu vrem sa renuntam la o terasa cu constructie pe lemn cu "un milion de plante" pentru a face loc unui "vapor pe peridoc" in curte
Asta e cazul meu personal si actionez strict pentru nevoile mele personale . Mentionez ca a trebuit sa ajung la un tabel Excel cu bife ...pentru cei insurati care stiu cum decurge "comunicarea in familie" .

Cu riscul de a supara , stiu ca segmentele pe investitii mai serioase ...nu au o asa mare cautare in Romania . Ca sa citez de pe un alt forum , cred cel mai mare din Romania , cel mai des se posteaza "am 3000 de euro...ce sa-mi iau BMW , Mercedes sau Audi" ! Majoritatea se duc pe un SH sau pe cel mai ieftin produs . Din acest motiv cred ca barcile AN au un succes de exceptie...ieftine fata de concurenta , mult mai bune , mult mai adaptate la Dunare/Delta/etc. si cu o garantie reala . Din pacate pentru mine sunt prea mari pentru inceputurile mele in "navigatie" si poate mici pentru viitor....asteptam cabinata ta .
Zilnic citesc forumurile straine , am deschis un subiect si pe barcaholic...dar acolo raspunsurile vin mult mai greu .
Va mai dura sa fac eu topuri de barci , nu pot vorbi decat din experienta...asta mai dureaza .
La femei nici eu nu cunosc gonflabile , primesc oferte saptamanal dar eu imi respect familia .

Florio

Citat din: Zodiac din Septembrie 30, 2018, 08:30:22 PM
Multumesc pentru raspuns dar nu vreau peridoc si consum de spatiu . Decizia e luata deja . Preturile le stiu . Vreau cea mai buna gonflabila Hypalon pe care o pot cumpara cu un buget de maxim 5000 de euro , de 4,15 - 4,30 metri !
Asa cum mi-au fost date multe sfaturi vreau barca repede , nu mai astept inca 1 an pentru un mini-yacht de 4,5-5,5 metri .
Vreau sa vad intai cat de mare e microbul...cat de "barcagiu" sunt si daca e...puternic , atunci in 2 - 3 ani trec direct la un Merry Fisher de 7 metri . Daca nu...nu investesc o gramada de bani in ceva care s-ar putea sa nu imi placa sau sa folosesc doar de cateva ori pe an .
Daca cineva poate sa-mi raspunda la obiect , il rog sa o faca !

Bună. Adaptate la cerințele tale, ar putea fi bărcile Grabner:

-Hypalon
-Dimensiuni în marja dorită
-Prețuri 2700 - 3400 euro

Există cel puțin două modele, cel Family și cel Hobby, care par mai de preferat față de "415 Heavy Duty Hypalon", din punct de vedere al greutății (40 kg Hoby față de 120 kg Heavy 415). Ceea ce nu e puțin lucru :)

La noi au cei de la Bărci în Bagaje. Nu știu dacă or mai comercializa produsele, dar le au încă pe site.

Hoby:
Detalii tehnice
Lungime/Latime exterior   430 x 175 cm
Lungime/Latime interior   310 x 80 cm
Dimensiune impachetata   120 x 55 x 20 cm
Greutate   38,0 kg
Incarcatura sustinuta   1000 kg
Numar persoane   6 adulti
Camere de aer   3
Presiune de operare   0.3 Bari
Spatiu depozitare pupa/prova   60 Litri
Putere/greutate motor   25 cai / 75 kg
Suprafata vele   9 mp
Forta vant   4 Beaufort
Material   Hypalon si cauciuc natural 1100 dtex
Standard ISO   6185 Cat VII/C

Recomandările au fost așa: "Hobby permite echiparea barcii cu motor (termic sau electric) sau vele.

Hobby se preteaza pentru navigatia pe: mare (costier), lacuri si rauri calme gradul 1 white water."

