Povestea unui om si a unei barci

Creat de s/y Lindor, Octombrie 19, 2018, 06:53:27 PM

« precedentul - următorul »

0 Membri şi 2 Vizitatori vizualizează acest subiect.


mariusm piesenoi111

Minunat omul și visul!
Fără să știu cine este am stat de vorbă în vară și am pescuit împreună câțiva guvizi pe care apoi i-a tăiat în îmbucături mici că sa nu se forțeze prea tare minunea de motan cu care cred că își împarte singuratatea la Limanu

Nicolai


bobinuta

#3
Citat din: s/y Lindor din Octombrie 19, 2018, 06:53:27 PM
https://www.bluewaterclub.ro/blog/povestea-unei-b%C4%83rci-i-virusul-jules-verne
Multumim pentru link, dl. Tudor ! Extraordinara realizarea !
Am avut curiozitatea de "a sapa" un pic si de a vedea despre cine este vorba, pentru ca nu cunosteam nici personajul si nici extraordinara sa realizare, iahtul "Doamna Ana". Spre marele meu regret, nu voi ajunge curand la Limanu, dar daca il veti intalni, va rog sa-i transmiteti toata admiratia si de asemenea, curiozitatea pe care mi-a starnit-o povestea dumnealui si a iahtului pe care l-a realizat!

Interesant e ca nu a fost prea cunoscuta, desi vad ca Florio povesteste despre o discutie cu scriitorul Alfred Neagu, inca din 2012:

Citat din: FlorioIn discutie cu scriitorul Alfred Neagu (care a terminat 99% din yachtul sau in 20 de ani) , am sesizat ca desi barca arata ca o bijuterie, exista un mic regret de tipul : "Daca incepeam acum , pe alt proiect mergeam... " .
Aceasta experienta este demna de luat in seama si pentru perioada lunga in care s-a lucrat, pentru frumusetea lucraturii manuale dar si pentru pretul final la care s-a ajuns; pret de care ar cumpara astazi doua veliere moderne de 40-45 picioare . A fost un vis frumos, a devenit o barca frumoasa. Dar timpul si costurile sunt mari.
Totusi, nu ma pot abtine sa nu mentionez o informatie extrasa din reportajul ProTV:
"Aceasta pasiune nebuna i-a adus insa si divortul" (index de timp 1:27 in cadrul aceluiasi videoclip). De asemenea, e bine de retinut ca dl. Neagu "a investit tot ce a castigat" in ambarcatiunea asta, ca motorul a costat 20.000 EUR, catargul l-a cumparat cu 10.000 EUR, iar pretul per total a fost intre 200.000 si 500.000 EUR (preturi precizate in reportajele de mai jos).

Mai jos, iata cateva link-uri conexate :

1. Articol Evenimentul Zilei, autor: Anca Simionescu 31 iulie 2013:
Traducătorul "Shogun"-ului a construit un iaht în 30 de ani

2. Reportaj + Video TVR1 9 August 2013
România Optimistă: Scriitorul care a construit o barcă pentru copiii care n-au văzut niciodată marea

2.1 Backup Youtube clip video TVR1Scriitorul Alfred Neagu si iahtul Doamna Ana

3. Articol Adevarul.ro, autor: Andrei Aştefănesei, 21 mai 2014
Exemplu de răbdare şi pricepere: iaht construit timp de 30 de ani într-o magazie de lângă Bucureşti

4. Articol + video - Stirile ProTV, publicat cu aproximatie in iunie 2014:
"Unii si-au facut vile, eu mi-am facut barca". Cum arata iahtul "Doamna Ana" pe care un bucurestean l-a construit in 3 decenii

