vopsea barca de aluminiu

Creat de dany, Octombrie 09, 2018, 07:51:37 AM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 1 Vizitator vizualizează acest subiect.

dany

Un amic a adus la mine o barca de aluminiu italmarine sa-i fac un bas la pupa,lucrari pe la oglinda,gratare,etc..Barca a fost vopsita la interior si este coscovita toata.Am frecat la ea si am eliminat coscoveala,restul am matuit .Cum ma sfatuiti sa o vopsesc si cu ce?!
Multumiri!

Vali

Cred ca s-ar potrivi cel mai bine o vopsea epoxidica, fiindca adera excelent la metal, si e si foarte dura si rezistenta mecanic. Nu stiu exact sa-ti spun de unde sa iei, poti sa incerci la Palinal auto, sau intreb eu aici in Galati cand am drum pe la ei. Poti sa cauti si pe net, dar nu te opri la prima oferta, cauta pana gasesti un scor bun, fiindca multi se arunca la pret. Daca aflu ceva, te anunt.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

dany

ms.Vali!  Am sa caut atent caci au unii niste scoruri !!!

Intersect

Citat din: dany din Octombrie 09, 2018, 07:51:37 AM
Un amic a adus la mine o barca de aluminiu italmarine sa-i fac un bas la pupa,lucrari pe la oglinda,gratare,etc..Barca a fost vopsita la interior si este coscovita toata.Am frecat la ea si am eliminat coscoveala,restul am matuit .Cum ma sfatuiti sa o vopsesc si cu ce?!
Multumiri!

Salut,au ajung in tara pe 14 pot trece pe la Palinal ca sa ii intreb ce vopsea mi-au dat.Daca imi aduc bine aminte grundul a fost foarte important si cel mai scump,anunta-ma daca vrei sa trec pe la ei.
Born to fish,forced to work!!!

Vali

Citat din: Intersect din Octombrie 09, 2018, 08:43:53 AM
Salut,au ajung in tara pe 14 pot trece pe la Palinal ca sa ii intreb ce vopsea mi-au dat.Daca imi aduc bine aminte grundul a fost foarte important si cel mai scump,anunta-ma daca vrei sa trec pe la ei.

Grundul de la Palinal e epoxidic, si e de cea mai buna calitate, mult mai bun decat grundul epoxidic de la emex.ro.

Chiar cred ca e mai bine de dat un grund epoxidic si apoi o poliuretanica de uz industrial de la Palinal, cea mai buna vopsea de barci pe care am folosit-o. Asta deoarece vopseaua epoxidica e afectata superficial de ultraviolete, si in timp isi schimba culoarea si luciul.

Pe cand poliuretanica nu are problemele astea. Grundul epoxidic da protectie si poliuretanica da estetica.
"Poate ca esenta vietii sta in dorinta de a atinge altceva decat ceea ce ti-a fost prescris" - Christian Tirtirau

Intersect

Citat din: Vali din Octombrie 09, 2018, 08:50:24 AM
Grundul de la Palinal e epoxidic, si e de cea mai buna calitate, mult mai bun decat grundul epoxidic de la emex.ro.

Chiar cred ca e mai bine de dat un grund epoxidic si apoi o poliuretanica de uz industrial de la Palinal, cea mai buna vopsea de barci pe care am folosit-o. Asta deoarece vopseaua epoxidica e afectata superficial de ultraviolete, si in timp isi schimba culoarea si luciul.

Pe cand poliuretanica nu are problemele astea. Grundul epoxidic da protectie si poliuretanica da estetica.

Nu am nici cea mai mica idee,eu le-am spus ce vreau ei au cautat si mi-au dat grundul. A fost mai scump decat vopseaua, dar am incercat ca sa o zgarii si aluneca cheia pe tabla de aluminiu.

dany

Azi vine omul pe la mine si vb. cu el.2KG. de grund cred ca este suficient.La fel si cu vopseaua,tot 2 kg,alba sa fie,sa nu se coaca omul in barca,cu diluantul aferent...Pt. exterior mi-ar trebui 1 kg. de verde inchis,sa fac reparatii pe ici pe colo,ca e facuta ca de mascare....Daca se poate sa va interesati de costuri la cantitatea asta si cum sa o procur,ar fi fantastic...Multumiri!

Intersect

Citat din: dany din Octombrie 09, 2018, 09:03:34 AM
Azi vine omul pe la mine si vb. cu el.2KG. de grund cred ca este suficient.La fel si cu vopseaua,tot 2 kg,alba sa fie,sa nu se coaca omul in barca,cu diluantul aferent...Pt. exterior mi-ar trebui 1 kg. de verde inchis,sa fac reparatii pe ici pe colo,ca e facuta ca de mascare....Daca se poate sa va interesati de costuri la cantitatea asta si cum sa o procur,ar fi fantastic...Multumiri!

Imi spui ce dimensiuni are barca si o calculam. Vopseaua vine cu intaritor separat daca ai amestecat-o si nu o folosesti se face beton.

dany

barca are 3,7m lungime si desfasurata pe latime ,maxim 2m,deci ar fi 7,4 mp plus 0,5m p oglinda rezulta8mp.Culoare alba pt. interior.La exterior un verde inchis,1 kg sa fie pt. reparatii caci e facuta''de mascare''.Multumesc!

cristiantutuianu

dany
Vezi ca cei de la palinal nu au doar un tip de grund .Intreaba si tu ce recomanda producatorul pentru ce vrei sa faci.

Intersect

Citat din: cristiantutuianu din Octombrie 09, 2018, 11:49:00 AM
dany
Vezi ca cei de la palinal nu au doar un tip de grund .Intreaba si tu ce recomanda producatorul pentru ce vrei sa faci.
Eu le-am spus din ce tip de aluminiu este făcută barca,au căutat și mi-au dat grundul care trebuie. Vopseaua mi-au dat una cu protecție uv sau ceva de gen.