Ceea ce știu eu, firma respectivă le-a folosit la white-water. Lucru care spune destul de mult despre rezistența bărcilor :)
Dar mai există modele interesante, cum ar fi cele mai lungi, tip Ranger. Permit 6 pasageri, au viteză datorită formei, etc...  Vezi dacă-ți sunt de folos informațiile astea, în caz că nu le știai deja :)

Florio

Citat din: Zodiac din Septembrie 30, 2018, 10:17:30 PM
Multumesc dar nu . Tocmai ce am citit cateva carti despre marinarie generala iar conducerea unor barci cu vele ... ma SPERIE RAU ! Mai putin , dar tot m-a speriat conducerea unor barci mari si grele fara experienta , din acest motiv m-am hotarat sa incep...cu inceputul , sa capat experienta si apoi POATE vreau o barca mai mare ...doar cu motor , cu tot respectul pentru ce pot sa faca conducatorii de veliere , toata admiratia pentru ei dar eu nu cred ca sunt in stare de asa ceva !

Pentru pasul următor (dacă va fi cazul) și totodată ca leac împotriva temerilor, ar fi de parcurs o lectură de mare deliciu, a scriitorului Eugen Cubassa. Care a străbătut zonele deltaice și Dunărea, la pescuit, pe micul său velier, Thor. :)
Relația dintre barcă, om și natura acvatică este expusă ca lectură ușoară, pe capitole, aici: https://eugencubassa.wordpress.com/2012/05/23/povestiri-din-delta-dunarii-echipajul-lui-thor-merge-la-picnic/

O astfel de barcă în astfel de destinații, nu ridică nici o problemă marinărească, ci doar oferă delicii, fără costurile lumii yachtingului.
Partea bună a velierului este stabilitatea deosebită, față de o șalupă. Ca exemplu, în weekend-ul acesta am dat informații despre vreme, unui prieten prins pe Dunăre de un vânt foarte dur, cu valuri extreme pentru fluviu. După ce i-am dat informațiile, i-am spus că n-am griji cu privire la ei, fiindcă sunt pe un velier, nu pe o șalupă. Nu are ce să le facă rău, nici Dunărea, nici temutul Razelm :) .

bobinuta

Salut Zodiac!
Voi fi off-topic, pentru ca nu te pot sfatui asupra tipului de barca pe care vrei sa-l cumperi, dar ... ti-am urmarit postarile inca de la inceput si de asemenea, toate raspunsurile pe care le-ai primit, intrucat m-au interesat si pe mine.
Incerc printre randurile tale sa nu "pun sare pe rana", dar sa iti raspund astfel incat sa analizezi cu realism ceea ce vrei sa faci.

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 03:10:35 AM
"Nu poti avea o barca si usoara si mare , mare si portabila , mare cu motor mic , una mica si sigura , mica in care dormi , etc.!"
Desi nu am o experienta deosebita in domeniul barcilor si navigatiei, cred ca raspunsul asta este foarte corect.

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 03:10:35 AMam avut in ultima perioada multe discutii cu familia despre ce ne dorim de la o barca MOMENTAN .
Cu tot respectul, si eu sunt familist, ca multi alti forumisti din zona. Dar, cu rare exceptii, una este ceea ce vrei tu si alta este ceea ce vor sau isi inchipuie ca vor ceilalti membri ai familiei. Acum, problema se pune foarte transant si in general se limiteaza la originea fondurilor pe care vrei sa le investesti in bunul cumparat. Barca nu e un automobil, de care sa beneficieze toti membrii familiei. Din multe motive. In primul rand, datorita conditiilor in care o puteti utiliza, iar in al doilea rand, pentru ca toti ceilalti vor depinde de tine, ca singur detinator de permis si skill-uri de navigatie (asta daca nu vrei sa te limitezi la un motor de 5CP , he he). Barca e clar mai scumpa decat un automobil si o scoti mult mai rar pe apa, pe cand un automobil il scoti aproape zilnic.