4.1 Backup Youtube: Cum arata iahtul Doamna Ana

Dimensiunile si echiparea iahtului "Doamna Ana"
(sursa: Evenimentul Zilei):
- lungime până la oglindă - 12,10 m;
- lungime totală 13,60m;
- greutate barcă fără derivor 9 tone;
- greutate derivor 4,5 tone.
- motor Volvo Penta inbord MD22P, 60 HP, nou;
- transmisie Z drive, elice 3 pale;
- catarg Selden RB 260/136, cârmă transmisie hidraulică.
- aparatură navigaţie RayMarine;
- radar; ploter; radiotelefon, pilot automat; 2 GPS-uri pentru ploter şi pilot automat;
- senzori de adâncime, viteză şi direcţia vântului, loch;
- lumini de poziţie; camere video punte;
- rezervoare de apă 700 litri, rezervoare combustibil 700 litri;
- ladă frigorifică; hidrofoare, pompe santină; pompă duş;
- wc Jabsco;
- cabestane harken;
- cabestan electric ancoră.

Foto (sursa: metropotam.ro )




Cateva cuvinte pe scurt despre dl. Alfred Neagu, pentru cei care (ca si mine pana azi dimineata!) nu stiau despre cine este vorba.
Informatii preluate de pe Internet.



Adevarul.ro
- scriitor, editor si traducator, s-a apucat când avea 44 de ani şi era visul său la care nu a renunţat nicio clipă. Radu Tudorn, autorul romanelor de mare success ,,Un port la răsărit" (1941) şi ,,Toate pînzele sus"! (1954), i-a fost un prieten apropiat şi, înainte să moară, în 1992, i-a scris o scrisoare prin care îl îndemna să îşi ducă visul mai departe şi să îşi vadă la apă iahtul.
Alfred Neagu a lucrat 20 de ani ca jurnalist la Agerpres, agenţia de ştiri naţională de stat. ,,Am fost unul dintre cei cinci jurnalişti care îl însoţeau pe Ceauşescu în vizite. Din acea agenţie nu ieşea nimeni la pensie. Am reuşit să mă retrag cu greu, aducând un dosar medical imens. Numai aşa am putut ieşi la pensie, altfel nu", rememorează perioada sa de jurnalist.
Alfred Neagu a tradus în română scrieri celebre despre mare: "Insulele lui Thomas Hudson" de Ernest Hemingway, ,,Căpitanii curajoşi" şi toate nuvelele de călătorii ale lui Jack London. Tot el a tradus şi celebrele romane ,,Shogun", ,,Thai-Pan", ,,Nobila Casa" si ,,Gai Gin" de James Clawell. Este co-autor al lucrarii ,,Dialogul omului cu marea" si autor a numeroase articole de specialitate.

Evenimentul Zilei:
- co-autorul lucrării "Dialogul omului cu marea" şi traducătorul unor scrieri celebre: "Insulele lui Thomas Hudson" de Ernest Hemingway, "Căpitanii curajoşi" de Kipling, romanele "Shogun", "Tai-Pan", "Nobila Casă" şi "Gai Gin" de James Clavell .
Toate cele bune !
Cezar

#Canal Youtube

Spinoza

Citat din: bobinuta din Octombrie 21, 2018, 10:05:32 AM
Totusi, nu ma pot abtine sa nu mentionez o informatie extrasa din reportajul ProTV:
"Aceasta pasiune nebuna i-a adus insa si divortul" (index de timp 1:27 in cadrul aceluiasi videoclip). De asemenea, e bine de retinut ca dl. Neagu "a investit tot ce a castigat" in ambarcatiunea asta, ca motorul a costat 20.000 EUR, catargul l-a cumparat cu 10.000 EUR, iar pretul per total a fost intre 200.000 si 500.000 EUR (preturi precizate in reportajele de mai jos).
"Unii oameni isi aud vocea interioara cu mare claritate si traiesc respectand ce aud. Astfel de oameni innebunesc sau devin legende."
Legends of the Fall
Nu toti avem norocul asta...
"Curata ograda ta, bucura-te de curatenie si lasa gunoiul vecinului acolo unde vecinul insusi l-a pus."
Nicolae Steinhardt