Cerinta cu " riscuri 0" e aproape imposibil de realizat. Riscurile vor exista intotdeauna, nu pot fi nule, nici macar in cazul unui automobil.
Iar in cazul barcii, atat timp cat esti pe apa si departe de un tarm, obisnuieste-te cu ideea ca vei avea destule riscuri pe care sa ti le asumi, in calitate de posesor, beneficiar si skipper. Legat de noua ta "hotarare" de a-ti cumpara o gonflabila, hai sa-ti ofer un exemplu de om care fiind posesor de gonflabila, a hotarat s-o vanda si sa treaca la rigida. Citeste te rog aceasta postare de pe spinningclub.ro :
Citat din: Cosmin Eliaso să-mi cumpăr o barcă rigidă si atunci îi altă treabă, gonflabila pe care o aveam m-am enervat f.tare duminica trecută pe ea pentru că erau valuri și m-am udat, in secunda urmatoare am sunat pe cineva care mă tot stresa să i-o vând și am maritat-o cu motorul drept bonus.
L-am intrebat pe colegul Cosmin ce fel de valuri l-au udat si mi-a raspuns ca cele de la pupa! Si valurile erau de jumatate de metru... Ei bine, te asigur ca pe valuri de 2m nu ai ce cauta cu o gonflabila. Am vazut asta clar de pe puntea lui "Lindor", cu care a fost o placere sa navig in conditiile respective (vant 18 noduri, mare de gradul 4 si cu ambele vele ridicate). Daca eram cu o gonflabila, cred ca as fi chemat Garda de Coasta  8) 8) 
Fii sigur ca Merry Fisher-ul te-ar fi facut sa resimti cu totul altfel conditiile mentionate ! (adica mai zdravan si mai putin confortabil)  :P

Referitor la o alta chestiune semnalata de tine:
Citat din: Zodiac"nu vreau peridoc si consum de spatiu "
E in regula, dar ce faci cu motorul? Te-am mai intrebat odata, la inceputul postarilor tale. Un Johnson de 8CP/2T cantareste cam 28Kg, asa ceva ar fi rezonabil. Daca vrei unul in 4T in schimb, atunci ala o sa ajunga pe la 50Kg si nu te vad ridicandu-l de fiecare data cand va trebui sa-l montezi /demontezi pe/de pe oglinda. Solutia cu remorcuta poate fi o chestie comoda doar daca o adaptezi pe post de peridoc pe care sa tii barca+motorul montat, asa cum ti-am aratat intr-o alta postare ca un cunoscut de-al meu a facut. Aia da, e un compromis rezonabil, dar de ocupat, tot iti va ocupa aprox. 4m in cazul unei pneumatice de 3.30m, uite poza:

Prin comparatie, peridocul iti poate ocupa, probabil, intre 5m si 7m, in functie de lungimea barcii.

Referitor la celelalte "cerinte" din "caietul de sarcini" :
Citat
- nu se doreste [...]
- nu se doresc  [...]
- se doreste [...]
- nu se doreste [...]
Asta e cazul meu personal si actionez strict pentru nevoile mele personale . Mentionez ca a trebuit sa ajung la un tabel Excel cu bife ...pentru cei insurati care stiu cum decurge "comunicarea in familie" .
Nu vreau sa fiu rau, dar exprimarea e impersonala. Cred ca ar trebui sa-ti raspunzi cinstit la intrebarea CINE doreste/ nu doreste si sa incerci sa vezi unde te afli TU si dorintele TALE in aceasta ecuatie. Da, stiu cum merge "comunicarea in familie", sunt casatorit de 23 ani, dar daca ar fi sa ajung sa fac un tabel Excel cu bife doar pentru a-mi justifica o hotarare, atunci ar insemna ca cel mai probabil e ca n-o sa am niciodata o barca.
Pe bune, cred ca ai o varsta la care poti sa hotarasti si pentru tine, pentru ca pentru familie ai tras oricum pana in prezent.
Prin contrast, sa zicem ca i-ai cumparat sotiei un inel scump si o haina de blana misto. Le folosesti si tu cumva ?!

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 03:10:35 AMVreau sa vad intai cat de mare e microbul...cat de "barcagiu" sunt si daca e...puternic , atunci in 2 - 3 ani trec direct la un Merry Fisher de 7 metri .
Doamne! Pai te uitai la QuickSilver, acum te gandesti la Merry Fisher de 7m. Nu-i rau, dar vad ca Florio ti-a expus un punct de vedere cat se poate de rezonabil:  stabilitatea unui velier (chiar de mici dimensiuni) prin comparatie cu cea a unei salupe. Asta, si apropos de cerinta ta cu "riscuri 0"  8) Daca ma uit la preturile unui Merry Fisher, chiar si la mana a doua sau a treia, nici prin cap nu mi-ar trece sa achizitionez asa ceva.

Cu banii aia, poti oricand sa iei un motovelier de gen MacGregor 26 ca cel al lui Florio si atunci sa te tii distractie: veti avea loc sa dormiti cu totii (inclusiv cainii), aveti toaleta marina, o bucatarioara, stabilitate pe apa si doua lucruri exceptionale, pe care velierele "pur sange" nu le ofera: derivor retractabil + pescaj mic (intreaba-l pe Florio pe ce adancimi reduse a intrat cu el ! ) , armare/dezarmare rapida si un profil al ambarcatiunii care permite sa atinga viteze de invidiat, folosind motoare outboard (50-70CP). Astfel, nu vei fi nevoit sa folosesti velele decat atunci cand vei dori sau cand vei considera ca esti pregatit.

Nu fac reclama MacGregor-ului, barca foarte controversata de altfel, dar daca as avea fondurile necesare, as cumpara oricand una de genul respectiv, fara sa stau pe ganduri. Gandeste-te ca ai avea un Merry Fisher putin mai lung (8m), dotat cu tot confortul vietii la bord, mai stabil si care in plus, iti poate oferi si navigatie gratis daca treci pe vele. In rest, nu va zbura cu viteza unui Merry Fisher, dar va depasi sensibil viteza cu care un velier obisnuit se poate deplasa cu ajutorul motorului.
Daca te vei uita pe net, nu prea sunt multe MacGregor 26 de vanzare, cu atat mai putin in Romania. Oare de ce?
(nu vreau sa raspund eu, pentru a nu trezi alte polemici, desi raspunsul e clar pentru mine).

Ia uite cum arata acest White Pearl :

Te-ai gandit la cele de mai sus?
Poate ca cele pe care ti le-am scris iti vor oferi o alta perspectiva, mai ales ca inteleg ca ai si bani, si spatiu.

Terasa cu flori? Da, e frumoasa, de acord. Dar aia o poti construi si cand vei avea 70 ani, pe cand placerea de a naviga ti-o poti satisface cat inca mai esti suficient de tanar pentru asta. Eu as face alta dandana: as cumpara un MacGregor 26 sau un Tatoo 26, l-as baga in curte pe peridocul sau, apoi as incepe sa construiesc in jurul sau un soi de garaj pe care sa-l transform in timp, in terasa aia cu flori. Inainte de MacGregor, as aduce cateva blocuri de BCA in curte, sa pacalesc asistenta ca voi demara treaba. O sapa de beton, eventual, ar face minuni. Poti lasa loc si de interventii dedesupt (nisa). Apoi as cumpara barca, as pregati-o pentru o excursie de pomina, as cumpara ceva frumos pentru sotie si as duce familia intr-o excursie supriza pe apa. La intoarcere, duci barca pe sapa de beton, si incet-incet, cladesti in jurul ei. Azi un pic, maine un pic... mai atarni si cateva ghivece cu flori cand se va putea, mai chemi niste prieteni la un gratar... si gata, familia nu va mai avea obiectii !

Ce zici ?!

P.S.> Pneumatica... Hmmm... Citeste un pic si postarea asta, te rog. Sa vezi cum intra slepu'n tarm...

P.S.2> Vezi , te rog, si ce a scris Florio aici. Citeste tot, vei obtine informatii foarte utile !
Beneteau First 20 sau Tatto 26

Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Zodiac

In primul rand va multumesc pentru raspunsuri .

@Florio
Am studiat barcile Grabner inainte de a-mi face cont pe acest forum . Am urmatoarele comentarii si neclaritati :
- am mai mers cu gonflabile la vasle si cu motor electric , pe un vant minim , cele fara chila gonflabila sunt ca "frunza in bataia vantului" iar barcile Grabner Hobby nu au chila
- pe toate site-urile si forumurile straine exista informatia ca Hypalonul e mai greu decat PVC-ul deci aici gasesc o fractura de logica , ori cei de la Grabner au descoperit un alt Hypalon mega performant , ori materialul e mult mai subtire
- vreau podina din aluminiu iar barcile Grabner nu au asa ceva
- chiar daca scad vreo 20 de kg podina si vreo 20 kg chila din 120 de kg tot raman vreo 80 de kg fata de 38 de kg Grabner

Am citit acum o vreme povestile lui Thor de pe site-ul respectiv , ce pot sa spun...totul minunat dar eu pe moment nu ma vad facand asa ceva din cauza multor motive pe care nu le dezvolt aici , cel mai important fiind lipsa timpului necesar .

Daca e nevoie sa repet...repet . Imi plac foarte mult velierele , ii respect pe velisti , ti-am vazut toate filmuletele cu familia...recunosc ...cu admiratie ;D , stabilitatea unui velier in fata unei salupe este de necontestat dar eu nu ma vad topaind pe furtuna sa fac volte si sa reglez velele .

@bobinuta

Stiu si respect foarte mult toti familistii . Totusi fiecare familie e diferita si asta e bine pentru ca toti suntem diferiti .
In mare parte familiile se regasesc in exemplul tau ..."eu imi iau ce barca vreau...tu iti iei ce masina vrei , eu imi iau lansetele si mulinetele x ...tu iti iei ce inel vrei , eu imi iau motorul de barca y ... tu iti iei x rochii si haine , etc ."
La mine e cu totul altfel :
- toate activitatile se fac impreuna , exceptand joburile
- mergem impreuna la pescuit , pe munte , in calatorii , lucram impreuna prin curte/gradina...la fel va fi si cu barca
- desi poate suna nebuneste luam si cainii cu noi peste tot , fac parte din familie si daca plecam o noapte fara ei ii gasim lipiti de poarta iar mancarea neatinsa
- chiar si cand decid sa cumpar lansete , mulinete , echipament , scule , motoare , discutam inainte , stabilim bugetele precum si prioritatile , la mine in casa exista permanent o foaie scrisa cu viitoarele achizitii pe termen scurt , mediu si lung , in acest mod nu exista comentarii ulterioare
- ce barca luam decid eu nu altcineva , pentru ca eu port toata responsabilitatea dar numai dupa ce discutam impreuna la ce tip de activitati o vom folosi , daca ne-ar place sa dormim pe ea...etc.

Pe moment ma gandesc la un motor de 20 de CP ca sa nu mai inmatriculez nimic . In functie de barca aleasa poate ma duc la 30 CP sau chiar 40 CP cu...varianta Belgia .
Riscuri 0 inseamna minimizarea lor pe cat e posibil , nu e vreme favorabila...nu ies , incep valuri mari...la mal direct .
Despre CINE si CUM doreste , ca sa nu mai repet , stabilim ce activitati putem face impreuna apoi ramane in sarcina si decizia mea partea de logistica , buget stabilit si achizitie . Decizia e clara velier nu ...cel putin acum .
Am mai zis si in alt post problema e la drumul de servitute , are 7 metri latime deci nu pot baga nimic mai mare de 7 metri in curte  . La fel cu terasa , lasa-ma sa decid eu ce prefer acum ;D si pe moment vreau gonflabila si terasa .
La fel si cu barcile , acum am decis aceasta varianta , va voi tine la curent cu lucrurile care vor merge bine si cu eventualele insatisfactii .
Te pot intelege si eu cand traiam la apartament eram disperat dupa orice "evadare" ;) in aer liber , de cand m-am mutat la casa , nu prea mai am mare chef de plecari .
Astept cu nerabdare sa vad ce iti cumperi si unde depozitezi .
Spor !

bobinuta

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 02:06:44 PM
Pe moment ma gandesc la un motor de 20 de CP ca sa nu mai inmatriculez nimic . In functie de barca aleasa poate ma duc la 30 CP sau chiar 40 CP cu...Belgia .
Adica tot inmatriculare  8)

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 02:06:44 PMRiscuri 0 inseamna minimizarea lor la maximum posibil , nu e vreme favorabila ...nu ies , incep valuri mari...la mal direct .
Scuze, dar nu ai precizat de la bun inceput ca zero nu e zero. Si nu putem sa ne imaginam ce inseamna "zero" pentru tine.
E bine ca ai stabilit referinta macar acum, cel putin pentru cei care vor mai dori sa ofere alte raspunsuri.

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 02:06:44 PMAm mai zis si in alt post problema e la drumul de servitute , are 7 metri deci nu pot baga nimic mai mare de 7 metri in curte.
Poate oi fi spus, dar cine poate sa isi aminteasca detaliul respectiv ?! OK, 7m... si tu ziceai de Merry Fisher tot de 7m ?!
Aia ar intra sau nu?  8)

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 02:06:44 PMstabilim ce activitati putem face impreuna apoi devine sarcina si decizia mea partea de logistica , buget stabilit si achizitie.
Pai fa-ne sa intelegem, cum vine asta - ca mai sus scriai ca "stabilim bugetele precum si prioritatile", iar aici spui ca bugetul stabilit devine una dintre sarcinile si deciziile tale ! Oricum, nu conteaza!
Fain si foarte comod management! Deci tu centrezi, tot tu marchezi, corect?  ::)
Daca ai sari peste sedinta de management, oare ce s-ar intampla?

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 02:06:44 PMcu terasa lasa-ma sa decid eu ce prefer acum si pe moment vreau gonflabila si terasa .
Usurel, usurel, ca nu te-am grabit in nici o directie! Decizia iti apartine, dupa cum ai spus si mai sus, nu?
Eu m-am straduit doar sa intaresc ce ti-a descris deja Florio. Daca gonflabila si terasa te multumesc, alea sa fie !

Citat din: Zodiac din Octombrie 01, 2018, 02:06:44 PMAstept cu nerabdare sa vad ce iti cumperi si unde depozitezi .
Ma simt onorat  ::) Si eu "te voi tine la curent" (dar nu alternativ) !

Bafta la achizitie si ape linistite,
Cezar
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

bluewave

Hello,
ai luat cumva in calcul ca "platic-ul" in comparatie cu Hypalon-ul e mai ieftin aproape de 3 ori?
daca iti doresti ca acesta barca sa o folosesti cativa ani , eu cred ca poti lua in calcul acest lucru ...
Bafta,
"No Whistling on Board"

Zodiac

@bobinuta
Am mai corectat cate ceva in mesajul anterior . Riscul 0 e o vorba a mea si inseamna eliminarea tuturor riscurilor posibile atat cat depinde de tine insuti . Restul...cum vrea Seful de sus !
La 7 metri latime drum , pe o poarta de 3,5 metri latime , se poate introduce si o barca mai mare de 7 metri daca se respecta anumite unghiuri , la fel ca la parcarea masinilor , dar e mai complicat si nu se poate face cu masina legata de peridoc ci cu un troliu montat in curte .
In management dar si in viata se spune ca cea mai mare realizare e sa vrei ceva si sa-ti convingi partenerul de afaceri/viata ca...a fost ideea lui...si de fapt ii faci un serviciu . Intelegi tu exact despre ce e vorba dar gata cu managementul , stiu ca meseria asta nu prea e placuta de seful de forum .

@bluewave
Exact din cauza sigurantei de care tot vorbesc . Argumentatie mai multe filmulete :
https://www.youtube.com/playlist?list=PLilx-dswyaa6zs67a0IbFlBirAYOBYGUy